- 7 Şubat 2011
- 221
- 0
-
- Konu Sahibi berraksuuu
- #4.541
aynisefacim gunebkncim bugun goremedim sizleri gozlerim aramadi desem yalan olur esim mac izliyor offf kizimda uyuyor canim sikiliyor
insallah oyledir ama genelde de oyle oluyor bu donemlerden sonra sikayetler basliyor bebek buyudukce kemik yapilari genisledikce darbeleri ve hareketleri daha sert oluyor belkide sebebi budur relaks olmayi deneki bebegin rahat olsun
evet canım huysuz biraz bugünlerde..bugün yine öyle..anlamadım gitti:44::44:gazı mı var bi yeri mi ağrıyoriyi aksamlar kizlar.bebislerinizde sizde iyiyisniz umarim.Tunacigimiz biraz rahatsizmis ama duzelir annesi napican iste.aglaiya agliya yoruluyorlar yazik.bakalim biz napicaz.
biz bugun doktordaydik teyzeleri.kontrolumuz vardi.oglum neyse bir tehlike arz etmicekmis.Allah bilir ama görünen henüz bir erken dogum olayi yok gununde gelcek buyuk ihtimal diyo.3.500 gr 49 kilo olmus.annesinin belinin yaninin ayrildigi kadar var.kendimde 83 kilo olmusum.tam 20 kilo almisim.benim icin cok fazla ama doktor diyo sorun yok uzun oldugun icin boyuna göre hersey gayet normal.bebegnide hala son dakika bir duurm olmazsa normal dogum yapabilceksin,bacak yapim uygunmus falan filan dedi.bakalim Allah nasil ksimet ederse.assagi agrilarda malum cok var ama acilmam yokmus sadece biraz yumusamis.ama henuz kapali diyo.
yarin devam yazisiriz.evde olurum buyuk ihtimal.yoruldum bugun cok.evanurcum önerilerini okudum.cok saol.panige gerek yok yani diyosun,.aslinda yoktuda su son gunlerdeki degsik tipteki agrilar dusundurmeye basladiydi.öpüorum sizi bebisleirnizi kizlar.
inşallah canım..düzelsin diye bekliyorum bende.cumartesi kontrolü var oğlumun..bakalım ne alemdeyiz kilo olarak ve gelişim olarak :125::125:Gunebkncim bebekler tipki nie cicek gibidir bir bakarsin cok iyiler iki dk scinde huysuzlasirlar gaz sancisi oldu diyorsun gecse bile aksama kadar miz miz olurlar mérak etme duzelir
Aynisefacim tabikide panic yapma bak erken dogumda Sz konusu degilmis genelde erkek bebekler guninde veau sonrasi dogarlar cogu Boyle artik geliyor zamanin oglusunu doya doya koklyacn
evanur canım maş ne güzel çıkmışsınız ana-kız.allah nazarlardan saklasın.demek canın sıkılacak kadar vaktin oluyor ne güzel.ben temizlik yapmak için haftasonunu bekliyorum eşim baksın diye.oğlumun çok gazı var.sen ne kullanmıştın ve ne zaman geçti?ben rezene içiyorum oğluma da zinco adında bi gaz giderici kullanıyoruz ama hala huysuz.seni ve kızını öpüyoruz canım.
saol cnm böle sorunlar olabilir biliyorum ama insan gene de tedirgin oluyo bekleyip dikkat etmektan baska yapabilceğim bir şey yok zaten ALLAH herkese hayırlı sağlık ve ömürler nasip etsin (AMİN)
evet canım huysuz biraz bugünlerde..bugün yine öyle..anlamadım gitti:44::44:gazı mı var bi yeri mi ağrıyor
oğluşuna da maşallah kilosu gayet iyiismi ne olacaktı canım prensin?
