• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki buçuk saattir ağliyorum

derindeniz_55

sağlıklı ol kuzummmm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
492
171
83
Kocam... Buyuk kavga ettik.. İncir çekirdegini doldurmayacak bir sebepten... Valizimi topladim ..gidiyorum bu evden..
Esimle 9 senedir tansyruz.. İki senedir evliyiz uc aylik bir oglum var..
Son bir kac zamandir esimin yaptiklari , konustuklari cekilmez oldu artik ...
Bu gece her sey normaldi .. Cok yakin komsularimizi yemege cagirdik yedik gulduk eglendik..onkar gittikten snra bebegi sen tut da mutfagi toparlayayim dedim.. Buyuk olan baligi ne yaptin dedi duruyor tezgahin ustunde dedim.. Birden laf sokmaya basladi sen nasil bir kadinsin bu evde neyi tam yapiyorsun ki zaten "safsin sen " bi isi de tam yap gibi cumleler sokmaya calisti ben de yanina gittim sacimi supurge ediuorim yine de yaranamiyorum sana .. Ne yapmam lazim dedim .. Hah ne supurge ediyorsun ya diye tersledi.. Ben cok duygusal biriyim aglamaya basladim birden .. Yanima geldi on dakika sonra bisey olmamis gbi askim bebbek durmuyor dedi.. Agladigimi gorunce noldu sana simdi.. Ne dedim ki ben sana simdii.. Sana da bisey soylenmiyor gbi laflar etti . ben de konusmak istemiyorum cekil karsimdan dedim..gitti bebegi uyuttu yatti.. Ben de hirsimi alamadim.. Gittim yanindan bebegi aldim baska yatak yaptim.. Onun yanindayken de beni yarin babamin evine birak , babam beni buraya iki gunde bir aglayayim diye yollamadi dedim.. Ses cikarmadi ... İcerde tam yarim saat burnumu cekerek agladim orali olmadi.. Ben de daha fazla sinirlenerek yaninaa gittim .. Kalk bazanin altinda valizimi alicam gidiyorum artik bu evden dedim.. Laflarin agirima gidiyor cekemiyorum artik dedim.. Yataktan kalkip uzerime yurudu seni simdi doverim burda dedi gidiyosan sabah toplarsin valizini dedi şok oldum.. Bagirdim kalkti yataktan ben de altindan valizi aldim bir hişimla esyalarimi doldurmaya başladim. Bana bagirarak soylenmeye basladi , bu eve geldiğimde hiç yüzum gulmuyor , her yer her yerde , eve hiç bakmiyorsun gidersen git , ustume yurumeleer bağirma seni burda simdi doverim tehditleri coook zoruma gitti... Olay bu gecelik bundan ibaret ..
Gelelim bana (!)
Evlenme karari aldik cunku ben onun atandigi sehirde is bulmustum.. Ben bir ogretmn adayiyim. Atanamadim.. Cok sevdim evlenmek istedim.. İsimi ayarladim.. Babami ikna ettim atanmadan evlenmeye.. Dugune on bes gun kala memleketinin bir ilcesine tayin istedi cikmaz zaten ben daha yeni atandim dedi.. Cikti dort bin nufuslu yere atandi.. Dugune on bes gun vardi duydugumda sok oldum gunlerce gecelerce agladim.. Cunku eve kapanacagimi ve cook yalnizlik cekecegimi biliyordum.. Kader dedim boyun egdim... Ses cikaramadim... Surekli evde surekli evdeydim ders calistim olmadi disari cikamadim cevre edinemedim.. Dolayisiyla esimden daha cok ilgi bekledim.. Eve kapanislarim sessiz cigliklara ani parlamalara donustu.. Bunu onunla paylastim.. Sonra cocugumuz olunca daha kotu oldummm. O da benden ilgisini buyuk cogunlukta kesti isine ve bebegine yogunlasti beni resmn unuttu.. Oyle ki 17 gun gecti cinsellik olmadi cinselligi birakin ayri yattik opup oksama dahi olmadi ben dayanamadim bagirdim cagirdim gine agladim zirladim ozur diledi yalvardi senden baska kimsem yok dedi.. Yorgunum unutuyorum falanlar filanlar... En sonuncu bu konu eklenince artik cekemiyorum.. Duvarlar ustume ustume geliyor bu evde.. Kendimi kafese kapanmis bir kus gibi hissediyorum.. Kimseye bu durumu anlatamiyorum.. Sir saklayacak derdimi anlatacak beni anlayacak kimsem yok.. Ozgurlugu elinden alinmis bir kus gibiyim bu gurbet ellerde.. Ailem coook uzakta.. Su an bunlari yazarken yavrumu ayagimda salliyorum, ve bir yandan agliyorum, o icerde fosur fosur uyuyor.. Dur konusalim gitme bile demedi.. Kendimi cok degersiz hissediyorum.. Caresiz kimsesiz..
Evim cok buyuk yetisemiyorum her tarafa ve sirf bu yuzden bunlari isittigime inanamiyorum su an dusunmekten basima agrilar giriyor..
Oglum gece uyumuyor gunduz uyiyor.. Gece uyumayinca haliyle ben oglene kadar uyuyorum sonra kalkip kahvalti hazirliyorum ogle arasina geliyor kahvaltisini yapip gidiyor.. Etrafi topla aksama yemek derken aksam oluyor... Sirf bu yuzden bunlari isitmek .. Cok zoruma gidiyor.. Yardim edin lutfen kafayi yemek uzereyimmm.. Kendimi dis bir bakis acisiyla gormek istiyorum....

