İçine emekli kaçan, tam zamanlı ev erkeği eşim

canım benim yorumumu beğenmediysen sen de bana yorum yapmayıp tatlı canını üzmeseydin keşke bırak da konu sahibi karar versin benim yorumuma sen değil.
ayrıca farkında isen ben ne kadar aktif bir hayatım olduğunu yazdım üç beş birimden kastımı algılamadı isen bu benim problemim değil. konu sahibine anlatmaya çabalıyorum hayatını kocasının hayatına bağlamamasını.. kendisi söylüyor daha önce çalışırken artık evde oturduğunu belli ki ev hayatı onu bunaltmış ve ister istemez eşinden hareket bekliyor. üyenin gayet aktif bir hayatı da yok, arkadaşım yok burada diyor alıntıladığım cümleye bakarsan. ayrıca dediğim gibi çalışmadığını da belirtmiş.
sırf anlayabil diye cevap yazdım ama rica ediyorum yorum yapma çünkü muhatabım sen değilsin konu sahibi manasız polemiklere gerek yok.

Kardeş
Aktif hayatı var bu bir
İkincisi ben gayet iyi anlarım merak etme senin su cümleni mi anlayamıcam bak sen :)
Çok bilimsel yazılar yazıyorsun parantez içinde daha açıklayıcı ol tabi

benim cumlelerimle bana yazıyor bide anladın mı diyorsun cidden komik :)

İnsanların arkadaşı olmayınca çalışmayınca hobileri olmuyor mu ?

Eşiyle vakit geçirmek istiyorum kursa git kursa
Ay cağnımm biz tüyotro yapıyoruhh coh aktifik kocamın uc parseli benim tam yeddiii metre yasam alanım var

Bacımmm senin parsel guccükkk :)

Eşin sana o kadar yardım ediyor, Üzerindeki yükü o kadar hafifletmişki sen bu enerjini koruyabiliyorsun. Hem evin işini yapıyor, hem bebekle ilgileniyor. Bütün bunları tek başına yapıp bir de eşinin anlayışsızlığıyla uğraşan kadınları düşün. Adamcağız ,sorumluluk hissetmiş, olgunlaşmış, yuvasına kanatlarını germiş. Belki de motorla gezmenin risklerini (artık baba olduğu için) düşünür olmuş. Ben eşinin büyüyüp, olgunlaştığını düşünüyorum. Ama o ergen kafası mutlaka içinde bir yerlerdedir. ev işleri ve bebek bakımında ona yardım edersen o da biraz nefes alır ve seni gezmeye götürür.

çok güzel bir gelişme
demek ki eşiniz farkında değilmiş ne kadar değiştiğinin
inşallah yine eski günlerinize geri dönersiniz

Ben böyle düz anlatınca, sizin aklınızda sanırım işi bıraktıktan sonra boşluktan eşine saran biri gibi canlandım. Aksine, ben kendimi oyalayacak ve hatta insanlarla karşılıklı faydalanabileceğimiz pek çok etkinlikte yer aldım, alıyorum zaten. Mesela eylül sonu için bir resim sergisi hedefi koydum; oğlumdan fırsat buldukça masama geçip yeni çizim ve boyamalara başlıyor, sürdürüyorum. Hatta babamı da ikna ettim, baba-kız sergi açacağız inşallah.

Bunun haricinde 2 ay kadar spora gittim, orada da arkadaşlar edindim, annemlerin teyzoşlu kısır günlerine kadar girdim. Zamanım oldukça dolu yani. Her ne kadar şu ara kendimi salmış olsam da, dopdolu.

Ben de birimlerle anlatayım sizin dilinizde:

Eşim, evlenmeden önce 5te 4 birim serseri bir erkekti. 1 birim, tutarlı bir insan olduğu için uyumluydu.
Ben belki ona nazaran 5te 5 daha hoppa bir kadındım; ancak benim de ev kadını olarak tabir edebileceğim uyumlu bir yanım elbette vardı.

Eski sevgilimden, evlilikti, anneydi, çocuğun adına kadar belirlemelerdi filan kendi kendine gelin güvey olduğu ve beni sık boğaz ettiğim için ayrılmıştım ve eşim arkadaşım olarak bu sevgililik-tanıma-ayrılma süreçlerinde beni bilen, ne istediğimi anlayan birisi, dert ortağı olarak yanımdaydı. Hani şu geyik vardır ya "Evlenemezsek, baktık yaşımız da geçiyor, birbirimizle evlenelim bari" muhabbeti bile geçti aramızda.

