- 23 Ağustos 2018
- 2.595
- 2.933
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum cok güzelllll bir habernegatif olan transferde hep yatmıştım. Ama bu sefer kendi yemeğimi kendim yaptm bulaşık yıkadım. Çamaşır yıkadım astım. Hatta aşure bile yapıp tüm binaya dağıttım. Ama ağır kaldırmaya ani haraket ler yapmamaya özen gösterdim zaten gün aşırı progestan iğnem var onun için arabayla hastaneye gittim geldim. Karnım ağrıdı günler oldu o zamanlarda uzandım dinlendim. Kendimi zorlamadan ama tamamen yatmadan geçirdim bu süreci çok şükür ki şimdilik pozitif. 2 gün sonra tekrar kan vercem umarım katlanarak artar. Ve bu kez olacak mı olmayacak mı diye düşünmedim. Kendimi akışına bıraktım. Darısı isteyen herkesin başına
Söylediklerinde tamamen haklısın kuzum şükrediyorum yine bir bebeğimin gelişimi devam ediyorBEN DE UZUN YAZIYoRUM; Birincisi sakin ol, ayni durumdayiz. Dun dr'a gittim iki kese var birinde kalp atisi var ancak digerinde yolk sac var bebek yok (max 10 gunde bebek gorunmeli, bugun 5. Gun, henuz bos demek icin vakit var) muhtemelen kanamalar da o yuzden oluyordur dedi dr. Ki benim hcg mi biliyirsun, 11.gun 1700du oyle hesap et! Buna kaybolan ikiz sendromu deniyormus, bir hafta daha bekliyoruz yasam olmazsa zamanla kese kuculup kaybolacak digerine birsey olmuyormus, sana korkma diyebilirim.
Coklu gebelikte ilk haftalarda cok olaganmis, kalp duyulmus olsa da durum ayni, hatta 8 gebelikten biri boyleymis, normal gebelik olup bizim kadar erken dr a gitmeyenlerde ikinci kese farkedilmeden ikiz kaybolabiliyirmus.
Bos kesede zamanla bozunma oluyor yani o yuvarlak halini kaybedip sekli bozuluyor, bu da bir gosterge.. lekelenme, ufak(gercekten ufak) kanama , camur gibi akinti vs baslarsa bu da durumu dogrulayabilir.
Bekleyecegiz, korkma, canin sikilirsa yazHakkimizda hayirlisi, biz tup bebek annesiyiz, bize kalbi atan bir bebek de yeter, yola boyle cikmadik mi?
Tedbiren haftada bir depot yazdilar 12.haftaya kadar, ayni sekilde intralipit seruma da 12 haftaya kadar haftada bir devam edecegim, kalan ilaclar aynen devam. Dinlenme devam, bol su devam
Bencede cihaz kaynaklıdır.sen üzme kendini kalp atışınıda gördün.inşAllah ikiside iydirSelam kızlar yine ben
Bugün şiddetli bir karın/bel ağrısıyla devlet hastanesinin kadın doğum aciline gittim. Doktor ağrı yeri sebebiyle gebelikle alakalı değildir diip karından muayane etti yine de. Genel acile gitmem gerektiğini söyledi. Keselerden birini gördü, diğerini göremedim ben ama yolunda görünüyor herşey dedi. İstersen alttan bakayım dedi isteksiz isteksiz. O kadar çok ağrım vardı ki biran önce geçmesi için yolunda diyorsanız gerek yok o zaman tamam dedim kalktım. Tam çıkarken sekreterine 4+6 hafta ile uyumlu kese izlendi, ikinci kese görülemedi yazdırdı. Bir kötü oldum. 2 gün önce büyük olan bebeğimin boyuna göre 5+5 tim ben
Neyse genel acilde tahliller falan kanda idrarda enfeksiyon çıktı. Böbrekten veya safra kesesinden şüphelendiler. Antibiyotik falan yazdılar çıktık.
