İçine emekli kaçan, tam zamanlı ev erkeği eşim

Bana deseler ki trust hadi kalk gidiyoruz.
Saat kaç olursa olsun hop diye kalkar idim.
Benim de kafa özgürlükçü.
Atlayayım,gideyim. Yeni yerler göreyim.
Bir sabah güneşin doğuşunu bir dağın tepesinden izleyeyim.
Bir öğlen gidip egenin köşede kalmış kıyısını keşfedeyim.
Olmadı bir ören yerini bulayım.
Bineyim motora,arabaya o yollarda çürüyeyim.
Ama nerdeeeeee...
Evde çürüyorum.
Eşim aksi gibi hiç evden çıkmayayım,
Oturayım. Elime telefon önüme çay koysunlar burada öleyim der.
Allahımmm çıldırmamak işten değil.

İnşallah ya... Valla elle tutulur bir şey bile yok ortada dışarıdan bakıldığında; ama işte, durumu özetlemişsin evliliğe kurban edilmiş özgür ruhum sanırım.

Böyle olmayabilirdi evliliğimiz, çok keyifle götürebilirdik, kimse karışamazdı, toplum baskısından kurtulmuş olarak istediğimiz yere karı-koca girer çıkardık. Evde oturmaya mı evlendim diyorum bazen, birbirimizin suratına bakıp durmaktan daha eğlenceli şeyler var, hayat var, akıyor... Biz oturup karşılıklı koltuklarda meyve soyuyoruz.

Yakında benimki de başlar. Ruhundaki diline vurur, az kaldı.

Biraz benim önüme geçebilse, benden daha kıvrak davranarak evliliğimizi eline alıp, beni de peşi sıra sürükleyebilse, ne güzel olacak... Böyle bir sebepten de boşanılır mı? İçim daraldı iyice.

Bir Bunalım olabilir mi ? Ya da zor bir dönemden etkilenmiş falan ?

Halinden o kadar memnun ki, ben bunalıyorum. Ben bunalımda olabilirim artık, o gayet mutlu koltuğunda.

Çocuğunuz var canım ne diyim sırf bu sebepten bosanilmaz bence ama bu sebep can tak ettiyse bilemem
Bu arada boşansan tekrar hayatına biri girse ne kadar farklı olur orasını da bilemiyorum
Hepsinin türlü türlü değişik yönleri var
Bence sen biraz eşini serbest bırak kendi arkadaşlarınla takıl bak bakalım bi değişiklik olcak mı

Ben de içime içime çıldırıyorum artık.
İnanın ki eskisi kadar hırçın tepkiler bile vermez oldum.

Adam evlilik içinde öldü, ben can çekişiyorum, yakında ben de ruhumu teslim ederim.
Edi ile Büdü gibi kah evde, kah bir iki çay bahçesinde, kah oğlanı götürdüğümüz parklarda robot gibi döner dururuz ondan sonra da.

Biz ki iki arkadaşken sahilde gün doğumunu beklerdik sabaha kadar, canımız sıkılır go kartta birbirimizle yarışır kaybedene nanik yapardık, luna parka gidip çığlık atar, sonra da hiç korkmadım ki diye saçma muhabbetlere dalardık. Şehir dışından gelen arkadaşlarımızı gönüllü rehber gibi gezdirir, geceyi gündüz ederdik. Yeni şarkılar keşfeder, deli gibi dans ederdik...

Özledim ya... O kadar özledim ki o adamı...

Akışına bırak biraz bunları surekli düşündukce bişey düzelmez kendini baska seylere ver spor vs bırak o sana gelsin bişeyler teklif etsin baktın olmuyor bi müddet sonra tekrar sen konuşursun

Ben Eşinizin kadın versiyonuyum.esimde sizin kafada.6 yıllık evliyiz adam her sene tatil planı yapar ben bozarim,sinemaya gitmek ister ben gitmem.6 yilda iki yada 3 kez sinemaya gittik düşün.konser tiyatro vs ister ben sallayıp dururum.neden? Çünkü o hareketli yaşam beni yoruyor sanki.evin içinde özgür hissediyorum.disa kapattım kendimi.ee çocukta var.gittigim hic bir yerde özgür hissetmiyorum.aman çocuğu yol tutacak,aman hasta olursa,sürekli gözüm çocuğun üzerinde.sanirim o hareketli yaşam yoruyor gözümde büyüyor.ama yazınızı okuyunca eşime sanki epey haksızlık etmişim gibi hissettim.

