• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik haberi eşimin ailesi

@Lilakahve kızlar ya, teşekkürler , birilerinin beni anlamasına öyle çok sevindim ki 🙏🌸

sağ olun
karar verdim gerçekten artık önemsemeyeceğim , cidden bu bebeğe çok uzun zaman sonra kavuştum , böyle şeyler canımı sıkmak kendime haksızlık gibi.
boşverin Allah aşkınıza :)
yalnız arkadaşların da dediği gibi Anadolu da ayıptır böyle şeyleri erkeklerin konuşması

ondan konuşmamıştır kayınpeder
kv de de sormazsa sormasın
Rabbim zamanında sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin bebişinizi :)

Kızlar merhaba

Uzun zamandır bi derdim bölümüne yazmamıştım. Aslında bu konuyu da yazmak istemiyordum, büyütmemek için içimde. Ama maalesef ki dert oldu bana.

11. Haftalık hamileyim, tüp bebekle hamile kaldım. Bu zamana kadar kimseye söylememiştik eşimle , planımız ilk 3 ay dolunca çevremize haber vermek vardı. Çünkü olası bi risk durumunda zor durumda kalmak istemedik. Tekrar açıklama yapmak zor olur diye düşündük.

İşte birkaç gün öncede ailelerimize , iş yerime ve arkadaşlarımıza söyledik. Genel olarak herkes çok güzel karşıladı.
Ama beni şaşırtan ve üzen haber , eşimin ailesinden oldu.

Eşimin annesine söyledik telefonda. Telefonda söyledik çünkü doğu görevindeyiz onlar ülkenin bi ucunda biz bi ucundayız bunu da belirteyim. Ama kayınvalidem o kadar şaşırdı ki telefonda ses tonunun düştüğünü hissettim , mutsuz oldu demiyorum ama normalde sevincini belli eden neşeli bi kadın. Ama böyle güzel şeyler söyledi, işte hayırlı olsun sağlıkla doğsun vs dedi kadın bolca. Ama düz bi tonda.bir de o an eşimin babası yakınlarında olmasına rağmen hemen haber vermedi telefondayken , bana hamilelikle ilgili bi şey de sormadı , sadece şaşırdım dedi.

Şaşırmasını ve nasıl tepki veremeyeceğini bilmemesini anlıyorum. Eşim de bir de bunun üzerine yazları onların yanına gidiyorduk hep, doğum dönemi o taraflara gelemeyiz çok uzak çok zor olur demez mi, ki o kadar acele bi haber gibi bunu ilk günden söylemesi de tuhaftı eşime de anlam veremedim. Kadının sesi iyice düştü. Bir de yazın orada bi iş yerleri var , eşimde gidip çalışacaktı ailesinin yanında onların iş yükünü alacaktı plan buydu ama bebek olayı ile bu konu da değişti.

Neyse bunlar oldu bitti kapattık biz. Şimdi mantıken kayınvalidemin kayınpederime söylediğine eminim. 4 gün boyunca bizi kimse aramadı , tebrik etmek için. Eşimin kardeşi var erkek , o abisine bi mesaj çekebilirdi hayırlı olsun diye çekmedi. Aramadı.

Bugün bizi aradılar , kayınpederimle kayınvalidem. Eşimin annesinin sesi normaldi her zamanki gibi konuştu sohbet etti, yanında kayınpederim hiç konusunu açmadı hayırlı olsun diye, kayınvalidem de ben birkaç yerde hamile olduğumu söylediğim halde (işte 7. Hafta çok zorlanmıştım hamileliğimin ilk zamanları, allahtan mide bulantım yok falan dedim telefonda ikisi duyarken) buna rağmen hiçbi soru sormadı hamileliğin h sini söylemedi , normal sıcak bi tonda havadan sudan bahsetti sonra da kapattık.

Arkadaşlar normalde belki bu kadar beklentide olmamam gerekiyordur tamam. Gerek de yoktur belki ama iş yerinden 2 kız arkadaşım bugün benim için pasta kestiler. O kadar duygulandım ve mutlu oldum ki, eşimin ailesi torun sahibi oluyor ama böyle yapıyorlar. Üzülmemek elde değil , çözemiyorum neden böyle yaptıklarını.

Hani normalde de aramız iyidir yani, bi haber alınca edinde kutlayabilen normal insanlar. Ne bileyim bi doğum günü olur yeni bi şey alınır , ben mutlaka kutlarım ararım vs onlar da aynı şekilde, bu konuda çıt yok. Ben ne düşünmeliyim, hani doğudayız uzaktayız sürece şahit olamayacaklar diye üzülüyorlar desem , tamam da hiç hamilelik üzerine konuşmamak tuhaf değil mi? Bi tebrik etmemek , cinsiyet üzerine kalp sesi üzerine konuşmamak? Bilmiyorum mesafeli de değiller oğullarına düzenli karşılıklı arar sorarlar