Zaten günün birinde tabiri caizse birbirimize yan gözle baktığımız bir kıvılcım çaktı aramızda ve çok uzatmadan evleniverdik.
Evlendikten sonra sene sene, 5te 3, 5te 2, 5te 1 derken; adam tamamen içindeki o asi ruhu evcilleştirdi. Ve biliyordu ki, ben ona, onun serseri yanı ile taze kalma hayaliyle "Bedenimi bu evliliğin içinde yaşlandıracağım" sözü verdim.

Bu süreçte, bendeki 5te 5lik kısım, 5te 3 birim eşine uyum, eviliğe uyum, annelik vb. süreçte dönüşerek, 5te 2 kadar kaldı.
Ve biliyorum ki o 2lik kalan, yok olursa, ben de yok olurum. Eşimden istediğim ise sadece bir birim kadar benim de doyumuma yetebilmesi, yer yer önüme geçebilmesi. Zaten geri kalanını idarede ustalaştım.

Bizim de kendi hayatlarımız var bu birlikteliğin içinde; ben alanı var, sen alanı var... Ancak "biz" kısmını yaklaşık 4 senedir onun dilediği gibi yaşamaktayız. Artık sıra bana gelmedi mi?

Birileri benim yerime de düşünsün, benim yerime de hatırlasın, benim yerime de planlayıp beni dahil etsin istiyorum. Bir an olsun, ben yine 18 yaşındaki kızlar gibi parıldayan gözlerle eşime bakabileyim istiyorum, istiyorum ki aşkımızın sevgi dolu bir alışkanlığa dönüştüğü şu evliliğimiz içinde aynalarımız is tutmasın, an ve an birbirimizi yansıtalım. İstiyorum ki paket paket sigaraları ciğerime çekerken, tablaya izmaritle birlikte heveslerimi de basıp söndürmeyeyim. İstiyorum ki salonumuzun duvarı boydan boya gezdiğimiz, kaçtığımız vb. anıları biriktirdiğimiz fotoğraflarla dolsun ve baktıkça "O gün de ne yorulmuştuk, bacaklarımız kopmuştu, otobüse binmeyi bile akıl edemedik" gibi cümlelerle gülümseyelim, istiyorum ki çocuğum anne ve babasının yaşam enerjisi ile enerjilensin, mutluluğumuzla mutlansın, umutlansın. Arabamızın tekerleri çamura bulansın, yine yağmurda ıslanalım, yine ıslık çalarak şarkı söyleyelim, yine sahilde gün doğumunu-batımını bekleyelim istiyorum.İstiyorum, bir termosa doldurduğumuz çayı yollarda içelim, istiyorum alışkın olmadığımız caddelerde el ele vitrinleri izleye izleye yürüyelim. İstiyorum ki yeni şarkılar keşfedelim, yeni tatlar deneyelim. İstiyorum, ayaklarımız şişsin yürümekten, avuçlarımız patlasın bi temsili izlerken, sinemada omzuna yaslanayım ve gizli bir öpücük kondursun o an yanağıma. İstiyorum ki evimiz kalbimiz olsun, bu dört duvara kendimizi hapsetmeyelim, istiyorum suratımız buruşurken ruhumuz da buruşmasın, o koltuğundan kalksın, tabletteki oyununu, izlediği araba videolarını bir kenara itsin, alel acele, bir bavula eline geçeni doldursun ve kapıyı açıp çıkıp gidebilelim. İstiyorum iş yerinde, gömüldüğü masasının ve takındığı ağır ifadenin altındaki serseriyi yeniden hatırlasın. Ve istiyorum, artık eşim, o eski aşık olduğum adam gibi gözlerini açsın ve tükendiğimi, onu dışarıya çekmeye çalışırken kollarımın daha fazlasına dayanamayacağını anlasın. İstiyorum ki eski günlerden bir gün çalalım şimdiye. Çok mu istiyorum? İmkansızı mı istiyorum? Olmayacak olanı mı istiyorum?

Fazla mı istiyorum?
Fazla mı romantik kalıyorum size göre?
Ben buyum ama? Aslında şu yazınıla siz bana demiş oluyorsunuz ki, "Sen, sen olma artık"

Bir kere yaşıyorum,
Bir kere...
Bekar hayatı değil, kendimi gerçekleştirdiğim evli ve bir o kadar da taze bir hayatı istiyorum.
Beni bilen birinin bu denli dönüşmesini, kendime yapılmış bir haksızlık olarak nitelendiriyorum.

Onun mükemmel bir baba olması, uyumlu, anlayışlı bir eş olması; anı biriktirmek isteyen bana, resimlerine malzeme çıkarmak isteyen sanata yatkın yönüme yetmiyor.
Bu boşluk, kurslarla ve diğer insanlarla doldurabileceğim kadar küçük değil maalesef.

