- 5 Ağustos 2019
- 94
- 126
- 32
-
- Konu Sahibi Melek04140
Koca için kızınızdan vazgeçmişsiniz. Yeni kocanıza çocuk doğurup evcilik oynayın, kızınızda başka evde ötelenmiş şekilde büyür gider. Koca çok önemli aman sakın kaybetmeyin.Arkadaşlar ilk evliliğim iki yıl sürdü ve o evlilikten bir kızım var. Şu an 15 yaşında. Kızım bu yaşa gelene kadar evlilik düşünmedim. Ancak gerek toplum baskısı gerek iş hayatında bile yalnız bir kadın olduğunda yaşanan zorluklar, kısacası hayat beni çok yordu. Karşıma çocuğu olmayan, çok düzgün bir insan çıktı, sevdim de onu, ancak evlenmek istediğimde kızım buna çok karşı çıktı. Kıyametleri kopardı. Bana çok bağlı olduğu için beni kimseyle paylaşmak istemiyor. İleride beni anlayacağını düşünerek bu yaz evlendim. Evlendikten sonra da kızım bizimle yaşamayacağını söyleyince bir ev alıp bana yakınlarda anneannesi ile birlikte yaşaması için onlara ev düzenledim. Eşim ona ne kadar baba gibi yaklaşsa da o beni kız arkadaşlarımla bile paylaşamayan biri olarak beni ondan kopardığını düşünerek eşime çok kinli, yüzüne bile bakmıyor. Şimdilik bunu zamana bırakıyoruz. Yeni eşim çok iyi bir insan ve baba olmayı, yaşı geçmeden bir çocuk sahibi olmayı da çok istiyor. Kızım ise bugün bana şunu söyledi: "eğer benden başka bir çocuğun daha olursa beni hayatının sonuna kadar göremezsin" gibi cümleler sarf etti. 39 yaşındayım, yaşım geçmeden ben de bir daha anne olmak istiyorum. Ama çok ikilemde kaldım. Sizce kızımı kaybeder miyim böyle bir durumda? Ona kulak vermeli miyim?
Çok bencil davranıyor, sevmek sevilmek aile olmak benim de hakkım değil mi? Hayat içerisinde yaşadığım bütün zorluklara bizzat kendi şahit oldu oysa ki...
15 yaş tam ergenlik yaşı tepkisinde ondan . Annesini kiskaniyordur .ya arkadaslar hepiniz kizi dusunerek yazdiniz ama anneyi dusundunuzmu 15 yas idrak icin gayet iyi bir yas bencilce dusundugunun farkina varmali peki o evlenecegi zaman annesi olmaz benle yasa derse kabul edecekmi bu kadin omrunun sonuna kadar tekmi yasasin elbetteki yeni evlendigi esiyle kizinin ayni evde olmasini bende onaylamam ama omrunun sonuna kadar da tek yasamasinida onaylamam sonucda bu kadininda bir hayati var o kizi evlenme yasina kadar beklese kendi cocugu olmiycak yasi gececek belkide dogru insan bulamayacak vs vs kizina evlenme cocuk yapma dede peki kiz kabul edecekmi birini sevse gitse annsini gozu bile gormicek hadi gordu diyelim esi nasil bir insan olacak annesine nekdr destek olabilecek bence detayli dusunmeli bence kizinla konus hatta bir psikologa beraber gidin yavasca alismasini saglayin insallah gonlunuzce olur
Siz anne ve evlat ayrımını anlamıyosunuz sanırım ? Çocuklar annelerinden değil anneler çocuklarımdan sorumludur. Bir anne kızına evlenme benle yaşa dese bu bencilliktir, 15 yaşında ergenliğe yeni girmiş bir kızın bunu istememesi ise en doğal hakkıdır. Dünyaya bi çocuk getiriyorsak kendi hayatını kurana kadar onlara bakmak “zorundayız” . Öyle bende tek kalamam evlencem çocuk doğurcam kendi hayatımı yaşayacam demekle anne olunmaz.ya arkadaslar hepiniz kizi dusunerek yazdiniz ama anneyi dusundunuzmu 15 yas idrak icin gayet iyi bir yas bencilce dusundugunun farkina varmali peki o evlenecegi zaman annesi olmaz benle yasa derse kabul edecekmi bu kadin omrunun sonuna kadar tekmi yasasin elbetteki yeni evlendigi esiyle kizinin ayni evde olmasini bende onaylamam ama omrunun sonuna kadar da tek yasamasinida onaylamam sonucda bu kadininda bir hayati var o kizi evlenme yasina kadar beklese kendi cocugu olmiycak yasi gececek belkide dogru insan bulamayacak vs vs kizina evlenme cocuk yapma dede peki kiz kabul edecekmi birini sevse gitse annsini gozu bile gormicek hadi gordu diyelim esi nasil bir insan olacak annesine nekdr destek olabilecek bence detayli dusunmeli bence kizinla konus hatta bir psikologa beraber gidin yavasca alismasini saglayin insallah gonlunuzce olur
Hayır onu hiç görmeden tanımadan evlenirsen aynı evde kalmam sizinle dediHani demeyeyim diyorum da içinize kurt düşsün napim.