Eşim konu ile ilgili ben de çözemiyorum neden böyle yaptıklarını diyor

Kızlar ekleyeyim , eşimin babası neden bana hayırlı olsun demiyor derdinde değilim , oğluna neden demiyor ona şaşırıyorum ya da annesi neden sanki hiç bu haberi almamış gibi davranıyor onu anlamadım, konuyu farklı yere çekmeyelim

Lütfen fikirlerinizi paylaşın
Öncelikle sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim umarım çok güzel bir hamilelik geçirirsiniz. Diğer yorum yapan arkadaşlara katılıyorum bazı yörelerde ve ailelerde bu tarz konularda konuşulma ve ayıp karşılanır ben neredeyse doğuracağım babam da çok mutlu anneme hep soruyormuş biliyorum ama benimle bebeğin b sini konuşmadı.Çocuklarınj aşle büyüklerinin yanında sevmekten kaçınan bir nesil bu tarz haberleri bizim neslimiz gibi karşılayamıyor elbette.Kayınvalideniz de belki erken diye belki süreci mesafe nedeniyle kaçıracağız diye bir sürü sebepten böyle davranmış olabilir içten içe seviniyordur hiç merak etmeyin buna da takılmayın.İnsan bu haberi alınca herkes çok büyük coşkuyla karşılasın diye bekliyor ve çevresinden büyük beklentilere giriyor hormonların etkisidir belki bilmiyorum ben de ilk haber verdiğimde kimin nasıl tepki verdiğine dikkat ediyordum ama inanın çok çok önemsiz önemli olan tek şey eşinizin tepkisi ve desteği geri kalan hiç kimse önemli değil lütfen kendinizi 3.kişiler için üzmeyin kendinizi de bebeği de strese sokmayın güzel bir hamilelik geçirmeye bakın tadını çıkarın

Bence sizin çekirdek aile olmanıza içten içe bozulmuş kayınvalideniz. Ve bunu bastiramayinca hamilelik haberine tepkisiz kalmış. Kayınpederiniz hadi sizinle konuşmadı oğluna hayırlı olsun Allah sağ salim kavuştursun demez mi? Kayınvalide telefonda istediğin bişey var mı hamilelik nasıl gidiyor diye sormaz mı hele de tüp bebek ile olmuşken? Bana itici geldi ama siz takmayın. Zaten uzun zorlu bir yolla bebeğiniz gelmiş sağ salim kavuşun inşallah ailecek. Allah size çekirdek ailenize huzur sağlık versin. Gerisini asla ve asla takmayın. Bunu 11. evlilik yılım biterken anlıyorum gerisini konu etmeyin huzur kaçırmayın hiç.

Konuyu açalı biraz olmuş ama dayanamadım yazıcam. Sanırım ben de gebe olduğumdan önceki yorumlara asla anlam veremedim. Sizi kesinlikle haklı buldum. Sonuçta siz konfeti patlatsınlar, halay çeksinler, yoluma güller dizsinler demediniz. Altıüstü bir hayırlı olsun ya da kızım nasılsın diye sorulmak istediniz.

Bana kalırsa bunun muhafazakarlıkla alakası yok. Yeni bir işe başlasanız, ev alsanız, bekarken evlenmeye karar verseniz de bir hayırlı olsun denilir. Yedi kat el bile der yani tanısın tanımasın.

Ben de bu konuları kafama çok taktığım için sizinle çok rahat empati yapabiliyorum. 2 hafta önce kendi anne babama haber verdim hamileliğimi. Çok sevindiler hatta beklediğimden çok çok fazla sevindiler. Ki benim babam aşırı ağır abidir. Arada polat alemdar diye dalga bile geçeriz kendi aramızda. Şimdi her telefonda arkadan ayağına çorap giymeyi unutma kendini ihmal etme diyor. Bu da onun kendince hamileyken beni düşünme şekli. O yüzden asıl bir hayırlı olsun, sağlıkla gelsin dememek asıl ayıp olan.

Son gelen 3 yorum için de teşekkür ederim, burada beni eleştiren de oldu anlayan da, içimi rahatlatıp sen bebeğinle ilgilen diyen de :)

Ben de kendimce bi karar verdim zaten, uygulaması zor olsa da. İşte kararım kimseyi önemsememek. Sormuyorlar mı sormasınlar dedim. Ama eşime annen hamileliğimle ilgili bi şey sormadan ben telefonda görüşmeyeceğim dedim. 2 3 telefon görüşmesinde de görüşmedim.
Ama sonra kızlar biz cinsiyeti öğrendik , ben o günün heyecanı ile gel sizinkilere de söyleyelim dedim , onlar da sevincimize ortak olurlar bu soğukluk gider gibi.
Eşim hayır onlar sorsun öyle söyleyelim dediler, ben yine de aradım telefonla (sözde onlar sorana kadar konuşmayacaktım ama ben aradım)
Sonra telefonda konuşurken eşim bana şimdi söyleme Bırak onlar sorsun gibi bi şey dedi yazıyla gösterdi ben de tamam diyip telefonda konuyu açmadım. Kayınvalidem de zaten yine konuyu açmadı 2 haftayı geçmesine rağmen , eşim de iyi ki söylemedin dedi kapattıktan sonra çünkü onların sorması gerekir diyip konuyu uzatmadı.

