- 19 Mayıs 2020
- 46.083
- 205.774
Yorulma ablam millet gördü neyin ne olduğunu senle işim bitti.katip hanım çok haklı bana dediki zorluk görmedin nerden biliyosun dedim gençken kolay tabi rahatsızlıkların çıktığında göreyim dedi yine nerden biliyorsun dedim bu seferde masa başından öğretmek kolay diyor ben etrafımda örneklerle konuşuyorum ama sen yargılayarak salla babam salla konuşuyorsun geldi bana biraz bak düşüncemi söylüyorum senşn gibi yargılamıyorum he söylemlerinizden şunu da anlamalıyız konu sahibi diploman suan yok ya alcaksın ya da vasıfsız vasıfsız sürün dur sen çok kötüsün vah vah tüh sana..
Aynen senin ne kadar yargı dağıttığını gördüler katiibe hanım efendi sen vasıflı vasıflı otur işinin başında bende aman vasıfsızlar da okusun senin şu mesajlarını olur mu senin yargı dağıtıcı olduğunu bilsinler nickinde ne dadar manidarmışş ama... şimdi de benim seninle işim bitti kolay geleYorulma ablam millet gördü neyin ne olduğunu senle işim bitti.
Ablam onu bunu bırak şeyin cevabını ver. Sen okumayaydın bu hastalığınla kim çalıştırcaktı, hangi zanaatte tutunacaktın? Sen bunu bi düşün olur mu hemen cevap verme. Kaç yıl o çok övdüğün zanaatleri yapabilecektin kim seni idare edecekti seninle aynı işi yapabilecek tonla sağlam insan varken dışarda? Bak bi sağına soluna. Benim de kronik hastalığım var bu arada yanlış anlama da. Hadi yaşı olanları anlarım da gençlere böyle abuk subuk akıllar vermeyin, çoğu 10 yıl sonra başını vuracak taş bulamıyor.Aynen senin ne kadar yargı dağıttığını gördüler katiibe hanım efendi sen vasıflı vasıflı otur işinin başında bende aman vasıfsızlar da okusun senin şu mesajlarını olur mu senin yargı dağıtıcı olduğunu bilsinler nickinde ne dadar manidarmışş ama... şimdi de benim seninle işim bitti kolay gele
aynen bende hep sizin gibiyim biliyor musunuz neden sabancı gibi zengin olamayayım ki ama didiniyorum didiniyorum malesef elimden bu kadarı geliyor clemencia hanımcım :)
Bakın kendim de evliyim çok şükür mesleğim de var , Türk aile yapısında kadını ezmek bir kültür haline gelmişken hiçbir kadının kendini başka bir adama emanet etmesini doğru bulmam , bu toplumda kadın hep 1- 0 yenik başlıyor hayata , kaldı ki verilen rollerde hep kadın geri planda, hep toparlayan pişiren taşıran, saçını süpürge edendir , eğer bir gün bu rollerden sıkılırsanız veya haksızlığa ugrarsanız mesleğiniz en güzel silahtır, mesleği olan kadına kv , eş hatta kendi ailesi dahi saygı duymak zorunda kalıyor,
Meslek sahibi olursa daha iyi olur çünkü meslek demek refah seviyesinin biraz daha iyi olması demek ama her kadının mutlaka ekonomik özgürlüğü olmalı, bunu meslek sahibi olarak da yapabilir, yeteneklerini becerilerini kazanca dönüştürerek de yapabilir.Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Abla demeyin belkide sizden küçüğümdür. illa bi iş bulurdum ya karamsar değilim okadar bakın illa bulurdum Allahın izni ile he fabrikada ağır işte çalışamam bu rahatsızlıklarımla ama girer kasiyer olur yada ne bileyim bi çaycı olur çalışır geçinirdim. tekrar ediyorum okumasınlar demiyorum okuyamayanları da sen bittin sen mahfoldun diye yermeyin diyorum umarım anlaşıldım daha yazmayacağım size çünkü..Ablam onu bunu bırak şeyin cevabını ver. Sen okumayaydın bu hastalığınla kim çalıştırcaktı, hangi zanaatte tutunacaktın? Sen bunu bi düşün olur mu hemen cevap verme. Kaç yıl o çok övdüğün zanaatleri yapabilecektin kim seni idare edecekti seninle aynı işi yapabilecek tonla sağlam insan varken dışarda? Bak bi sağına soluna. Benim de kronik hastalığım var bu arada yanlış anlama da. Hadi yaşı olanları anlarım da gençlere böyle abuk subuk akıllar vermeyin, çoğu 10 yıl sonra başını vuracak taş bulamıyor.
