İçine emekli kaçan, tam zamanlı ev erkeği eşim

Bence de psikolojik sebebi. Sanki her seyi tüketmis her seye doymus da artik inzivaya çekilmis gibi davraniyor. Ama boyle hayat gitmez ki yasiniz daha genc. Adamin içindeki eski onu disari cikarmak icin bir sey yapmak lazim. P

Ne yapmak lazım işte :/
Psikolojik mi bilmiyorum, doktora da gittik, hani fark ederdi doktorum böyle bir durum içinde olsa.

Egede sirin bir pansiyon

Afyon kaplıcalara götürürse şaşırmam, olmayan romatizmaları sızlamaya başlamış olabilir dede ruhu yüzünden.

Offf offf tam da aynı şeyleri kafamda kurup kurup içimin sıkıldığı bir An. . Zannedersin ben yazdım bunları. . 28 yaşımda hayata küstüm resmen yorgun ve bitmiş gibi bişeyim. . O kadar hareketli cıvıl cıvıldım ki söndürdü resmen beni de kendini de.. sizi cok cok iyi anlıyorum. . En azindan yardimci oluyor cocuguyla ilgileniyormus ne güzel. . Benimki babaligini bile yasayamadı çalışmaktan. . Onu bile idrak edemedi. . Takipteyim konunuzu. . Umarım en kisa zamanda çözüm bulur eski günlerinize donersiniz..

Buyun hepsını sonuna kadar okudum ama tek dıkkatımı ceken nokta cocugu bırakalım kacalım gıdelım bı yerlere yazmıssın ya kendım ıcın konusuyorum 2 yasında cocugumu daha tek bır gece bırakıp bı yere gutmedım gıtmemde ki bende bekarken cok gezer tozardım atlatdım araba canım sıkılırdı sehır dısına yurt dısına kaçardım gecenın bı yarısı canım ıster bara gıderdım ve bunları su ankı esım olan kısıyle sevgılıyken yapardık ama benım ıcın çocuk dönum noktam oldu su an cocugu bırskıp 1 saat kahve ıcmeye bıle gıttıgımde acaba cocuhum ne yapıyor dıyorum bende özluyorum eskı gunlerımı ve su an sadece nöbetcı oldugum gunler mecbur olarak cocugumu bırakıyorum kendı keyfım ıcın asla cocugumu 1 gecede olsa annesız babasız bırakmaya hakkım yok

Bir benzeri de bende. Huyu suyu iyidir hoştur mutluyum Allah razi olsun. Ama az kafa yapısı farklı. Ben deli doluyum. Utanmadan sıkılmadan çocuklar gibi eğlenmeyi severim. Eşim daha oturaklı, ağır bir yapıda. Misal düğünümüzde, lastikli büyük balonlar var ya pat pat oynar çocuklar, elime ondan geçti, çocuk gibi az elime aldım 2 pat pat yaptım eşime baktım gülümser diye beklerken "Napiyosun aşkım allah askina cocuk gibi" dedi. Öyle çok göze batan bir an ve yer değildi de.. Gözlerim dolmuştu hiç unutmuyorum. Defalarca kaktım tabi başına

Gencecik yaşta ununu elemiş eleğini asmış dedeler gibi davranıyor bazen içim çürüyor. Biri hareketli biri durağan iki insan birbirini tamamlar derler ama bazen öyle olmuyor işte. Ben de eski yönümü kaybetmeye başladım. Törpülenmek bu sanırım.

Ahhj ahh seninkinin dede olmuş hali bende de var. Ama benimki iş güç yapmaz, asla yardım etmez, çocuklarının ödevi hastanesi parkı hep bende. Tv başında pinekler. Hayatımda ekşın diye birşey kalmadı.

Bende senin gibi bir ruh taşıyorum yaşım 36 ama yaşam tarzım 66.

O kadar bıkkınım ki seni iyi anlıyorum. Seninkinin en azından artıları var bende o da yok ;(

Çalıştığı yer itibari ile şehrimizdeki tüm konser, etkinlik, tiyatro, sergi vb. şeylerden ilk haberi olanlardan. 2 sene önce dedim ki "Şu şu tiyatro gelecekmiş, bilet ayarla, unutma, gidelim", tamam dedi. Ve tabi ki unuttu... O unutunca bana da sinir geldi, "Gitmiyorum hiçbir yere" diye oturdum aşağı. Dedim sonra kendime "Kendi kendini niye cezalandırıyorsun a be aptalım, inadına gidecektin, tek başına gidecektin hatta" ...

Bir yerden sonra artık bıkıyor insan inanın. Yönetmekten yoruldum, çekiştirmekten yoruldum.
Belki bıkmadan usanmadan kendi bildiğimi okumaya devam etmem lazım dediğiniz gibi. Bilmiyorum. Çok yıprandım.

Sizin eşinizin huyunun birazını benimkinin huyu ile takas edebilsek ne güzel olurdu.

İnşallah döneriz. İnşallah...