Hcg değerim kendi hesaplarıma göre olması gerekenin yarısı görünüyordu tahlillerde. İçim içimi yiyor geri gittim kadın doğum acile. Dedim alttan bakalım. Kese kalp atışından sonra hcg artık önemli değil bizim için kanama vs. olmadığı sürece dedi ve iki kesem de göründü. Bebeklerimden biri 6,6 mm olmuş kalp atışı var. Ama diğer kesemin boş olduğunu 5+3 ile uyumlu olduğunu fetüs izleyemediğini söylediiki gün önce 2,33 mm ve 1,85 mm olduklarını birinin kalp atışını duyduğumuzu diğerininkini ekranda görüldüğünü söyledim. Ben izleyemiyorum ikinci bebeği dedi. Bu cihaz da eski biraz bilemiyorum dedi. Hatta cihaz bebeğin boyuna göre otomatik hesap yapmadı sinirlendi falan.
Saatlerdir araştırıyorum böyle bir örnek bulamadım. Gelişimi dursa yine orada olurdu diyorum. Düşse kesesi kalmaz. Kendi doktoruma da pzt gidebileceğim. Ben hiç birşey anlamadım bu iştencihazın eski olmasına sığındım pztsiyi bekliyorum
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama burada size anlatmak iyi geliyor
Sarsilma, sarsilma biri bizimle ya cok sukurSöylediklerinde tamamen haklısın kuzum şükrediyorum yine bir bebeğimin gelişimi devam ediyorkaybolan ikiz sendromunu ben de çok araştırdım. Bebek oluşmadan senin bahsettiğin gibi kesesi kaybolup giden örnek çok. Ya da uzun bir süre bebek oluşmadan kesesi devam eden. Bebek oluştuktan sonra hatta kalp atışından sonra kalbi ve gelişimi duran da çok. Ama olan bebek kaybolup kesesi kalan ve büyüyen görmedim hiç işte onu çözemedim. Bir de kalp atışını görüp de gitmesi biraz sarstı sanırım Allah’tan umut kesilmez. Belki hala benimledir de cihaz görememiştir Hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlıklı devam ettirir inşallah
Senin çok şükür yolk sac ın da varmış kuzum. İnşallah bir dahaki gidişinde ikisinin de kalp atışlarını beraber duyacaksın pıt pıtbir tanesi hep geriden geliyormuş biraz daha nazlı oluyormuş. Senin ikincin de öyle olacak bence içini ferah tut
Kuzum ben cihazdan oldıgunu düşünüyorum yarin Allah’ın izniyle ikisini de görecek kalp atısını duyacaksın digeri daha geriden geliyordur onu olcememiş ve görmemiştir cihaz emin ol ultrasyon cok cok önemli tüp bebek doktorlarının kullandığı ultrasyon daha iyi ve ayrıntılı oluyorSöylediklerinde tamamen haklısın kuzum şükrediyorum yine bir bebeğimin gelişimi devam ediyorkaybolan ikiz sendromunu ben de çok araştırdım. Bebek oluşmadan senin bahsettiğin gibi kesesi kaybolup giden örnek çok. Ya da uzun bir süre bebek oluşmadan kesesi devam eden. Bebek oluştuktan sonra hatta kalp atışından sonra kalbi ve gelişimi duran da çok. Ama olan bebek kaybolup kesesi kalan ve büyüyen görmedim hiç işte onu çözemedim. Bir de kalp atışını görüp de gitmesi biraz sarstı sanırım Allah’tan umut kesilmez. Belki hala benimledir de cihaz görememiştir Hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlıklı devam ettirir inşallah
Senin çok şükür yolk sac ın da varmış kuzum. İnşallah bir dahaki gidişinde ikisinin de kalp atışlarını beraber duyacaksın pıt pıtbir tanesi hep geriden geliyormuş biraz daha nazlı oluyormuş. Senin ikincin de öyle olacak bence içini ferah tut
İnşallah kuzumBencede cihaz kaynaklıdır.sen üzme kendini kalp atışınıda gördün.inşAllah ikiside iydir
En büyük şükür sebebim o zatenSarsilma, sarsilma biri bizimle ya cok sukur) bu kaybolan ikiz mevzuu 20. Haftada bile olabiliyormus, ama ne kadar erken o kadar kolay ve digeri icin saglikli. Neyse nasip gorecegiz :))
Dr dun dedi ki kucagina alana kadar stres devam, 14 haftayi devirince daha kolay olacak.
