Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba ben yurt dışındayım doktor bana pergoveris verdi ama burada baktım ama pek fazla kullanan göremedim

Hiç yüz üstü yatmadım transfer sonrası ama yatmayı cok severim fiks yatış pozisyonumdu rahat ettiğim bakalım kuzum bu sağa yatmama olayı nasıl olacak ilerleyen günlerde eee sırt üstü de yatamıyoruz 3 Aydan sonra bebek büyüyormuş suan bile sırt üstü ben rahat edemiyorum açıkcası

Bugun aşırı bir halsizlik ve iştahsızlıkla uyandım henüz kahvaltı yapmadım hazırladım kuzum bekliyorum

Yastıktan destek alabilirsiniz ben yastığa sarılarak yatıyorum yuzdustu yatmamı engelliyor

İsteyerek ben de yatmadım hiç ama özellikle son bir haftadır hep o şekilde uyanıyorum
sağa yatmama konusunu ben de okumuştum nerde olduğunu hatırlamıyorum Ama benim sağdan önce şu yüzüstü işini çözmem lazım. Bir de zaten göğüslerim iyice şiş hassas bi de böyle üstüne yatıp da uyanınca onlar da çok ağrıyor sabahları
Bugun aşırı bir halsizlik ve iştahsızlıkla uyandım henüz kahvaltı yapmadım hazırladım kuzum bekliyorum
Geciktirmeden yap annesi zorla kendini. Ben de sabahları çok iştahsız oluyorum ama kahvaltıya dikkat ediyorum erkenden yapmaya. Zaten sonra iştahım açılıyor tüm gün yiyorum bu aralar her sabah diyorum bugün midem kötü hiçbirşey yiyemicem sanırım ama sonra doymak bilmiyorum

İnsallah böyle devam eder çünkü bulantılı olmak daha kötü

Benim için böyle devam etmesi de pek iyi değil. Kiloluyum zaten, bir de ikiz
Pazartesi diyetisyene randevu aldım valla. Bu gidişle sonum pek iyi değil çünkü
O zaman dikkat etmek gerek kuzum bende iki gündür ekmek cok tüketiyorum akşam yemeklerinde azaltmam gerekiyor şuanki en cok sevdigim meyve karpuz ve kavun

Pergoverisin daha kaliteli yumurta üretme de faydalı olduğunu söyledi doktorum. Ben bugün test yaptm hamileyim darısı başınız a inşallah
Ahhh ne güzel bir haber Allahım sağlıkla kucağınıza almayıda nasip etsin inşallah Transferden sonra ekstra yaptığınız birşey oldu mu?İlk 3-4 gün devamlı yattınız mı?

Ahhh ne güzel bir haber Allahım sağlıkla kucağınıza almayıda nasip etsin inşallah Transferden sonra ekstra yaptığınız birşey oldu mu?İlk 3-4 gün devamlı yattınız mı?
negatif olan transferde hep yatmıştım. Ama bu sefer kendi yemeğimi kendim yaptm bulaşık yıkadım. Çamaşır yıkadım astım. Hatta aşure bile yapıp tüm binaya dağıttım. Ama ağır kaldırmaya ani haraket ler yapmamaya özen gösterdim zaten gün aşırı progestan iğnem var onun için arabayla hastaneye gittim geldim. Karnım ağrıdı günler oldu o zamanlarda uzandım dinlendim. Kendimi zorlamadan ama tamamen yatmadan geçirdim bu süreci çok şükür ki şimdilik pozitif. 2 gün sonra tekrar kan vercem umarım katlanarak artar. Ve bu kez olacak mı olmayacak mı diye düşünmedim. Kendimi akışına bıraktım. Darısı isteyen herkesin başına

Oncelikle ozellikle dolasim sisteminizi cok uzun sure hareketsiz birakmayin sadece sandalye degil koltukta da hamile olmasaniz bile surekli oturmamak gerekir. Yatma hususunu az sonra sizlerle paylasirim. Simdi bebege nutuk okuyorum :) Sakarya meydan muharebesi safhasindayiz :)

