Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatimda duydugum en sacma sey kvdeyi agirliycam diye tektasi bozdurmak. Sizde safainiz galiba inanasim gelmedi

Sonra kaynanam beni niye sevmiyor.
Niye sevsin ki tektasimizi bozdurduk mu?

Hayır tektaşım da yok.
Bu kadının derdi ne?
Sarma da sarmıştım oysa kaç defa.
Yetmemiş demek.

Ben de evime gelenlere elimden gelen iyi şekilde muamele ederdim.Kendime yapmayacağımı,gözümün almadığı şeyleri yapar dururdum. Sonra baktim ki o kadar boşa bir uğraş ki.Yap geç. Her turlu işlerine geldiği gibi davraniyorlar. Hic kendini paralamaya gerek yok.. Ayrica ne mualeme goruyorsam artik o...

Gerçek mi bu konu dikkat çekmek için mi yazdınız?

eşimle konuşuyoruz geçen bırak yüzüğümü diğer hatırası olan şeyleri bile satmayalım hiç dedik... ne olursa olsun...Allah’ta zorda koymasın inşallah
O yüzüğün hiç mi hatırası yoktu? Bu kadar hemen bozdur ekmek al diyecek kadar ya da borç alacak kimse yok muydu?
Ailesi de olsa insanın böyle şatafata girince diyorlar ki bunlarda para çok... ilerde sizden borç para bile isterler...
kayınpeder etsiz yemek sevmiyor demekki anlarım... eşinizde beni yetiştirdiler bu yaşa getirdiler diyebilir... ama eşinin elindeki yüzüğede taama etmemeli bir insan...

Karnıyarık (hem etli hem basit hem göz doyuran hem de davet yemeği)
Mantı ( anneciğiniz ya da bir arkadaşınızla bir gün sadece mantı yapıp dolaba atın)
İzmir köfte ( çok bereketli bir yemektir)
Hasanpaşa köfte
Tepsi kebabı
Patlıcan kebabı

paranız olduğunda, bazı şeyleri yapıp dolaba atın... mesela börek yapıp atın onlar gelince buzluktan çıkarıp fırına, ya da ilk maaş alınca kıyma alın kavurun ya da çiğ buzlupa atın... zaten gelecekleri belli bu insanların paranız elinize geçince madem diğer harcamalar kısıp yapın sizde...

allah verene daha çok verir anne babasına hürmet edene başka başka kapılar açar... siz daha pratik şeyler yapmaya çalışın inşallah Allah yardımcınız olsun...

Birde bu misafirler kaç kişi sorması ayıp?

Sizde yemek yapmayın..çay,yanına kek yapın .yeter..evde yiyip gelirler bir dahakine

Ne sarmasi etiymis arkadas bende evliyim yoo yap kuru fasulye pilav cacik mesela... Valla senin kv kayinpeder padisah dölü falan mi afedersin esin de niye boyle yemekler yapmani istiyor ilginc valla yazik sana da hem

Eşiniz ailesinin karnı doysun diye parmağınızdaki yüzüğü mü bozdurdu Allahtan iyi merhametli adammış aç k..pk

Bir yemek ağırlamak için eşinin yüzüğünün bozulmasına göz yuman eşiniz de o anlattığımız kadar iyi bir koca değil bence siz fazla iyi niyetli siniz. !

Gelenler yabancı değil, artık bir ailesiniz.
Esiniz abartıyor, Allah ne verdiyse yenir , neticede 'hafta sonu size geliyoruz' diyecek kadar samimilerse , umduklarını degil, bulduklarını yerler..

gerçekten çok değişik insanlar var ya. geçinemiyorusnuz neden evlendine getirenlere şaşıyorum. Kızın eşinden bir şikayeti yok ki Gayette seviyor ve mutlu .. Herkes zengin olmak zorunda mı . herkes üst makamdan büyük maaşları olan insanlar mı olmak zorunda bu kadar yargılayıcı insanlara şaşıyorum. Allah mutluluğunuzu artırsın. Bu günlerde geçer elbet evliliğin ilk yılları düğün borçları falan olunca biraz geçim zor oluyor.Eşinle bir skıntın olmadıkça herşeyin üstesinden gelirsiniz.
Sorduğun konuya gelince bende genelde evime gelen insanları en yi şekilde ağırlamak isterim. Ben aileden öyle gördüm .Ama elimdeki imkanlarla o şekilde davranırım. Bu kadar kasma kendini neyin varsa onu çıkar önlerine yiyip yememeleri onların tercihi temiz olsun düzenli olsun. Kayın babayı onlar öyle alıştırdı diye sende bunu devam ettirmek zorunda değilsin. Bu seni kötü insan yapmaz. Kimse için aman beni sevsinler diye uğraşmaya değmez. En güzel yemek etli sarmalı yemek değildir ki . Zaten onlar da sizin aileniz sayılır sizi anlamak zorundalar. Daha bir yıl olmuş yolun uzun sürekli onlar için böyle kendinden mi taviz vereceksin. Çocuğun olsa onun rızkını kesipte onlara etli yemek mi çıkaracaksın.. Boşver ya . Etin varsa yap yesinler . Yoksa başka altarnatif yaparsın. Eğerki beğenmezler yorum yaparlar sa yoktu dersin korkma. Olmadığını ifade etmek senin bir eksikliğin değil. Kimseye muhtaç değilmişsiniz önemli olanda bu..

