- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Ben sizin esinize haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.esas olgunlaşmamış olarak ve hala gençlik hevesi içerisinde olanda sizsiniz.bana eşiniz daha normal geldi.Ben mesela çocukları anneanne babanneye bırakıp ikimiz gezelim teklifinde asla bulunmam.nereye gideceksem yavrumuda götürmek isterim.biz çünkü üç kişilik bir aileyiz.yavrum olmadan eglenemem.sizin motordur,şudur budur heyecaninizida anlamış degilim.Neyse saygı duyuyorum ama bakış acinizi degistirin
Niye banlanmıssınız anlamadım
Ben sizi anlıyorum aslında , eskiden olduğu gibi olsun istiyorsunuz ama insan doğası da böyle , yaş ilerledikçe bazı şeyler değişiyor. Benim size tavsiyem elinizden geldikçe bu istekleri yalnız yada arkadaşlarınızla gerçekleştirin, içinizde ki heves az da olsa gercekleşmis olur ama sakın sakın bu yüzden yuvanızı yıkmayın . İnanın sizin yerinizde olmak isteyen o kadar kadın varki, mutlu huzurlu yuvaya sahip olmak bakımından , maşallah diyelim, bende bunlara dahilim.
Bizde de gezme tozma çılgınlık değil ama o kadar aksiyon var ki huzur istiyorum bende, akşam eve gelip sakince kafamız rahat meyve soyup oturalım istiyorumsıradanlık istiyorum, her telefon çaldığında gene iş yerinden mi aranıyorum diye stres olmamak istiyorum. Normal diğer anneler gibi veli toplantılarına gideyim, tek düşüncem ailem olsun istiyorum. Konuyu dağıttım ama ne bileyim işte böyle , herkesin derdi de farklı farklı
günaydın:) öncelikle anlatım tarzınızı, paragraflarınızı ve imlanızı çok sevdim:)
eşiniz evlenince monotona bağlamış bence. bide çocuk olunca.. belki istediği, hayal ettiği hayat bu değildi. yani aile babası olmak. kendini bu moda fazlasıyla sokmuş. yani empati yaparak söylüyorum bunları. serseri ruhlu adamdan aile babası rolüne sert bi geçiş yapmış. bu da onu depresyona soknuş bence.
ona yardım edin. ondan beklemeyin. dediğiniz gibi verin çocuğu anneanneye uzaklaşın başbaşa. oteli siz ayarlayın. sonra ona "hadi kalk gidiyoruz" deyin. doyasıya yaşayın günlerinizi.
ay konu sahibi banlanmış ya :/
Yalnız değilmişim
Yaşı nedir eşinizin bilmiyorum ama biz 18 yaşında evlendik, eşim de 18di. Evliliğimizin 5. senesi ve 5 sene de yaşlandım. Genciz çıkalım, dolaşalım, bi yerde oturup bi çay içelim.. en azından işten gelip eline çekirdek alıp çitleme be adam . Yok . Pazar günlerini bile evde geçiririz, tek aktivitemiz pazara gitmek. Kendimi 60 yaşında 40 senelik evli teyzoşlar gibi hissettiriyor bana, hatta onların evlilikleri tahmin ediyorum ki daha hareketlidir. Eğitimime devam edip kendimce hayatımı renklendiriyorum. Bi pazar çıkıp bi pazar çıkmayalım diye anlaştık en son. O da mız mız yani.
İyiliğine iyi ona diyeceğim yok. Düzelcek, o da daha fazla bu monotonluğa devam edemez diye umudediyorum. Seviyorum napiyiim
Siz de iyi düşünün inşallah iyi olurlar
Ben de böyleyim. Aşırı kibar, ilgili ama nereye gitmek istesem ya boşver oturuyoruz ne güzel, evimi özledim falan filan.. bazen göğsüme bir fil oturuyor.
İşin üzücü tarafı siz de üzüme baka baka kararıyorsunuz.
Ben evde geçen tatile tatil demezdim.
Şimdi üzerimi giyinmek zor gelir oldu.
Kanepede popo izlerimiz çıktı aynı yere yatmaktan.
Hiç iyi bir şey değil ama insan yanındaki kişiden çok etkileniyor maalesef.. :S
Acaba onu esas mutlu edenin böyle ev hayatı olduğuna mı karar verdi.
Hani o kadar dolu yaşayan ve bundan zevk alan adam muhakkak özler diye düşünüyorum.
En azından eşiniz ev işi yapıyor oğlunuzda sakin mizaçlı anladığım kadarıyla.Bazılarımız için bu bile büyük nimet..
Hep beklemeseniz , biraz da siz plan program yapıp , direkt sunsaniz.
"Yapalım edelim" moduda bazen insanın içine tembellik kaçırabilir.
Mesela sizin yerinizde olsam , eskiden bu kadar aktifsem , şikayet etmek yerine, yapmak istediklerimi yapardım.
Motorun aküsünün bitmesine izin vermezdim. Tavan arasında sönük tekerlekli bisiklet kalmazdı.
Bunun için de hatırlatma asla yapmazdım dediğim gibi.
Ben yaparım , eşim mecburen bir süre sonra beni izler.
Yorulmuş, dinlenme evresi demek ki eşinizin. Ondan beklentilerinizde onu daha çok yoruyordur.
