Mevzu geçinmekse insan her türlü geçinir ama mevzu süreklilik. O teyze daha ne kadar temizliğe gidip geçimini sağlayabilecek mesela? Gündelik işi kolay değil. Bedeni bu tempoyu ne kadar daha kaldırabilecek?
Belki bir üniversite mezunundan daha fazla para kazanacak ama şartları onun kadar iyi olmayacak.
Akşama kadar canı çıkacak o parayı kazanmak için.
Gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor her şey,Allah evlatlarımızın yardımcısı olsunÇünkü bu toplumda kadın olmak çok zor , seni anlıyorum
Daha az önce haberde denk geldim 0-3 yaş arası çocuğu olan kadınlarda istihdam oranı %28'ken erkeklerde %90'mış. Sonrada bu konuya denk geldim denk gelişin böylesiBakın kendim de evliyim çok şükür mesleğim de var , Türk aile yapısında kadını ezmek bir kültür haline gelmişken hiçbir kadının kendini başka bir adama emanet etmesini doğru bulmam , bu toplumda kadın hep 1- 0 yenik başlıyor hayata , kaldı ki verilen rollerde hep kadın geri planda, hep toparlayan pişiren taşıran, saçını süpürge edendir , eğer bir gün bu rollerden sıkılırsanız veya haksızlığa ugrarsanız mesleğiniz en güzel silahtır, mesleği olan kadına kv , eş hatta kendi ailesi dahi saygı duymak zorunda kalıyor, kadın sınırlarını güzelce koruduğu sürece hiç kimse o kadını aşşağılıyamiyor, Türkiye şartlarında kız çocuklarının kesinlikle bir mesleği olmalı, çalışır veya çalışmaz kişiye kalmış bir durum fakat günün sonunda hep bir dayanağı olduğunu bilmeli , geçmişteki kadınlar neden çok ezildi sizce ? Mesleği, Kendisine ait bütçesi olsaydı ezilir miydi ? Ben bir eğitimciyim öğrencilerim arasında bile ataerkil sistemin etkilerini görebiliyorum, rabbim bana da bir kız evlat nasip etti, ona ayakları üzerinde durmayı ve de iyi bir meslek sahibi olması konusunda gereken tüm özveriyi sağlayacağım ve de öğreteceğim inşallah, kesinlikle meslek sahibi olmak büyük bir avantaj bu ataerkil toplumda ...
Maalesef toplumsal roller daha çok küçükken dayatılıyor kadına, bu toplumun değişmesi için 80 90 li neslin son bulması gerekiyor...Daha az önce haberde denk geldim 0-3 yaş arası çocuğu olan kadınlarda istihdam oranı %28'ken erkeklerde %90'mış. Sonrada bu konuya denk geldim denk gelişin böylesi
Yani ben bu veriden şunu anlıyorum 2024 yılında bile toplumsal normlarda bir değişim yok hala kadının 1. Önceliği ailesi,evi olarak görülüyor.
Tabiki de bunlarda öncelik ama insan önce kendini sağlama almalı diye düşünüyorum.
Tamam öyle ama burda konu sahibi bize ne diyor okumak zorundamı belki şuan onun imkanı yok belki kafası almıyor herkes yapamaz o zaman ne diyelim konu sahibine sen yaşama sen öl diyelim olur mu evet teyze bir müddet sonra zorlanacak çalışamayacak ama zamanında okuyamadı yaşı da geçti geldi 40 a kafa da almıyor napacak belki temizlik değil ama gidip bi dükkanda ya bulaşıkçı ya paspasçı olacak. yahu ben mi yanılıyorum kimse paspasçı olmak istemese temzlikçilik mesleğini kim icra edecek 7 24 ofis çalışanı bi kadın gündelikçi bulamazsa ne yapacak her mesleğin kendine ait bir alanı var zanaatkarlığı küçümsemeyelim. lütfen bunu okumuş ve diplomalı biri olarak söylüyorum çöpçüler olmasa sokaklarımızı kim temizleyecek birileri okuyabiliyor birileri de ama bilerek ama bilmeyerek okumuyor okuyamıyor yaş da 40 50 olunca o kişiye sen niye okumadın tüh senin elin artık iş te tutmaz mı diyelim peki ozaman...Mevzu geçinmekse insan her türlü geçinir ama mevzu süreklilik. O teyze daha ne kadar temizliğe gidip geçimini sağlayabilecek mesela? Gündelik işi kolay değil. Bedeni bu tempoyu ne kadar daha kaldırabilecek?