Herkese yeniden merhabalar, N Nisanesintisi01 sanırım siz beni etiketlemişsiniz, umarım cevabım size yardımcı olur; uzun süre hareketsiz kalmamak gerektiği konusunda anlaştık sanırım çünkü hamilelikte zaten dolaşım sistemimiz bebeğe de kan ve besin taşımak için fazla mesai yapar, hareket ederek onun oksijen taşıma kapasitesine yardımcı oluruz, normal insanların bile ofiste 2 saat 3 saat bir sandalyede hareketsiz kalmaması gerekirken bu ihtiyaç hamilelikte daha çok artar, mutlaka yürüyün.
Gelelim yatış meselesine, öncelikle aminyon sıvısının mucizevi olduğunu ve bebeğe baskı yaptığını düşündüğümüz bir çok ortamdan onu koruduğunu söyleyeyim, amniyon sıvısını sağlıklı tutmanın çok mühim bir yolu var: SU İÇMEK. Günde 3 litre su içtiğinizde tabii çok terliyorsanız biraz daha artabilir sıvınızın hem miktarı hem de yoğunluğu bebek için harika oluyor bu sıvı öyle ki nasıl yumurtayı hızlıca sallasanız yumurta akı sayesinde sarısına bir şey olmaz işte öyle korur o nedenle bebek boğuluyor diye yüzüstü yatmaktan korkmayın hele ki ilk haftalarınızda.
Peki ilerleyen haftalarda tablo nasıl? Şimdi biliyoruz ki her gebenin hatta her gebeliğin karnı farklı, ben 11. haftam itibariyle kilo verdim, bel çevremin biraz kalınlaştığını hissetsem de henüz bir gebe karnı asla yok, 4. ayına bile böyle giren gebeler varken bazı arkadaşlar karın bölgesini daha erken hissedebilir, çok doğal :) eğlenceli kız mı erkek mi tahminleri dışında bu durumun tıbbi hiç bir riski yok ama karın farklılığı yatış pozisyonumuzu etkiliyor.

Gebeliğin başında, yatış pozisyonunuz çok önemli değildir. Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Yne söyleyeyim, anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır. 6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz.

Şimdiden sırtüstü yatamayan anne adaylarımızın asıl meselesi rahim değil Fasya tabakası adı verdiğimiz bağ dokuda yaşanan değişimlerdir, gebelikte hapşırırken ya da öksürürken ciddi acı hissettiğimizde de bu acı rahim ya da uterus değil bu bağ dokuyu adeta çekiştirmekten kaynaklanır, sırtüstü yatmak size konforsuz gelebilir, normaldır.
25-30 haftalarla birlikte, sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.

Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir.

En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Siz uykuya daldığınızda, farkında olmadan tam sırt üstü dönmemeniz için, sırtınızın yan tarafına bir yastık da koyabilirsiniz.

Peki en çok fayda görülen yastık hangisidir, size bir görsel ileteyim, bir çok anne adayı çok memnun kalmış, siz de deneyebilirsiniz, sonrasında emzirme desteği olarak da kullanılabilir, ancak piyasada çok ucuz olan versiyonlardan pek memnun kalmamışlar fazla ince ya da kokuyor deniyor, kılıfları yıkanabilen sağlıklı versiyonlar çok, hamile yastığı derseniz görürsünüz kendi araştırmanızı yaparsınız. Böyle devasa bir arkadaştan eşiniz memnun olmazsa kendisine kanepe için harika tek kişilik nevresim takımları da var :)

Eklentiler

• 9972971962418.jpg
    27,9 KB · Görüntüleme: 34
Benim için böyle devam etmesi de pek iyi değil. Kiloluyum zaten, bir de ikiz
Pazartesi diyetisyene randevu aldım valla. Bu gidişle sonum pek iyi değil çünkü
Kilo problemi bende de var.şimdiden 5 aylık gibiyim 5 aylıkken nolucak bilmiyorum.doktorun önerilerini bizimlede paylaş lütfen

Kilo problemi bende de var.şimdiden 5 aylık gibiyim 5 aylıkken nolucak bilmiyorum.doktorun önerilerini bizimlede paylaş lütfen
Tamam canım bugün acile gittik ben 7 haftalık dedim adam 27 anlamış bana su gelmesi var mı diip hemşireye nst ye bağlayalım diyince bir şaşırdım. Sonra anladım yanlış anlaşılma olduğunu ama adam kilomdan ötürü 27 haftayı hiç garipsemedi anlayacağın