inşallah konu fakedir.
kaynanası yemeğe gelecek diye tektaşı eşe verip bozdur et al demek ya uydurmasyondur yada ciddi bir mağdur edebiyatıdır.

bu arada derdiniz sadece yemek pişirmek olsaydı konuya direkt oradan girerdiniz. siz eşinizin ve ailesinin sunmadıkları maddi imkanlara bozuksunuz. bilmem kaç satır takılardan bahsedip sonra yemeğe geliyorlar denmez çünkü.

Her sey bir yana
Maddiyatim olsa da surekli et yemegi yapmam ben mesela. Kp dert yesin bana ne,begenmiyorsa gelmesin der gecerim
Nimete bahane bulmak cok yanlis. Sorsan benden dindardir bunlar ama yanlis oldugunu ogrenememisler iste.
sizin yerinizde olsam aynen boyle soylerdim esime.

Çorba, pilav, fırında tavuk, taze fasulye, yanında cacık, ya da salata. Yeter de artar bile. Tavuk yoksa, yalnızca fasulye, ya da türlü yemeği de olur.

çok yanlış yapıyorsunuz. Alıştırıyorsunuz yalnızca. Canları et çekiyorsa, kendi evlerinde yiyebilirler. Size gelmekte maksat sizi görmek mi, et yemek mi? Sizi görmekse neye gücünüz yetiyorsa o olur.

benim ailemde bir kişi salatada çiğ soğan yemez, diğerinin de süt alerjisi olduğu İçin tereyağlı yoğurtlu yemez. Onlar gelince birinin salatasını ayırır, diğerinin yemeğine tereyağı, süt koymam.

misafire göre yemek yapmak ancak böyle olur. Kalkıp da tüm menü, üstelik imkan yokken, onlara göre hazırlanmaz. Sağolsun bizimkiler de hiç azmış, çokmuş demez. Ben de onların evinde demem. Herkes elinde olanı koyar. Kimse de kimseye gönül koymaz.

deseniz ki, senede bir defa geliyorlar. Onun İçin de mükellef bir sofra hazırlamak istiyorum. O bile bir nebze anlaşılabilir. Ama sizinkisi artık misafirlik değil, kendinizi çok afedersiniz, aptal yerine koydurmak.

Siz yapmayın, eşinize de yaptırmayın. Bir yemez, iki yemez, üçüncü de alışır gider. Et Yok mu derse,şu anda sıkışığız dersin olur biter.

Hayır asla bu kadar sarma börek vs.hazırlık yapamam zaten haftanın 5.5 günü çalışıyorum birde böyle şeylerle mi uğraşıcam. Arkadaşınızın dediği gibi çorba pilav ve bi ana yemekle salata yapıyorum birde vaktim olursa ya hazır börek ya da cacık vs.yapıyorum. Çalışan insansınız eşinizinde anlayışlı olması lazım.

Yeni evlilerde hep kp, kv suçlamayla başlıyor konular. Ama aslında suçlu olan hep eştir. Bunu zamanla göreceksiniz.
Konu yemek konusu, ama altinla başlamış altinla bitmiş. Belki adamların sadece çeyrek altın takacak kadar parasi vardı. Dirseklerinize kadar altin takınca mi yemeği hak edeceklerdi. Yani konuyla alakasız olduğu için bunu söyleme gereği duydum, kusura bakmayın.
Asil konuya gelirsek, kp, kv demiyor ki bize ağır sofra çek diye, yaparsınız beğenen yer beğenmeyen yemez. Lâkin eşiniz size ısrar ediyor anladığım kadarıyla..
Sorunu eşle çözmek gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…