Ilk bebeğine hamile anne adayları heyecanımızı beraber paylaşalım

hamileligin en basinda kan aldiklarinda bakiyorlar.vitaminelr icin,demir oranina falan.bence gerek görmemistir.ben doktoruma sordugumda ,demir cok farkli bazen kisi ne kadar zengin demir icerikli beslensede kan sayisi yani demir orani dusukse bir türlü takviyesiz duzene girmiyormus (mesela benim gibi) bebeginde direk beslenme araci kanimiz olunca riske atmiyorlar.bence vitaminsiz kaldigini dusunme.ögleden önce bir mandalina bir elma sana yeterli enerjiyi sabahtan hazirlar diyodu.zaten yiyosundur aksamlari yada gunduz bir elma bir muz.

merhaba canım.ben eleviti dr tavsiyesiyle 3. aydan itibaren kullandım,hiçbir sıkıntı da yaşamadım.son bir ay kala bıraktırdı doktorum,bebeğin gelişimi çok iyi olduğu için.bana kilo yapmadı,57 kilo ile başladım 69 kilo ile doğum yaptım,oğluşum 3800 grdı geri kalanın çoğu da suyuydu hatta bir hafta sonra eski kiloma geri döndüm.bir de magnezyum takviyesi kullandım tabi o da dr tavsiyesi ile ara ara bacaklarıma kramp girdiği için o da beni çok rahatlatmıştı(magvital)bence sen doktoruna sormadan kullanma baksana alerjin de varmış.kendine ve bebişine iyi bak..

valla ben arkadaslarin yalancisiyim hepsi sikayetciydi.suurp icmekde baya zordur ya. iyi hüpletiyosun bravo.
Türkyiede mutlaka bolca vardir kapi susu,burda göremedim ben. ablam malzeme alip yolladi bende kendim yaptim.ama bayada guzel oldu
uzun bir kat beyaz tül almis,kapinin en altindan öbür tarafindan yere kadar nerdeyse.altinada mavu kumas yine.beyaz ustte duruyor.cok hos duruyor renkler.ortasinada hos geldin falan yazmak icin hobi dukkanlarinda olan ortasi bos yuvarlaklardan.icine kalpten yigenime yazdigi yapistirma hosgeldin yazisi var birde uzerine hayvancikalr yapistirmis.o kalbi sarkittim kalbin ucundada bir cift mavi ayakkabi tarzi patik aldim uzun ipleriyle sarkittim.cokda hos oldu.ben yurt disinda yasiyorum fazla bir secenegim yok cunku.bebek sekeride annem Türkyieden getricek valla tanesi bir bucuk liradanmis ama cok tatlilar diyo.boberonlu bebek arabali falan.iicnede gelince badem sekerleirni koyariz birer cikolatayla.

bu arada lohusa serbeti icinde annem hazirlik yapti.biz daha cok Kaynar deriz onu yapar iceriz ve dagitiriz.üstü bol cevizli olur.Lohusa serbetidnen daha lezzetlidir icimi.hemde lohusa kadina sifa verirmis.ben normalde yabanci msfrirlerim olcak kültürümüzü tanisinlar diye ufak tefek bu hazirliklar.yoksa o kadar fazla cevrem yok gelip gidecekde iste.hatirasi kalir hem oglsuuma ve annecine..

aaa Troubled nasilsin.minik oglumuz nasil.göbüsü düstümü?kacinci gundesiniz su an?masallah 3.800 dogmus.maceralara basladimi minigin.
bende iki hafta önce ölcüldüm 3 130 du.bebisimin kilo aliyormus.normalde dogum yapcam bakalim 3.500 gecerse nasil olcak.kilolu olursa zorlanirmiyim diye az biraz panigim basladi.doktorum normal diyo.sende o kadar ufak tefek bir anne adayi degilsin diyorda.bende toplamda 15 kilo aldim ama nerdeyse hepsi karnimda.boyuma göre normalmis.

bencede doktorunuz vermedigi sürece extra vitamin demir kullanmayin.benim yasadiigim yerde yeterli sebze meyve özellikle sagliklisini bulup tüketmek cok zor o yuzdende sansim cok az.Türkyiemin gözünü sevim hersey toprakta yetisiyor.burda domates patlican salatalik stroforlar aarsidna seralarda yetisiyor.her alsiverisde iyce bakmam gerek hangi ulkeden ne geliyor diye.

