Her kadinin elinde mutlaka mesleği olmalı mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
doktorlarin diplomasi alinmadi ozel hastanelere gectiler
Özel üniversite hastanelerine geçen dahiliye doktoru tanıdığım da var asla mesleğine dönemeyen ve yurt dışına gidenler de var . Dönenler bir şekilde kendini ispat edenlerdir . Şuan davası devam eden askeri cerrahlar biliyorum

Hiç bu topa girmeyin yufkacilari aklamak zorunda kalabilirsiniz

o halde bu forumda onlarca kadın, neden elinden bir hamur tutmak geldiği halde ekonomik özgürlüğü olmadığı için evliliklerini sonlandıramıyor. dediğiniz kadar kolay olsa idi herkes yapardı.
kaldı ki sapla samanı fazla karıştırıyorsunuz. iş yeriniz iflas ederse başka bir işe girersiniz ya da hiçbir şey yolunda gitmezse şehir dahi değiştirirsiniz cebinize diplomayı koyup
rica edeceğim eğitimsizliği yüceltmeyelim böyle böyle konuşarak

Evet olmalı çünkü mesleğiniz sizi dövmez, size yalan söylemez ve siz bırakmadıkca sizi asla terk etmez. Çalışırsın çalışmazsın burası ayrı bir konu. Fakat meslek edinmek bir vasfın olması bambaşka bir şey ben sadece iş yerinde sağlıkçı değilim sokakta markette yurt içinde ve yurt dışında dünyanın her noktasında yapabilirim bu sadece para kazanmak değil bu işi yapmak, bir aşcı, bir kuaför ,terzi vs zanaatin meziyetin olmasıdır.

Kariyer yapana da,ev hanımı olmayı tercih edene de saygım var. Herkesin kendi hayatı ve tercihi ama dünya hali,her şey biz insanlar için o yüzden her kadının bir mesleği ya da geliri olmalı bence.

bu arada üniversine mezunu bir müşavirim ne müşaviri söylemeyeyim ifşa olmayayım belki tanıdıklar vardır ama asla zanaatin yetersizlik meslek olmamak bir kolunda bilezik olmadığını kabul etmem ben mesela asla dikiş yapamam becerim yok yani sıfır okumaktan vaktim olmadı şimdi de yalap şalak Allahtan eşim biliyor da yardım ediyor yoksa şuan bir paça yaptırmak 100 tl bi nevresim aldım büyük geldi yorganıma onu versem terziye allah bilir ne kadar ister Rabbim başımızdan eksik etmesin kaynakçıyı da terziciyide yufkacıyıda vs. uzar gider böyle...

Bu çok ekstrem bir durum ama

emeğini yadsıyamayız ama dediğim bambaşka bi durum.

emeğini yadsıyamayız ama dediğim bambaşka bi durum.
he bu arada şu lafınızada cevap vermeden geçemeyeceğim mesleği olmadığı için boşanamıyorlar dediniz ya hani zanaatkarlık karın doyurmuyor yeterli deği diploma kadar dediniz bence istese cesaraeti olan herkes yapar çok tanığıdığım var biri doktor biri öğretmen hatta bu forumdan konuştuğum memur bir öğretmen bir tanecik kızı var cesaret edip ayrılamıyor bu biraz da kendi şahsi durum insanın kendi ile alakalı bence ama kadın isterse pazarda limon satar demeyeceğim temizliğe gündeliğe gider asgariden fazlasını kazanır yine de ayrılır konu geniş çaplı derin ve detaylı savunduğum tek şey zanaatkarlık illa dükkan açmak değil çalışan da olup evini geçindirebilir. yoksa her sabah otobüste temizliğe giden diploömasız teyzelerin bir açıklaması olamaz he keşke okusada daha rahat çalışsa okumak asla kötü demedim demem de ama okuyamadıysa imkanı yoksa ölsün mü bir işin ucundan tutup elinin yeteneğini kullanıp bu k,hayata karşı her şeye rağmen ayakta kalabilmeli....

