- 17 Eylül 2019
- 999
- 1.721
- 63
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #11.241
Annem simdilik var kv haftada bir kac gune gelirim dedi bakalim hayirlisiVallahi canım evde biri olacaksa iki ay dişini sık derim bir şekilde bakarlar. Ama tek isen veya yanında bakan tek başıma idare edemem derse zorlanırsın. Para çok gidiyor iki ayda iki aydır
En azinda deneyecem galiba cok zorlanirsam birakirimİki bebek olması kafa karıştırıyo tabi de Ben olsam çalışırdım heralde maddi olarak düşününce
Beraber gidiyoruz canım yanımda oğlumMiniğine kim bakıyor canım.
Beraber gidiyoruz canım yanımda oğlum
Aynen canım asgari ücretin yarısı kadar ödüyor bi araştır istersen doğum sonrası yarı zamanlı çalışma diyeNasil yani cnm iskur odeme yapiyor mu bize? Ben part time calissam maasimin yarisi kadarini sirket oder onun disinda iskur mi var?
Haklisin bebislerimiz icin calismak zorundayiz
Hadi ya Hangi birimde çalışıyodun Canm senBeraber gidiyoruz canım yanımda oğlum
Simdi baktim evet cogul gebelikte ucretli dogum bittikten itibaren 90 gunluk yari calisma odenegi hak varmis cok sagol cnm bilgilendirme icin. Ben de haftalik 22.5 saat calisip bu haktan yararlanabilirim ☺Aynen canım asgari ücretin yarısı kadar ödüyor bi araştır istersen doğum sonrası yarı zamanlı çalışma diye
Aynen canım iş yeriyle görüşüp form falan dolduruyosun sanırım analık iznşn bitince 30 gün içinde başvurman gerek ama bilgin olsun kaçırmaSimdi baktim evet cogul gebelikte ucretli dogum bittikten itibaren 90 gunluk yari calisma odenegi hak varmis cok sagol cnm bilgilendirme icin. Ben de haftalik 22.5 saat calisip bu haktan yararlanabilirim ☺
Bu konuda kendi adıma mutluyum annem hep yanımızdaydı ama annem adına üzgünüm maalesef keşke okuyabilme imkanı olsaymış da çalışıp çalışmamak lüksü olsaymış ki benim annem 40 yaşından sonra ortaokulu ve liseyi dışardan bitirdi tek pişmanlığı daha erken başlamamak üniversiteyide okurdu. Tüm kadınların elinde ekmeği olmalı evet çocuklar için zor ama onlar için çalışıyoruz asgari ücretle çalışsam ya da tek maaşla geçiniyo olsak şu anda bile onlara sağladığımız hiç bir imkanı sağlayamazdık. Bir yerde bizimde lüksümüz tabiki gidip özel hastanede doğum yapamazdım bebeklerimin ikisinş birden özel hastaneye götüremezdim birsürü şey var. Bize zor geliyor bebekleri bırakıp çalışmak ama artı ve eksileri düşünmek gerekAnnem evhanımı çocukken üzülürdüm. Yengem çalışıyor annem evde. Maddi gücü yok falan çocuk aklı işte. Şimdi bize üzülüyorum vallahi çocuklarımız erkenden kreşlere başlıyor, bakıcı olayları. Zaman öyle bir zaman ki kimseye emanet edilecek gibi değil. İyi yapıyorsun canım.
ben 2 yıl yazdım dilekçe verip istediğin zaman başlayabiliyorsun dediler banaBizim izinler yine durmuş. Ücretsiz izin alsak 1 ay mesela o bitmeden uzatabiliyo muyuz bilen var mı?
