Evde 3 kadın var bulaşık öyle bekliyor . Sanırım herkes sizi bekliyor yapın diyebak kardeş anlatıyorum. kahvaltı yaptım direk temizliğe başladım. bizim ev eski ev kerpiç ev temeli yok rutubetli. temizliği bitmiyor. bugün temizlik yapıyorum yarın eski haline dönüyor her gün yapmak lazım ben hem işe gidiyorum hem kpss çalışıyorum yapcak vakit yok ama o kadar kirlenmiş ki mutfak temizlemeden edemedim. kardeşim temzilik yapmıyor sadece bulaşık ve süpürge bu kadar . neyse 1 de başladım ikindiye kadar sürdü temizlik. kardeşime kalk bulaşıkları yıka dedim. çünkü kahvaltı sofrası odadaydı. mutfakta koyacak yer yoktu. mutfak çok dar . tezgahın üstünde geceden bulaşıklar da vardı. e birde kahvaltı bulaşığı bayaa birikti. bizimkiler geceye kadar yiyorlar ne varsa evde. ikindi vaktide döner sipariş ettim akşam yemeğini zaten annem yaptı sevmediğim için yemedim döner yedim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
NİYE böyle Toksikler
- Konu Sahibi Elif dag
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?iş arkadaşıma sipariş ederim ama ücretini o öder ben niye ödüyorum kardeşim zengin miyim benİnsan iş arkadaşına bu muameleyi yapmaz ya, ormanda mı yetiştiniz ne kadar ayıp
kardeşim ikindiye kadar bekletir bulaşıklarıEvde 3 kadın var bulaşık öyle bekliyor . Sanırım herkes sizi bekliyor yapın diye
- 23 Temmuz 2014
- 6.327
- 17.895
- 448
- 4 Eylül 2014
- 1.408
- 5.546
- 358
- 10 Ekim 2014
- 31.829
- 142.516
- 798
Bana normal geldi ya. Kiz cani cekmis bi döner yiyecek diye evdeki 5 kişiye de döner almak zorunda mi? Hani bi tane kardeşi olsa filan tamamda abi kardes anne baba derken kalabalikta yani.
Bunun disinda is bulsunlar evlensinler demissiniz konus sahibi, bunlari siz de yapabilirsiniz. Calisiyorsunuz sanirim ayri ev bakabilirsiniz mesela aile evi tek size ait degil cunku.
Bunun disinda is bulsunlar evlensinler demissiniz konus sahibi, bunlari siz de yapabilirsiniz. Calisiyorsunuz sanirim ayri ev bakabilirsiniz mesela aile evi tek size ait degil cunku.
- 25 Aralık 2020
- 5.125
- 18.820
- 198
- 41
yok bulaşığı kardeşi yıkıyormuş ama sanırım makine yokEvde 3 kadın var bulaşık öyle bekliyor . Sanırım herkes sizi bekliyor yapın diye
1 kere su kaynatıp 3 öğünü 1 kerede yıkamak için yapıyor olabilir, gün boyu yiyiplip içilen evde gün boyu nasılsa bulaşık çıkacak.
ya da düpedüz tembel olduğundan da olabilir
ama ben de kerpiç evde doğdum
sıcak suyu olan evi lisede gördüm, o zamana kadar makine de görmedim -ki o zaman da yurtta kalıyordum zaten yılın 9 ayında
y.içi/dışı bulaşık makinesi koyulacak tesisatı olmayan bekar evi/misafirhane gibi yerlerde de kaldım çok
neyse, bu şartlar altında evde 5 kişi varken de 10 kişi varken de hiç geceden sabahtan ikindiye kadar bulaşık biriktirildiğini görmedim, bilemiyorum bizde böyle bir düzen yok.