Aynen kuzum perşembe günü de geriden geliyordu zaten öyle demişti doktor. Cihaz değişik bir cihazdı ufacık yassı bir ekranı vardı sadece çok kapsamlı değil gibiydi. Doktor da ben şaşırınca boş olmasına bu cihaz da iyi değil bişey diyemiyorum ama şuan göremiyorum ben dedi. Artık hakkımızda hayırlısı yarın, inşallah benimledir halaKuzum ben cihazdan oldıgunu düşünüyorum yarin Allah’ın izniyle ikisini de görecek kalp atısını duyacaksın digeri daha geriden geliyordur onu olcememiş ve görmemiştir cihaz emin ol ultrasyon cok cok önemli tüp bebek doktorlarının kullandığı ultrasyon daha iyi ve ayrıntılı oluyor
Benimde en büyük sıkıntım buydu . Eşim dr benim açtı gösterdi embriyo gelişimlerini hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi . Benim 5. Gün yeterli boyuttaydı biyopsi yapılıp donduruldu . 20 gün sonra rapor geldi . Ve 5 ağustosta transfer edildi . Ve bugün kan sonucum pozitif çıktı . Embriyonuza hiç bir şey olmaz merak etmeyiner
Masallah canım benim Allahım korusun esirgesin onları insallah Rabbime emanetler yarın güzel haberler geleceğine inancım sonsuzAynen kuzum perşembe günü de geriden geliyordu zaten öyle demişti doktor. Cihaz değişik bir cihazdı ufacık yassı bir ekranı vardı sadece çok kapsamlı değil gibiydi. Doktor da ben şaşırınca boş olmasına bu cihaz da iyi değil bişey diyemiyorum ama şuan göremiyorum ben dedi. Artık hakkımızda hayırlısı yarın, inşallah benimledir haladiğerinin gelişimi şuan en büyük tesellim. İki günde 2,33 mmden 6,6 mm olmuş sıpa
Slm canlarım benim transferin 8ci günü ne zaman test yapsam cesaretim yok erken mi acabsMasallah canım benim Allahım korusun esirgesin onları insallah Rabbime emanetler yarın güzel haberler geleceğine inancım sonsuz
Canım 2.33mm iken kaç haftaliktinAynen kuzum perşembe günü de geriden geliyordu zaten öyle demişti doktor. Cihaz değişik bir cihazdı ufacık yassı bir ekranı vardı sadece çok kapsamlı değil gibiydi. Doktor da ben şaşırınca boş olmasına bu cihaz da iyi değil bişey diyemiyorum ama şuan göremiyorum ben dedi. Artık hakkımızda hayırlısı yarın, inşallah benimledir haladiğerinin gelişimi şuan en büyük tesellim. İki günde 2,33 mmden 6,6 mm olmuş sıpa
Hayırlısı olsun canım 10.gününü bekle dayanabilirsen daha net belli olur sonucun inşallah güzel haberlerin olurSlm canlarım benim transferin 8ci günü ne zaman test yapsam cesaretim yok erken mi acabs
Inşallah hayurlusutla belli olsunda beklerim çok halsizim uykum geliyor göğüslerim şiş açıyor ilaçların etkisi herhaldeHayırlısı olsun canım 10.gününü bekle dayanabilirsen daha net belli olur sonucun inşallah güzel haberlerin olur
Ilaclarda olabilir ama gebelik belirtiside olabilir.insalah gebelik belirtilerindir güzel haberlerini bekliyoruz Allah yardımcın olsun canimInşallah hayurlusutla belli olsunda beklerim çok halsizim uykum geliyor göğüslerim şiş açıyor ilaçların etkisi herhalde
Kusura bakmayın isimleri karıştırmışım Remziye hanım.Ismim reyhan degil ama serum bagisikligi dusuk ya da bagisikligi asiri uyarilmis olanlarin ikisine de veriliyor cunku duzenleyici. Cd56niza keske rahimden bakilsaymis ama kandaki duzeyle de bir doz ayarlamasi planlanir sanirim. Yalnizca serum degil bir mikyar kortizon da almaniz gerekir. Ben serumu transferden 2 gun evvel basladim ve kismet olursa 11. haftama dek devam edeceğim.
