- 19 Haziran 2019
- 2.729
- 2.365
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #10.241
Bizde de var aynı sıkıntı canım. Aspiratör kullandım daha kotu oldu ödem yapıyormus burnunda. İzotonık serumla 2-3 saatte bir birer damla damlat dedi doktorumuz. Gecmezse nazalnem diye bi damla yazdı bir damla ondan damlat dedi. Suan ızotonık kullanıyoruz bakalım inş iyi gelır.Baya uzun sürmüş sizinki inşallah geçer biran öncetamam tatlım pudra işini hemen araştırıyorum iyi oldu söylediğin. Bir de şey soracam benim oğlumun burnu tıkalı sanki zor nefes alıyor. Eczaneden otribebe burun aspiratörü aldım ama internette kullanım videosunu izlerken 15-20günlük bebeklerde uygulamayın dedi bir hemşire. Siz kullandınız mı?
Gözünüz aydınHanımlar doğurdum çok şükürbebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz ♥
Bizim doktorda yarım yarım sıkıp çevir bebeği dedi ters çevirince ağlayıp sümkürüyolar çıkıyo sümük çok zorda kalırsam günde 1 kere kullanıyorum onuda çok sert çekmiyorumBizde de var aynı sıkıntı canım. Aspiratör kullandım daha kotu oldu ödem yapıyormus burnunda. İzotonık serumla 2-3 saatte bir birer damla damlat dedi doktorumuz. Gecmezse nazalnem diye bi damla yazdı bir damla ondan damlat dedi. Suan ızotonık kullanıyoruz bakalım inş iyi gelır.
Ondan ben de aldım canım ama bir türlü bebeğin ağzına koyup bir yandan da mememden emip bir düzen olusturamadim. Başaramadım keşke bir kaç kez daha demeseydimKuzum benim emmeyen oğlanda öyle biraz obur diğeri gibi değil. Süt az gelince almaya çalışıyo tekrar tekrar bırakıyor en son olay çıkarıyobiz ona emerken bi taraftan kataterle mama yada sağılmış süt verdik ağzına dolu dolu gelince emmeye devam ettti
Evet üç iğne vuruldu minnoş. Biri kolundan biri sağ bacağından biri sol bacağından. Benimki orada ağladı ama ağlaması çok uzun sürmedi kucağıma aldım sustu. Ama ben sürekli ateşine baktım. Kızlar yanınızda evde mutlaka ateş ölçer ve calpor(ateş düşürücü) olmalı . Benim bebeğimin akşam saat yedilerde ateşi çıktı bir ölçtüm ki 37.6 hemşire 37.5 olursa ateş düşürücü ver demişti. Ben de bir çay kaşığı verdim üstünü açtım. Düştü hemen şükürler olsun. 6 saat sonra ne olur ne olmaz bir kez daha verdim. Zaten daha çıkmadı ateşi. Biz ateş dışında bir sıkıntı yaşamadık.
Gözün aydın canım Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsinKızlaaaaaaaaarrr! Ben bu cuma doğuruyorum yaameliyathane ayarlamada bi sıkıntı çıkmazsa cuma 11de alacaklar inşallah. Bebelerin biri 2700, biri 2850. Doktorum bana acıdığı için haftaya bırakmadı aklım sende kalır çok ağırlaştın dedi heyecan bastı, dua edin
Benim bebeğimde oldu başta isilik dedik. Sonra kırmızılılar arttı boğazında vücudunda olmaya başladı alerji gibi. Hatta kaslarının etrafında pullanma oldu doktora götürdük alerjik dedi. Kızımın inek sütüne alerjisi var.Kızlar benim oğlum beyaz tenli sarışın bir bebek. Doğumdan bir kaç gün sonra yüzünde minik kırmızılıklar oluşmuştu doktor normal demişti ama geçmedi hatta kafasının içi, ensesi falan baya kırmızı hatta sivilce gibi tam anlayamıyorum sıcaktan mı oluyor yoksa doktora götürmeli miyim? Benzer bişey yaşayan var mı?
Benim minnoş da çok beyaz tenli. Evet doktor kızarıklıklar Bepanthol sensiderm ile geçer dedi ondan verdi kullandım geçti.Sağolun kızlar biraz içim rahatladı. Beyaz tenli oldukları için ciltleri daha hassas galiba. Kafasının içinde ve ensesinde çok olunca endişe ettim ben de. Bepanthol sensiderm ve bebek pudrası aldım eczaneden. Onları deneyeceğim. Hava çok sıcak, sürekli yattığı için de terliyor belki pudrayla orayı biraz kuru tutabilirsem azalabilir.