Markette kasiyerlik daha zor ki. Cidden git kuaförün yanına çırak gir, en fazla saçını başını yolarlar yani. Her işi yapıyorlar, raf dizme, mal taşıma, temizlik, bi de kasa sayımı var. Poponu 5 dk koyarsan sandalyeye ne âlâ.Abla demeyin belkide sizden küçüğümdür. illa bi iş bulurdum ya karamsar değilim okadar bakın illa bulurdum Allahın izni ile he fabrikada ağır işte çalışamam bu rahatsızlıklarımla ama girer kasiyer olur yada ne bileyim bi çaycı olur çalışır geçinirdim. tekrar ediyorum okumasınlar demiyorum okuyamayanları da sen bittin sen mahfoldun diye yermeyin diyorum umarım anlaşıldım daha yazmayacağım size çünkü..
Markette kasiyerlik daha zor ki. Cidden git kuaförün yanına çırak gir, en fazla saçını başını yolarlar yani. Her işi yapıyorlar, raf dizme, mal taşıma, temizlik, bi de kasa sayımı var. Poponu 5 dk koyarsan sandalyeye ne âlâ.
Ah, karnım doysun yeter diye bakıyor, kendi neyse ne de, gençlerin hedefi karnının doyması olmamalı.dediklerinin hiçbiri yine meslek değildi
Maalesef , erkeği yetiştiren de kadın ama ilk öğrettiği şey erkeğin yüceliği, çocukken hep tuhafıma giderdi önce erkeklerin yemek yiyip kalkması sonra da kalırsa kadınların yemek yemesi, ilk o zaman irrite olmuştum, mesela eşim annesi hiç iş yaptırmamış benle evlendi her işi öğrendi, şuan evde tek başına yaşayabilir her türlü, neden ben bunu öğretmek zorunda kaldım ki , kadınlar oğullarını ağa paşa diye büyütüp ataerkil sistemi besliyorlar olan da kızlarımıza oluyor, sırf bu ataerkil sistemde ezilmemek için okudum memur oldum, aslında hayalim bambaşkaydı...O kadar dogru ki, kadınların horlanması toplumda da ailede de her yerde de gayet normal karşılanıyor. Utanç verici ve üzücü bir durum.
Her kadın mutlaka okumalı ama her kadının mesleği mutlaka olmalı mı bence değil. Olmayipta gayet güzel geçinen her anlamda iyi şartlarda olanlar da var.Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Markette kasiyerlik daha zor ki. Cidden git kuaförün yanına çırak gir, en fazla saçını başını yolarlar yani. Her işi yapıyorlar, raf dizme, mal taşıma, temizlik, bi de kasa sayımı var. Poponu 5 dk koyarsan sandalyeye ne âlâ.
Gençken koymuyor da belli yaştan sonra laf kaldıramıyor insan ya, daha hassas oluyor. Yıllarca çalış didin, bi güleryüz anlayış çok görülsün, 40 ından sonra el kadar veletten azar yemeni sağlayan şey 25 yaşında iken aman diploma nedir ki diye düşünmek malesef.Bi de olay sadece yorulmakta degil. Bu isleri yapan insanlara saygi gostermiyorlar. Fiziksel yorgunlugun disinda işin bir de bu yönü var ve bu saygisizlik sadece kuafor cirak, kasiyerle sınırlı degil aslinda diplomasi olanlar da bu tarz seylere maruz kalabiliyor zaman zaman. Doktorlarin yasadiklari da buna bir ornek.
Ben calismaktan korkmuyorum ama burada yorulmadigim bir işte calismaktansa baska ulkede kuryelik yapmayi tercih ederim.
Insanlarin sınır bilmezliginden yoruluyor insan. Sonra diyorlar kimse iş begenmiyor...
Az insan var iyi sartlarda calisan.
Gençken koymuyor da belki yaştan sonra laf kaldıramıyor insan ya, daha hassas oluyor. Yıllarca çalış didin, bi güleryüz anlayış çok görülsün, 40 ından sonra el kadar veletten azar yemeni sağlayan şey 25 yaşında iken aman diploma nedir ki diye düşünmek malesef.