Serum böyle kontrolsüz bir bağışıklık güçlendirici değildir, mesela bu dediğinize en iyi örnek UMCA damladır, fazla kullandığımızda sitokin fırtınası denen immün sistemin aşırı cevabına yol açar. 100'lük kullandığınıza göre ister otoimmün olsun ister olmasın hipotiroid probleminize işaret ediyor, zaten bunun için gebelik testinizde pozitifi gördüğünüz an endokrincinizle görüşün, gebelikte tiroidler sapıtır, muhakkak doz ayarlaması yapılsın. Gelelim Omegaven seruma, içerdiği bağışıklık dengeleyici itibariyle size zararı olmaz yararı olur, hiç bir sorunu olmayan bir anne adayı sırf lüks için işte pandemi döneminde çok izole yaşadım endişeliyim dese alsa ona bile zararı olmaz öyle anlatayım size (Omegaven'den sponsorluk almıyorum hayır :9 ) Size verilen kortikosteroidler dozu itibariyle bağışıklık sisteminizi öyle tümden savunmasız bırakacak dozlarda değildir, o dozlar çok ileri hastalıklarda kullanılıyor endişe etmeyin. Tüm amnezi yani öykünüzü bilmediğimden bana söyledikleriniz üzerinden konuşuyorum, bu yazdıklarım tıbbi tavsiye değildir, en doğrusunu hasta ve sağlık profesyoneli bilir. Güzel hafta sonları başarılı transferler dilerim.Kusura bakmayın isimleri karıştırmışım Remziye hanım.remziye_06 ben yarın transfer olacağım ve öncesin de baskılamak için prednol ve prograf verildi.transfer sonrası sadece prograf kullanacağım.Serum konusunda da çok kararsızım çok bir şey bulamadım.Siz bu konuda baya bilgilisiniz.omevegan serum mevcut şuan elimde.Serum bağışıklık güçlendiriyor dediler.bir taraftan baskılayıcı bir taraftan güçlendirmek nasıl olacak acaba.Bir de troid hastasıyım ben günlük 100 lük Levetron kullanıyorum.Bilgileriniz paylaşabilirseniz çok sevinirim remziye_06
Merhaba , regl ikinci günümde ilaç başlatıldı. Regl tarihimden 18 gün sonra transfer yapıldı , Arada rahim kalınlığı için kontrolümde oldu . Aslında klasik dondurulmuş embriyo transferi protokolüydü :) inşallah hayırlısı ile olur sizindeMerhabalar, genetik taramadan sonra Transfer icin hazirlik ne kadar sürdü?
5.gun embriyosu ise 7 ve 8.gunde varsa çıkıyor ayrıca ilk 3 günde tutunma oluyor bu gerçekten doğruSlm canlarım benim transferin 8ci günü ne zaman test yapsam cesaretim yok erken mi acabs
Sizi çok iyi anlıyorum :) benim planım kan vereceğim sabah yapmaktı fakat 8. Gün ,sabırlı biri olmama rağmen ,dayanamayıp yaptım . Beklemek çok zor ama sayılı gün çabuk geçer .. :)Inşallah hayurlusutla belli olsunda beklerim çok halsizim uykum geliyor göğüslerim şiş açıyor ilaçların etkisi herhalde