Hanımlar doğurdum çok şükürbebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz
Canım gözünaydin çok şükür sende sağ salim aldın bebislerini kucağına İnşallah çabucak geçer bir hafta alırsın yanına kuzucuklari ,Hanımlar doğurdum çok şükürbebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz ♥
Canım kusura bakma iki bebek ile bildirim de gelmemiş yeni gördüm iletini. İlk iki gün çok dikkat et canım. Olabildikçe az hararet halinde ol ilk 48 saat bana böyle dedi merkezim. Sonrasında yine dikkatli ol ama kafanı oraya odaklama rutin hayatına dön. Ben 4. Gün uzun yola 5. Gün işe başladım. Sınıfım 2. Kat çıktım indim. Ev işi yemek yapmadım evde dinlendim. Çok şükür rabbime nasip etti. Şuan biri uyuyor diğeri ayaklarım da bana bakıyorİyigunler cnaim yarın bende transfer olacağım neye dikkat etmem gerekir bana bilgi verirmisin
İlk başta zor oluyo ama sonra alışıyorlar sabah emzirme danışmanıyla görüştüm memeden sonra verdğiniz mamayıda kataterle verin dedi hem meme uyarılmış olur hem daha az mama yer diye birde onu deniycemOndan ben de aldım canım ama bir türlü bebeğin ağzına koyup bir yandan da mememden emip bir düzen olusturamadim. Başaramadım keşke bir kaç kez daha demeseydim
Amin kuzum benim allah razı olsunCanım kusura bakma iki bebek ile bildirim de gelmemiş yeni gördüm iletini. İlk iki gün çok dikkat et canım. Olabildikçe az hararet halinde ol ilk 48 saat bana böyle dedi merkezim. Sonrasında yine dikkatli ol ama kafanı oraya odaklama rutin hayatına dön. Ben 4. Gün uzun yola 5. Gün işe başladım. Sınıfım 2. Kat çıktım indim. Ev işi yemek yapmadım evde dinlendim. Çok şükür rabbime nasip etti. Şuan biri uyuyor diğeri ayaklarım da bana bakıyorrabbim tez zamanda sanada nasip etsin
Gözün aydın canımHanımlar doğurdum çok şükürbebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz ♥
Ben de internetten araştırdıkça besin alerjisi olabileceğini okumuştum o yüzden ptesi doktora götürecem canım belki de isilik değildir. Peki size doktor ne dedi? Sorunu çözebildiniz mi? Kızarıklıklar geçti mi?Benim bebeğimde oldu başta isilik dedik. Sonra kırmızılılar arttı boğazında vücudunda olmaya başladı alerji gibi. Hatta kaslarının etrafında pullanma oldu doktora götürdük alerjik dedi. Kızımın inek sütüne alerjisi var.
Doktor emziriyorsan süt ürünleri, et, yumurta yeme dedi canım. Ben anne sütünden çok mama veriyordum sütüm yetmiyordu. Bunu söyleyince Aptamil progemin As adlı alerji manasına rapor çıkardı. Bebeğim şuan onu içiyor. Son zamanlar yediğini direk çıkartıyordu mamayı kullanmaya başlayınca kusmadi. Krem sürdükçe kızarıklık ve soyuklar geçti. Ayrıca kan testi yaptı testte bir şey çıkmadı. 1 yaşından küçük bebeklerde kan sonuçlarında alerji çıkmıyor alerjisi olsa daBen de internetten araştırdıkça besin alerjisi olabileceğini okumuştum o yüzden ptesi doktora götürecem canım belki de isilik değildir. Peki size doktor ne dedi? Sorunu çözebildiniz mi? Kızarıklıklar geçti mi?
Canim benim bebegimi iyi aspire edememislerdi hastaneden ciktigimiz gun burnu tikaliydi cocuk doktorumuza sordum aspire edebilirmiyim diye et hicbisey olmaz dedi iki ayligiz 10 kez ettim sanirim cok tikaniyor burnu bu kez uyumuyor emmiyor tikaliyken aspire edince cok rahatliyorAspiratör bizde 40 ı çıktıktan sonra üç defa kullandık. İlk kullandığımız zaman suyu yarım yarım döktük. Benimkiler tıkalı olunca öksürmeye başlıyor nefesi alamayınca ordan anlıyorum. İki gün önce banyo sonrası hiç kendi suyunu dökmeden banyoda kaçan su ile çektik bayağı geldi. Ben hergün kullanmıyorum zaten yeni kullanmaya başladık. 12 günde 2 defa kullandım. Korkuyorum aşırı kaçar mıyız? Bende arada sadece suyunu döküp kendi hapşırık ile çıkarsın diye deneyeceğim.
Demi ne bilim annem ayrı kayınvalidem ayrı korkutuyor. Benimde az kapansa hemen öksürük başlıyor memede durma süresi kısalıyorCanim benim bebegimi iyi aspire edememislerdi hastaneden ciktigimiz gun burnu tikaliydi cocuk doktorumuza sordum aspire edebilirmiyim diye et hicbisey olmaz dedi iki ayligiz 10 kez ettim sanirim cok tikaniyor burnu bu kez uyumuyor emmiyor tikaliyken aspire edince cok rahatliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?