Evlenip çocuk bakma dönemi bitti.eskiden kadınların çalışma oranı düşüktü.zaten çalışmamak normaldi.eee hâl böyle olunca da erkek ne kadar kaliteli ne kadar yakışıklı olursa olsun yine çalışmayan bir kadınla evleniyordu.görücü usulü yaygındı.kaliteli, yakışıklı adamlar bile görücü usulüyle evleniyordu.şimdi çalışmayan kadınla ancak bizim muhatap bile olmak istemeyeceğimiz erkekler evleniyor.birazcık tipi, seviyesi yüksek adam görücü usulüne kalmıyor.ee çalışmayınca da kendin nasıl gidip bulacaksın ve çalışmayan hâlinle istediğin gibi bir adamı nasıl evliliğe ikan edeceksinBirkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Bence evet.Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Evet kesinlikle olmalı, meslek ne olur önemli değil, hayat insana neler çıkarır bilinmez ama şu sözü duyduğumdan beri ( Kaderinizi bir erkeğin merhametine bırakmayın ) her kadın mutsuz olduğu yerden gidebilmeli ve bunun için donanımlı olmalı diye düşünüyorum. Bunu yaşayarak öğrenmek zorunda kaldığım için kesinlikle tereddütsüz evet diyorum . Tabi önce her kadın özgüvenli olmalı, korkmadan konforunu bozabilmeli göze alabilmeli.5 yıl kötü geçen bir evlilikte ayrılıp ailemin yanına geldiğimde bir mesleğim yoktu ve toparlanması zaman aldı. 1 yıl sonra en küçük yerden işe başladım, ama hedeflerim vardı , kimseye ihtiyaç duymadan ayakta kalabilmek istiyordum artık hayatta. Asgari ücretle telekominikasyon sektöründe bol mesaili zor bir işti ama pes etmedim, 1 yıl sonunda 30 kişinin başına yönetici oldum, oradan çıkıp farklı yere yönetici olarak gittim. Oradan başka bir yere gidip tekrar yönetici olana dek çalıştım . Bugün Allahın izniyle gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmuyorum, Rabbim sağlık verdiği sürece çalışmaya da devam ederim . 2. Evliliğimi yaptığımda tek bir işim varken şuan hem kendi perde mağazamı işletiyorum hemde özel bir firmaya finansal işlerin mutabakatı için uzaktan çalışıyorum . Finansal özgürlük illa da kötü giden şeyler için gerekli değil. Bu hayatta birşeyleri de ben başarıyorum duygusu da çok kıymetli ve kadına güç veriyor . Rabbim izin verirse şuan 5 haftalık gebeyim, son ayda işin bırakıp doğum sonrası 6. Ayda mağazama geri dönmeyi planladım bile :) çokmu paraya ihtiyacım var dersen hayır . Ama bir amaç varken yaşamak daha keyifli inan bana . İnsan beyni bir işle meşgul değilken evhama ve pskilojik yıkıntılara daha yatkın oluyor .Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Helal olsun güçlü kadın ışın vesselam....Evet kesinlikle olmalı, meslek ne olur önemli değil, hayat insana neler çıkarır bilinmez ama şu sözü duyduğumdan beri ( Kaderinizi bir erkeğin merhametine bırakmayın ) her kadın mutsuz olduğu yerden gidebilmeli ve bunun için donanımlı olmalı diye düşünüyorum. Bunu yaşayarak öğrenmek zorunda kaldığım için kesinlikle tereddütsüz evet diyorum . Tabi önce her kadın özgüvenli olmalı, korkmadan konforunu bozabilmeli göze alabilmeli.5 yıl kötü geçen bir evlilikte ayrılıp ailemin yanına geldiğimde bir mesleğim yoktu ve toparlanması zaman aldı. 1 yıl sonra en küçük yerden işe başladım, ama hedeflerim vardı , kimseye ihtiyaç duymadan ayakta kalabilmek istiyordum artık hayatta. Asgari ücretle telekominikasyon sektöründe bol mesaili zor bir işti ama pes etmedim, 1 yıl sonunda 30 kişinin başına yönetici oldum, oradan çıkıp farklı yere yönetici olarak gittim. Oradan başka bir yere gidip tekrar yönetici olana dek çalıştım . Bugün Allahın izniyle gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmuyorum, Rabbim sağlık verdiği sürece çalışmaya da devam ederim . 2. Evliliğimi yaptığımda tek bir işim varken şuan hem kendi perde mağazamı işletiyorum hemde özel bir firmaya finansal işlerin mutabakatı için uzaktan çalışıyorum . Finansal özgürlük illa da kötü giden şeyler için gerekli değil. Bu hayatta birşeyleri de ben başarıyorum duygusu da çok kıymetli ve kadına güç veriyor . Rabbim izin verirse şuan 5 haftalık gebeyim, son ayda işin bırakıp doğum sonrası 6. Ayda mağazama geri dönmeyi planladım bile :) çokmu paraya ihtiyacım var dersen hayır . Ama bir amaç varken yaşamak daha keyifli inan bana . İnsan beyni bir işle meşgul değilken evhama ve pskilojik yıkıntılara daha yatkın oluyor .