inşallah canım..düzelsin diye bekliyorum bende.cumartesi kontrolü var oğlumun..bakalım ne alemdeyiz kilo olarak ve gelişim olarak :125::125:
slm kızlar bebişle uğraşmaktan artık uğramaz oldum hiçbişeye fırsat bulamıyorum annemde yanımda olmasına rağmen gecem gündüzüm karıştı bütün enerjimizi çekti cadı kızımız..göğüs yaralarından çok çekiyodum halada çekiyorum dakkabaşı emzik gibi,ağzında istiyo ben herdefasında ilk 3 dk. acıdan çığlık atıyorum ne bitmez acıymış hangi göğsümü vercemi şaşırıyorum..kremle yaralarım geçti ama ağzına aldığı anda çok acı çekiyorum zıplayarak emziriyorum ya bu normalmi allah aşkına kızlar sizler nasıl emzirdiniz 2 haftadır geçmiyo ne zaman acıçekmeden emziricem..birde sütüm kızıma iyi gelmiyo mama verince ağrısı yok memeyle karnı bir gurulduyo bir sancılar giriyo anlatamam..napıcağımı şaşırdım vermesem olmuyo versemde sancı çekiyo..yine uyandı bizimkiii
Gunebkncim bebekler tipki nie cicek gibidir bir bakarsin cok iyiler iki dk scinde huysuzlasirlar gaz sancisi oldu diyorsun gecse bile aksama kadar miz miz olurlar mérak etme duzelir
Aynisefacim tabikide panic yapma bak erken dogumda Sz konusu degilmis genelde erkek bebekler guninde veau sonrasi dogarlar cogu Boyle artik geliyor zamanin oglusunu doya doya koklyacn
selam kızlar, dünden beri karnımda acayip bi hassasiyet var, yürürken sanki karnım aşağı inecekmiş gibi geliyo, psikolojik herhalde
canim bebisinle sana saglik diliyorum.belliki sende bir maratonun icindesin.hayirlisiysa ben epidural anesteziyle normal dusunuyorum.bakalim nolcak.simdilik bir sorun yok beklenen dogums eklim bu ama heycanim hat safhada.merhaba canım,Allah kolaylık versin.son dönemleri çok zor gerçekten.bi taraftan bebişin heyecanı bi yandan vücudunun ağırlaşması.ama sonrasında da durum çok farklı değil yine uyuyamıyorsun hatta doğru dürüst yemek bile yiyemiyorsuntek farkı bebişin kollarında oluyor ve o mutlulukla hepsi vız geliyor ben de doğum konusunda evanura katılıyorum sezeryan olursa mutlaka epidural ol bebişini ilk sen gör,o anın mutluluğu bambaşka.kendine dikkat et.öpüyoruz..
sen zaten anlarsin kilo alip almadigini her kucagina aldiginda o degisimi net olarak fark edebilirsin bizde kismetse yarin gidecez asilarimiza devam yarin asimiz var sonra uc ay ara sonra yine devam insanin ici gidiyor ama ne yapayim sagligi icin elden gelen bir sey yok....
aaynisefacim katiliyorum gunebkn a massalahi var allah bagislasin yavrunu....
evet canım huysuz biraz bugünlerde..bugün yine öyle..anlamadım gitti:44::44:gazı mı var bi yeri mi ağrıyor
oğluşuna da maşallah kilosu gayet iyiismi ne olacaktı canım prensin?
