• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Baya uzun sürmüş sizinki inşallah geçer biran önce 😔 tamam tatlım pudra işini hemen araştırıyorum iyi oldu söylediğin. Bir de şey soracam benim oğlumun burnu tıkalı sanki zor nefes alıyor. Eczaneden otribebe burun aspiratörü aldım ama internette kullanım videosunu izlerken 15-20günlük bebeklerde uygulamayın dedi bir hemşire. Siz kullandınız mı?
Bizde de var aynı sıkıntı canım. Aspiratör kullandım daha kotu oldu ödem yapıyormus burnunda. İzotonık serumla 2-3 saatte bir birer damla damlat dedi doktorumuz. Gecmezse nazalnem diye bi damla yazdı bir damla ondan damlat dedi. Suan ızotonık kullanıyoruz bakalım inş iyi gelır.

Hanımlar doğurdum çok şükür 😊 bebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz ♥
Gözünüz aydın 💜 inşallah hemen toparlarlar canım 💜

Bizde de var aynı sıkıntı canım. Aspiratör kullandım daha kotu oldu ödem yapıyormus burnunda. İzotonık serumla 2-3 saatte bir birer damla damlat dedi doktorumuz. Gecmezse nazalnem diye bi damla yazdı bir damla ondan damlat dedi. Suan ızotonık kullanıyoruz bakalım inş iyi gelır.
Bizim doktorda yarım yarım sıkıp çevir bebeği dedi ters çevirince ağlayıp sümkürüyolar çıkıyo sümük çok zorda kalırsam günde 1 kere kullanıyorum onuda çok sert çekmiyorum

Kuzum benim emmeyen oğlanda öyle biraz obur diğeri gibi değil. Süt az gelince almaya çalışıyo tekrar tekrar bırakıyor en son olay çıkarıyo😄 biz ona emerken bi taraftan kataterle mama yada sağılmış süt verdik ağzına dolu dolu gelince emmeye devam ettti
Ondan ben de aldım canım ama bir türlü bebeğin ağzına koyup bir yandan da mememden emip bir düzen olusturamadim. Başaramadım keşke bir kaç kez daha demeseydim 😒

2. Ay aşısı için öneriniz var mı Kızlar?? Nesir Nesir @Jhulia 10 gün sonra gideceğiz. Stresi başladı.
Evet üç iğne vuruldu minnoş. Biri kolundan biri sağ bacağından biri sol bacağından. Benimki orada ağladı ama ağlaması çok uzun sürmedi kucağıma aldım sustu. Ama ben sürekli ateşine baktım. Kızlar yanınızda evde mutlaka ateş ölçer ve calpor(ateş düşürücü) olmalı . Benim bebeğimin akşam saat yedilerde ateşi çıktı bir ölçtüm ki 37.6 hemşire 37.5 olursa ateş düşürücü ver demişti. Ben de bir çay kaşığı verdim üstünü açtım. Düştü hemen şükürler olsun. 6 saat sonra ne olur ne olmaz bir kez daha verdim. Zaten daha çıkmadı ateşi. Biz ateş dışında bir sıkıntı yaşamadık.

Kızlaaaaaaaaarrr! Ben bu cuma doğuruyorum ya 😍 ameliyathane ayarlamada bi sıkıntı çıkmazsa cuma 11de alacaklar inşallah. Bebelerin biri 2700, biri 2850. Doktorum bana acıdığı için haftaya bırakmadı aklım sende kalır çok ağırlaştın dedi 😄 heyecan bastı, dua edin 🤗
Gözün aydın canım Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin 🥰 çok heyecanlı

Kızlar benim oğlum beyaz tenli sarışın bir bebek. Doğumdan bir kaç gün sonra yüzünde minik kırmızılıklar oluşmuştu doktor normal demişti ama geçmedi hatta kafasının içi, ensesi falan baya kırmızı hatta sivilce gibi tam anlayamıyorum sıcaktan mı oluyor yoksa doktora götürmeli miyim? Benzer bişey yaşayan var mı?
Benim bebeğimde oldu başta isilik dedik. Sonra kırmızılılar arttı boğazında vücudunda olmaya başladı alerji gibi. Hatta kaslarının etrafında pullanma oldu doktora götürdük alerjik dedi. Kızımın inek sütüne alerjisi var.

Sağolun kızlar biraz içim rahatladı. Beyaz tenli oldukları için ciltleri daha hassas galiba. Kafasının içinde ve ensesinde çok olunca endişe ettim ben de. Bepanthol sensiderm ve bebek pudrası aldım eczaneden. Onları deneyeceğim. Hava çok sıcak, sürekli yattığı için de terliyor belki pudrayla orayı biraz kuru tutabilirsem azalabilir.
Benim minnoş da çok beyaz tenli. Evet doktor kızarıklıklar Bepanthol sensiderm ile geçer dedi ondan verdi kullandım geçti.

Hanımlar doğurdum çok şükür 😊 bebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz ♥️

Gözün aydın canım 🙂 yoğum bakıma alındılar diye hiç üzülme sen çabuk toparlanmaya bak bebeklerin sana ihtiyacı var..