evde o kadar insan var ama düzen yok...neden burunları borçtan çıkmıyor anlaşılıyor aslında kız yazdıkça
Evet halamın da evi öyleydi sıcak su yok tövbe yatırmazdı bizi bulaşık bitmeden. İşte anne annelik mi yapmıyor , görgülü kuş gördüğünü işler valla elife e üzüldüm .yok bulaşığı kardeşi yıkıyormuş ama sanırım makine yok
1 kere su kaynatıp 3 öğünü 1 kerede yıkamak için yapıyor olabilir, gün boyu yiyiplip içilen evde gün boyu nasılsa bulaşık çıkacak.
ya da düpedüz tembel olduğundan da olabilir
ama ben de kerpiç evde doğdum
sıcak suyu olan evi lisede gördüm, o zamana kadar makine de görmedim -ki o zaman da yurtta kalıyordum zaten yılın 9 ayında
y.içi/dışı bulaşık makinesi koyulacak tesisatı olmayan bekar evi/misafirhane gibi yerlerde de kaldım çok
neyse, bu şartlar altında evde 5 kişi varken de 10 kişi varken de hiç geceden sabahtan ikindiye kadar bulaşık biriktirildiğini görmedim, bilemiyorum bizde böyle bir düzen yok.
evde o kadar insan var ama düzen yok...neden burunları borçtan çıkmıyor anlaşılıyor aslında kız yazdıkça
- 24 Aralık 2024
- 33
- 3
- 1
- 34
Ben size üzüldüm. Konu sahibi hem çalışıp maaşının büyük kısmını ev için babasına veriyor hem evde temizlik yapıyor hemde kalan cüzi miktarla onlara yemek ısmarlamak zorunda değil. Pekala belli yaşa gelen gidip çalışır. Allah yardımcın olsun gerçekten üzüldüm. Sadece ne olursa olsun nefis sonuçta onlar varken tek yemek hoş değil dışarı çıkıp yiyip gelseydiniz daha iyi olurdu.
- 27 Ağustos 2022
- 4.629
- 7.804
- 88
- 25 Aralık 2020
- 5.125
- 18.820
- 198
- 41
halanız bile size işi söyleyip yaptırtabiliyormuşEvet halamın da evi öyleydi sıcak su yok tövbe yatırmazdı bizi bulaşık bitmeden. İşte anne annelik mi yapmıyor , görgülü kuş gördüğünü işler valla elife e üzüldüm .
annesi bilinçli olsa zaten bu çocuklar sürekli birbirine laf söyleyip sataşmaz, ikindiye kadar bulaşık da beklemez...
ki biz de kalabalık aileyiz, annemin çok terelelli zamanları da oldu (kadının üzerindeki yük o kadar çoktu ki, normal)
ama asla bizi işle ezmedi de, birbirimize de düşürmedi sen onu yap sen bunu yap /yapma kavgası etmedik. yemeğin saati belliydi, bulaşığın saati belliydi. ne biliyim bizde 1 kişi için dışardan yemek de söylenmez, ben öyle bir şey de görmedim. dışardan yenecekse o gün ortak kararla herkes için dışardan söylenir/gidilir yenirdi -ki evet, eskiden şimdiki kadar dışardan yenmiyordu tabi- değilse evde olan yenir (evde vejateryan da vardı hasta da.. annem herkes için ayrı ayrı yapardı, ama birlikte yenirdi). Hala daha da bir aradaysak bizde böyledir, ya hep ya hiç. evde 1 kişinin kendine göre sipariş vermesi aşırı marjinal birşey benim için. ev arkadaşım bile olsa sorarım yani.
bu arada elbette kardeş kardeşle tartışır, bunun ergenliği var, sınav zamanı var, yokluk var, ne ararsan var, tartışılmıştır da ben genel bir düzenden bahsediyorum..