inşallah canım..düzelsin diye bekliyorum bende.cumartesi kontrolü var oğlumun..bakalım ne alemdeyiz kilo olarak ve gelişim olarak :125::125:
canim en zor zamanlarin bu zamanlarin sabir yapacak bir sey yok...gohusunun uclarinda yaralar yoksa bebegin cektigi zaman aciyorsa normal cunku damarlarinda sut geliyor en fazla uc hafta daha cekirsin bnde oyleydim bir bucuk ay emzirabildim tam butun acilarim gecmistiki sutum kesildi stresden...bir saat once emzirdigin gohusunu verme sagini emzirdiysen solunu ver iki gohusunude emiyorsa ilk sag ile basladiysan sonra solunu verdiysen bir saat sonra sagindan basla....canim o gaz sancisindan degil buyuk ihtimal sutun az karni ac diye gurulduyor karni pompa alip sutunu sag bak goreceksin sutunun olmadigini bnde busekilde anlamistim sutumun olmadigini genelde ilk bebekde sutunun gelip gelmedigini anlayazsin ama ikincide anlarsin...heeee birde pompami alamdin farzet gohuslerin emzirmedigin zaman iki saat veya uc saat acima yapiyormu sertlesiyormus egerki acima sertlesme yoksa sutun yoktur bnce mama ile doyuyor bebegin eminim emzirdigin icin dikkat ediyorsundur yediklerine usuntmemeye oyuzden bebeginin karninin gucurdamasi kesinlikle bundan degildir sen ac kaldiginda migdenden kucurdama gemiyordur eminim ayni kizin da oyle...
aynisefacim nasilsin tatlim
iyim canim ya saol.esim evdeydi giremedim.meraktanda catlamadim degil yani.baya bir seyler yazmissin senin informasyonlari okuyodum .angele yazmissin ya.komsuda piser bizede duser dedim.
sen naaptin nasilsin?iyimisiniz?
heeee catladin he merakdan....afferin kiz sana....hep boyle ol ....ne yapayim isde bugun yine evdeydim havalar soguk burda yaaa disariya cikilacak gibi degil ilk kez nisan ayini soguk geciriyoruz normalde bu mevsim cok guzel olurdu havalar busene coktu hava....sikintidan patliyorum esime verdim kizi esim ilgeliniyor anlayacagin sikintidan patliyorum kac gunden beri disariya cikmadim yarinda asi ya gidecez ikicik hava alirim bariiii
aynen valla.be ne soguk hala anlaamdim gitti.her gun karanlik hava kapali.bende burda her gün hava durumuna bakiyorum netten yada esime soruyorum.bari yarin iyi oclakmi diye.birde sevinyodum oglum baharda dogacak diye.gecens ene nisanda hava piril pirildi.mayisda hatta yanmistik.disari cikmaya mecburi cikislar yapiyorum atki manto.komsumda ben atkiyi sardikca aaaa hava sicak neden sardin diyo.gecen yine deyince tepem atti aaa dedim sizde hep öyle diyorsunuz.benim icin yeterli soguk var.hahahaha gebelik bunu sarsti demisleridr.aksam az önce markete gittik süt baktik az kalmis.gece gece tutarmi tutar diye mide sancisi.sariniyorum.esimde dalga geciyo aaa disarisi hicde soguk degil ne sariniyosun diye.
demk yarin asiniz var.masallah masallah.insallah sag salim atlatirsiniz.yavrumun canini acitmasinlar.ayol annesi sen buyuttun bile kizini bak genc kiz oldu nerdeyse.yakidna senden cicileri ayakkabilari kendi secmekde ister ne dersin.
günebakancim Tunamiz insallah iyiiyidr.kontrolumiuz var demissin.bakalim nasil gdiiyor hersey.masallah ehpmniz uzman anne oldunuz bile.götürüyorsunuz annesiz yardimsiz cogu seyi.darisi bana ayol...
bu arada dogumu epidural normal yapcam.normal dogumun baska türlüsü varmiki acaba agriyi dindirmelibilmyiorumki. hic topikdede noirmal dogum yapan olmadi.bir tek diars vardi oda giremez oldu.