Selam kızlar yine ben
Bugün şiddetli bir karın/bel ağrısıyla devlet hastanesinin kadın doğum aciline gittim. Doktor ağrı yeri sebebiyle gebelikle alakalı değildir diip karından muayane etti yine de. Genel acile gitmem gerektiğini söyledi. Keselerden birini gördü, diğerini göremedim ben ama yolunda görünüyor herşey dedi. İstersen alttan bakayım dedi isteksiz isteksiz. O kadar çok ağrım vardı ki biran önce geçmesi için yolunda diyorsanız gerek yok o zaman tamam dedim kalktım. Tam çıkarken sekreterine 4+6 hafta ile uyumlu kese izlendi, ikinci kese görülemedi yazdırdı. Bir kötü oldum. 2 gün önce büyük olan bebeğimin boyuna göre 5+5 tim ben
Neyse genel acilde tahliller falan kanda idrarda enfeksiyon çıktı. Böbrekten veya safra kesesinden şüphelendiler. Antibiyotik falan yazdılar çıktık.
Hcg değerim kendi hesaplarıma göre olması gerekenin yarısı görünüyordu tahlillerde. İçim içimi yiyor geri gittim kadın doğum acile. Dedim alttan bakalım. Kese kalp atışından sonra hcg artık önemli değil bizim için kanama vs. olmadığı sürece dedi ve iki kesem de göründü. Bebeklerimden biri 6,6 mm olmuş kalp atışı var. Ama diğer kesemin boş olduğunu 5+3 ile uyumlu olduğunu fetüs izleyemediğini söyledi iki gün önce 2,33 mm ve 1,85 mm olduklarını birinin kalp atışını duyduğumuzu diğerininkini ekranda görüldüğünü söyledim. Ben izleyemiyorum ikinci bebeği dedi. Bu cihaz da eski biraz bilemiyorum dedi. Hatta cihaz bebeğin boyuna göre otomatik hesap yapmadı sinirlendi falan.
Saatlerdir araştırıyorum böyle bir örnek bulamadım. Gelişimi dursa yine orada olurdu diyorum. Düşse kesesi kalmaz. Kendi doktoruma da pzt gidebileceğim. Ben hiç birşey anlamadım bu işten cihazın eski olmasına sığındım pztsiyi bekliyorum

biraz uzun oldu kusura bakmayın ama burada size anlatmak iyi geliyor

BEN DE UZUN YAZIYoRUM; Birincisi sakin ol, ayni durumdayiz. Dun dr'a gittim iki kese var birinde kalp atisi var ancak digerinde yolk sac var bebek yok (max 10 gunde bebek gorunmeli, bugun 5. Gun, henuz bos demek icin vakit var) muhtemelen kanamalar da o yuzden oluyordur dedi dr. Ki benim hcg mi biliyirsun, 11.gun 1700du oyle hesap et! Buna kaybolan ikiz sendromu deniyormus, bir hafta daha bekliyoruz yasam olmazsa zamanla kese kuculup kaybolacak digerine birsey olmuyormus, sana korkma diyebilirim.
Coklu gebelikte ilk haftalarda cok olaganmis, kalp duyulmus olsa da durum ayni, hatta 8 gebelikten biri boyleymis, normal gebelik olup bizim kadar erken dr a gitmeyenlerde ikinci kese farkedilmeden ikiz kaybolabiliyirmus.
Bos kesede zamanla bozunma oluyor yani o yuvarlak halini kaybedip sekli bozuluyor, bu da bir gosterge.. lekelenme, ufak(gercekten ufak) kanama , camur gibi akinti vs baslarsa bu da durumu dogrulayabilir.
Bekleyecegiz, korkma, canin sikilirsa yaz Hakkimizda hayirlisi, biz tup bebek annesiyiz, bize kalbi atan bir bebek de yeter, yola boyle cikmadik mi?
Tedbiren haftada bir depot yazdilar 12.haftaya kadar, ayni sekilde intralipit seruma da 12 haftaya kadar haftada bir devam edecegim, kalan ilaclar aynen devam. Dinlenme devam, bol su devam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…