Canım sen çok bunalmışsın ondan bu sinir, stres. Eşin kabalık etmiş ama sende çok uzatmışsın gerçi anlıyorum psikolojin iyi değil. Eşinle dışarı falan çıkma imkanınız olmuyo mu? Bak yemeğe komşularınızı almıssn daha sık görüşsen, senin biraz nefes almaya ihtiyacn var. Keşke çocuk için biraz daha bekleseydiniz. Evin eşinin laf söyliceği kadar dağınıkmı yoksa seni kızdırmak için mi söylüyo

Bu saatte kimseler de olmaz ki burda..
Cok bunalmissin.. bebek kucuk sanirim .bu donemlerde olur bu tur kavgalar ..

Daha kucuk bir eve tasinin ..
Bir sure sizinle kalacak aileden birinden yardim isteyin .
Bir sure ailenize gidin bebekle , özlesin .
Bence kavgayi buyutmussunuz ,ustelemissiniz , gitmeye kadar varmis .
Belki esiniz ozellikle misafir varken daha derli toplu , bakimli olmanizi istiyor olabilir..

Bir an once atanmaya calisin ,hem ilceden kurtulursunuz , hem bu monotonluktan

Kocam... Buyuk kavga ettik.. İncir çekirdegini doldurmayacak bir sebepten... Valizimi topladim ..gidiyorum bu evden..
Bu gece her sey normaldi .. Cok yakin komsularimizi yemege cagirdik yedik gulduk eglendik..onkar gittikten snra bebegi sen tut da mutfagi toparlayayim dedim.. Buyuk olan baligi ne yaptin dedi duruyor tezgahin ustunde dedim.. Birden laf sokmaya basladi sen nasil bir kadinsin bu evde neyi tam yapiyorsun ki zaten "safsin sen " bi isi de tam yap gibi cumleler sokmaya calisti ben de yanina gittim sacimi supurge ediuorim yine de yaranamiyorum sana .. Ne yapmam lazim dedim .. Hah ne supurge ediyorsun ya diye tersledi.. Ben cok duygusal biriyim aglamaya basladim birden .. Yanima geldi on dakika sonra bisey olmamis gbi askim bebbek durmuyor dedi.. Agladigimi gorunce noldu sana simdi.. Ne dedim ki ben sana simdii.. Sana da bisey soylenmiyor gbi laflar etti . ben de konusmak istemiyorum cekil karsimdan dedim..gitti bebegi uyuttu yatti.. Ben de hirsimi alamadim.. Gittim yanindan bebegi aldim baska yatak yaptim.. Onun yanindayken de beni yarin babamin evine birak , babam beni buraya iki gunde bir aglayayim diye yollamadi dedim.. Ses cikarmadi ... İcerde tam yarim saat burnumu cekerek agladim orali olmadi.. Ben de daha fazla sinirlenerek yaninaa gittim .. Kalk bazanin altinda valizimi alicam gidiyorum artik bu evden dedim.. Laflarin agirima gidiyor cekemiyorum artik dedim.. Yataktan kalkip uzerime yurudu seni simdi doverim burda dedi gidiyosan sabah toplarsin valizini dedi şok oldum.. Bagirdim kalkti yataktan ben de altindan valizi aldim bir hişimla esyalarimi doldurmaya başladim. Bana bagirarak soylenmeye basladi , bu eve geldiğimde hiç yüzum gulmuyor , her yer her yerde , eve hiç bakmiyorsun gidersen git , ustume yurumeleer bağirma seni burda simdi doverim tehditleri coook zoruma gitti... Olay bu gecelik bundan ibaret ..
