- 19 Mayıs 2020
- 46.083
- 205.775
Sonuç olarak şu an beyninizi kullanabileceğiniz bir işte bütün sosyal haklarınızı alarak iyi şartlarda çalışabiliyorsunuz. Beden gücünüzü kullanarak bazı sosyal hakların işveren tarafından lütuf olarak verildiği bir işte acaba ne zaman işten çıkartılırım korkusuyla yıllar içinde bedeninizi de tükettiğiniz bir işiniz de olabilirdi.şuan için evet masa başı tamam olabilirsiniz kabul ettim ve aldım. tekrar soruyorum öncesi de var benim hayatımın ve yine tekrar soruyorum 'Zorluğu görmeyenlerin...' nereden biliyorsunuz? benim hayatımı ben anamın karnından masa başılı doğmadım ki
Olabilir işte bende bunu diyorum zor olabilir ama konu sahibi ya okuyamıyor ya okumaya anlamaya yatkın biri değil ona ne demeliyiz peki size bu konuyu açan biri 30 yaşında kafamda basmıyor okumaya dedi ne önerirsizniz zanatkarlıkda tü k.ka.. öneriniz nedir beynini açıp zorla bilgileri de koyamıyorsak ne yapsın bu kişiler çokk merak ediyorum :) he şunu da yine diyeceğim çünkü az önce bana laf attınız zorluğu görmeyenlerin hamur açsın börek yapsın lafına bayılıyorum dedniz nereden biliyorsunuz zorluk görmediğimi sonuca odaklanmıyorum sizin yargısızca benim zorluğu görmediğimi ima ettiniz nereden biliyorsunuz dedim? :)Sonuç olarak şu an beyninizi kullanabileceğiniz bir işte bütün sosyal haklarınızı alarak iyi şartlarda çalışabiliyorsunuz. Beden gücünüzü kullanarak bazı sosyal hakların işveren tarafından lütuf olarak verildiği bir işte acaba ne zaman işten çıkartılırım korkusuyla yıllar içinde bedeninizi de tükettiğiniz bir işiniz de olabilirdi.
Kendisine biraz işçi takımının içine girmeyi öneriyorum. Bi zanaat görsün bakalım, bi 10-15 yıl sonra aynı işi yapacak gücü kendinde bulabilirse biz kimseyi tutmayız.Olabilir işte bende bunu diyorum zor olabilir ama konu sahibi ya okuyamıyor ya okumaya anlamaya yatkın biri değil ona ne demeliyiz peki size bu konuyu açan biri 30 yaşında kafamda basmıyor okumaya dedi ne önerirsizniz zanatkarlıkda tü k.ka.. öneriniz nedir beynini açıp zorla bilgileri de koyamıyorsak ne yapsın bu kişiler çokk merak ediyorum :)
peki... söyleyecek çokk sözüm varda gerek yok umarım bir gün bir yerde ya yiğeniniz ya çocuğunuz ya da bi kuzen okuyamıyorum kafam basmıyor almıyor bende markete girip kasiyer olacam diyen biri çıkmaz karşınıza çünkü ben dek geldim bu kişilere haklı herkesin zeka kafa yapısı bir değil he şunda evet okuyamadım imkan yoktu imkanı olur 60 yaşında üniversiteyi bitirir ama herkes muhteşem zekalı değil kimininde bu kadar algıları :) benim kastettiğim de buydu işte okumak isteyen 50sinde 60nda okusun ama kafam basmıyor gelmişim 40a çoluk çocuk o zaman yapabildiği becerisiyle girip biryerde çlışmalı illa fabrika zorluğunu anlatmaya gerek yok bir ofiste sigortalı diplomasız bir çaycı da olabilir bu zanaati budur saygılar iyi günler efenim. bana attığınız laf içinde saygılar cevap yazmadınız ama neyse..Kendisine biraz işçi takımının içine girmeyi öneriyorum. Bi zanaat görsün bakalım, bi 10-15 yıl sonra aynı işi yapacak gücü kendinde bulabilirse biz kimseyi tutmayız.
Eee müşteriyi nereden bulacaksın? Diplomayla git işe gir.kpss çalış atan.terziyim diye gidip dükkanın tekini tutup gelsin müşteriler mi diyeceksin?Diplomaniz elinizden çok güzel alınabilir :) burası Türkiye her an herşey olur . Tabi yurt dışı veya international dusunursek haklısınız . Ama ben el ve kafa becerisini diplomanın önünde tutuyorum her şekilde . Bir terzinin terzilik dikiş yeteneğini ellerinden çekip cikaramiyorsunuz .
