- 30 Aralık 2022
- 2.671
- 9.854
şuan gül gibi masa başı 9-5 işimde o sizin yard,gıladığınız kronik rahatsızlığım da atak bi gelince patronumun gözüne bakıyorum işimden atılmayayım diye biliyor musun çünkü özel sektör kazık çakmadım bu işime ama kriz bi gelince iki büklüm kalıyorum ama sen nereden bileceksin ki anca yargılar durursun :)bak yine aynı şeyi yapıyorsun nereden biliyorsun kronik rahatsızlığımın olmadığını?
Zanaatla da iş yürür yürümez değil ama o zanaat belli bir yaştan sonrada sürdürebileceğin,yapabileceğin bir zanaat olmalı.siz de zaten zanaati olmalı demişsiniz benim lafım zaten @Sigrid hanımaydı. o zanaatkarlık la iş yürümez diploma lazım dedi üst yorumlarda ondan ben de açıklamak istedim evet zor evet ağır yorucu ama şartlar hayatlar farklı malesef keşke herkes sabancı gibi zengin olsa ama işte okuduk masa başı kölleler olduk herkes elinden geldiğince :)
Neyiniz var?bak yine aynı şeyi yapıyorsun nereden biliyorsun kronik rahatsızlığımın olmadığını?
Evet bravo aynen öyleEee müşteriyi nereden bulacaksın? Diplomayla git işe gir.kpss çalış atan.terziyim diye gidip dükkanın tekini tutup gelsin müşteriler mi diyeceksin?
3 yaşında ki çocukta sanmıyorum meme diye ağlamaz heralde?Görülmese ne olacak.çocuk yine ağlarken anne anne diye ağlayacak, meme isteyecek.bu biyolojik bir gerçek.insanların genetiğini de mi değiştireceğiz eşit olacağız diye.o kadar çalışma hayatında gözü olan doğurmayıversin.hem de böyle bir ülkeye.isabet olur.
aynen bende hep sizin gibiyim biliyor musunuz neden sabancı gibi zengin olamayayım ki ama didiniyorum didiniyorum malesef elimden bu kadarı geliyor clemencia hanımcım :)Ya işte benim mantığıma göre öyle olmuyor.
Karnım doyuyorsa tamam fazlasına gerek yok diye düşünemiyorum malesef. Neden daha iyisi daha fazlası olmasın? Ama dediğim gibi bu benim hayat görüşüm bir başkasına bu yetiyordur mesela saygı duyarım.
Bir de zaman eski zaman değil artık tek maaşla çok zor 2-3 çocuk okutmak. Mevzu diploma değil süreklilik ve kazancı iyi olan bir iş olay tamamen bundan ibaret.
Diplomanız olmasa daha ağır işleri kriz geçirdiğiniz hastalığınız ile yapamayacaktınız bile, vasfınız varken patronun yeşil gözlerine bakıyorsunuz, dışarda bolca vasıfsızın beklediği işte gözünüzün yaşına bakmazlardı. İşte size bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri.şuan gül gibi masa başı 9-5 işimde o sizin yard,gıladığınız kronik rahatsızlığım da atak bi gelince patronumun gözüne bakıyorum işimden atılmayayım diye biliyor musun çünkü özel sektör kazık çakmadım bu işime ama kriz bi gelince iki büklüm kalıyorum ama sen nereden bileceksin ki anca yargılar durursun :)
illa ağır iş mi var vasıfsızlık ta kuaförün tek zorluğu ayakta kalmak bence :)Diplomanız olmasa daha ağır işleri kriz geçirdiğiniz hastalığınız ile yapamayacaktınız bile, vasfınız varken patronun yeşil gözlerine bakıyorsunuz, dışarda bolca vasıfsızın beklediği işte gözünüzün yaşına bakmazlardı. İşte size bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri.
yorulmayın sadece yargılamayın diyorum efendim :)Of inşallah şimdi de patronumun gözü yeşil değil demez ya yoruldum ahahah.
Neden alındınız ki? Didinmediğinize dair bir şey dememiştimaynen bende hep sizin gibiyim biliyor musunuz neden sabancı gibi zengin olamayayım ki ama didiniyorum didiniyorum malesef elimden bu kadarı geliyor clemencia hanımcım :)
0, 3 yaş arası çocuk nasıl evde tek kalacak ki.illa ki biri çalışmayacak.onu karşılaştırmışsın ya.3 yaşında ki çocukta sanmıyorum meme diye ağlamaz heralde?
Ne alaka yani şu yorum? Hem çalışıp hem anne olunmuyor mu yani? İlla ikisinden birini mi seçmeliyiz?
İşte kalması gerekenler hep kadınlar oluyor toplumsal normlardan ötürü,bundan bahsediyorum bende. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.0, 3 yaş arası çocuk nasıl evde tek kalacak ki.illa ki biri çalışmayacak.onu karşılaştırmışsın ya.
Hiç kuaförlük yapmadığınız çok belli, birinin kaşı yamuk oldu diye saçınız başınız yolunmamış sizin.illa ağır iş mi var vasıfsızlık ta kuaförün tek zorluğu ayakta kalmak bence :)
He yani kurumsal okumuş diplomalı işimde hiç zorluğum yok yani saçım başım yolunmadı ama neler geçti başımdan neler bilmeden kimseyi yargılamayın.. benim kıyaslamam neydi biliyor musunuz fabrikada ağır eşyalar kaldırılmasından bahsedildi ona göre bu daha kolay üst yorumlarda görebilirsiniz biri dedi o fabrikadan herkes yaka silkiyor diye o ağır işe göre bu biraz daha kolay demek istedim yinede her şeye rağmen şuan etraf diplomasızda olsa geçinen insanlarla dolu ve diplomalı işsizlerle de dolu. herkes okusun okuyamanı da sen niye diplomalı değilsin bittin diye yargılamayın. daha fazla kendimi açıklamayacağım size iyi günlerHiç kuaförlük yapmadığınız çok belli, birinin kaşı yamuk oldu diye saçınız başınız yolunmamış sizin.
Sizin başınızdan geçenler size zor. Şerbet deyip içecek milyon insan tanıyorum. Siz onların yerinde olmak bile istemezsiniz emin olun. Bi daha birine oturduğunuz yerden iş öğretirken kendinizi de düşünün ben kaç gün dayanırım diye. Korkmayın rahatınız bozulmaz.He yani kurumsal okumuş diplomalı işimde hiç zorluğum yok yani saçım başım yolunmadı ama neler geçti başımdan neler bilmeden kimseyi yargılamayın daha fazla kendimi açıklamayacağım size iyi yargılamalar
nereden biliyorsun sen ya cidden saygı sınırını aşıyorsun ben kimseye bir şey öğretmiyorum vasıfsız da olsan vasıflı da olsan geçinebilmeli herkes dedim benSizin başınızdan geçenler size zor. Şerbet deyip içecek milyon insan tanıyorum. Siz onların yerinde olmak bile istemezsiniz emin olun. Bi daha birine oturduğunuz yerden iş öğretirken kendinizi de düşünün ben kaç gün dayanırım diye. Korkmayın rahatınız bozulmaz.