Hanımlar doğurdum çok şükür 😊 bebelerim solunum sıkıntısı yaşadılar, ama ağır bişi değilmiş iyiler, ciyaklamalarını dışardan eşim bile duymuş ciğerler sağlam. Ama yoğun bakımda takibe aldılar, 1 hafta kalacaklar sanırım. Ben de süt sağmaya çalışıyorum o arada. Sonra görüşürüz ♥
Canım gözünaydin çok şükür sende sağ salim aldın bebislerini kucağına İnşallah çabucak geçer bir hafta alırsın yanına kuzucuklari , 🥰🤗

İyigunler cnaim yarın bende transfer olacağım neye dikkat etmem gerekir bana bilgi verirmisin 😊
Canım kusura bakma iki bebek ile bildirim de gelmemiş yeni gördüm iletini. İlk iki gün çok dikkat et canım. Olabildikçe az hararet halinde ol ilk 48 saat bana böyle dedi merkezim. Sonrasında yine dikkatli ol ama kafanı oraya odaklama rutin hayatına dön. Ben 4. Gün uzun yola 5. Gün işe başladım. Sınıfım 2. Kat çıktım indim. Ev işi yemek yapmadım evde dinlendim. Çok şükür rabbime nasip etti. Şuan biri uyuyor diğeri ayaklarım da bana bakıyor 🙏rabbim tez zamanda sanada nasip etsin

Aspiratör bizde 40 ı çıktıktan sonra üç defa kullandık. İlk kullandığımız zaman suyu yarım yarım döktük. Benimkiler tıkalı olunca öksürmeye başlıyor nefesi alamayınca ordan anlıyorum. İki gün önce banyo sonrası hiç kendi suyunu dökmeden banyoda kaçan su ile çektik bayağı geldi. Ben hergün kullanmıyorum zaten yeni kullanmaya başladık. 12 günde 2 defa kullandım. Korkuyorum aşırı kaçar mıyız? Bende arada sadece suyunu döküp kendi hapşırık ile çıkarsın diye deneyeceğim.

Ondan ben de aldım canım ama bir türlü bebeğin ağzına koyup bir yandan da mememden emip bir düzen olusturamadim. Başaramadım keşke bir kaç kez daha demeseydim 😒
İlk başta zor oluyo ama sonra alışıyorlar sabah emzirme danışmanıyla görüştüm memeden sonra verdğiniz mamayıda kataterle verin dedi hem meme uyarılmış olur hem daha az mama yer diye birde onu deniycem

Canım kusura bakma iki bebek ile bildirim de gelmemiş yeni gördüm iletini. İlk iki gün çok dikkat et canım. Olabildikçe az hararet halinde ol ilk 48 saat bana böyle dedi merkezim. Sonrasında yine dikkatli ol ama kafanı oraya odaklama rutin hayatına dön. Ben 4. Gün uzun yola 5. Gün işe başladım. Sınıfım 2. Kat çıktım indim. Ev işi yemek yapmadım evde dinlendim. Çok şükür rabbime nasip etti. Şuan biri uyuyor diğeri ayaklarım da bana bakıyor 🙏rabbim tez zamanda sanada nasip etsin
Amin kuzum benim allah razı olsun 🤲bende geldim transferden bana da iki tane embriyo transfer ettiler yatıyorum iki gün iş güç hiç hisey yapmayı düşünmüyorum ondan sonra rutin hayata devam ederrim bolca duadan başka bı çözüm yok rabbim nasip eder inşallah 🙏

Gözün aydın canım

Benim bebeğimde oldu başta isilik dedik. Sonra kırmızılılar arttı boğazında vücudunda olmaya başladı alerji gibi. Hatta kaslarının etrafında pullanma oldu doktora götürdük alerjik dedi. Kızımın inek sütüne alerjisi var.
Ben de internetten araştırdıkça besin alerjisi olabileceğini okumuştum o yüzden ptesi doktora götürecem canım belki de isilik değildir. Peki size doktor ne dedi? Sorunu çözebildiniz mi? Kızarıklıklar geçti mi?

Ben de internetten araştırdıkça besin alerjisi olabileceğini okumuştum o yüzden ptesi doktora götürecem canım belki de isilik değildir. Peki size doktor ne dedi? Sorunu çözebildiniz mi? Kızarıklıklar geçti mi?
Doktor emziriyorsan süt ürünleri, et, yumurta yeme dedi canım. Ben anne sütünden çok mama veriyordum sütüm yetmiyordu. Bunu söyleyince Aptamil progemin As adlı alerji manasına rapor çıkardı. Bebeğim şuan onu içiyor. Son zamanlar yediğini direk çıkartıyordu mamayı kullanmaya başlayınca kusmadi. Krem sürdükçe kızarıklık ve soyuklar geçti. Ayrıca kan testi yaptı testte bir şey çıkmadı. 1 yaşından küçük bebeklerde kan sonuçlarında alerji çıkmıyor alerjisi olsa da