Bırakalım derken öyle ebediyen bırakalım tarzı bir şey değil; biraz kafa dinlemeye, eşimle henüz yeni flört ediyormuşçasına takılıp, tazelenmeye ihtiyacım var. Çocuğumun da ruhundan çalmak, sinirli bir anne olmak istemiyorum; bunun için kendi mutluluğum da önemli. Mola almam gerekiyor ara ara, böyle biriyim yani ne yapayım?

Kaldı ki çocuğa bakacak kişiler anneannesi ve babaannesi, hani benden bile iyi bakarlar desem yalan olmaz; benim panik olabileceğim pek çok anda, sakin ve kontrollüler. Tecrübeliler ve sevgi dolular. İçim rahat etmese iki adım öteye gidemem zaten bırakıp.

Son düzenleme:
Benımde zaten bırakıp gıtsem annaneye bırakırım zaten bır yabancıya asls dedım ya yazmıstım sana kendım ıcın söyluyorum ben asla bırakmam bana ters ama sana normal gelebıllır evet benımde cok yoruldugum tukendıgım zamanlarım elbet oluyor ınsan nefes almak ıstıyor ama cocugumu 1 gece bırakıp nöbete gıttıgımde bıle butun dunya ustume cokuyor sankı mesela bebegınızıde alıp gıtsenız kusa tatıllere ben bunu denedım ve ınanılmaz keyıf verıyor

Bebeğimle yapabileceğim etkinlik ayrı, eşim ile vakit geçirmek ayrı yalnız. Şunu da açayım biraz belki daha anlaşılır olur; haliyle belli bir uyku ve beslenme düzeni oturdu oğlumun. Diş çıkarma döneminde, ufak huzursuzluğu var ama zor bir çocuk değil yine de. Eşimle tatile vb. bir yere baş başa gitmek istememin sebebi, hem oğlumun uyku-yeme düzeni bozulmasın, hem de bizim için çocuksuz zamanlarımızın bir yadı gibi olsun fikri.

Zaten başlangıçta psikolojik destek alma sebeplerimden biri de, bebeğimi kesinlikle yalnız bırakamıyor, dışarı çıktığımda bile 10 dkya bir evi arıyor oluşumdu. Bu süreçte de ayrıca yıprandım, hatta okuduğum haberler ve izlediğim programlar sebebiyle, her an bir şey olacak endişesi ile gece yatmadan önce bile kapıyı kilitlediğimi bildiğim halde, defalarca kontrol etme ihtiyacı oluşuyordu. Anlayacağınız 2-3 ay, böyle sağlıksız ve aşırı korumacı olduğum bir dönem yaşadım. Artık daha normal düşünüp hissedebiliyor ve anneme, kvme güvenebiliyor iken dinlenmek istiyorum.

Eşim öncesinde rutine bağlamıştı zaten, benim taleplerim doğrultusunda gezme tozma vs. takılıyorduk. Çocuk sonrası, belki de en çok tazelenmeye ihtiyaç duyduğum bu zamanlarda; evliliğimizin yokuş aşağı tekerlenmekte olan taş gibi kendi halinde ilerlemesi artık canımı daha çok sıkıyor.

Geccek bı gunlerımız buyuyecrk gıdecek ınan hersey daha rahat olu ak sadece bıraz sabır:)

Eşinden bekleme sen yap ne istiyorsan. Bisikleti seç netten gelsin kapına kadar , montesi zaten 5 dakika. Benim bisikletim hazır de onunkini de al hadi yaptırmaya gidelim diye çıkar. Yada motorun aküsünü sen doldur.

Ben niye zorla yaptırayım deme , tembellik bir girdi mi insanın içine sıyrılması zor oluyor. Ama açılışı yaparsan gerisi gelir.

Bisiklet olayında eşim de o kadar ağırdan aldı ki sonunda kendim bisikletini tamirciye götürüp söktürüp kutulattım tek başıma uçakla yeni taşındığımız şehire getirdim. Tek başıma koca kutuyu sürükledim. Eşim arabaya sığmayan bir koli ile geldiğimi bildiği halde havaalanından içeriye girmemiş kapıda koliyi getirmemi beklemiş. Bir bey sağolsun geldi taşıyamıyorsunuz yardım edeyim diye geldi ittirmeme yardım etti. O koliden çıkarıp monte etsin diye 3-5 kere söyledim yine yaparız bir ara moduna girdi, en son kendim açtım monte ettim. Benim tekerim patlaktı onu da yapmadı , kendim kaynak yaptım herşey hazır olunca beyefendi şimdi de her akşam hadi bisikletle gezelim diye geliyor yanıma.

Azıcık başta sen planlama yap , bir sıyrılınca tembellikten gerisi gelir

Belki esinin duzeni sevmeye baslamasi normaldir ve senin beklentilerin de ona fazla geliyordur? Bence nankorluk ediyorsun boyle bir esin oldugu icin her an sukretmen gerekir.

Bunun aynı versiyonundan bende de var. Dışı 38 içi 68 yaşında.

İki çocuğumuzla da mükemmel ilgilenir, iş güç beklemez, maddi olarak kısıtlamaz ama bıraksan 10 gün evde oturur.