Anlattığınızın kadın versiyonıyum doymuşluk diyelim buna ben sabah eve girip 1saat sonra işe giden biriydim
Şimdi ise huzurluyum insan değişiyor alışkanlıklar değişiyor minimalist yaşamı benimsedim
Herkesin heyecan duyduğu şeyleri çok küçükken yaşadım ulaşılmaz bişey kalmadı hayatımda
Tek derdim çocuğumun iyi eğitim almaso
Mutlu olması
Kızma kardeş merak ettimYaşla ne alakası var hayattan keyif almak istemenin,
Ne yani 30 üstü ise ölsün mü millet,hemen girsin mi mezara?
Neyin kafası bu cidden?
Şaka gibi bir de yaş sınırı koymuş ya.
Yanlış anlaşıldım , şimdi anladım ne demek istediğiniziYaşla ne alakası var hayattan keyif almak istemenin,
Neyin kafası bu cidden?
Yanlış anlaşıldım , şimdi anladım ne demek istediğinizi
Tabiki yaş sınırı yoktur, herkes hissettiği gibi yaşar , ama ben konuyu ilk açtığında konu sahibi ve eşi ; çok yıllık evliler ve yaşları da ileri diye monotonlaştı adam diye düşündüm. Sonra farkettim ki konu sahibi genç ve sitem etmekte haklı, ordaki 30 yaş demem odur , yoksa tabiki yaş sınırı yoktur . Ama takdir edersiniz ki belli bir yaşa gelip , uzun yıllardır evli olan insanların monotonlaşması bi yerde normalken birkaç yıllık evli olup daha genç insanın monotonlaşması eşini daha cok rahatsız eder. Benim merak ettiğim oydu. Yoksa sen kızma arkadasım bende senle aynı yaştayım, tabiki biz de hayattan zevk alacağız
Yaşla ne alakası var hayattan keyif almak istemenin,
Neyin kafası bu cidden?
Reglidendir reglidenKızma kardeş merak ettim
Ayrıca benim önceki yorumumu gördüysen zaten desteklemiştim konu sahibini. Sen niye bu kadar tepkilisin onu anlamadım
Yaşınız kac. 30 altında ise haklısınız aslında
Birde çalışıyor musunuz
Varolan herşeyin bir sonu var ve bu son yavaş yavaş geliyor. Evlilik bir bağımlılıktır. Bu bağımlılığın neticesi alışmak tıpkı sigara gibi içmemek gerekse de içmeden duramamaktır. Alışılmış düzenin bozulmadan devam edeceğine inanç olduğu sürece ruhu yorgun herkes bu rutin döngüden çıkmak istemeyecektir.
Eşiniz sizin her daim onun bu ruh durumuna sabır göstereceğinizden emin. Yapmanız gereken dozu aşmadan, güveni zedelemeden daha enerjik insanlara ilgi duyabileceğinizi ona göstermek. Bu sürece bir miktarda özlem eklemek onun silkelenmesine yeter.
Hızlı yaşadı, yakışıklı öldü diyorsun :)
Bilmiyorum, ben neden doymadım ki acep, yani ben de hızlı yaşadım. Üstüne evlendim, onun üstüne anne oldum.
Beklentim de büyük değil, sadece şu lanet rutinin kırılması.
İstanbul'da değilim. Kafa dengi arkadaşlarıma yakın olsam kendisini evde bir tas patlamış mısırıyla baş başa bırakıp kaçardım zaten. Yok işte... Ulen yalnızım ben ya, valla yalnız mıyım neyim.
Reglidendir regliden
hanfendicim bu önerileri denemeyen birine güzel öğütler vermişsinizevet sorun belli oldu bence. ben ilk yazdığını öyle romantik okuyup ay canıım diyenlerden değilim canım. tam tersine macera allah macera dedikçe ben bunaldım. artık çalışmıyorsun belli ki önceden iş hayatındaydım dediğin kısmı da okudum. kendine ait bir hayatın mı kalmadı o kısmı da tam bilemiyorum ama göstergelerden o çıkıyor. kendini yoracak bir hayatın yok bence ve oldukça yorulan kocanın dinlenmesine fırsat vermiyorsun bana kalırsa.
belli ki adam yaşamış doymuş ama sen bir program yaptığında da sana uyuyor işte yapmayalım istemiyorum da demiyor.
senin ilacın kendinde. kocandan bekleme hayatı. kendine hayat kur. kurslara mı gidiyorsun, etkinliklere mi katılıyorsun yap ille arkadaşa gerek yok. arkadaş da edinirsin böylece. eşinle de sakinliği yaşa.. karı koca sürekli kuduracak diye bir kaide yok bence.
bak benim eşimle ortak hayatım 3 birimse kendi hayatım 5 birimdir eşimin de kendi hayatı 5 birimdir. çalışıyorum, 12 senedir aktif tiyatroculuk yapıyorum, çocuğum var ve sporcu olması için çaba sarf ediyoruz yani ben yoğunum koca yoğun kocaya kitlemedim kendimi o da bana kitlemedi kendini. bizde de bi organizasyon yapılıyorsa 10 taneden 9unu ben yaparım. artık şikayet etmemeyi öğrendim çünkü birbirimizle ortak anlarımız olduğu kadar kendi hayatlarımız da var ve birbirimizi çok da güzel saygı gösteriyoruz. tatildir etkinliktir birlikte yapacağımız şeyler olduğunda da beni üzmüyor çok spesifik bi isteği yoksa kararı da bana bırakıyor. çocuğumla da müthiş ilgili bir baba. ya ben daha Allahtan belamı mı isteyim diyorum. bekar hayatı diye bir şey yok artık birlikte uyum yakalamaya çalışmak var.
30 üstü ise nasıl oluyor ?Yaşınız kac. 30 altında ise haklısınız aslında
Birde çalışıyor musunuz