Hayret ettim şimdi.Ben de samsundayım bir an tanıdığım birinin durumuna benzettim ama gerisini okuyunca yok dedim.Kadınlar gerçekten çok fazla cesur davranıyorlar,herkesin özel hayatına saygım var ve Allah'ım şaşırtmasın kimseyi kınamam ama hiç muhafazakar kız kalmamış mı anlamadım.Bence bu hikayeden artık ne köy olur ne kasaba aileyi üzmeme taraftarıyım.
Hayır kesinlikle size demedim o lafı ben ilişki için söyledim,bu kadar genç birinin ömrü oldukça önüne daha çok güzel fırsatlar çıkar muhakkak.Tanıdığım kişi de böyle bir adamı sevdi uzaktan bir akrabasıydı aynı birliktelik yaşadı ama hamilelik ve çocuk aldırmak gibi bir durumu olmadı.Babası öğrendiğinde fırtınalar koptuğunu biliyorum,uzun süredir görmediğim biri.
Gercekten kimseyi kinamamak lazim... Buyuk konusmamak lazim ama akil var mantik var yahu...
Eger baban bu kadar tutucu bir adamsa, ki herhalde herzaman oyleydi,sen o adamla birlikte olduktan sonra olmadi, babam boyle biri olmasina ragmen neden boyle bir birliktelige giriyorsun????? Hadi girdin o zaman babani karsina almayi da goze alacaksin.. Geleceginizin olmadigini bile bile birlikte olup bide hamile kalmissin.. Kusura bakma ama bu sorumsuzluktur..
Bence bundan sonra bir psikologa git, o adamdan ayril, cevreni degistir ve yeni bir hayata basla... Ya babanin istedigi gibi ol ve yasa, yada babani karsina al ve kendi istedigini yasa, ama arada kalip yaptigin hatalarin faturasini sucsuz olanlara kesme...
Son olarak bence o adamdan bu saaten sonra sana hayir gelmez...
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
benim bir sıkıntım var. Ben yeni nick almıştım bilmem hatırlıyor musunuz? size bildirmiştim hatta. Sahtekarlığa girmesin diye söylemiştim şu nick benim diye. Şimdi 2. üyelikten iptal ettiler. Gerekirse ben bu nicki kullanmayayım bunu iptal edin. o nicki tekrar aktif edebilme şansınız var mı? ben burada yeni sayılırım. Nasıl ne yapılması gerektiğini tam olarak bilmiyorum. yardımcı olur musunuz bu konuda. Lütfen.
Haddime düşer mi bilmiyorum ama ayakta durmak isteyen birine benim tavsiyem babana bile güvenme olurdu.Sevmek,saymak,aşık olmak normal ama körü körüne güvenmek istismar edilmeye davetiye diye düşünüyorum.Özellikle ailenden biri bile değilse beklenecek son bana göre bilmiyorum çok karamsar olabilirim.
Bu durumda rolü olan herkes suçlu biliyor musunuz!!? seni seven adam suçlu çünkü; yaşadığı tecrübelere rağmen başınızdan geçen olaylara "Aşk" demiş ve bunu kullanmış..sen suçlusun çünkü; daha ailene bir şey söylemeden kendi kendine karar verip olayacak şeyler yapmışsın..ve baban suçlu çünkü seni bu duruma getirecek kadar korkutmuş..
arkadaşlar şöyle bir şey var ; bir insanı ne kadar sıkarsanız , o kadar çok yanlışa yöneltirsiniz..ben bunu çok yakın arkadaşımdan biliyorum ve babama her fırsatta bunun için teşekkür ediyorum iyi ki beni sıkarak koruduğunu zannedip aslında daha çok yanlışa yöneltmediği için..
o yüzden bu olayda tek bir kişiye suçu yüklemek yanlış..herkes teek tek suçlu bunu kimse inkar edemez..ama olan olmuş o ayrı tabii..şimdi şu durumda senin yapabileceğin iki şey var:
1.Ben ailemden vazgeçebilirim onlarsız da yapabilirim diyorsan , al sevdiğin adamı git evlen ailenden uzak onunla beraber yaşa..
2.Ha ben aileme sırtımı dönemem diyorsan ailemsiz yaşayamam diyorsan o zaman ailene sımsıkı sarılıcaksın...okulun/işin/aktiviten vs. neyin varsa artık ona odaklanıcaksın , o adamı ve yaşadıklarınızı unutmaya bakıcaksın.
evet yaşadıklarınız kolay şeyler değil ama hayatta daha neler var..insanlar neler neleer yaşıyor da unutuyor ..üstesinden gelinmeyecek problem yoktur..içiniz rahat değilse açın ellerinizi dua edin , alın bir kur'an okuyun içinizin bir nebze de olsa rahatlaması için..Allah'tan sabır dileyin , af dileyin..Hakkınızda en hayırlısı olsun..
canım mutlu olacağını hiç sanmıyorum neden mi aşk cabuk gecer 2 çoçuk ve evlendiğin adamın gecmişi her zaman karşına cıkar kıskanırsın bu böle üzgünüm canım kime sorarsan sor
bak benimde ikinci evliliğim eşimin çoçuğu var ama annesi bakıyo kv annesine verdirmedi ölünce verin dedi o zaten ayrı hava nese canım sakın ha sakın çoçuğu olan bi adamla evlenme kıskanırsın aklına takılır benim eşim ilgilenmediği halde aklıma takılıyo bazen kendimi tanıyamıyorum çoçuğunu sevmiyorum böle hissedincede sen önüne bak bi süre dinlen evlenmediğin iyi olmuş Allah ın sevgili kuluymuşsun ilerde pişman olurdun çünkü aşk biter unutma 2 yılda sürse soonunda bitiyor aklıllı ol çalış ekmeğini kazan eğlen gez hayata bak erkek sizde yaşanır
çok haklısınız.Benim yapamadığımı o yapıp ayrıldı ben de öncekiler gibi konuşup bağırıp ağlayıp da kendimi hırpalamadım. Önceden olsa 1 gün bile dayanamazdım. Şuan düşünsem yine kahrolurum biliyorum ama onca şeyler yaşamışım biliyorsunuz onca şeye rağmen benim karar verip ayrılmam çok zor olurdu. Fakat şimdi düşünüyorum artık gidebileceğim yere kadar gitmişim. Bütün suçları günahları işlemişim bundan sonra ne yapabilirim ki... ilerisi ya evlilik ya ayrılık diye düşündüm durdum. Ve artık acı hissetmemek düşünmemeye karar verdim. Böyle de zor fakat en azından özgürlüğümü elime aldım önceden tuvalete giderken bile söylerdim haber verirdim dışarı çıksam gezsem bnden kötüsü yok gezmek meraklısı olurum. Şimdi ise tek ailem var annem babam istediğim gibi davranabiliyorum aşırıya kaçan biri de değilim halbuki. Hep kısıtlamalar vardı. sevdiğim için zamanla hep katlandım. düşündüm de evlensek nereye kadar böyle giderdi...
Ama ben onu çok özledim. Onu başkası ile payaşamam. O evlenmek istiyor. Onun demesi benimle evlenmek istiyordu. Ama şimdi çocuklarına yuva hazırlamak için kiminle evlenecek kim bilir....