Gelelim bana (!)
Evlenme karari aldik cunku ben onun atandigi sehirde is bulmustum.. Ben bir ogretmn adayiyim. Atanamadim.. Cok sevdim evlenmek istedim.. İsimi ayarladim.. Babami ikna ettim atanmadan evlenmeye.. Dugune on bes gun kala memleketinin bir ilcesine tayin istedi cikmaz zaten ben daha yeni atandim dedi.. Cikti dort bin nufuslu yere atandi.. Dugune on bes gun vardi duydugumda sok oldum gunlerce gecelerce agladim.. Cunku eve kapanacagimi ve cook yalnizlik cekecegimi biliyordum.. Kader dedim boyun egdim... Ses cikaramadim... Surekli evde surekli evdeydim ders calistim olmadi disari cikamadim cevre edinemedim.. Dolayisiyla esimden daha cok ilgi bekledim.. Eve kapanislarim sessiz cigliklara ani parlamalara donustu.. Bunu onunla paylastim.. Sonra cocugumuz olunca daha kotu oldummm. O da benden ilgisini buyuk cogunlukta kesti isine ve bebegine yogunlasti beni resmn unuttu.. Oyle ki 17 gun gecti cinsellik olmadi cinselligi birakin ayri yattik opup oksama dahi olmadi ben dayanamadim bagirdim cagirdim gine agladim zirladim ozur diledi yalvardi senden baska kimsem yok dedi.. Yorgunum unutuyorum falanlar filanlar... En sonuncu bu konu eklenince artik cekemiyorum.. Duvarlar ustume ustume geliyor bu evde.. Kendimi kafese kapanmis bir kus gibi hissediyorum.. Kimseye bu durumu anlatamiyorum.. Sir saklayacak derdimi anlatacak beni anlayacak kimsem yok.. Ozgurlugu elinden alinmis bir kus gibiyim bu gurbet ellerde.. Ailem coook uzakta.. Su an bunlari yazarken yavrumu ayagimda salliyorum, ve bir yandan agliyorum, o icerde fosur fosur uyuyor.. Dur konusalim gitme bile demedi.. Kendimi cok degersiz hissediyorum.. Caresiz kimsesiz..
Evim cok buyuk yetisemiyorum her tarafa ve sirf bu yuzden bunlari isittigime inanamiyorum su an dusunmekten basima agrilar giriyor..
Oglum gece uyumuyor gunduz uyiyor.. Gece uyumayinca haliyle ben oglene kadar uyuyorum sonra kalkip kahvalti hazirliyorum ogle arasina geliyor kahvaltisini yapip gidiyor.. Etrafi topla aksama yemek derken aksam oluyor... Sirf bu yuzden bunlari isitmek .. Cok zoruma gidiyor.. Yardim edin lutfen kafayi yemek uzereyimmm.. Kendimi dis bir bakis acisiyla gormek istiyorum....