Akışına bırak biraz bunları surekli düşündukce bişey düzelmez kendini baska seylere ver spor vs bırak o sana gelsin bişeyler teklif etsin baktın olmuyor bi müddet sonra tekrar sen konuşursun

Bunu yaptım, 2-3 ay kadar bir fitness salonuna gittim. Kendisi de arkadaşları ile akşam koşularına çıktı bu süreçte, benden gaza geldi de. Zaten nasıl bir hamilelik süreciyse, benle birlikte adam da 15-20 kilo aldı, sonra kurtulduk fazlalıklardan, yine aynı tas aynı hamama bağladık.

Bu konuşarak çözülecek bir şey olmaktan çıkalı epeyce oluyor. Uzun zamandır akışında zaten, boğulduğumu hissedene kadar akışındaydı da. Şimdi işte otel bakınıyor... Belki ayarlayacağı tatil bir şeyleri değiştirmeye vesile olur, artık beklemedeyim.

İnşallah canım
Sen de biseyler planla madem sırayla olsun :) sen enerjini düşürme mesela spora devam et birak o devam etmiyor diye sen de bırakma

Ben sizin esinize haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.esas olgunlaşmamış olarak ve hala gençlik hevesi içerisinde olanda sizsiniz.bana eşiniz daha normal geldi.Ben mesela çocukları anneanne babanneye bırakıp ikimiz gezelim teklifinde asla bulunmam.nereye gideceksem yavrumuda götürmek isterim.biz çünkü üç kişilik bir aileyiz.yavrum olmadan eglenemem.sizin motordur,şudur budur heyecaninizida anlamış degilim.Neyse saygı duyuyorum ama bakış acinizi degistirin

Niye banlanmıssınız anlamadım

Ben sizi anlıyorum aslında , eskiden olduğu gibi olsun istiyorsunuz ama insan doğası da böyle , yaş ilerledikçe bazı şeyler değişiyor. Benim size tavsiyem elinizden geldikçe bu istekleri yalnız yada arkadaşlarınızla gerçekleştirin, içinizde ki heves az da olsa gercekleşmis olur ama sakın sakın bu yüzden yuvanızı yıkmayın . İnanın sizin yerinizde olmak isteyen o kadar kadın varki, mutlu huzurlu yuvaya sahip olmak bakımından , maşallah diyelim, bende bunlara dahilim.
Bizde de gezme tozma çılgınlık değil ama o kadar aksiyon var ki huzur istiyorum bende, akşam eve gelip sakince kafamız rahat meyve soyup oturalım istiyorum sıradanlık istiyorum, her telefon çaldığında gene iş yerinden mi aranıyorum diye stres olmamak istiyorum. Normal diğer anneler gibi veli toplantılarına gideyim, tek düşüncem ailem olsun istiyorum. Konuyu dağıttım ama ne bileyim işte böyle , herkesin derdi de farklı farklı

Ben de sizin konu sahibine haksizlik ettiginize inaniyorum.
Kadin zaten kocasinin butyn iyi ozelliklerini saymis harika bir es demis sadece demiskii bunaliyorumm. Eskiden beraber yaptigimiz seyleri özlüyorum demis.
Herkes gecmise dair biseyler özler bu suan yasadigimiz hayata haksizlik degil ki.
Cocugu babanneye birakmakta kotu bisey degilki. Bende birakiyorum.
Birakinca günlerce kalmiyo cocuklar bazen iki saat bazen tek gece.
Insanin kendine zaman ayirmaya ihtiyaci vardir. Bunun ne kötü annelikle, ne kötü eş olmakla ne de olgunlasmamis olmakla alakasi yok. İnsanlar annelik üstünden ego kasmaya bayiliyolar.
Ama onlarda biliyorki durumlar hicte öyle gelismiyo bazen.
Kadincaz kücük kacamaklarimizi geri istiyorum diyo belki 30nda bile degiller ama hergun ayni seylerden bunaliyo.
Anne olmasi es olmasi bunalmasinada engel değil çünki.
Söylenmis söylenmis en sonunada saygi duyuyorum demissiniz.
Ben de eksik kalmayayim bari saygi duyarim tabi ki size de artik ne kadar anlami olursa.