Burda bu kadının aile kavramı yok ona göre değerlendirip akıl vermek gerekiyor , haklısınız . Bu anlattıklarınız çok uzak bi kavram ona öyle geliyorhalanız bile size işi söyleyip yaptırtabiliyormuş
annesi bilinçli olsa zaten bu çocuklar sürekli birbirine laf söyleyip sataşmaz, ikindiye kadar bulaşık da beklemez...
ki biz de kalabalık aileyiz, annemin çok terelelli zamanları da oldu (kadının üzerindeki yük o kadar çoktu ki, normal)
ama asla bizi işle ezmedi de, birbirimize de düşürmedi sen onu yap sen bunu yap /yapma kavgası etmedik. yemeğin saati belliydi, bulaşığın saati belliydi. ne biliyim bizde 1 kişi için dışardan yemek de söylenmez, ben öyle bir şey de görmedim. dışardan yenecekse o gün ortak kararla herkes için dışardan söylenir/gidilir yenirdi -ki evet, eskiden şimdiki kadar dışardan yenmiyordu tabi- değilse evde olan yenir (evde vejateryan da vardı hasta da.. annem herkes için ayrı ayrı yapardı, ama birlikte yenirdi). Hala daha da bir aradaysak bizde böyledir, ya hep ya hiç. evde 1 kişinin kendine göre sipariş vermesi aşırı marjinal birşey benim için. ev arkadaşım bile olsa sorarım yani.
bu arada elbette kardeş kardeşle tartışır, bunun ergenliği var, sınav zamanı var, yokluk var, ne ararsan var, tartışılmıştır da ben genel bir düzenden bahsediyorum..
- 25 Mart 2024
- 465
- 1.405
- 28
- 27
Ayy kardeşim yok beraber büyüdüğüm kuzenim var kardeşim gibidir. Yemem aç kalırım son paramla ona yediririm. Bana ne yapmış olursa olsun istersek 5 dk önce kavga edelim yani. Çok gariplerKardeş kardeşle canını paylaşır değil ki bi döner. Ayıp etmişsiniz. Nasıl yüreğiniz el verdi onu da bilemem. Kavgalı olsak bile biz sofraya kardeşimizi çağırırız.
Konudan bağımsız olarak hayatınızda önceliğiniz her zaman kendiniz olsun . Yani kuzeniniz aç kalsın demiyorum ikiye bölün sizin gibi düşünenler bi gün oluyor çok üzülüyorAyy kardeşim yok beraber büyüdüğüm kuzenim var kardeşim gibidir. Yemem aç kalırım son paramla ona yediririm. Bana ne yapmış olursa olsun istersek 5 dk önce kavga edelim yani. Çok garipler
- 25 Mart 2024
- 465
- 1.405
- 28
- 27
Hahaha ama o bebişşş gözümdeKonudan bağımsız olarak hayatınızda önceliğiniz her zaman kendiniz olsun . Yani kuzeniniz aç kalsın demiyorum ikiye bölün sizin gibi düşünenler bi gün oluyor çok üzülüyor
Belki o da yetişkin olduğunda yapabilirim bunu çok kıyımsızım yaaaa
Haklısınız ama çok üzülüyor bizim gibiler ama ders almıyor
- 4 Eylül 2014
- 1.408
- 5.546
- 358
Ne alaka yahu kuzey kore'de mi yaşıyorsunuzne biliyim bizde 1 kişi için dışardan yemek de söylenmez, ben öyle bir şey de görmedim. dışardan yenecekse o gün ortak kararla herkes için dışardan söylenir/gidilir yenirdi -ki evet, eskiden şimdiki kadar dışardan yenmiyordu tabi- değilse evde olan yenir (evde vejateryan da vardı hasta da.. annem herkes için ayrı ayrı yapardı, ama birlikte yenirdi). Hala daha da bir aradaysak bizde böyledir, ya hep ya hiç. evde 1 kişinin kendine göre sipariş vermesi aşırı marjinal birşey benim için.
bizim evde de her gün yemek pişer, herkes yer ama canım döner istediğinde "ben döner sipariş edeceğim isteyen var mı?" Diye sorup alıyorum gayet de. Eğer ben de yerim diyen varsa paylaşırız, niye marjinal olsun ki? Aileyiz diye herkesin mıç mıç olup birbirinden habersiz tuvalete bile gidememesi gerekmiyor. Kişisel alanı da korumak lazım, canım bir şey istediğinde tüm hane halkının ortak kararıyla ortak sipariş vereceğim günü bekleyemem ben. Kendi ailenizde gördüğünüzü ille de herkeste böyle olmak zorundaymış gibi anlatmışsınız.