Belki bir üniversite mezunundan daha fazla para kazanacak ama şartları onun kadar iyi olmayacak.
Kendi işini kurarsın ticaret yaparsın,patron olursun o başka tabiki. Ama vasıfsız bir işte çalışarak nereye kadar? Yanlış anlaşılmasın kimseyi ezmiyor ya da küçümsemiyorum. Kendim bile hala gelecek kaygısı çeken biriyim zaten. Ama bir de hayatın gerçekleri var malesef. Bu sadece kadın için değil erkek içinde geçerli.Burada meslek ile işi karıştırmak gibi korkunç bir hata var zaten
Hanımefendi bana manifesto yazar gibi gayet olumlu ama altyapısız şeyler yazdı ve fikirlerini empoze edemediği için dslike'a boğdu beni ama kendisindeki hatayı sezemiyor.
'Annem terziydi , babasız 3 çocuk okuttu' bak ne demişMevzu geçinmekse insan her türlü geçinir ama mevzu süreklilik. O teyze daha ne kadar temizliğe gidip geçimini sağlayabilecek mesela? Gündelik işi kolay değil. Bedeni bu tempoyu ne kadar daha kaldırabilecek?
Ben kimseye sen okumadın öl o zaman demiyorum ki? Kimseyi ezmiyorum da haddime değil zaten. Ama hayatın da bir gerçeği var malesef.Tamam öyle ama burda konu sahibi bize ne diyor okumak zorundamı belki şuan onun imkanı yok belki kafası almıyor herkes yapamaz o zaman ne diyelim konu sahibine sen yaşama sen öl diyelim olur mu evet teyze bir müddet sonra zorlanacak çalışamayacak ama zamanında okuyamadı yaşı da geçti geldi 40 a kafa da almıyor napacak belki temizlik değil ama gidip bi dükkanda ya bulaşıkçı ya paspasçı olacak. yahu ben mi yanılıyorum kimse paspasçı olmak istemese temzlikçilik mesleğini kim icra edecek 7 24 ofis çalışanı bi kadın gündelikçi bulamazsa ne yapacak her mesleğin kendine ait bir alanı var zanaatkarlığı küçümsemeyelim. lütfen bunu okumuş ve diplomalı biri olarak söylüyorum çöpçüler olmasa sokaklarımızı kim temizleyecek birileri okuyabiliyor birileri de ama bilerek ama bilmeyerek okumuyor okuyamıyor yaş da 40 50 olunca o kişiye sen niye okumadın tüh senin elin artık iş te tutmaz mı diyelim peki ozaman...
Yaşadığım yere yakın bilindik bir seramik fabrikası var, komşu çalışıyor orda bi ara eşim de çalıştı, inanılmaz ağır bir iş, 50 kiloluk klozetleri defolu olduğu için savurup atmak zorundasın kamyonun arkasına, vasıfsız biri bu işi kaç yıl yapar mesela, komşu abla sakatlığından dolayı orda çalışamayacak, e bura da iş kaynamıyor, yufka aç börek yap demesi kolay, kimse kollarını açıp seni beklemiyor ki.Burada meslek ile işi karıştırmak gibi korkunç bir hata var zaten
Hanımefendi bana manifesto yazar gibi gayet olumlu ama altyapısız şeyler yazdı ve fikirlerini empoze edemediği için dslike'a boğdu beni ama kendisindeki hatayı sezemiyor.
bende çekiyorum deli gibi iş aranan bir meslekteyim ama sağlık problemlerim var bi nüksettimi yataktan çıkamıyorum kader nasip işi bunlar bende mesela işim gücüm var ama sağlığımdan dolayı bi çalışamasam naparız diye çok düşünüyorum ama Rabbim hepimizin rızkını verir aç mezarı yok demişler kimse açlıktan ölmez sefalet çeker ama bir işin ucundan tutunur ha bu zanaatkarlık olur ha bu diplomalı olur genede tutunur diplomasız babam zanaatkarlık mesleği ile beni ve kardeşimi okuttu ve bir kardeşim hala okuyor annem de çalışmıyor ama ne yapalım herkes aynı şartlarda olmuyor işte bu sebeple konu sahibine sen dimdik ol herşeye rağmen okuyamadıysan bie bir işin ucundan tut demeliyizKendi işini kurarsın ticaret yaparsın,patron olursun o başka tabiki. Ama vasıfsız bir işte çalışarak nereye kadar? Yanlış anlaşılmasın kimseyi ezmiyor ya da küçümsemiyorum. Kendim bile hala gelecek kaygısı çeken biriyim zaten. Ama bir de hayatın gerçekleri var malesef. Bu sadece kadın için değil erkek içinde geçerli.