Kimin kafası basmayacak ya.okullar o kadar kalitesiz ki.her giren mezun oluyor.gidip kayıt yaptırmaya da erinmesinler bir zahmet.peki... söyleyecek çokk sözüm varda gerek yok umarım bir gün bir yerde ya yiğeniniz ya çocuğunuz ya da bi kuzen okuyamıyorum kafam basmıyor almıyor bende markete girip kasiyer olacam diyen biri çıkmaz karşınıza çünkü ben dek geldim bu kişilere haklı herkesin zeka kafa yapısı bir değil he şunda evet okuyamadım imkan yoktu imkanı olur 60 yaşında üniversiteyi bitirir ama herkes muhteşem zekalı değil kimininde bu kadar algıları :) benim kastettiğim de buydu işte okumak isteyen 50sinde 60nda okusun ama kafam basmıyor gelmişim 40a çoluk çocuk o zaman yapabildiği becerisiyle girip biryerde çlışmalı illa fabrika zorluğunu anlatmaya gerek yok bir ofiste sigortalı diplomasız bir çaycı da olabilir bu zanaati budur saygılar iyi günler efenim. bana attığınız laf içinde saygılar cevap yazmadınız ama neyse..
yahu illa dükkan sahibi mi olcaksın git sigortalı kuaför çalışanı ol bir sürü diplomasız var evini geçindiren yapmayın Allah aşkına gözünüzün önünde belki mahallenizde belki iş yerinizde hiç mi çevrenizde yok kuaför ustasıdır girer sigortalı çalışan olur Al sana zanaatkarlık işte. siz zanaatkar diyince illa müşterisi olacak illa dükkan sahibi mi olacak anlıyorsunuz. yufkacıda da asgarili market çalışanı da diplomasız asgarili çalışan he diplomalı işsiz de çok onu ne yapıcaz aysenimi hanımEee müşteriyi nereden bulacaksın? Diplomayla git işe gir.kpss çalış atan.terziyim diye gidip dükkanın tekini tutup gelsin müşteriler mi diyeceksin?
tamam diplomalı işsiz olsun ama yeterki market çalışanı olmasın ben anladım mesajı aldım. ülke diplomalı iş bulamayanlar iş beğenmeyenler ya da iş yok diploma var da iş yok iş yook diyenlerle dolu :)Kimin kafası basmayacak ya.okullar o kadar kalitesiz ki.her giren mezun oluyor.gidip kayıt yaptırmaya da erinmesinler bir zahmet.
Görülmese ne olacak.çocuk yine ağlarken anne anne diye ağlayacak, meme isteyecek.bu biyolojik bir gerçek.insanların genetiğini de mi değiştireceğiz eşit olacağız diye.o kadar çalışma hayatında gözü olan doğurmayıversin.hem de böyle bir ülkeye.isabet olur.Daha az önce haberde denk geldim 0-3 yaş arası çocuğu olan kadınlarda istihdam oranı %28'ken erkeklerde %90'mış. Sonrada bu konuya denk geldim denk gelişin böylesi
Yani ben bu veriden şunu anlıyorum 2024 yılında bile toplumsal normlarda bir değişim yok hala kadının 1. Önceliği ailesi,evi olarak görülüyor.
Tabiki de bunlarda öncelik ama insan önce kendini sağlama almalı diye düşünüyorum.
Tamam tamam gereksiz bir tartişmadayiz zaten.ama bence yine de diploma daha ağır basar diye düşünüyorum.sen diploma alamayan da böyle böyle yapsın diyorsun.gereksiz gereksiz tartışmalar işe.sırf tartışma olsun diye.anlaşılıyor vallayahu illa dükkan sahibi mi olcaksın git sigortalı kuaför çalışanı ol bir sürü diplomasız var evini geçindiren yapmayın Allah aşkına gözünüzün önünde belki mahallenizde belki iş yerinizde hiç mi çevrenizde yok kuaför ustasıdır girer sigortalı çalışan olur Al sana zanaatkarlık işte. siz zanaatkar diyince illa müşterisi olacak illa dükkan sahibi mi olacak anlıyorsunuz. yufkacıda da asgarili market çalışanı da diplomasız asgarili çalışan he diplomalı işsiz de çok onu ne yapıcaz aysenimi hanım
Bende koca var, lise terk, yıllarca kumaş baskı işinde çalıştı, meslek namına bi o var, o da İstanbul dışında pek işe yaramıyor çünkü iş sahası orda kaldı. Yani hiç bedava konuşacak bir konumda değilim. Benim eşim çok güçlüdür, şimdi 40 oldu biraz düştü, ben sigara alkol ağzıma sürmemiş halimle onun gücünün 10 da birine ulaşamam. Benim tarafım hep okumuş etmiş kaynıyor, anlamıyorlar mesela, senin kocan çok sabırsız bi işte sebat etmiyor diyorlar. Adam 10 yıl hakkını yedirerek aynı işyerinde lütuf gibi maaşa talim etse tamam olacak gözlerinde. Emekten anladıkları bu. En son anama şarladım, çok biliyonuz git oğlunu çalıştır madem diye, erkek kardeşim en son sıcak kireci düşürdü eline sakar herif ahahah o aklına geldi de sustu. :)peki... söyleyecek çokk sözüm varda gerek yok umarım bir gün bir yerde ya yiğeniniz ya çocuğunuz ya da bi kuzen okuyamıyorum kafam basmıyor almıyor bende markete girip kasiyer olacam diyen biri çıkmaz karşınıza çünkü ben dek geldim bu kişilere haklı herkesin zeka kafa yapısı bir değil he şunda evet okuyamadım imkan yoktu imkanı olur 60 yaşında üniversiteyi bitirir ama herkes muhteşem zekalı değil kimininde bu kadar algıları :)