Kendiniz de belirtmişsiniz yazınızın en başında incir çekirdeğini bile doldurmayacak sebepten diye. Bence bu gece yaşamış olduklarınız incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük de değil, bavul toplayıp ayrılmayı isteyecek kadar büyük de değil.
Eşinizin sizi dövmekle tehdit etmesi asıl sorun bence. Şiddet uygulamayı aklına getirmişse eninde sonunda bunu yapacaktır. Yapmayacaksa bile sizi böyle tehdit etmesi hiç hoş değil.

Atanamadığınız için büyük stres altındasınız. KPSS idi, bebekti , ev işleriydi derken bunalmanız gayet normal. Bu konuda sizi çok iyi anlıyorum.

Eşinizin evi dağınık bulması dert edilecek şey değil,evin bütün odalarını kullanmayın. Özellikle salon gibi misafirlerin gelip oturacağı yeri her daim temiz tutun ve misafir olmadığında salonu kapatın,orada oturmayın.Bebekli ev dağınık olur,sizin bebeğiniz daha ayaklanmamış bir de yürüme çağına gelsin her yer her yerde olacak emin olun.

Ama bana sorarsanız eşinizin asıl derdi evin dağınıklığı değil bence. Sizin de belirttiğiniz gibi cinsel isteksizlik olabilir. Bebişten sonra kendinize bakmayı ihmal ettiyseniz hemen kendinize çeki düzen verin. Hafif makyajınızı,evde baş başa olduğunuz zamanlarda eşinizin seveceği türden iç gıdıklayıcı iç çamaşırlarınızı ve üstüne de iç çamaşırınızı fark etmesini sağlayacak dekolteli kıyafetler giyin. Evde de olsa topuklular giyinin,güzel kokular sürünün.
Ama adamın başını "beni öpmedin,koklamadın" diye yemeyin. Siz bu dediklerime uymaya çalışın,bakın göreceksiniz bir süre sonra kendisi yanınıza gelecek kürkçü dükkanı misali.

9 yıl çıkmışsınız,2 yıldır evlisiniz ve 3 aylık bir bebeğiniz var. Bu olayı daha fazla büyütüp yuvanızı yıkmaya kalkmayın.
Kucağınızda bebekle baba ocağına dönerseniz emin olun işler daha da iyi olmayacak.

Canım benim öncelikle sakin ol ...Eminim çok ûzûlûyorsun çünkü ilgi bekliyorsun haklı olarak.Ancak sem biriktirmişsin kuzum eşinin söylediği sözler hançer gibi içine işlemekte
Tabiki haklısın seni kırmış .Ama fevri hareket etme tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
Senin bunalmanın sonucu tatlım bunlar birçok sebebi var en başta yatak ilişkinizin olmamasına bir çözüm .sonra biraz karşılıklı anlayış iletişim her şeyi çözer canım
Biraz sakinleş.Bizler yanındayız öpüyorum sulu gözlerinden...

Her konuda yükü sen almışım sırtına esin ne evliliğe Ne de babalığı alışmış .Adam hayata hep dışarıdan bakıyor,direktifler veriyor.Şimdi o uyuyor sen ağlayıp bebek saklıyorum. İKİ iş bir arada yapılmaz bebeği ver yanına onunda keyfi kaçsın. Adam rahata iyi alışmış.

Gelelim bana (!)

Siz çok bunalmışsınız. Eşinizi savunmuyorum asla ama kavgayı büyütmeye yer aramışsınız resmen. Adam bebeği uyutmuş, gitmiş yatmış, kaldırıp bazanın altından bavul istemek de nesi? Babam beni buraya ağlayım diye göndermedi demek de nesi? babanız zorla mı evlendirdi sizi? Sevip evlenmişsiniz, ne güzel bebeğiniz olmuş o evden ayrılırsanız ve boşanma kararı alırsanız ayrılacağınız kişi kocanız ve yıkılacak olan yuva da sizin yuvanız.

Şu erkeklerin her dediğini takmayın ya. Ne beceriksizsin dediyse, haklısın hayatım çocukla anca bu kadar oluyor yardımcı mı tutsak hem bende o zaman işlerden bunalmam daha çok güleryüz gösteririm sana deseniz, eşiniz kıpkırmızı olur.

