Ne alaka yahu kuzey kore'de mi yaşıyorsunuz
bizim evde de her gün yemek pişer, herkes yer ama canım döner istediğinde "ben döner sipariş edeceğim isteyen var mı?" Diye sorup alıyorum gayet de. Eğer ben de yerim diyen varsa paylaşırız, niye marjinal olsun ki? Aileyiz diye herkesin mıç mıç olup birbirinden habersiz tuvalete bile gidememesi gerekmiyor. Kişisel alanı da korumak lazım, canım bir şey istediğinde tüm hane halkıyla ortak sipariş vereceğim günü bekleyemem ben. Kendi ailenizde gördüğünüzü ille de herkeste böyle olmak zorundaymış gibi anlatmışsınız.
"benim için marjinal birşey" demek "herkeste öyle olması gerekiyor" anlamına mı geliyor? sizin için marjinal olan da benim için norm olabilir, ben kamu otoritesi değilim ya..
benim için kendi kafasına göre kimseyle paylaşmadan, ben sipariş veriyorum isteyen var mı demeden bişey sipariş etmek marjinal. konu sahibinin de yaptığı bu. ailede kimseye sormaya tenezzül etmeden kendine göre yemek söylemek, bence habersiz tuvalete bile gidememek mertebesinde değil. vur deyince öldürüyorsunuz burada.
Ayırıca esas olay şu ki siz konunun evvelini ahirini bilmiyorsunuz.
1- konudaki kişi benden bir jenerasyon genç, şimdiye kadar çoktaan evden gitmesi gereken de kendisi aslında, ama gidemiyor.
ben zaten 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum
ne Kuzey koresi? ancak zaman zaman bir araya gelebiliyoruz yani merak etmeyin fazlasıyla kişisel alanım var. birlikteyken de aile olarak hareket etmeyi seviyor ve tercih ediyoruz. benim aile kavramım böyle.
Neyse, ben de onun gibi kerpiç evde doğdum, kalabalık aileden geliyorum, benim okul zamanlarım ailem borçluydu, hastamız vardı vs vs vs. belki sene farkı var evet, ama bazı konuları da anlayabiliyorum madden benzer bir evden geldiğim için.
dolasıyısıyla bahsettiğim zamanlarda şimdiki kadar dışarıdan yemek sipariş edilmiyordu- ben de onu belirtiyorum zaten ve şu anda konuyu açan kişinin zaman ve gerçeklerine göre anlamaya ve ona göre değerlendirmeye çalışıyorum durumu.
2- konudaki kişinin ailesi borçlu. kız çalışıp babasına para veriyor vs. Çalışma iş para evlilik vs. konularında da bir takım ilginç fikirleri var ve de alabildiğine mutsuz ve hırçın bir arkadaşımız. O döneri kimseye sormadan söyleyip, yiyip böylece mutlu olabilseydi burada konu açmazdı, değil mi? Ailesiyle yaşadığı olumsuz şeyler sadece kendisinin davranışlarından kaynaklanıyor demiyorum (bu konuya kadar ailesini çok da bilmiyorduk esasen) ama eski konulardan da biliyoruz, kendisi de pek geçimli bir insan sayılmaz, konudaki çoğu kişi de bunu anlatmaya çalışıyor zaten.