- 23 Ağustos 2018
- 2.595
- 2.933
Bu kadar erken gebelik belirtisi olmuyor ama bu hamile olmadığınız anlama da gelmiyor ilaçların etkisidir diye düşünüyorum İnan’ın gebelik belirtileri ancak 6 7 haftadan sonra baslıyor güzel haberlerinizi bekliyorumInşallah hayurlusutla belli olsunda beklerim çok halsizim uykum geliyor göğüslerim şiş açıyor ilaçların etkisi herhalde
5+5 demişti doktor canım 2,33 mm CRL ölçümü için. Diğeri 1,85 mm idi. Ona hafta söylemek için erken bir sonraki muayanede daha netleşir ama aralarında 1-2 gün var gibi dedi.Canım 2.33mm iken kaç haftaliktin
Cvp icin cok tsk ederim. Insallah.Merhaba , regl ikinci günümde ilaç başlatıldı. Regl tarihimden 18 gün sonra transfer yapıldı , Arada rahim kalınlığı için kontrolümde oldu . Aslında klasik dondurulmuş embriyo transferi protokolüydü :) inşallah hayırlısı ile olur sizinde
Kadının yatış pozisyonuna bayıldımHerkese yeniden merhabalar, N Nisanesintisi01 sanırım siz beni etiketlemişsiniz, umarım cevabım size yardımcı olur; uzun süre hareketsiz kalmamak gerektiği konusunda anlaştık sanırım çünkü hamilelikte zaten dolaşım sistemimiz bebeğe de kan ve besin taşımak için fazla mesai yapar, hareket ederek onun oksijen taşıma kapasitesine yardımcı oluruz, normal insanların bile ofiste 2 saat 3 saat bir sandalyede hareketsiz kalmaması gerekirken bu ihtiyaç hamilelikte daha çok artar, mutlaka yürüyün.
Gelelim yatış meselesine, öncelikle aminyon sıvısının mucizevi olduğunu ve bebeğe baskı yaptığını düşündüğümüz bir çok ortamdan onu koruduğunu söyleyeyim, amniyon sıvısını sağlıklı tutmanın çok mühim bir yolu var: SU İÇMEK. Günde 3 litre su içtiğinizde tabii çok terliyorsanız biraz daha artabilir sıvınızın hem miktarı hem de yoğunluğu bebek için harika oluyor bu sıvı öyle ki nasıl yumurtayı hızlıca sallasanız yumurta akı sayesinde sarısına bir şey olmaz işte öyle korur o nedenle bebek boğuluyor diye yüzüstü yatmaktan korkmayın hele ki ilk haftalarınızda.
Peki ilerleyen haftalarda tablo nasıl? Şimdi biliyoruz ki her gebenin hatta her gebeliğin karnı farklı, ben 11. haftam itibariyle kilo verdim, bel çevremin biraz kalınlaştığını hissetsem de henüz bir gebe karnı asla yok, 4. ayına bile böyle giren gebeler varken bazı arkadaşlar karın bölgesini daha erken hissedebilir, çok doğal :) eğlenceli kız mı erkek mi tahminleri dışında bu durumun tıbbi hiç bir riski yok ama karın farklılığı yatış pozisyonumuzu etkiliyor.
Gebeliğin başında, yatış pozisyonunuz çok önemli değildir. Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Yne söyleyeyim, anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır. 6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz.
Şimdiden sırtüstü yatamayan anne adaylarımızın asıl meselesi rahim değil Fasya tabakası adı verdiğimiz bağ dokuda yaşanan değişimlerdir, gebelikte hapşırırken ya da öksürürken ciddi acı hissettiğimizde de bu acı rahim ya da uterus değil bu bağ dokuyu adeta çekiştirmekten kaynaklanır, sırtüstü yatmak size konforsuz gelebilir, normaldır.
25-30 haftalarla birlikte, sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.
Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Siz uykuya daldığınızda, farkında olmadan tam sırt üstü dönmemeniz için, sırtınızın yan tarafına bir yastık da koyabilirsiniz.
