- 29 Ekim 2019
- 6.702
- 1
- 8.803
- 198
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
Canım benim kendini bu kadar strese sokma ciddiye alma. Bebeğini olumsuz etkileyecek gerginliğe girme. Tartışmaya gerek yok. Herkes istediği topiği açar altına istediğini de yazar. Kanaman yoğun mu oldu???Oncelikle gunaydin kizlar, umarim hamileliginuz sorunsuz geciyordur. Sabah ilk uyandigimda uyari mesajiyla uyandim. Bana yazilansa Ekim Kasim topiginde uygunsuz mesajimin oldugu ve brlli bi sure girisim kisitlana bilecegiydi. En son yazdigim mesajlar bunlar birisi mesajima bu patavatsiz diye yazmis bende tatlca takilarak o sizin patavatsizliginiz diye cevap vermisim. Anlamadigim sey gercekten sitemi bunu uygunsuz bulmus yoksakafayi yiyen birileri mi mesajimi sikayet etmis? Yazdigim tek sey hamile kalanlari tebrik edip bu qrupa cagirmak digerlerine de umut olsun diye bende 5 kezde anne oldum umudunuzu yitirmeyun rabbim size de yasatsin bu duyguyu demekdi.
Hamile kalmamiz bunu saglikla devam etdirecegimize ve yuzde yuz saglikli bebekler kucagimiza almamiz anlamini tasimiyor. Cok zorluklu ve farkli sekillerde hanile kaldigimiz icin inanin benimde icim icini yiyo bisey ildumu diye ustelik dun kanamayla hastaneye gutdim. Yani kimise imrendiricek bi durumum bile yokken neden boyle dusunen arkadaslar var anlamiyorum. Bu qrubun acilmasindan ve hamileleri bu qruba davet etmemizxen rahatsiz olan arkadaslar o qrubda hamilelikle ilgili konusab her kese patavatsiz anlayissiz falan diye mesajlar atma luksunu kendilerinde nasik goruyo? Bi tarafdanda neynis hamile olamayanlara bu qruba gelin dememej onlari kirmis. Burda kirilan iki kisi var birisi ben digeri Minnaklarim. Profil ismimize kadar takinti haline almis arkadasimizi uyarmaj ve acisini anlamak yerine “evet haklisiniz yanlis yapiyorlar soyle boyle diyip ustelik sayfamizi engellemeye calismak bana gore hamile kadina yapilan psikolojik siddetdir.
Ben herkesin acisini deribden anliyorum benden iyu kimse anlayamaz.yasadiklarinuzi dibe kadar yasamis biri olarak... yuzlerce kez yuzune anne olamazsin evkatlik edin diyen biri olarak.... sabahlara kadar bagirarak nedden anne olamiyorum diyen biri olarak... duyunlere dogum gununkrre aglaya aglaya diktordan cikip gelip dusunu makyajini yapib dunyanin en mutlu biriymis gibi davranan budi olarak... en sonunda 26 yasinda donasyon yaptirib bebeginin kendine benzememesi huyu suyu kani cani farkli ola bilmesini kabullenen biri olarak bi rahat birakinda iki tane nokta gibi kesenin mutlukugunu yasayayimz...
26 yaşından sonra yazdığın kısmı tekrar okudum. Sen çok güçlü bir kadın ve çok güçlü bir anne olacaksın arkadaşım.Oncelikle gunaydin kizlar, umarim hamileliginuz sorunsuz geciyordur. Sabah ilk uyandigimda uyari mesajiyla uyandim. Bana yazilansa Ekim Kasim topiginde uygunsuz mesajimin oldugu ve brlli bi sure girisim kisitlana bilecegiydi. En son yazdigim mesajlar bunlar birisi mesajima bu patavatsiz diye yazmis bende tatlca takilarak o sizin patavatsizliginiz diye cevap vermisim. Anlamadigim sey gercekten sitemi bunu uygunsuz bulmus yoksakafayi yiyen birileri mi mesajimi sikayet etmis? Yazdigim tek sey hamile kalanlari tebrik edip bu qrupa cagirmak digerlerine de umut olsun diye bende 5 kezde anne oldum umudunuzu yitirmeyun rabbim size de yasatsin bu duyguyu demekdi.
