-
- Konu Sahibi Melek04140
Tamam tek hatası değil mi sonuçta? Basit ya da değil. Muhtemelen ayrı evi de kız istemiştir. Belli ki fazla şımartılmış, her dediği yapılmış bir çocuk. Baba yokluğu böyle kapatılmaya çalışılmış. Önce bunun çözülmesi gerekiyor bence.Tek hatalı dediğin konu basit bir sey değil ki. Kızıyla evleri ayırmış konu sahibi bu evlilik için. Burayı halletmeden yine bir ciddi bir karar aşamasında. Yoksa evlenmesi,yeniden anne olmak istemesi anormal değil.
Bazen tek hata bir hayata mâl oluyor. Basit olup olmaması gayet önemli o yüzden.Tamam tek hatası değil mi sonuçta? Basit ya da değil. Muhtemelen ayrı evi de kız istemiştir. Belli ki fazla şımartılmış, her dediği yapılmış bir çocuk.
Yaş almasını bekleyebilirdiniz demişsiniz. Ben de diyorum ki yaş alınca rıza göstereceğinin garantisi mi var? Rıza göstermezse ömür boyu evlenmeyecek mi diyorum? benim kvnin çocukları 30 yaşında bile rıza göstermedi mesela. Kaç yaşında rıza göstereceğini nerden bileceğiz?Mesajımın herhangi bir yerinde ömür boyu evlenme mi yazmisim? Kendi kızını bencillikle suçlaması ve konuya yapılan yorumlardan gittim hiçbir şeyin garantisi yok. Bugün iyi olan yarın kötü olabilir. Uzmanla hareket etmeliydi bu denli tepki almışsa kızından. Kızını ayırıyor evleniyor cocuk da yapacak peki o çocuğun yaşadıkları? Uzman desteği alsa daha sağlıklı olmaz mıydı?
Çocuğun suçu demedim zaten. Çocuğu bu şekilde yetiştiren anne hatalı. Hayata mal olacak bir durum yok, ergen kaprisi var sadece ortada. Bir uzman yardımıyla çözülür. Asıl 15 yaşında çocuğun aklıyla hareket edilirse hayata mal olur…Bazen tek hata bir hayata mâl oluyor. Basit olup olmaması gayet önemli o yüzden.
Çocuğun her dediği yapılıp, şımartıldıysa da bu direkt onu suçu değil.
Şimdi zaten sorunlar silsilesi var ortada. Hiçbiri çözülmeden yenileri eklenmiş.Bazen tek hata bir hayata mâl oluyor. Basit olup olmaması gayet önemli o yüzden.
Çocuğun her dediği yapılıp, şımartıldıysa da bu direkt onu suçu değil.
Tek hatası kızın tüm hayatı. Bir kadın olarak sevmek sevilmek ilişki yaşamak tabiki hakkı. Evlenmek çocuk doğurmakta öyle.Tamam tek hatası değil mi sonuçta? Basit ya da değil. Muhtemelen ayrı evi de kız istemiştir. Belli ki fazla şımartılmış, her dediği yapılmış bir çocuk. Baba yokluğu böyle kapatılmaya çalışılmış. Önce bunun çözülmesi gerekiyor bence.
Belki yok belki var ama olayların bu noktaya gelmesinde anne baba faktörü var. Sizin örneğinizle bu değişir. 15 yaşında bir çocuk söz konusu. Yetişkin biri zaten hayatını kurmustur burada annesiyle sağlıklı bir ilişki kuramamis ya da buna izin verilmemiş bir çocuk var bir de üstüne ev ayrılmış falan. Uzman desteğinden bahsediyorum ikidir mesela. Hayat kaçmaz aman evlenden daha önemli.Yaş almasını bekleyebilirdiniz demişsiniz. Ben de diyorum ki yaş alınca rıza göstereceğinin garantisi mi var? Rıza göstermezse ömür boyu evlenmeyecek mi diyorum? benim kvnin çocukları 30 yaşında bile rıza göstermedi mesela. Kaç yaşında rıza göstereceğini nerden bileceğiz?