Yok soğuk yok sıcak yok trafiğe girmeyelim. Aynı şehirdeki ablasına senede iki defa çeke çeke götürüyorum.

Bir yere giderken dır dır dır hiç susmaz. Değişik bi tatil planı yapmaz. Yazlığımız ayvalık civarında, bilirsiniz emekli yeridir gider çöker oraya. Ulen kalk bari sarımsaklıya falan gidelim derim amann kim gidecek modunda.

Bazen yüzüne yastık basasım geliyor ama kıyamıyorum iyi koca sonuçta

Hep ben plan yapacağım hep ben çekiştireceğim fenalık geliyor artık.

Hoş geldin aramıza. Bizler ruhlari evliliğe kurban edilen özgür bedenler olarak seni aramizda görmekten onur duyuyoruz. Kaç kişiyiz ben de bilmiyorum. Ben de varım... Bu forumda okuduğum en güzel yazıydı. Önce bunu belirteyim. Tadı damağımda kaldı.

Birçok kişi için basit bir dert hatta belki dert bile değil. Lakin ben seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ruhum çekiliyor benim de. Tek farkla, ben artık kabullendim ev kocasını. İçimden gelmiyor bu duruma itiraz etmek bile. Umarım sen benim durumuma gelmeden bir şeyleri degistirebilirsin.

Biraz moral bozacagim ama maalesef gerçek bu. Yanlış tercihler ruhu öldürüyor arkadasim. Ben açıkça söylüyorum eşim benim için yanlış bir tercihti. Emekliliği için gün sayan ruhu Darülaceze koridorlarında Fink atan bir adamla evliyim. Tahmin edebilecegin üzere sevgiliyken böyle değildi ve ben böyle olmayan haline aşık oldum. Birçok kişi için bu bir boşanma sebebi değil ama ben bunu sıklıkla düşünüyorum...

Umarım siz benim gibi vazgeçmeden bir şeyleri yoluna koyabilirsiniz. Umarım...

Benim eşim de aşağı yukarı bu durum da geçen kaplıcalara gidelim dedi (32 yaşında ) az öncede emeklilik için gün saymaya başladı hiç seni çekemem huzurevine yerleşicem falan dedi şakayla karışık

Köye yerleşelim diyor sürekli

Hergün yaşını düşünüyor .

Size verecek bi tavsiyem üzgünüm ki yok

Takipteyim .

Belki esinin duzeni sevmeye baslamasi normaldir ve senin beklentilerin de ona fazla geliyordur? Bence nankorluk ediyorsun boyle bir esin oldugu icin her an sukretmen gerekir.

Elbette onun iyi yönlerini görmüyor değilim, hele buradaki konuları okudukça, onun tam bir aile erkeği olduğunu inkar edemem. Şükürsüz değilim, bazen ona haksızlık yaptığımı dahi düşünüyorum. Peki bana yapılan haksızlık?
Her şeyin, düzenin bile aşırısı kötü bana göre. Demiyorum ki ardımızı düşünmeden bekar günlerimizdeki gibi takılalım, ya da taşkınlık yapalım. İstediğim şeyler çok basit, imkanlar dahilinde kolay ulaşılan şeyler, onun ruhu tokken, ben açım. Domestik bir ruha sahip olup, biber dolması yaparken ıslık çalarak mutlu olacak, hazırladığı kahvaltının keyifle yendiğini görünce tatmin olabilecek biri olmayı ben de isterdim. Ama değilim.

Geçici bir dönem olabilir mi Ramazan'ın da etkisiyle aynı şeyleri bende yaşıyorum çünkü

Ramazanlık bir şey değil canım bu ya.

Yaşına göre çok sakin kaldığını düşünüyorum, bilmiyorum bunun adı dinginlik mi ama onun bu durağanlığı, beni de geri durmak zorunda bırakıyor. Bu da ister istemez beni mutsuzlaştırıyor. Zaten elimden geldiğince, şu büründüğü emekli dede moduna uyum sağlıyorum, yanında oluyorum, ama onun da benim tarafıma geçip yaşını yaşamasını istiyorum artık. İttirmekten sıkıldım.

Bana da gelenler geldi artık iyice :/

Canım sana bosan diyemem bu ikinizin karari sadce seni çok iyi anlıyorum ben de yaşadım
Önceden işte o dediğim adam 3 yil sonra bir öküze dönüştü artık ruhum duramıyordu yanında . Ama çok çabaladım değiştirmek için elinden geleni yaptım bana dediği şu oldu
Evet haklısın ilk başta heyecan vardı ama şimdi sevgi var
Yani evet seviyor ve seviliyorsun ya bunu kabul edip devam edeceksin
Ya da sen yoluna ben yoluma diyeceksin
Elinden geleni yap sonuçta çocuğunuz da var ama bazen olduğu gibi kabul etmek en güzeli
Ha bana gelince ben ayrıldım pişman değilim kendisi gibi monoton biriyle evli şimdi :)
Ne diyim bilemedim

Bir Bunalım olabilir mi ? Ya da zor bir dönemden etkilenmiş falan ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…