Hamile kalmamiz bunu saglikla devam etdirecegimize ve yuzde yuz saglikli bebekler kucagimiza almamiz anlamini tasimiyor. Cok zorluklu ve farkli sekillerde hanile kaldigimiz icin inanin benimde icim icini yiyo bisey ildumu diye ustelik dun kanamayla hastaneye gutdim. Yani kimise imrendiricek bi durumum bile yokken neden boyle dusunen arkadaslar var anlamiyorum. Bu qrubun acilmasindan ve hamileleri bu qruba davet etmemizxen rahatsiz olan arkadaslar o qrubda hamilelikle ilgili konusab her kese patavatsiz anlayissiz falan diye mesajlar atma luksunu kendilerinde nasik goruyo? Bi tarafdanda neynis hamile olamayanlara bu qruba gelin dememej onlari kirmis. Burda kirilan iki kisi var birisi ben digeri Minnaklarim. Profil ismimize kadar takinti haline almis arkadasimizi uyarmaj ve acisini anlamak yerine “evet haklisiniz yanlis yapiyorlar soyle boyle diyip ustelik sayfamizi engellemeye calismak bana gore hamile kadina yapilan psikolojik siddetdir.
Ben herkesin acisini deribden anliyorum benden iyu kimse anlayamaz.yasadiklarinuzi dibe kadar yasamis biri olarak... yuzlerce kez yuzune anne olamazsin evkatlik edin diyen biri olarak.... sabahlara kadar bagirarak nedden anne olamiyorum diyen biri olarak... duyunlere dogum gununkrre aglaya aglaya diktordan cikip gelip dusunu makyajini yapib dunyanin en mutlu biriymis gibi davranan budi olarak... en sonunda 26 yasinda donasyon yaptirib bebeginin kendine benzememesi huyu suyu kani cani farkli ola bilmesini kabullenen biri olarak bi rahat birakinda iki tane nokta gibi kesenin mutlukugunu yasayayimz...
Yox ya leke seklinde oldu doktor olucagini soylemisdi korkmamami soylemisti igne old yatdim suan hicbisey yok sukurCanım benim kendini bu kadar strese sokma ciddiye alma. Bebeğini olumsuz etkileyecek gerginliğe girme. Tartışmaya gerek yok. Herkes istediği topiği açar altına istediğini de yazar. Kanaman yoğun mu oldu???
Dikkat et kendine canımYox ya leke seklinde oldu doktor olucagini soylemisdi korkmamami soylemisti igne old yatdim suan hicbisey yok sukur
Aynen canim işte orda sonucu aldık ama bir adım sonraki süreç başladı. Sonuc topiğinde hamilelik süreci yazılır mı ya vallahi kafayı yiyesim geldi iki gündür. Ben hepsine de bakıyorum topiklerin ama şu an sürecime uygun olana yazıyorum. Bizde faktör men Oraya bile görüyorum tedavi sürecinde ne yapıldığını merak eden varsa yazıyorum. Dün Ankara da merkez sormuşlar ona da yazdım gittiğim merkezleri. Anlamadım gitti neyi dert ettilerEvet kizlar konuyi uzatmak hos olmaz. Herkesin ne yasadiklarini bilemeyiz. Kendi adima konusursam tedavi surecte bir suru 2020 anne basliklar vardi hic birisine bakmadim cunku onlar adina sevinsemde kendi adima uzulecegimi biliyordum burasi acik platform kendi durmuna hangisi uygunsa orda konusma yaparsin bu cok normal. Zor surecten gecip pozitif gordukten sonra hele kese gordukten sonra sevinmek heyacanlanmak cok dogal birsey suan negatif sonra pozitif alan arkadaslar da aynisi yapacaktir gayet normal bu.