Ya kızınız adamın bir falsosunu gördüyse??
Niye 5 yaşındaki çocuk gibi şımarık kıskançlık yaptığınızı düşündünüz kocisiniz için?
Kızınız bu kadar feryat figan aynı eve girmem diyorsa anneanneye sığıntı olacak kadar ne gördü ne oldu hiç mi acaba demediniz elin adamı için?
O çocuk da sağlıklı bir ailede büyümek isterdi ama öyle olmamış. Ve onu dunyaya getiren de sizsiniz. Eşiniz çocuk istiyor yapın. Size belki ilerde kızınız sizi bırakıp gidecek demişler ya eşiniz giderse? Ya o bırakırsa? Yani hiç bir şeyin garantisi yok. biraz daha yaş almasını bekleyebilir bir uzmanla hareket edebilirdiniz. Şunu bir erkek yapsa taşlanır uçkur sevdasına çocuğunu ihmal etmiş bir de ev ayırmış diye.Çok bencil davranıyor, sevmek sevilmek aile olmak benim de hakkım değil mi? Hayat içerisinde yaşadığım bütün zorluklara bizzat kendi şahit oldu oysa ki...
İlk evliliğinde yanlış bir eş tercihi yaptı ve boşandı diye bir daha evlenip çocuk yapmaya hakkı olmuyor mu? Üstelik 4-5 yıl sonra kızının bu evliliğe razı olacağının bir garantisi var mı? Eşimin annesi 2. evliliğini yaptığında tüm çocukları üniversite mezunu yetişkin insanlardı mesela. Buna rağmen karşı çıktılar. Hiçbir zaman çocuğu rıza göstermezse ölene kadar bir daha evlenmemesi mi gerek?O çocuk da sağlıklı bir ailede büyümek isterdi ama öyle olmamış. Ve onu dunyaya getiren de sizsiniz. Eşiniz çocuk istiyor yapın. Size belki ilerde kızınız sizi bırakıp gidecek demişler ya eşiniz giderse? Ya o bırakırsa? Yani hiç bir şeyin garantisi yok. biraz daha yaş almasını bekleyebilir bir uzmanla hareket edebilirdiniz. Şunu bir erkek yapsa taşlanır uçkur sevdasına çocuğunu ihmal etmiş bir de ev ayırmış diye.
Tek hatalı dediğin konu basit bir sey değil ki. Kızıyla evleri ayırmış konu sahibi bu evlilik için. Burayı halletmeden yine bir ciddi bir karar aşamasında. Yoksa evlenmesi,yeniden anne olmak istemesi anormal değil.Ben konu sahibini tek bir açıdan yanlış buldum, bu sürece bir uzman desteği eklemeliydi ve çocuğu evden uzaklaştırmamalıydı.
Sevdiği, hayatını birleştirmek istediği bir adam çıkmış karşısına. Hayır çocuğun yok git evlen çocuk yap boşan sonra gel mi deseydi? Çocuk kararını da tabi ki çocuğa sorarak almayacak. Evlenmiş, mutlu iki insan bu evliliğe bir çocuk da katmak istiyorsa bu karara bir şey söylenemez gayet haklı ve normal.
Kız 15 yaşında. Üniversiteye en az 4 sene var o da ilk yıl yerleşirse. Bu kadın 44-45 yaşına kadar bekleyecek miydi, mutlu olma şansını tepecek miydi? Hayır kız da maksimum 10 sene sonra annenin yüzüne bakmayacak muhtemelen kendi hayatını kurup. Bu kadın kurusun kalsın sırf kızının kaprisi yüzünden.
Kk bazen çok tuhaf oluyor.
Mesajımın herhangi bir yerinde ömür boyu evlenme mi yazmisim? Kendi kızını bencillikle suçlaması ve konuya yapılan yorumlardan gittim hiçbir şeyin garantisi yok. Bugün iyi olan yarın kötü olabilir. Uzmanla hareket etmeliydi bu denli tepki almışsa kızından. Kızını ayırıyor evleniyor cocuk da yapacak peki o çocuğun yaşadıkları? Uzman desteği alsa daha sağlıklı olmaz mıydı?İlk evliliğinde yanlış bir eş tercihi yaptı ve boşandı diye bir daha evlenip çocuk yapmaya hakkı olmuyor mu? Üstelik 4-5 yıl sonra kızının bu evliliğe razı olacağının bir garantisi var mı? Eşimin annesi 2. evliliğini yaptığında tüm çocukları üniversite mezunu yetişkin insanlardı mesela. Buna rağmen karşı çıktılar. Hiçbir zaman çocuğu rıza göstermezse ölene kadar bir daha evlenmemesi mi gerek?