Kızlar merhaba
Uzun zamandır bi derdim bölümüne yazmamıştım. Aslında bu konuyu da yazmak istemiyordum, büyütmemek için içimde. Ama maalesef ki dert oldu bana.
11. Haftalık hamileyim, tüp bebekle hamile kaldım. Bu zamana kadar kimseye söylememiştik eşimle , planımız ilk 3 ay dolunca çevremize haber vermek vardı. Çünkü olası bi risk durumunda zor durumda kalmak istemedik. Tekrar açıklama yapmak zor olur diye düşündük.
İşte birkaç gün öncede ailelerimize , iş yerime ve arkadaşlarımıza söyledik. Genel olarak herkes çok güzel karşıladı.
Ama beni şaşırtan ve üzen haber , eşimin ailesinden oldu.
Eşimin annesine söyledik telefonda. Telefonda söyledik çünkü doğu görevindeyiz onlar ülkenin bi ucunda biz bi ucundayız bunu da belirteyim. Ama kayınvalidem o kadar şaşırdı ki telefonda ses tonunun düştüğünü hissettim , mutsuz oldu demiyorum ama normalde sevincini belli eden neşeli bi kadın. Ama böyle güzel şeyler söyledi, işte hayırlı olsun sağlıkla doğsun vs dedi kadın bolca. Ama düz bi tonda.bir de o an eşimin babası yakınlarında olmasına rağmen hemen haber vermedi telefondayken , bana hamilelikle ilgili bi şey de sormadı , sadece şaşırdım dedi.
Şaşırmasını ve nasıl tepki veremeyeceğini bilmemesini anlıyorum. Eşim de bir de bunun üzerine yazları onların yanına gidiyorduk hep, doğum dönemi o taraflara gelemeyiz çok uzak çok zor olur demez mi, ki o kadar acele bi haber gibi bunu ilk günden söylemesi de tuhaftı eşime de anlam veremedim. Kadının sesi iyice düştü. Bir de yazın orada bi iş yerleri var , eşimde gidip çalışacaktı ailesinin yanında onların iş yükünü alacaktı plan buydu ama bebek olayı ile bu konu da değişti.
Neyse bunlar oldu bitti kapattık biz. Şimdi mantıken kayınvalidemin kayınpederime söylediğine eminim. 4 gün boyunca bizi kimse aramadı , tebrik etmek için. Eşimin kardeşi var erkek , o abisine bi mesaj çekebilirdi hayırlı olsun diye çekmedi. Aramadı.
Bugün bizi aradılar , kayınpederimle kayınvalidem. Eşimin annesinin sesi normaldi her zamanki gibi konuştu sohbet etti, yanında kayınpederim hiç konusunu açmadı hayırlı olsun diye, kayınvalidem de ben birkaç yerde hamile olduğumu söylediğim halde (işte 7. Hafta çok zorlanmıştım hamileliğimin ilk zamanları, allahtan mide bulantım yok falan dedim telefonda ikisi duyarken) buna rağmen hiçbi soru sormadı hamileliğin h sini söylemedi , normal sıcak bi tonda havadan sudan bahsetti sonra da kapattık.
Arkadaşlar normalde belki bu kadar beklentide olmamam gerekiyordur tamam. Gerek de yoktur belki ama iş yerinden 2 kız arkadaşım bugün benim için pasta kestiler. O kadar duygulandım ve mutlu oldum ki, eşimin ailesi torun sahibi oluyor ama böyle yapıyorlar. Üzülmemek elde değil , çözemiyorum neden böyle yaptıklarını.
Hani normalde de aramız iyidir yani, bi haber alınca edinde kutlayabilen normal insanlar. Ne bileyim bi doğum günü olur yeni bi şey alınır , ben mutlaka kutlarım ararım vs onlar da aynı şekilde, bu konuda çıt yok. Ben ne düşünmeliyim, hani doğudayız uzaktayız sürece şahit olamayacaklar diye üzülüyorlar desem , tamam da hiç hamilelik üzerine konuşmamak tuhaf değil mi? Bi tebrik etmemek , cinsiyet üzerine kalp sesi üzerine konuşmamak? Bilmiyorum mesafeli de değiller oğullarına düzenli karşılıklı arar sorarlar
Eşim konu ile ilgili ben de çözemiyorum neden böyle yaptıklarını diyor
Kızlar ekleyeyim , eşimin babası neden bana hayırlı olsun demiyor derdinde değilim , oğluna neden demiyor ona şaşırıyorum ya da annesi neden sanki hiç bu haberi almamış gibi davranıyor onu anlamadım, konuyu farklı yere çekmeyelim
Lütfen fikirlerinizi paylaşın