O zamanın şartlarıyla şimdiyi bir mi tutuyorsunuz?'Annem terziydi , babasız 3 çocuk okuttu' bak ne demişMihrimah Sultann hanım
Yaşadığım yere yakın bilindik bir seramik fabrikası var, komşu çalışıyor orda bi ara eşim de çalıştı, inanılmaz ağır bir iş, 50 kiloluk klozetleri defolu olduğu için savurup atmak zorundasın kamyonun arkasına, vasıfsız biri bu işi kaç yıl yapar mesela, komşu abla sakatlığından dolayı orda çalışamayacak, e bura da iş kaynamıyor, yufka aç börek yap demesi kolay, kimse kollarını açıp seni beklemiyor ki.
siz de zaten zanaati olmalı demişsiniz benim lafım zatenBen kimseye sen okumadın öl o zaman demiyorum ki? Kimseyi ezmiyorum da haddime değil zaten. Ama hayatın da bir gerçeği var malesef.
Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil ama değilsede en azından bir zanaati olmalı. Çünkü vasıfsız işle ömür geçmez.
Çöpçü örneği vermişsiniz de onlar da belediye çalışanı oluyor zaten ve onların işinin de bir sürekliliği var. Sosyal güvenceleri var. Konu yine dönüp dolaşıp benim dediğim gibi sürekliliğe geliyor.
İş çok ağır. Ama doğru düzgün maaş, sosyal haklar veren sayılı yerlerden, çünkü kurumsal. Yaka silken olduğu kadar girmeye çalışan insanlar da var. Zorluğu görmeyenlerin yufka aç, dikiş dik demesine bayılıyorum. Elbet bu işleri yapacak birileri de lazım. Keşke hakları korunsa da zorluklarla boğuşmak zorunda kalmasalar.Hah işte Katibim. O fabrika orada varolduğu sürece insanlara iş çıkıyor bi de
siz de zaten zanaati olmalı demişsiniz benim lafım zatenSigrid hanımaydı. o zanaatkarlık la iş yürümez diploma lazım dedi üst yorumlarda ondan ben de açıklamak istedim evet zor evet ağır yorucu ama şartlar hayatlar farklı malesef keşke herkes sabancı gibi zengin olsa ama işte okuduk masa başı kölleler olduk herkes elinden geldiğince :)
Benmi zorluğu görmedim bu yazınıza istinaden soruyorum nerden biliyorsunuz ki..İş çok ağır. Ama doğru düzgün maaş, sosyal haklar veren sayılı yerlerden, çünkü kurumsal. Yaka silken olduğu kadar girmeye çalışan insanlar da var. Zorluğu görmeyenlerin yufka aç, dikiş dik demesine bayılıyorum. Elbet bu işleri yapacak birileri de lazım. Keşke hakları korunsa da zorluklarla boğuşmak zorunda kalmasalar.
İş çok ağır. Ama doğru düzgün maaş, sosyal haklar veren sayılı yerlerden, çünkü kurumsal. Yaka silken olduğu kadar girmeye çalışan insanlar da var. Zorluğu görmeyenlerin yufka aç, dikiş dik demesine bayılıyorum. Elbet bu işleri yapacak birileri de lazım. Keşke hakları korunsa da zorluklarla boğuşmak zorunda kalmasalar.
Masa başı köle kısmında tamam oldum. Dua edin masanın başında kölesiniz, elinizi altına sokamayacağınız ağırlıkları kağıt gibi fırlatmaktan ibaret bir iş tanımı var hemen yanı başınızda.Benmi zorluğu görmedim bu yazınıza istinaden soruyorum nerden biliyorsunuz ki..
şuan için evet masa başı tamam olabilirsiniz kabul ettim ve aldım. tekrar soruyorum öncesi de var benim hayatımın ve yine tekrar soruyorum 'Zorluğu görmeyenlerin...' nereden biliyorsunuz? benim hayatımı ben anamın karnından masa başılı doğmadım kiMasa başı köle kısmında tamam oldum. Dua edin masanın başında kölesiniz, elinizi altına sokamayacağınız ağırlıkları kağıt gibi fırlatmaktan ibaret bir iş tanımı var hemen yanı başınızda.