troubled nasıl gidiyo hayat, nolur güzel şeyler söyle

çok şükür iyi gidiyor canım.ama bugünlerin tadını çıkar,bol bol uyu dinlen.ilerde pek fırsatın olmayacakçoğu zaman 2-3 saatlik uykuyla idare ediyorum.şimdiye kadar gelen gidenden gündüz uyumaya da fırsatım olmuyodu,ama bundan sonra fırsat buldukça uyumaya özen gösteriyorum yoksa sütüm de yetmiyor.iyi tarafı kucağına alınca hiçbirşeyin ehemmiyeti kalmıyorsenin hamişlik nasıl gidiyor?

iyiyiz canım teşekkür ederiz.göbüşü bir haftalıkken hastanede düştü.28 günlük şuan.hamileyken hep geceleri kıpır kıpırdı,hatta eşime söylerdim inş doğunca geceleri uyur diye ama malesef oğlum gece 2 kez uyanıyor ve sabah namazından sonra yatmıyor umarım kırkından sonra düzelir.
son haftalarda daha az kilo alıyorlar,benim öyle olmuştu.hatta bu hızla giderse 4500 doğar diyodum ama sonra yavaşladı.benim boyum 162,sadece göbeğim vardı zaten.
türkiyede olduğumuz için gerçekten şanslıyız,her meyve sebzeyi mevsiminde taze ve doğal yeme şansımız var.
rabbim bu güzel duyguları sana ve hamişlerimize en güzel şekilde yaşatsın inş.kib bebişinede..

bebeğim sağlıklı olsun diye endişem ben çok zayıftım kullandığım ilaçlar kilo yaptı bende 8,9 kilo almışım 44,5 hamile kaldım şimdi bazen sabah 51 bazen 52 çıkıyorum ama şimdi ialç kulanmıyorum bebğim sağlıklı olsunda 3 ayım kaldı zaten

güzel gidiyo maşallah, bi problemimiz yok, oğlumun odasını hazırlasaydım çok daha rahat olucam ama neyse daha bekleyeceğiz gibi, oğlunla huzur dolu günler geceler diliyorum ve kocaman öpüyorum sizi

selaaaam kızlar..nasılsınız bakalım.biz oğluşumla oturuyoruz..
az önce çok sinir bozucu bişey oldu ya..yemek yaparken yağ şişesi düştü ve dibi çıktı.tabi heryer yağ oldu:120::120::120: Allahtan oğlum uyuyordu da temizlyebildim ama sinirden öldüm ya..bezleri attım yapış yapış oldu üfffff..yazık bana bee

gerçekten sinir bozucu aman hemde yağ vay haline geçmiş olsun sirkeye temizle bide

amin canim insallah.güle güle saglik icinde byüüt sende oglunu.göbüsüde car cabuk dusmus ya rahatca yikar paklarsin misler gibi.insallah kirkindan sonra duzene girer,genelde öyle söylüyorlar.ama msji aldim benim oglum icinde ben öyle dusunyuorum. cok kipr kipr,gece hareketleri uykudman uyandiriyor.bende sag salim atlatirim insallah dogumu.dediign gibi kilo almasi biraz yavaslarsa biraz mutlu olurum.korku yaptim az biraz dombiliyi sezeryanlami dunyaya getirmem daha iyi acaba diye:44:

aaaaaaaaaaaaaaa günebkncim sende yani masallah cagriyosun sanki butun isleri.vic vic iyi temizlemissin yine.her yer temiz sölle bir rahat edim,oglumu sevim dicekken.aman Allah korusun ben yinede ara ara sevinirim ,cam bise veya bardak kirilinca.bu konuda eski kafayim nazar ordan cikti diyorum hem is yapmanin yorgunlugunu böylece icinden atabilirsin.vardir ondada bir hayir.

bebislerinizi öpün yerimize anneleri.agu agu ne tatldiirlar simdi

Yaptinmi sutu ile Bali gectimi merak ettim baya iyi gelmisti bna insallh sanada iyi gelmistir...evet resmini cektirmeden once aglamisti oyuzden olabilir cok fana oldu yaaaa tamam tatlim normalde isiriyorym senin yerinede isiririm seninde az kalmis allh kurtarsin

gerçekten sinir bozucu aman hemde yağ vay haline geçmiş olsun sirkeye temizle bide
sağol canım temizledim uğraştım baya ama hallettim şükür
valla sorma canım mıknatıs gibiyim nerde aksilik çekiyorum..Rabbim beterinden korusun.bende nazar çıktı diye düşündüm ne yalan söyleyimoğlumu seve seve öperim teyzesi agucuklar yapıyor dediğin gibi muhteşem vallaRabbim sana da göstersin o hallerini..

