Her kadinin elinde mutlaka mesleği olmalı mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bak yine aynı şeyi yapıyorsun nereden biliyorsun kronik rahatsızlığımın olmadığını?
şuan gül gibi masa başı 9-5 işimde o sizin yard,gıladığınız kronik rahatsızlığım da atak bi gelince patronumun gözüne bakıyorum işimden atılmayayım diye biliyor musun çünkü özel sektör kazık çakmadım bu işime ama kriz bi gelince iki büklüm kalıyorum ama sen nereden bileceksin ki anca yargılar durursun :)

Zanaatla da iş yürür yürümez değil ama o zanaat belli bir yaştan sonrada sürdürebileceğin,yapabileceğin bir zanaat olmalı.

Eee müşteriyi nereden bulacaksın? Diplomayla git işe gir.kpss çalış atan.terziyim diye gidip dükkanın tekini tutup gelsin müşteriler mi diyeceksin?
Evet bravo aynen öyle hiç mahalle arası dikiş makinası ile çalışan ablalara teyzelere birşey diktirmediniz mi?

3 yaşında ki çocukta sanmıyorum meme diye ağlamaz heralde?

Ne alaka yani şu yorum? Hem çalışıp hem anne olunmuyor mu yani? İlla ikisinden birini mi seçmeliyiz?

aynen bende hep sizin gibiyim biliyor musunuz neden sabancı gibi zengin olamayayım ki ama didiniyorum didiniyorum malesef elimden bu kadarı geliyor clemencia hanımcım :)

Diplomanız olmasa daha ağır işleri kriz geçirdiğiniz hastalığınız ile yapamayacaktınız bile, vasfınız varken patronun yeşil gözlerine bakıyorsunuz, dışarda bolca vasıfsızın beklediği işte gözünüzün yaşına bakmazlardı. İşte size bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri.

illa ağır iş mi var vasıfsızlık ta kuaförün tek zorluğu ayakta kalmak bence :)

3 yaşında ki çocukta sanmıyorum meme diye ağlamaz heralde?

Ne alaka yani şu yorum? Hem çalışıp hem anne olunmuyor mu yani? İlla ikisinden birini mi seçmeliyiz?
0, 3 yaş arası çocuk nasıl evde tek kalacak ki.illa ki biri çalışmayacak.onu karşılaştırmışsın ya.

Hiç kuaförlük yapmadığınız çok belli, birinin kaşı yamuk oldu diye saçınız başınız yolunmamış sizin.
He yani kurumsal okumuş diplomalı işimde hiç zorluğum yok yani saçım başım yolunmadı ama neler geçti başımdan neler bilmeden kimseyi yargılamayın.. benim kıyaslamam neydi biliyor musunuz fabrikada ağır eşyalar kaldırılmasından bahsedildi ona göre bu daha kolay üst yorumlarda görebilirsiniz biri dedi o fabrikadan herkes yaka silkiyor diye o ağır işe göre bu biraz daha kolay demek istedim yinede her şeye rağmen şuan etraf diplomasızda olsa geçinen insanlarla dolu ve diplomalı işsizlerle de dolu. herkes okusun okuyamanı da sen niye diplomalı değilsin bittin diye yargılamayın. daha fazla kendimi açıklamayacağım size iyi günler

Sizin başınızdan geçenler size zor. Şerbet deyip içecek milyon insan tanıyorum. Siz onların yerinde olmak bile istemezsiniz emin olun. Bi daha birine oturduğunuz yerden iş öğretirken kendinizi de düşünün ben kaç gün dayanırım diye. Korkmayın rahatınız bozulmaz.

nereden biliyorsun sen ya cidden saygı sınırını aşıyorsun ben kimseye bir şey öğretmiyorum vasıfsız da olsan vasıflı da olsan geçinebilmeli herkes dedim ben

katip hanım çok haklı bana dediki zorluk görmedin nerden biliyosun dedim gençken kolay tabi rahatsızlıkların çıktığında göreyim dedi yine nerden biliyorsun dedim bu seferde masa başından öğretmek kolay diyor ben etrafımda örneklerle konuşuyorum ama sen yargılayarak salla babam salla konuşuyorsun geldi bana biraz bak düşüncemi söylüyorum senşn gibi yargılamıyorum he söylemlerinizden şunu da anlamalıyız konu sahibi diploman suan yok ya alcaksın ya da vasıfsız vasıfsız sürün dur sen çok kötüsün vah vah tüh sana..

Gençsin gençken çalışmak gerekiyor bence, çalışmayıp evde oturup ne yapıcaksın?

İş konusuna gelince, benim için hiçbir fark yok iş iştir, zanaat da iştir beyaz yaka da iştir amma gelin görün ki bizim toplumda öyle olmuyor. Yoksam benim için namusla yaptıktan sonra arada hiçbir fark yok. Bizim toplumda insanlar gelirllerine göre, eğitimlerine göre, tiplerine göre ona göre buna göre çok değişik şekillerde gruplanıyor ve ayrıllıyor. Hele ki gelir ve diploma bu bantların dağılımının %99 belirleyicisi. Bu durumda aynı parayı kazanan kuaför salonu sahibi ve mühendis aynı saygıyı görmüyor, biri okumuş diğeri olmadığı için. Bu örnekten yola çıkarak sen karar vericeksin konu sahibesi toplumun yüzeysel ve maddeci ayrımcılığına uyup yüksek statütye ulaşmak mı istiyorsun, yoksam umrumde dağil ben sevdiğim işi yapmak isterim mi diyorsun?? Bu arada Türkiyede bedensel işlerin berbat şartlara ve maaşlara sahip olduğunu da hatırlatmak isterim. tamam bu işi yapıcam desen bile günde 12 saat ayakta durma, cumartesi çalışma bildiğin insanlıkdışo şartlarda eziyet çekme var. Almanyada olsan kasiyerlik de yap, pastanede de çalış ne yaparsan yap önemli değil dicem ama Türkiyede markette 3 günde cıllkın çıkar bedenen tükenirsin. Veşhasıl çalış, oku kendini kurtar. Bizim ülke gibi statüko sevdalısı, cebi 5 kuruş görünce havalanan tiplerin genelde patron rolünde olduğu bir memlekette kendini ezdirme.

Kadının parası olmalı yazmışlar yukarda katılıyorum, kocayıı mocayı da geçtim nasıl geçinceksin hayatboyu aile parası yemek berbat bir fikir, eli ayağı tutan biri yaşlı birinden asla para istememeli bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…