günaydın:) öncelikle anlatım tarzınızı, paragraflarınızı ve imlanızı çok sevdim:)

eşiniz evlenince monotona bağlamış bence. bide çocuk olunca.. belki istediği, hayal ettiği hayat bu değildi. yani aile babası olmak. kendini bu moda fazlasıyla sokmuş. yani empati yaparak söylüyorum bunları. serseri ruhlu adamdan aile babası rolüne sert bi geçiş yapmış. bu da onu depresyona soknuş bence.
ona yardım edin. ondan beklemeyin. dediğiniz gibi verin çocuğu anneanneye uzaklaşın başbaşa. oteli siz ayarlayın. sonra ona "hadi kalk gidiyoruz" deyin. doyasıya yaşayın günlerinizi.
ay konu sahibi banlanmış ya :/

Yalnız değilmişim

Yaşı nedir eşinizin bilmiyorum ama biz 18 yaşında evlendik, eşim de 18di. Evliliğimizin 5. senesi ve 5 sene de yaşlandım. Genciz çıkalım, dolaşalım, bi yerde oturup bi çay içelim.. en azından işten gelip eline çekirdek alıp çitleme be adam . Yok . Pazar günlerini bile evde geçiririz, tek aktivitemiz pazara gitmek. Kendimi 60 yaşında 40 senelik evli teyzoşlar gibi hissettiriyor bana, hatta onların evlilikleri tahmin ediyorum ki daha hareketlidir. Eğitimime devam edip kendimce hayatımı renklendiriyorum. Bi pazar çıkıp bi pazar çıkmayalım diye anlaştık en son. O da mız mız yani.

İyiliğine iyi ona diyeceğim yok. Düzelcek, o da daha fazla bu monotonluğa devam edemez diye umudediyorum. Seviyorum napiyiim

Siz de iyi düşünün inşallah iyi olurlar

Ben de böyleyim. Aşırı kibar, ilgili ama nereye gitmek istesem ya boşver oturuyoruz ne güzel, evimi özledim falan filan.. bazen göğsüme bir fil oturuyor.

İşin üzücü tarafı siz de üzüme baka baka kararıyorsunuz.

Ben evde geçen tatile tatil demezdim.
Şimdi üzerimi giyinmek zor gelir oldu.
Kanepede popo izlerimiz çıktı aynı yere yatmaktan.
Hiç iyi bir şey değil ama insan yanındaki kişiden çok etkileniyor maalesef.. :S

Acaba onu esas mutlu edenin böyle ev hayatı olduğuna mı karar verdi.
Hani o kadar dolu yaşayan ve bundan zevk alan adam muhakkak özler diye düşünüyorum.

Bende civil civil halimi kaybettim.bir sure sonra gulmeye bile cekiniyorum.o derece yani.adam kahkaha sesine bile ne guluyosun kimik biseymi var diyor.80 lik ninelere dondum.

L Leyallim neden yadırgadınız insanlar hıc mi çocuğunu anneanne babaanneye emanet etmiyor onlar torunu ile hasret giderirken anne baba biraz dinlenmesinden baska doğal ne var ?
Herkes çocuğuna ilgili elinden geldiğince
Motor bi tutkudur ki neden insanlar tutkularını zevklerini gömecek mi evlendim diye
Veya basbasa bi yemek kucuk bir iki gün tatilden doğal ne var anlamadım cidden

Çok zor cok. İnsan anlamicam diyince valla zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…