O zaman uzatabiliriz de heralde dimi yani şimdilik 2 ay alsam sonra vakalara göre uzatırdım olmadıben 2 yıl yazdım dilekçe verip istediğin zaman başlayabiliyorsun dediler bana
Bende evde duramam ki iki yıl nasıl bekleyeceğim bilmiyorum her şey bir yana ben mesleğime aşığım. Tabiki tercih meselesi istesem oturur koca parası yerim eskilerin tabiriyleki çok gıcık oluyorum bu lafaBu konuda kendi adıma mutluyum annem hep yanımızdaydı ama annem adına üzgünüm maalesef keşke okuyabilme imkanı olsaymış da çalışıp çalışmamak lüksü olsaymış ki benim annem 40 yaşından sonra ortaokulu ve liseyi dışardan bitirdi tek pişmanlığı daha erken başlamamak üniversiteyide okurdu. Tüm kadınların elinde ekmeği olmalı evet çocuklar için zor ama onlar için çalışıyoruz asgari ücretle çalışsam ya da tek maaşla geçiniyo olsak şu anda bile onlara sağladığımız hiç bir imkanı sağlayamazdık. Bir yerde bizimde lüksümüz tabiki gidip özel hastanede doğum yapamazdım bebeklerimin ikisinş birden özel hastaneye götüremezdim birsürü şey var. Bize zor geliyor bebekleri bırakıp çalışmak ama artı ve eksileri düşünmek gerekBen kendim içinde çalışmak istiyorum onlardan önce bir hayatım vardı sonrada olsun istiyorum ben kendim olamazsam onlara hiç bişey katamam sürekli mutsuz olurum
Bende yarım günde olsa kreşe verme taraftarıyım hem kreşte bizim veremediğimiz düzeni de oturtuyor birçok çocuk bakalım neler yaşıycazBende evde duramam ki iki yıl nasıl bekleyeceğim bilmiyorum her şey bir yana ben mesleğime aşığım. Tabiki tercih meselesi istesem oturur koca parası yerim eskilerin tabiriyleki çok gıcık oluyorum bu lafaonlara çok daha iyi imkan sunma kısmı bir yana bende senin gibi düşünüyorum ben evde yapamam. 2 yıl evdeyim bir yıl annemi ikna edersem gel diyeceğim 3 yaş bitince zaten çalışmıyor olsamda kreşe yollardım. Orda kazandıklarını bir eğitimci olsamda evde veremem. Sosyallik, paylaşma duygusu, dil öğrenimi arkadaşları ile eğlenerek öğrenmesi nerde ben evde vermişim nerde. İkizler asosyal oluyor diyorlar yani iki kardeş olunca dışarıdan birine ihtiyaç duymuyor diyorlar.
ben garanti olsun diye 2 yıl yazdım. kuruma göre değişmi bilmiyorumO zaman uzatabiliriz de heralde dimi yani şimdilik 2 ay alsam sonra vakalara göre uzatırdım olmadı
Canim onu istedigin gibi uzatabilirsin ben bir yilligina kasim 15 de ayriliyorumBizim izinler yine durmuş. Ücretsiz izin alsak 1 ay mesela o bitmeden uzatabiliyo muyuz bilen var mı?
Bence sen dilekceye fazla yaz istedigin zaman donuyorsun zatenO zaman uzatabiliriz de heralde dimi yani şimdilik 2 ay alsam sonra vakalara göre uzatırdım olmadı
Canım 6 ay olmuyor mu yani istediğim ay kadar?? Bende büyük ihtimalle ya Aralık ya da Ocak ta gireceğim. Mayıs gibi açtırıp 2021 in 40 gün hekim raporu hakkını kullanıp Eylül de tekrar bu sefer 1 yıl girmeyi düşünüyorum. Aralık tan mayıs a kadar alabilir miyim?Canim onu istedigin gibi uzatabilirsin ben bir yilligina kasim 15 de ayriliyorum
Olur canim iki yila kadar hakkimiz varCanım 6 ay olmuyor mu yani istediğim ay kadar?? Bende büyük ihtimalle ya Aralık ya da Ocak ta gireceğim. Mayıs gibi açtırıp 2021 in 40 gün hekim raporu hakkını kullanıp Eylül de tekrar bu sefer 1 yıl girmeyi düşünüyorum. Aralık tan mayıs a kadar alabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?