Peki en çok fayda görülen yastık hangisidir, size bir görsel ileteyim, bir çok anne adayı çok memnun kalmış, siz de deneyebilirsiniz, sonrasında emzirme desteği olarak da kullanılabilir, ancak piyasada çok ucuz olan versiyonlardan pek memnun kalmamışlar fazla ince ya da kokuyor deniyor, kılıfları yıkanabilen sağlıklı versiyonlar çok, hamile yastığı derseniz görürsünüz kendi araştırmanızı yaparsınız. Böyle devasa bir arkadaştan eşiniz memnun olmazsa kendisine kanepe için harika tek kişilik nevresim takımları da var :)
Soruyu sorana cevap olsa yeter :) Siz iyi uyuyun ki bebek de saglikli büyüsün.Kadının yatış pozisyonuna bayıldımeşime bu yastığı gösterdim hemen al Dursun dedi kullanırsın hazır olsun dedi alırken dikkat edeceğim hususlar icin de oldukça güzel bir aydınlatma olmuş koku varsa uyku da harap o gun Harika bir siyah kalem elbise aldım ama felaket kokuyor zaten kokuya karşı aşırı bri tepkimemiz var şu aralar Benin cok işime yarayacak bu yazı insallah diğer arkadaşlarım icin de güzel bir bilgilendirme oldu Keşke bu tur yazılarınızı başa alsak ve böyle aralarda kaybolup gitmese
İnsallah cok cok teşekkür ediyorum insallah uyku önemli bebeğimiz de rahat etsin güzelce büyüsün insallahSoruyu sorana cevap olsa yeter :) Siz iyi uyuyun ki bebek de saglikli büyüsün.
Çok geçmiş olsun kuzumSelam kızlar yine ben
Bugün şiddetli bir karın/bel ağrısıyla devlet hastanesinin kadın doğum aciline gittim. Doktor ağrı yeri sebebiyle gebelikle alakalı değildir diip karından muayane etti yine de. Genel acile gitmem gerektiğini söyledi. Keselerden birini gördü, diğerini göremedim ben ama yolunda görünüyor herşey dedi. İstersen alttan bakayım dedi isteksiz isteksiz. O kadar çok ağrım vardı ki biran önce geçmesi için yolunda diyorsanız gerek yok o zaman tamam dedim kalktım. Tam çıkarken sekreterine 4+6 hafta ile uyumlu kese izlendi, ikinci kese görülemedi yazdırdı. Bir kötü oldum. 2 gün önce büyük olan bebeğimin boyuna göre 5+5 tim ben
Neyse genel acilde tahliller falan kanda idrarda enfeksiyon çıktı. Böbrekten veya safra kesesinden şüphelendiler. Antibiyotik falan yazdılar çıktık.
Hcg değerim kendi hesaplarıma göre olması gerekenin yarısı görünüyordu tahlillerde. İçim içimi yiyor geri gittim kadın doğum acile. Dedim alttan bakalım. Kese kalp atışından sonra hcg artık önemli değil bizim için kanama vs. olmadığı sürece dedi ve iki kesem de göründü. Bebeklerimden biri 6,6 mm olmuş kalp atışı var. Ama diğer kesemin boş olduğunu 5+3 ile uyumlu olduğunu fetüs izleyemediğini söylediiki gün önce 2,33 mm ve 1,85 mm olduklarını birinin kalp atışını duyduğumuzu diğerininkini ekranda görüldüğünü söyledim. Ben izleyemiyorum ikinci bebeği dedi. Bu cihaz da eski biraz bilemiyorum dedi. Hatta cihaz bebeğin boyuna göre otomatik hesap yapmadı sinirlendi falan.