ya benim derdim o da değil tartışmakta değil tabiki okuyabilen kesinlikle okusun ama bende doktor olmayı çok istedim olmayınca olmuyor ona basmadı kafa müşavir oldum neydem ölemmi yani. konu sahibine bence diplomasızsan bitin sen yandın tüh napcaz şimdi mahfoldun sen mi demeliyiz aysenimi hanımTamam tamam gereksiz bir tartişmadayiz zaten.ama bence yine de diploma daha ağır basar diye düşünüyorum.sen diploma alamayan da böyle böyle yapsın diyorsun.gereksiz gereksiz tartışmalar işe.sırf tartışma olsun diye.anlaşılıyor valla
Tartışsak tartışsak ne tartışsak konusu olmuş.boşver.artık toplumda herkes aynı görüşte olduğu için tartışacak konu da bulamayıp, kılı kırk yarıyoruz valla.ya benim derdim o da değil tartışmakta değil tabiki okuyabilen kesinlikle okusun ama bende doktor olmayı çok istedim olmayınca olmuyor ona basmadı kafa müşavir oldum neydem ölemmi yani. konu sahibine bence diplomasızsan bitin sen yandın tüh napcaz şimdi mahfoldun sen mi demeliyiz aysenimi hanım
Bende koca varBende koca var, lise terk, yıllarca kumaş baskı işinde çalıştı, meslek namına bi o var, o da İstanbul dışında pek işe yaramıyor çünkü iş sahası orda kaldı. Yani hiç bedava konuşacak bir konumda değilim. Benim eşim çok güçlüdür, şimdi 40 oldu biraz düştü, ben sigara alkol ağzıma sürmemiş halimle onun gücünün 10 da birine ulaşamam. Benim tarafım hep okumuş etmiş kaynıyor, anlamıyorlar mesela, senin kocan çok sabırsız bi işte sebat etmiyor diyorlar. Adam 10 yıl hakkını yedirerek aynı işyerinde lütuf gibi maaşa talim etse tamam olacak gözlerinde. Emekten anladıkları bu. En son anama şarladım, çok biliyonuz git oğlunu çalıştır madem diye, erkek kardeşim en son sıcak kireci düşürdü eline sakar herif ahahah o aklına geldi de sustu. :)
Gençlikte zımba gibiyken eliniz ayağınız tutuyorken, kronik hastalıklar melabaa demeden evvel çalışmışsınız, o kadar güzel madem şimdi de istifa edin yapın aynı işleri. Bir gün bu işlerden kurtulacağım, ömür boyu aynı şeyi yapmayacağım motivasyonu ile 40ından sonra yapmazsan aç kalacağın bir işi yapmak aynı şey değil.Katibin Ruhu siz cevap vermediniz ben diyeyim size de herkes okusun bu yazımı. Üniversite okurken markette, emlakçıda da çalıştım. iki sene okuduğum kütüphanede çalıştım sonra ara ara sigortasız işlerde çalıştım niye haşlığımı çıkarayım diye ha babam bana gül gibi bakıyordu sen oku kızım ceketimi satar seni gene okuturum diyordu hatta başımı çok yedi memur olayım diye ama işte herkesin algısı anlaması bir değil tutturabildiğine herkes benim de özel sektör masa başı olana kadar bunlar geçti başımdan. bir arkadaşım yine okurken bulaşıkçılık yaptı şimdi tatil tail gezip parasını yiyor muhasebeci oldu. yargılamayın kimeseyi olur mu katip hanım ' şu zorluğu görmeyenlerin de bayılıyorum sallamasına' diye olurmu? :)
Ya işte benim mantığıma göre öyle olmuyor.bende çekiyorum deli gibi iş aranan bir meslekteyim ama sağlık problemlerim var bi nüksettimi yataktan çıkamıyorum kader nasip işi bunlar bende mesela işim gücüm var ama sağlığımdan dolayı bi çalışamasam naparız diye çok düşünüyorum ama Rabbim hepimizin rızkını verir aç mezarı yok demişler kimse açlıktan ölmez sefalet çeker ama bir işin ucundan tutunur ha bu zanaatkarlık olur ha bu diplomalı olur genede tutunur diplomasız babam zanaatkarlık mesleği ile beni ve kardeşimi okuttu ve bir kardeşim hala okuyor annem de çalışmıyor ama ne yapalım herkes aynı şartlarda olmuyor işte bu sebeple konu sahibine sen dimdik ol herşeye rağmen okuyamadıysan bie bir işin ucundan tut demeliyiz
bak yine aynı şeyi yapıyorsun nereden biliyorsun kronik rahatsızlığımın olmadığını?Gençlikte zımba gibiyken eliniz ayağınız tutuyorken, kronik hastalıklar melabaa demeden evvel çalışmışsınız, o kadar güzel madem şimdi de istifa edin yapın aynı işleri. Bir gün bu işlerden kurtulacağım, ömür boyu aynı şeyi yapmayacağım motivasyonu ile 40ından sonra yapmazsan aç kalacağın bir işi yapmak aynı şey değil.