Şehir değişikliği, eve bağlı kalma, bebek olması, evlilik vs derken ciddi anlamda bunalmışsınız. Size tavsiyem bir psikologdan yardım almanız.

çok abartmışsınız
resmen ilgi göremediniz için cıldırmışssınız
ya bir gün kocanız tamam defol git dese ne yapacaksınız
blörf yaptıgınızı bız bılıyoruz
buarada 9 senedır beraberız demıssınız 2 senedırde evlıyız dıye marıfet gıbı yazmıssınız 9 senedır hayatınızdakı adam sıze ıse yaramaz muamelesı edıyor neden evlendınız? sonradan degısmedı ya?

Keşke ücretli öğretmenlik isteseniz.sizin açınızdan dedim yani. Evde kal uykusuzluk çek çocuk bak yemek yap vs bide üstüne ilgisiz kalınca sağlıklı düşünemiyor insan haliyle. Bu dönem zaten Bebeğiniz küçük ama 2. Dönem olabilir aslında

Su şimdi esyalarimi toplayip gidicem/ babama soylicem beni alsin minvalindeki konusmalara hasta oluyorum. Eminim ki erkeklerin de en sinirini bozan bu muhabbet. Gercekten cok incinmis, gitmeye kararli bir kadin bu laflari agzina bile almadan kalkar gider. Evden gidecegim cok buyuk bir laf ve bunu gerceklestiremediginizde altinda kalmis oluyorsuniz ve anlamini yitiriyor. Blof yaptiginiz icin ciddiye dahi alinmiyorsunuz. O yuzden butun hanimlara soyluyorum yerine getiremeyeceginiz buyuk laflar etmeyin ki ciddiye alinin. Senin durumunda ev hanimi olmak evin sorumlulugu cok agir gelmis. Keşke evlenince sosyal yasamdan kopmasaydin. Evlilikte kadinin da erkegin de ortak yasamlarinin yani sir kendilerine ait yaşam alanlari olmasi taraftariyim. Aksi halde boyle mutsuz evlilier ortaya çıkıyor

Kiyamam ki ben sana .... Bana da oluyo bazen birden eve kapanınca herşey ağır geliyo insana benim esimde çok titizdir mesela bende sınır oluyorum buna sanki insana ben yapmiyomuyum sanki temizlik demeye getiriyo anlıyorum seni yanı ama olsun titiz olsun da aman pis olmasın bosver bu kadar üzülme bak maşallah bebeğin var ne güzel yanında benim de kimsem yok bebeginle her gün ayarla yürüyüşe çık kendi zamanını ayarla ne güzel bebeğe bakiyomus bazen bebeği ona bırak kendine zaman ayır üzme kendini o da bi şey dememis sana dolu olduğundan patlamissin sende

şu saatten sonra yapacağın en akıllıca şey 2016 kpss ye sıkıca sarılmak olur.
illa kendi bölümünden atanacaksın diye bir şey yok.
katiplik olur başka bir şey olur....
evde oturmak nedir iyi bilirim. bir de bende çocukta yoktu. insan parasindan değil,psikolojik olarak yıpranıyor.

Bence hayal ettiğin hayatla yaşadığın hayat arasındaki farklılık seni çok yıpratmış..
Çok bunalmışın bulunduğun çevreden kısa bir sürede olsa uzaklaş kafanı dinle ama eşinede bazı konularda haksızlık etme..
Sakin kalmaya çalış

çok abartmışsınız
resmen ilgi göremediniz için cıldırmışssınız
ya bir gün kocanız tamam defol git dese ne yapacaksınız
blörf yaptıgınızı bız bılıyoruz
buarada 9 senedır beraberız demıssınız 2 senedırde evlıyız dıye marıfet gıbı yazmıssınız 9 senedır hayatınızdakı adam sıze ıse yaramaz muamelesı edıyor neden evlendınız? sonradan degısmedı ya?
Cute adam bir sürü laf etmiş ama ya. Kadın haklı bence.