Cidden gormedim hic. Hatta hep “calismak ne guzel” mesajlari gelecek diye bekliyorum
2010lu yıllarda siteye üye oldum.
O zaman o kadar çoktu ki "kadın çalışmak zorunda değil, ben çalışmıyorum ama eşimin tüm maaşı ben de" temalı yorumlar.

Sonra biri gelir "Çalışan kadın üretkendir, siz de kısır partisi yapın der"

Ev hanımları "Ben de kurs kurs dolaşıyorum. Kendimi geliştiriyorum. Üstelik yemek ütü de üretimdir" der

Sonra karşılıklı hakaretler

"Koca parası yiyorum, çalışmıyorum köle gibi, kıskanıyorsunuz, çatlayın oh" mesajı ile

"İstediğimi alıyorum tatile gidiyorum param var çünkü kocama ağız eğmiyorum asıl sen çatla" mesajının liderliğinde;

Banlanma

Kapanış

Kronolojik sıralama tam da budur

Ama yıl 2024. Hanımların da bakışı değişti. Bu sefer öylr olmayacak gibi. Yorumlar çok pozitif.

Kusura bakmayın. Sizin kadar olumlu bakamıyorum ve aynı fikirleri paylaşamıyorum

Bakın kendim de evliyim çok şükür mesleğim de var , Türk aile yapısında kadını ezmek bir kültür haline gelmişken hiçbir kadının kendini başka bir adama emanet etmesini doğru bulmam , bu toplumda kadın hep 1- 0 yenik başlıyor hayata , kaldı ki verilen rollerde hep kadın geri planda, hep toparlayan pişiren taşıran, saçını süpürge edendir , eğer bir gün bu rollerden sıkılırsanız veya haksızlığa ugrarsanız mesleğiniz en güzel silahtır, mesleği olan kadına kv , eş hatta kendi ailesi dahi saygı duymak zorunda kalıyor, kadın sınırlarını güzelce koruduğu sürece hiç kimse o kadını aşşağılıyamiyor, Türkiye şartlarında kız çocuklarının kesinlikle bir mesleği olmalı, çalışır veya çalışmaz kişiye kalmış bir durum fakat günün sonunda hep bir dayanağı olduğunu bilmeli , geçmişteki kadınlar neden çok ezildi sizce ? Mesleği, Kendisine ait bütçesi olsaydı ezilir miydi ? Ben bir eğitimciyim öğrencilerim arasında bile ataerkil sistemin etkilerini görebiliyorum, rabbim bana da bir kız evlat nasip etti, ona ayakları üzerinde durmayı ve de iyi bir meslek sahibi olması konusunda gereken tüm özveriyi sağlayacağım ve de öğreteceğim inşallah, kesinlikle meslek sahibi olmak büyük bir avantaj bu ataerkil toplumda ...

Son düzenleme:
Çok gençsin, benim ünide 40 yaşında bir ablamız 4 çocukla okudu ve öğretmen oldu

Çünkü bu toplumda kadın olmak çok zor , seni anlıyorum

Pinar sabanciyi ele alalım mesela. Kendi de varlıklı bir aileden geliyor, eş ailesinden bahsetmeye gerek yok :) kadının cok iyi bir egitimi var ve çok başarılı işler yapıyor. Gelecek kaygısı değil tek mesele. Kendini gerçekleştirebilmek. Bu da iyi bir eğitim ve meslek sahibi olmakla gerçekleşir.

Mevzu geçinmekse insan her türlü geçinir ama mevzu süreklilik. O teyze daha ne kadar temizliğe gidip geçimini sağlayabilecek mesela? Gündelik işi kolay değil. Bedeni bu tempoyu ne kadar daha kaldırabilecek?

Belki bir üniversite mezunundan daha fazla para kazanacak ama şartları onun kadar iyi olmayacak.
Akşama kadar canı çıkacak o parayı kazanmak için.

Yıl 2024 hala çalışmamayı düşündüğü için konu açanlar var.

İlla ezilip rezil olunup kendi ekmeğini kazanmaya çalışmalı di mi?

Yoksa ne gerek var kukusu olanın çalışmasına gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…