Saatlerdir araştırıyorum böyle bir örnek bulamadım. Gelişimi dursa yine orada olurdu diyorum. Düşse kesesi kalmaz. Kendi doktoruma da pzt gidebileceğim. Ben hiç birşey anlamadım bu iştencihazın eski olmasına sığındım pztsiyi bekliyorum
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama burada size anlatmak iyi geliyor
Evet .. 3 hafta sürdü .. ama ilaçlara gelmeden önce başlayabilirsiniz son 1 hafta burda olmanız yeterli , rahim kalınlığım ölçüldükten 5 gün sora transfer edildi , fakat dr um ilk saatlerde hastane de kalmamı istedi 3 saat sonra eve gönderdi ve 48 saat dinlenmemi istedi sonrasında kendi işlerimi yap çok yorulmadan dedi . Yani 2-3 gün sonra evinize dönebilirsiniz .. nerede yapacaksınız transferi ?Cvp icin cok tsk ederim. Insallah.
Sürec yine uzunmuş. Ben yurtdişindan geldigim icin benim icin biraz sıkıntili. Yani üc haftalik bir sürec dogrumu anladim?
Sağ ol canım rabbim tez zamanda yavrularımıza kavuştursun ezanların yüzü suyu hurmetine aminIlaclarda olabilir ama gebelik belirtiside olabilir.insalah gebelik belirtilerindir güzel haberlerini bekliyoruz Allah yardımcın olsun canim
3cu gun embriyosu donmus transfer oldu çift5.gun embriyosu ise 7 ve 8.gunde varsa çıkıyor ayrıca ilk 3 günde tutunma oluyor bu gerçekten doğru
Ben çalışıyorum hamile arkadaşların ayrıldı hep pandemiden dolayı bu dönem de aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum henüz net bir aciklam yapılmadı.Calistigin kuruma yazı gelmesi lazım onlar daha net bilirKızlar aranızda kamuda çalışan var mı, hamilelerde 24. - 32. Hafta arası hala idari izin devam ediyor mu bilgisi olan var mı?
eger bu dozlarda igne vurulduysaniz sanirim test yapmayi dusunmustunuz, testiniz yaniltici olabilir.Transferden 1 hafta sonra çatlayana ıgnesi vurgundunuz mu 3 doz olarak 3er gün arayla bulunmam soylendi
1 temmuz 2021 genelgesi 24. haftadan itibaren idari izin diyor.Ben çalışıyorum hamile arkadaşların ayrıldı hep pandemiden dolayı bu dönem de aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum henüz net bir aciklam yapılmadı.Calistigin kuruma yazı gelmesi lazım onlar daha net bilir
Ben çalışıyorum hamile arkadaşların ayrıldı hep pandemiden dolayı bu dönem de aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum henüz net bir aciklam yapılmadı.Calistigin kuruma yazı gelmesi lazım onlar daha net bilir
Teşekkür ederim1 temmuz 2021 genelgesi 24. haftadan itibaren idari izin diyor.
En erken 9.gunu yaoabılırsüniz test erken gebelik testi olırsa daha iyi olur tabi insallah Rabbim muradınıza kavuştursun hiç belirtilere takılmayın ben günlerce takıldım ama belirttiye hiç kafa takmayın rahat olun insallah meleğiniz sisinledirSağ ol canım rabbim tez zamanda yavrularımıza kavuştursun ezanların yüzü suyu hurmetine amin
3cu gun embriyosu donmus transfer oldu çift
Şuna 8 Ci günüm 29 zu test günüm ben cuma günü test yaptırmayı düşünüyorumeger bu dozlarda igne vurulduysaniz sanirim test yapmayi dusunmustunuz, testiniz yaniltici olabilir.
Sağol kuzum yarın sabah gidiyorum hayırlısıyla bakalım inşallah güzel haberler alacağımÇok geçmiş olsun kuzum
Ama ben inanıyorum bebeklerin iyidir
Eski olduğundan görünmemiştir
Birde genelde hastahanelerde acillerde hep asistan doktorlar oluyor ve maalesef öğrenme safrasında oldukları için içimizi rahatlatmıyorlar
Sen takma üzme bebeklerini Pazartesi kendi doktoruna git hayırlısıyla