Aspiratör bizde 40 ı çıktıktan sonra üç defa kullandık. İlk kullandığımız zaman suyu yarım yarım döktük. Benimkiler tıkalı olunca öksürmeye başlıyor nefesi alamayınca ordan anlıyorum. İki gün önce banyo sonrası hiç kendi suyunu dökmeden banyoda kaçan su ile çektik bayağı geldi. Ben hergün kullanmıyorum zaten yeni kullanmaya başladık. 12 günde 2 defa kullandım. Korkuyorum aşırı kaçar mıyız? Bende arada sadece suyunu döküp kendi hapşırık ile çıkarsın diye deneyeceğim.
Canim benim bebegimi iyi aspire edememislerdi hastaneden ciktigimiz gun burnu tikaliydi cocuk doktorumuza sordum aspire edebilirmiyim diye et hicbisey olmaz dedi iki ayligiz 10 kez ettim sanirim cok tikaniyor burnu bu kez uyumuyor emmiyor tikaliyken aspire edince cok rahatliyor

Hepinize çoook teşekkür ederim burdan topluca 😊

Düşündüğümden çok daha rahat geçti her şey. Epidural oldum, ilk bebişimin ciyaklamasına kadar kestiklerini bile anlamadım 😅 aşırı midem bulandı, iki bebek çok baskı yaptığı için dediler, çıktıklarında geçer dediler, hatta ilaç bile verdiler rahatlatmak için, ama her iki veledimin çıkışında da kustum. İlginç bi doğum tecrübesi oldu yani 😆 bunun dışında ameliyat çok çok rahat geçti, ne olduğunu anlamadım bile, ve hep de kendimdeydim gece uyumadan gitmeme rağmen. Bebişlerimden birisinin rengi açılmadı hemen, doktor da gelip dedi zaten solunum sıkıntısı var biraz ama panik olacak bi şey değil dedi. Valla ilk çıktıklarında ikisinin de o gür ağlamalarını duydum ya, hiç korkmadım o yüzden. Sonuçta erken doğuyorlardı ve ufaklardı, bu gibi sıkıntılara hazırdım kafa olarak. Getirip ikisini de yanağıma yapıştırdılar, herhalde hayatımın en güzel anıydı.

Ameliyat sonrası da çabuk toparlandım. Artık o adrenalinden midir nedir, nerdeyse 24 saatlik uykusuzluğa rağmen baya cin gibiydim. Hatta yukarda beni bekleyenlerden daha enerjik, daha rahattım (biraz geç çıktım diye korkmuşlar da) 😁 1-2 zorlanmadan sonra baya ayaklandım yürüdüm, gazım ertesi gün çıktı, sütüm ertesi gün geldi çok şükür. Sağlam yolladığım yavrum da yukarı çıktığında solunum sorunu yaşamış, yorulduğu için dediler. En azından kardeşini yoğun bakımda yalnız bırakmadı dedim, ilk fotoları el eleydi zaten 😍

Bugün öğlen hastaneden çıktım, toplamda üç günde üç kere görebildim doğum hariç, küvezin soğuk camı arkasından. Yine de her gördüğümde öncekinden daha iyilerdi, orada yatan bebeklerin çoğundan çok çok daha iyilerdi, şükürler olsun. Bugün bırakıp gidiyorum diye geceden ağladım tamam, o kadar da kuyruğu dik tutamadım. Ama hala diyorum kendime, burada ne zorluklar çeken bebişler şimdi gayet sağlıklı ve annelerinin yanında, bizimkisi hiçbir şey. Biri 2515 gr 45 cm, biri 2695 gr 47 cm. Oturup ağlasam Yadee Yadee bacımın yüzüne bakamam, ana oğul (hatta oğullar) neler atlattı.

Bunca rahatlığımdan muhtemelen, sütüm çabuk geldi, hatta bugün beklemediğim kadar arttı. 2-3 saat arayla sağıp biriktiriyorum çıkanı. İnşallah emzirmek de nasip olur 🙏

Yaz yaz bitmiyor valla, insan dökülüyor 😄 bi şey atladım mı bilmiyorum ("evet anestezi uzmanının bone rengi kaldı bi" 🤣). Yarın ve perşembe gidip görücez, hafta sonuna da alıp geliriz oğlanlarımızı inşallah. Daha hiç koklamadan bile hastaları olduk karı koca 😍

Önceden de hep bu duayı ederdim ama, yalan yok, gördükten sonra daha içten dua ediyorum, rabbim isteyen herkese evlat(lar) nasip etsin. Çok güzel, çok başka bir şey ♥️

Canim benim bebegimi iyi aspire edememislerdi hastaneden ciktigimiz gun burnu tikaliydi cocuk doktorumuza sordum aspire edebilirmiyim diye et hicbisey olmaz dedi iki ayligiz 10 kez ettim sanirim cok tikaniyor burnu bu kez uyumuyor emmiyor tikaliyken aspire edince cok rahatliyor
Demi ne bilim annem ayrı kayınvalidem ayrı korkutuyor. Benimde az kapansa hemen öksürük başlıyor memede durma süresi kısalıyor

Back