Yalnız çok yüz vermişsiniz eşinize. Havalara girmiş. Bence bebeğinizi alıp ailenizin yanına gidin kafa dinleyin bir süre.

bence çok büyük bir probleminiz yok.
yani konuşarak ve anlayışla çözülebilir.
mesela benim evimi de b.k götürüyor desem yeridir. hafta içi çalışıyorum yapamıyorum. sadece yemek bulaşık wc tenmizliği bir de çamaşır işleri yapabiliyorum. hafta sonu da oğlum ilgi bekliyor yapamıyorum. beni ev sıkıyor o zaman. ama eşim saolsun hiç bişey demiyor. yani eşiniz önce sizden beklentilerini azaltacak evde bebek varken öyle pırıl pırıl ev mükemmel yemekler olması zor.. ha yavrum olsun sağlıklı olsun bunlar olmasa da olur..

ikincisi ailenizden birileri gelip sizi biraz dinlendirse. ya da siz gitseniz bir soluk alırsınız..
bir de eşinizin size yaklaşmaması sorun tabi. yorgun olabilir ama bunlar evlilikte gerekli şeyler. bu sorunu da konuşarak çözebilirsiniz..

son olarak yapamayacağınız şeyleri dile getirmeyin. o valizi çıkardıysanız ya da gidicem dediyseniz gitmelisiniz. yoksa bir daha ki sefere bunu yapsanız bile pek umursanmazsınız..

keske bu yere getırmeseydınız
sanırım hassas bı gununuzdu :(
esın patavatsızca bı laf soylemıs kızmakta haklısın
ama evı terk edecegın bırsey degıldı
aılen de uzulur sımdı sız barısırsınız ama aılen unutmaz ...
adam bı laf soylemıs bırakmıs siz sonuna kadar dıretmıssınız
belkı yılların dolumudur son damlasıdır bılemıyorum
ama dısardan bakan bı goz olarak bu duruma sizin getırdıgınızı gordum
yuvanızı yıkmayın bunun ıcın
ihanetı şiddeti kumarı yoksa bırakmayın

Cevaplariniz icin hepinize cok tesekkur ederim.. Su an beynim zonkluyor.. Gozlerim aglamaktan sismis.. Yanimda yatan masum yavrum her seyden habersiz.. Cok bunaldim cok.. Adam icerde horul horul uyuyor dersi ogleden sonra muhtemelen kalkip okula gidecek bisey olmamis gbiii .. Benimle de ben konusmadigim surece konusmaycak.. Boguluyorum nefes alamiyorum...

bence çok büyük bir probleminiz yok.
yani konuşarak ve anlayışla çözülebilir.
mesela benim evimi de b.k götürüyor desem yeridir. hafta içi çalışıyorum yapamıyorum. sadece yemek bulaşık wc tenmizliği bir de çamaşır işleri yapabiliyorum. hafta sonu da oğlum ilgi bekliyor yapamıyorum. beni ev sıkıyor o zaman. ama eşim saolsun hiç bişey demiyor. yani eşiniz önce sizden beklentilerini azaltacak evde bebek varken öyle pırıl pırıl ev mükemmel yemekler olması zor.. ha yavrum olsun sağlıklı olsun bunlar olmasa da olur..

ikincisi ailenizden birileri gelip sizi biraz dinlendirse. ya da siz gitseniz bir soluk alırsınız..
bir de eşinizin size yaklaşmaması sorun tabi. yorgun olabilir ama bunlar evlilikte gerekli şeyler. bu sorunu da konuşarak çözebilirsiniz..

son olarak yapamayacağınız şeyleri dile getirmeyin. o valizi çıkardıysanız ya da gidicem dediyseniz gitmelisiniz. yoksa bir daha ki sefere bunu yapsanız bile pek umursanmazsınız..
O konusmalari laf sokarak degil saka yollu yaptim yetisemiyorum her seye dedim eger cok titizlenirsem bebegime verimli olamam dedim.. Anlayis gostermedi pek. Tamam olsun sen iyi ol da diyebilirdi..

Back
X