yapmazmiyim sekerim.dun sayende uyudum.Allah ne muradin varsa versin.balli sütüde sevmem ama ilik ilik ictim dun sabirla yavas yavas .gece misil misil uyumusum.cis davasi olmasa yine kalkmazdimda wc molasindan kalktimy attim.dün ama bütün guncanim ciktiydi.simdi e sim ariyor,yarin tatilmis malum paskalya ya,bsie lazimmi diye.dedim süt al gerisi bos benim icin.bugun senin iksire guvenerek yemekde yedim.dun ac biraktim kendimi banamisin demediydi ya yinede.

ha kizlar bu arada dun dogum listesini ariyodum gecmisten bulaamdim ama sizin eski yazilrinizi okudum ne komikdi hamilelik anialriniz kalmis iste biriniz sikintidan habire avatar degistiroyrmussunuz birinizde tickerini.ge güldüm . nerden nereye yani. demek ayri guzel bir sey mis bu yazismak.

aaaa ne ayıp neden gülüyosun bakim:) sürekli avatar değiştiren bendim..ticker değiştiren de berraksuu:)) napalım zaman geçmiyordu haksızmıyım yani geçiyor mu

allah seninde ne muradin varsa versin insallah.....denedigim herseyi soylemeye calisiyorum ic her aksam yatmadan yarim saat once ic mutlaka cok iyi geliyor....bnde sevmezdim ama ilac kullanamayacgina gore hamileyken mecburen boyle seylere bas vurdum artik...iyi geldiyse super sevindim....burdada pazartesi gunu tatil hangi ulkedesin sen....

ahhhh ahhhh neydi ogunler yaaaaa acayipdi ben fazla degistirmiyordum ama cogumuz zor bebek sahibi ugraslalarla olanlardaniz basda ben ayyy neler neler di ozamanlar cok zordu ama rabbim sukurler olsun ki verdi darisi olmayanlarin isteyenlerin basina insallah

gunebakncimmmmm ayyyy cok igrenc yag ve yumurta temizlemesini hic sevmem nefret ederim o ani tahmin ediyorum soylene soylene temizledigini.....ne oldu dun geldimi misafirlerin nasil gecti dun geleceklerdiler diymi yanlis hatirlamiyorsam....

bir turlu cizelge yapamiyorum gunebkncim nasil yaptin yaaa gostersene otekinide berraksu gostermisti bana canim yaaa sanirim cok ugrastiyor kizicigi annesini yoksa girerdi

aaaa ne ayıp neden gülüyosun bakim:) sürekli avatar değiştiren bendim..ticker değiştiren de berraksuu:)) napalım zaman geçmiyordu haksızmıyım yani geçiyor mu

valla aynen.butun gun ugrasiyorum b ev isi olmasada az mutfakda biraz internet sonra biraz tv yine topikr sonra yat uyu kalk atistir yine topige bak.bgn yuruyusede cikmadim esim yoktu.son iki senedir cicek merakim var balkonda yetistirme.ama benimkielr hep mefta oluyor.o yuzden arastircam diye nette bir site buldum agaclar diye,can sikintisindan milletin balkonuna bakiyorum neler ekmisler nasil balkon yapmislar haangi mevsimde ne ekiliyo.,en dayanikli cicekler nelermis ölmesinler diye.esim diyo ikis enedir iyi yatirim yaptik ciceklere ama evde sadece iki tane var yasayan

amin c anim insallah.valla ilik en ideali birde balli olmasi.ben alamanyadayim.burda tatili yrndan baslatiyorlar.
ben bebek icin fazla ugrasmadim,istediigmde dördüuncu ayimda oldu tabi dorduncu ay bir hap verdi öylece oldu sandimda megerse ben ovulasyon gunlerim yanlis ayarlyiomusum dolayisiyla yanlis ovulasyon yanlis calisma günleri asil gunelrde tatil yapiyormusum
derken hamile kaldim ama asil sikintili zamanalrim hamile kalmama sevinmemle basladi.vay kese yok vay testler vay 34 yasim die.doktor kurbani oldum.direk amnyosentezden bahsetmisti.moralimi cok bozdu.sonra baska doktor arastirma cabasi falan derken.aaaaaaaaa birde baktimki etrafimda en genc anne adayi benim butun yabancilar en az 38 . herkez rahat.neyse sonra bende rahatladim.testler iyi cikti falan derken bugune geldik cok sukur...
cok sukur bride dogumu atlatirsak Allahtan baska ne isterim.saglik sihhat huzur...hepimize versin insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…