Son düzenleme:

Tamamen onda değil işler, ona bırakmadan 4 dönüyorum zaten. Daha doğrusu dönüyordum, ona da kalan kalıyordu.
Şimdi o enerjim gitti, kulvarı tamamen ev olan biri değilim, bu yüzden tükendim. Şimdi, benim evdeki totomu toplamak zorunda kalıyor. Böyle bir hal.

çok güzel bir gelişme
demek ki eşiniz farkında değilmiş ne kadar değiştiğinin
inşallah yine eski günlerinize geri dönersiniz

İnşallah...
Gördü sonunda kendini, tipini gördü ya... Üstündeki çizgili, yakalı tişörte baktı ve "Hareket lazım bize, ben ne olmuşum böyle" diyebildi ya sonunda, şükür dedim. Ve dün, belki de aylar sonra içimden gele gele ağız dolusu güldüm, oturdum masamın başına, son resmimdeki, günlerdir dokunamadığım ağaçları boyadım.

Oğlum bile bugün daha çok gülüyor, ben gülümsüyorum çünkü.
İnşallah şu tatile uzatmadan çıkarız, tazelenir evimize geri geliriz.

Seninki mutlu bir evlilik çok şanslısın. Allah bozmasın.

2. Açıklamamı okuyunuz
Demek istediğim bu değildi, yaşla beraber uzun yıllar süren evlilik.
Yoksa bende 36 yaşındayım, monoton hayatı özlüyorum ve özeniyorum bazen

Şöyle yorumlarımı filan tekrardan bi okudum da... Ülen ben baya dertliymişim de haberim yokmuş.
Ne biriktirmişim be içimde.

Az daha tutup yazsam, romana bağlayacakmışım.

Ben şımarıklık olarak görüyorum bu durumu. Okadaaaar artısının yanında bu tolere edilebilr, idare edilebilir yada yola getirilebilir. Siz kendiliğinden eskisi gibi olsun istiyorsunuz ama bu olmayacak belli ki, ya da uzun zaman alacak. Macera istiyorsanız etken rol oynamaya çalışın, zorlayın gerekirse; ama bu sorunu büyütüp böyle güzel bir evliliği çıkmaza sokmayın.. Adam aradığı huzuru bulmuş yanınızda yahu, tadını çıkarıyor belli ki

Aradaki yorumları okursanız aslında çok daha açarak anlattım durumu. Somut örnekleriyle evliliğimi ortaya döktüm resmen. Bilmiyorum, belki bir küçük parça şımarıklık da vardır haklısınız. Ama eşimle şımarmayacaksam kimle şımaracağım?

esinizin gercek hali eski hali sadece birini bulup evlenebilmek icindi boyle tipler var her sosyal aktiviteye bu niyetle katilan gercekten zevk almayan tipler ne dutelim kandirilmissiniz gecmis olsun

Evet okuyorum, gelişme kısmı ümit verici hadi bakalım :) şımarıklık evet var ama dediğiniz gibi buna hakkınız da var, mühim olan bunu eşinize haksızlık etmeden veya uzaklaştırmadan yapmanız. Bazen dengesi şaşıyor insanın hele de karşıdaki şımartmak konısunda ustaysa.. demek istediğim sırf heyecan için yaralanırsanız sonra o heyecan sizi mutlu etmeyecek bence.. o yüzden mevcut huzuru koruyarak heyecanla can katın, can yakmayın , gerisi boş...

esinizin gercek hali eski hali sadece birini bulup evlenebilmek icindi boyle tipler var her sosyal aktiviteye bu niyetle katilan gercekten zevk almayan tipler ne dutelim kandirilmissiniz gecmis olsun

Kandırıldığımı sanmıyorum, çocukluk arkadaşıyız, her şeyimizi biliyorduk, biliriz.
Evlenmiş olmak için evlenme gibi bir durumu olsa da bunu anlayacak kadar farkındalık sahibi biriyim.
Konu böyle bir konu değil.

saygıyı bilmeyen birine saygı öğretemeyeceğim. üslup öğren de gel bu kadar çünkü daha fazla alçalamayacaksın..

konu sahibi konuyu ben açsam sözcükleri bu kadar özenli birleştiremezdim,evlendikten sonra içine dedem kaçanlardan biri de benim eşim,adama enerji yüklemesi yapıp orjinal ayarlarına getirebilmeyi başardığın anda bana ulaş lütfen,tiyoları merakla bekliciiiiiiiiim,içim çürüüüdüüü,içiiiiiiiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…