eski konualri okudum epidural normal dogumla ilgili korku filmi gibi bahsetmis bazialrifazla takilmamak gerek.bilmemek bazen dahami iyi ne:44:
heeee catladin he merakdan....afferin kiz sana....hep boyle ol ....ne yapayim isde bugun yine evdeydim havalar soguk burda yaaa disariya cikilacak gibi degil ilk kez nisan ayini soguk geciriyoruz normalde bu mevsim cok guzel olurdu havalar busene coktu hava....sikintidan patliyorum esime verdim kizi esim ilgeliniyor anlayacagin sikintidan patliyorum kac gunden beri disariya cikmadim yarinda asi ya gidecez ikicik hava alirim bariiii
tatlim sen kendini nasil iyi hissediyorsan oyle yap hic takma milleti daha dur bebegin olsun cok cocuk doktorlariyla karsilasacaksin ozaman daha da deli olacaksin artik dayanamayip patlayacaksin bende boyle olmustu herkes mevlutde demisti bu cocugun cok gazi var ondan durmuyor diye sonra fitigini gordum simdi mevlutunde o gazi diyenleri gordukce diyorum fitigi varmis gazi degil bilemediniz haaa haaa haaa birde guluyorum sinir ioluyorlar bana cunku bnde cok sinir olmustum onlarin acisini cikartmam lazimdi icime oturlmustu cunku...
evet yarin asiya ne yapalim saglik icin mecburuz cocuk hastaliklari icin aciyor diye icim yaniyor ama mecburum baska carem yok....
epidural ile normal dogum arkadaslarim var gorumcem bile ikizlerine epidural lnormal dogum yapti....gorumcemin ve arkadaslarimin anlatislarina gore belirli santime kadar igneyi yapmiyorlarmislar kac santim oldugunu bilmiyorum ama ozamana kadar sancilarin oluyormus sonra zaten epidurali vuruyormuslar ama okadar da aci cekmediklerini sadece gercek sancilarini cektiklerini ama dogum sancilarini cekmediklerini soylemistiler hic korkma o sanciyi zaten herkes cekiyor dogum oncesi....bnce bilmek daha iyidir nerde ne olacagini bilirsin korkmazsin
Aynisefacim gozunubkorkutmak Gobi olmasin am bu enniyi gunlerin sanirim gorumcen herseye maydonoz ben anlamiyurim bu kisilikleri bnde gorumceyim bir gun bile nebkardesiin esi bir sey dedi nede ben heee hatalari oldumuda tatli tatli soylerim tersime hic dent gelmedi uc yildan bri gelsinde istemem allh biliyorya surekli gitmem gelmez herzamn arada mesafe olmasi iyidir senin zaten seni sinir etmk icin bu tavirlar icinde kalacagina hakedende kalsin bn hep bu felsefeyle yasadim hic takma bilmiyorum kac yillik evlisin ama zaman daha cok seyleri ogretecek gosterecek sana ilk basda relaks rahat olmayi ogreneceksin soylefigin anda lafini konu neyfide bn ne dedim ONU bile hatielamyacksn bu konu uzerine sabir demem insan nasil mutlu olacak use oyle davransin evet jerkes birbirini sevmk zorunda degil ama saygi duymk zorunda
günaydin evanurcum?yoksa yenimi uykuya daldin kizicigindan:)) ? aksam ammada söylenmisim haaaaaaaacayip sinir olmustum.belki daha öncede anlatmistim ama cok sinir olunca daha on kez anlatirim.birde hamilelikten her olayi on kere daha hissederek icinbde tekrar tekrar yasiyosun galiba aslinda cok iyiydi benimki, ta ki bu olay olana kadar hic gözüme gözükecek tuhafliklari olmadiydi.ben ailemle baya güclü iliskiler icindeyim ama esim ailesiyle süperde gelismis iliskielri olmayinca fazla samimi olmamda gerekmiyodu formalite arama sormalarda gerekmiyodu.iste oda yanliz diye kendim ilgileniyodum yazik diyodum annesi yok buralarda falan.ee ne demisler merhametten maraz dogabilirmis ya.ama insanlara yakinlik gösterdikce durumu farkli algiliyorlar galiba onu anladim.samimiyet demek laubalilik ve ya dediign gibi herseye maydanoz olmak degil.a
ama dediigm gibi iliski kurmayi bilmeyen insanlara ben ögretemem.yaparsam basimada böyle seyler gelir
neyse sabah sabah bu kadar kafa sisikligim yeter heralde.hamile psikoljisi idare edin.
insallah hepmiz icin guzel hayirli bir gün olur.