Son düzenleme:
- 25 Aralık 2020
- 5.125
- 18.820
- 198
- 41
"benim için marjinal birşey" demek "herkeste öyle olması gerekiyor" anlamına mı geliyor? sizin için marjinal olan da benim için norm olabilir, ben kamu otoritesi değilim ya..Ne alaka yahu kuzey kore'de mi yaşıyorsunuz
bizim evde de her gün yemek pişer, herkes yer ama canım döner istediğinde "ben döner sipariş edeceğim isteyen var mı?" Diye sorup alıyorum gayet de. Eğer ben de yerim diyen varsa paylaşırız, niye marjinal olsun ki? Aileyiz diye herkesin mıç mıç olup birbirinden habersiz tuvalete bile gidememesi gerekmiyor. Kişisel alanı da korumak lazım, canım bir şey istediğinde tüm hane halkıyla ortak sipariş vereceğim günü bekleyemem ben. Kendi ailenizde gördüğünüzü ille de herkeste böyle olmak zorundaymış gibi anlatmışsınız.
benim için kendi kafasına göre kimseyle paylaşmadan, ben sipariş veriyorum isteyen var mı demeden bişey sipariş etmek marjinal. konu sahibinin de yaptığı bu. ailede kimseye sormaya tenezzül etmeden kendine göre yemek söylemek, bence habersiz tuvalete bile gidememek mertebesinde değil. vur deyince öldürüyorsunuz burada.
Ayırıca esas olay şu ki siz konunun evvelini ahirini bilmiyorsunuz.
1- konudaki kişi benden bir jenerasyon genç, şimdiye kadar çoktaan evden gitmesi gereken de kendisi aslında, ama gidemiyor.
ben zaten 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum ne Kuzey koresi? ancak zaman zaman bir araya gelebiliyoruz yani merak etmeyin fazlasıyla kişisel alanım var. birlikteyken de aile olarak hareket etmeyi seviyor ve tercih ediyoruz. benim aile kavramım böyle.
Neyse, ben de onun gibi kerpiç evde doğdum, kalabalık aileden geliyorum, benim okul zamanlarım ailem borçluydu, hastamız vardı vs vs vs. belki sene farkı var evet, ama bazı konuları da anlayabiliyorum madden benzer bir evden geldiğim için.
dolasıyısıyla bahsettiğim zamanlarda şimdiki kadar dışarıdan yemek sipariş edilmiyordu- ben de onu belirtiyorum zaten ve şu anda konuyu açan kişinin zaman ve gerçeklerine göre anlamaya ve ona göre değerlendirmeye çalışıyorum durumu.
2- konudaki kişinin ailesi borçlu. kız çalışıp babasına para veriyor vs. Çalışma iş para evlilik vs. konularında da bir takım ilginç fikirleri var ve de alabildiğine mutsuz ve hırçın bir arkadaşımız. O döneri kimseye sormadan söyleyip, yiyip böylece mutlu olabilseydi burada konu açmazdı, değil mi? Ailesiyle yaşadığı olumsuz şeyler sadece kendisinin davranışlarından kaynaklanıyor demiyorum (bu konuya kadar ailesini çok da bilmiyorduk esasen) ama eski konulardan da biliyoruz, kendisi de pek geçimli bir insan sayılmaz, konudaki çoğu kişi de bunu anlatmaya çalışıyor zaten.