Yani haklı tabii de bana aile dinamikleri tuhaf geliyor. Kültürel fark mı başka bi şey mi bilmiyorum, oğulları ile düzenli konuşuyorlar güzel ve samimi de konuşuyorlar ama oğullarının heyecanını paylaşmıyor çok ilginç cidden.

Şimdi doğudayız, ileride eşimin ailesi ile aynı şehire taşınıcaz. İnanıyorum elbette torunları olunca seveceklerdir (belki de bunda da beklentim olmamalıdır😅) yani çocuk doğunca başka olur herhalde diyorum ama mesela kendime dönüp bakınca çok çabuk unutan bi yapım var, normalde kadın beni sorsun diyip sonra dayanamayıp ben aradım yani 😁 o yüzden işte denge kurabilecek miyim , aynı şehire taşınmak mantıklı mı , kafamda tonla soru oluşturuyorlar böyle yaparak
C casedebambini A azmett miskinkediii miskinkediii

Son gelen 3 yorum için de teşekkür ederim, burada beni eleştiren de oldu anlayan da, içimi rahatlatıp sen bebeğinle ilgilen diyen de :)

Ben de kendimce bi karar verdim zaten, uygulaması zor olsa da. İşte kararım kimseyi önemsememek. Sormuyorlar mı sormasınlar dedim. Ama eşime annen hamileliğimle ilgili bi şey sormadan ben telefonda görüşmeyeceğim dedim. 2 3 telefon görüşmesinde de görüşmedim.
Ama sonra kızlar biz cinsiyeti öğrendik , ben o günün heyecanı ile gel sizinkilere de söyleyelim dedim , onlar da sevincimize ortak olurlar bu soğukluk gider gibi.
Eşim hayır onlar sorsun öyle söyleyelim dediler, ben yine de aradım telefonla (sözde onlar sorana kadar konuşmayacaktım ama ben aradım)
Sonra telefonda konuşurken eşim bana şimdi söyleme Bırak onlar sorsun gibi bi şey dedi yazıyla gösterdi ben de tamam diyip telefonda konuyu açmadım. Kayınvalidem de zaten yine konuyu açmadı 2 haftayı geçmesine rağmen , eşim de iyi ki söylemedin dedi kapattıktan sonra çünkü onların sorması gerekir diyip konuyu uzatmadı.

Yani haklı tabii de bana aile dinamikleri tuhaf geliyor. Kültürel fark mı başka bi şey mi bilmiyorum, oğulları ile düzenli konuşuyorlar güzel ve samimi de konuşuyorlar ama oğullarının heyecanını paylaşmıyor çok ilginç cidden.

Şimdi doğudayız, ileride eşimin ailesi ile aynı şehire taşınıcaz. İnanıyorum elbette torunları olunca seveceklerdir (belki de bunda da beklentim olmamalıdır😅) yani çocuk doğunca başka olur herhalde diyorum ama mesela kendime dönüp bakınca çok çabuk unutan bi yapım var, normalde kadın beni sorsun diyip sonra dayanamayıp ben aradım yani 😁 o yüzden işte denge kurabilecek miyim , aynı şehire taşınmak mantıklı mı , kafamda tonla soru oluşturuyorlar böyle yaparak
C casedebambini A azmett miskinkediii miskinkediii
Aynı şehre taşınmak karşı taraf sınırlarını biliyorsa çok mantıklı. Biz altlı üstlü oturuyoruz. Ben davet etmedikçe gelmez kimse. Emrivaki yapılmasını sürekli birlikte yenilip içilmesini istemiyorum yoksa oturmam diye baştan konuştum eşimle. O da sevmez sürekli kalabalık. İş dönüşü evinde dinlenmek ister ben de öyleyim yani. Ben istersem giderim kayınvalidem burası da sizin eviniz gelin hep der. Ama yine de sürekli gitmeyi sevmiyorum 😄 bazen eşim ve kızlarım çıkar ben tek keyif yaparım. Neden gelmedin demez kimse çünkü sınırım bellidir. Çocuklar açısından çok iyi oluyor biri rahatsızsa diğer yavrumu güvenle evde bırakıyorum babannesi yanında duruyor. Ya da büyük kızımı okula götürürken ufaklık uyuduysa başında duruyor onu kaldırıp çıkarmıyorum. Siz kendinizi bilirsiniz dip dibe de olmayacaksa faydası olur. Onlar da mutlu olur torunla sizin de zorunlu işlerinizi hallederken içiniz rahat olur. Ama dediğim gibi herkesin aile dinamikleri farklı. Hayırlısı olsun hakkınızda. Bu arada cinsiyeti yazmamissiniz ama kız olduğunu düşündüm nedense 😄

Back
X