Bu konu için hayatına mal olur demiyorum zaten hatanın tek olması değil etkisi önemli genel olarak. İkinci çocuk düşüncesinden önce uzman yardımı almalı bence de. Konu sahibi kızının genel sıkıntılarını çözmeden önemli kararlar almaya devam etmemeli en azından. Her şeye ragmen düzelme olmazsa ne yapacaksa yapar o zaman.Çocuğun suçu demedim zaten. Çocuğu bu şekilde yetiştiren anne hatalı. Hayata mal olacak bir durum yok, ergen kaprisi var sadece ortada. Bir uzman yardımıyla çözülür. Asıl 15 yaşında çocuğun aklıyla hareket edilirse hayata mal olur…
Kızınız 15 yaşında , ergenlik çağında bir kızın bunu anlaması mümkün değil ona bunu söylemeden önce neden profesyonel bir yardım almadınız ? Veya denediniz m? Aynısı bi akrabamın başına geldi yani kız şuan 18 ama yine de çok toy anlaması zor ve oda içten içe zor şeyler yaşıyor annem babam ayrı annem öz olmayan bir baba getirdi vs. Aklında çok değişik şeyler var aynısı şuanda babası evlense veya evli olsa aynı duyguları taşır diye düşünüyorum hiç bir çocuk anne babayı ayrı görmeye yaşamaya dayanamaz. Ona bunu söylemeden önce çocuk psikoloğuna götürmeliydiniz beraber Terapi alarak ilerlemeniz gerekirdi. Kız çocukları herzaman anlayışlı olamıyor yani ..Arkadaşlar ilk evliliğim iki yıl sürdü ve o evlilikten bir kızım var. Şu an 15 yaşında. Kızım bu yaşa gelene kadar evlilik düşünmedim. Ancak gerek toplum baskısı gerek iş hayatında bile yalnız bir kadın olduğunda yaşanan zorluklar, kısacası hayat beni çok yordu. Karşıma çocuğu olmayan, çok düzgün bir insan çıktı, sevdim de onu, ancak evlenmek istediğimde kızım buna çok karşı çıktı. Kıyametleri kopardı. Bana çok bağlı olduğu için beni kimseyle paylaşmak istemiyor. İleride beni anlayacağını düşünerek bu yaz evlendim. Evlendikten sonra da kızım bizimle yaşamayacağını söyleyince bir ev alıp bana yakınlarda anneannesi ile birlikte yaşaması için onlara ev düzenledim. Eşim ona ne kadar baba gibi yaklaşsa da o beni kız arkadaşlarımla bile paylaşamayan biri olarak beni ondan kopardığını düşünerek eşime çok kinli, yüzüne bile bakmıyor. Şimdilik bunu zamana bırakıyoruz. Yeni eşim çok iyi bir insan ve baba olmayı, yaşı geçmeden bir çocuk sahibi olmayı da çok istiyor. Kızım ise bugün bana şunu söyledi: "eğer benden başka bir çocuğun daha olursa beni hayatının sonuna kadar göremezsin" gibi cümleler sarf etti. 39 yaşındayım, yaşım geçmeden ben de bir daha anne olmak istiyorum. Ama çok ikilemde kaldım. Sizce kızımı kaybeder miyim böyle bir durumda? Ona kulak vermeli miyim?
Çok bencil davranıyor, sevmek sevilmek aile olmak benim de hakkım değil mi? Hayat içerisinde yaşadığım bütün zorluklara bizzat kendi şahit oldu oysa ki...
Aslında istekleriniz çok normal ama kızınızın yaşı itibarıyle böyle tepkiler vermiş 20 yaşında böyle düşünmez muhtemelen y da 10 yaşında da bu kadar tepki vermezdiArkadaşlar ilk evliliğim iki yıl sürdü ve o evlilikten bir kızım var. Şu an 15 yaşında. Kızım bu yaşa gelene kadar evlilik düşünmedim. Ancak gerek toplum baskısı gerek iş hayatında bile yalnız bir kadın olduğunda yaşanan zorluklar, kısacası hayat beni çok yordu. Karşıma çocuğu olmayan, çok düzgün bir insan çıktı, sevdim de onu, ancak evlenmek istediğimde kızım buna çok karşı çıktı. Kıyametleri kopardı. Bana çok bağlı olduğu için beni kimseyle paylaşmak istemiyor. İleride beni anlayacağını düşünerek bu yaz evlendim. Evlendikten sonra da kızım bizimle yaşamayacağını söyleyince bir ev alıp bana yakınlarda anneannesi ile birlikte yaşaması için onlara ev düzenledim. Eşim ona ne kadar baba gibi yaklaşsa da o beni kız arkadaşlarımla bile paylaşamayan biri olarak beni ondan kopardığını düşünerek eşime çok kinli, yüzüne bile bakmıyor. Şimdilik bunu zamana bırakıyoruz. Yeni eşim çok iyi bir insan ve baba olmayı, yaşı geçmeden bir çocuk sahibi olmayı da çok istiyor. Kızım ise bugün bana şunu söyledi: "eğer benden başka bir çocuğun daha olursa beni hayatının sonuna kadar göremezsin" gibi cümleler sarf etti. 39 yaşındayım, yaşım geçmeden ben de bir daha anne olmak istiyorum. Ama çok ikilemde kaldım. Sizce kızımı kaybeder miyim böyle bir durumda? Ona kulak vermeli miyim?
Çok bencil davranıyor, sevmek sevilmek aile olmak benim de hakkım değil mi? Hayat içerisinde yaşadığım bütün zorluklara bizzat kendi şahit oldu oysa ki...
Yahu niye beklesin? Neden zaten yarısı gitmiş ömrünün 3-5-10 yılını daha heba etsin?Tek hatası kızın tüm hayatı. Bir kadın olarak sevmek sevilmek ilişki yaşamak tabiki hakkı. Evlenmek çocuk doğurmakta öyle.
Yetişkin iki insan sevgililik bağı ilede ilişkisini yürütebilirdi bi kaç sene ha 39 ha 42 arada devasa yaş yok. Tekrar çocuk doğurmak istediği için sanırım evlilik ertelenmedi. Buda ikinci yanlış, hali hazırda çocuğu ile olan sorunu çözmeden ikinci bebek planı.
Kızı 18 yaşına geldiğinde sen üniversiteye gidiceksin yolunu çizeceksin, benimde x abinle bi hayatım olsun istiyorum diyip evlenmek ile ben her türlü evlencem sen ister bizle yaşa ister yaşama demek ap ayrı şeyler.