Gençsin gençken çalışmak gerekiyor bence, çalışmayıp evde oturup ne yapıcaksın?
İş konusuna gelince, benim için hiçbir fark yok iş iştir, zanaat da iştir beyaz yaka da iştir amma gelin görün ki bizim toplumda öyle olmuyor. Yoksam benim için namusla yaptıktan sonra arada hiçbir fark yok. Bizim toplumda insanlar gelirllerine göre, eğitimlerine göre, tiplerine göre ona göre buna göre çok değişik şekillerde gruplanıyor ve ayrıllıyor. Hele ki gelir ve diploma bu bantların dağılımının %99 belirleyicisi. Bu durumda aynı parayı kazanan kuaför salonu sahibi ve mühendis aynı saygıyı görmüyor, biri okumuş diğeri olmadığı için. Bu örnekten yola çıkarak sen karar vericeksin konu sahibesi toplumun yüzeysel ve maddeci ayrımcılığına uyup yüksek statütye ulaşmak mı istiyorsun, yoksam umrumde dağil ben sevdiğim işi yapmak isterim mi diyorsun?? Bu arada Türkiyede bedensel işlerin berbat şartlara ve maaşlara sahip olduğunu da hatırlatmak isterim. tamam bu işi yapıcam desen bile günde 12 saat ayakta durma, cumartesi çalışma bildiğin insanlıkdışo şartlarda eziyet çekme var. Almanyada olsan kasiyerlik de yap, pastanede de çalış ne yaparsan yap önemli değil dicem ama Türkiyede markette 3 günde cıllkın çıkar bedenen tükenirsin. Veşhasıl çalış, oku kendini kurtar. Bizim ülke gibi statüko sevdalısı, cebi 5 kuruş görünce havalanan tiplerin genelde patron rolünde olduğu bir memlekette kendini ezdirme.
Kadının parası olmalı yazmışlar yukarda katılıyorum, kocayıı mocayı da geçtim nasıl geçinceksin hayatboyu aile parası yemek berbat bir fikir, eli ayağı tutan biri yaşlı birinden asla para istememeli bence.