Sevgiler
Yaptıkları gerçekten ayıp sonuçta hepimiz biliyoruz bu topiği neden açtığını orda kese gördük kalbi duyduk cinsiyeti öğrendik demek ne kadar doğru olurdu ki?Negatif gören tedaviyi bırakan o kadar da kişi varken bu cümlelerimiz onları incitmeyecek miydi? Ortada dışlama ya da ayrıştırma kesinlikle yok neden farklı algı yapılıyor rahatsız olan girmesin okumasın kendini nerde rahat hissediyorsa orda devam etsin biz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yokAynen canim işte orda sonucu aldık ama bir adım sonraki süreç başladı. Sonuc topiğinde hamilelik süreci yazılır mı ya vallahi kafayı yiyesim geldi iki gündür. Ben hepsine de bakıyorum topiklerin ama şu an sürecime uygun olana yazıyorum. Bizde faktör men Oraya bile görüyorum tedavi sürecinde ne yapıldığını merak eden varsa yazıyorum. Dün Ankara da merkez sormuşlar ona da yazdım gittiğim merkezleri. Anlamadım gitti neyi dert ettilerneyse iki bayana cevap vermeyeceğim artık kapansın konu.
Yaptıkları gerçekten ayıp sonuçta hepimiz biliyoruz bu topiği neden açtığını orda kese gördük kalbi duyduk cinsiyeti öğrendik demek ne kadar doğru olurdu ki?Negatif gören tedaviyi bırakan o kadar da kişi varken bu cümlelerimiz onları incitmeyecek miydi? Ortada dışlama ya da ayrıştırma kesinlikle yok neden farklı algı yapılıyor rahatsız olan girmesin okumasın kendini nerde rahat hissediyorsa orda devam etsin biz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yok
Kızlar ya ben kilo almak yerine kilo veriyorum. Ve kusmam, bulantım yok. Hani bunlar olunca verirlermiş ya kadınlar. İlk takibi kese tarihinden beri yapıyorum 1.5 kilo verdim. İki tane olunca beslenemiyorum mu acaba diye korkuyorum. Doktor şu an kandan besleniyor yediklerini henüz almaya başlamadı dedi. Aslında yiyorum da ekmek fazla yemiyorum gerisini yiyorum ama bilemedim.
Korkuyorum çok yesem mi diye düşünüyorum zaten kiloluyum bu sefer önünü alamazsam diyorum ya beslenemez küçük kalırsalar diyorum iki arada kaldım :)) pekmez içiyorum her sabah ne buluyorsam yiyorum ekmek i bırakınca ben normalde de kilo veriyorum. 3. Aya kadar böyle gitsin olmadı sonra biraz daha fazla yerim bebeklerin kilo durumuna göreÇok normal inan sonra çifter çifter alırsın gör bak. Bende oğlumda ilk başta verdim hiç kusmam olmadı sadece iştahsızlık 2 hafta kadar oldu. Doktorun dediğine güven kandan besleniyorlarkan yapan şeyleri tükete bilirsin mesela.
Ayıp kime gore ayıp sizin düşünceniz baskasina doğru gelmiyor diye ayıp olmuyor hanimefendiYaptıkları gerçekten ayıp sonuçta hepimiz biliyoruz bu topiği neden açtığını orda kese gördük kalbi duyduk cinsiyeti öğrendik demek ne kadar doğru olurdu ki?Negatif gören tedaviyi bırakan o kadar da kişi varken bu cümlelerimiz onları incitmeyecek miydi? Ortada dışlama ya da ayrıştırma kesinlikle yok neden farklı algı yapılıyor rahatsız olan girmesin okumasın kendini nerde rahat hissediyorsa orda devam etsin biz burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yok
Hamile kadina yapılan psikolojik şiddet mi ya boyle bir algı mi yaratmaya calisiyorsunuz hamile olmak da baskasini uzmek anlamina gelmiyor bunun farkinda olunOncelikle gunaydin kizlar, umarim hamileliginuz sorunsuz geciyordur. Sabah ilk uyandigimda uyari mesajiyla uyandim. Bana yazilansa Ekim Kasim topiginde uygunsuz mesajimin oldugu ve brlli bi sure girisim kisitlana bilecegiydi. En son yazdigim mesajlar bunlar birisi mesajima bu patavatsiz diye yazmis bende tatlca takilarak o sizin patavatsizliginiz diye cevap vermisim. Anlamadigim sey gercekten sitemi bunu uygunsuz bulmus yoksakafayi yiyen birileri mi mesajimi sikayet etmis? Yazdigim tek sey hamile kalanlari tebrik edip bu qrupa cagirmak digerlerine de umut olsun diye bende 5 kezde anne oldum umudunuzu yitirmeyun rabbim size de yasatsin bu duyguyu demekdi.
Yaptigim hic bi yorumda sonucu negativ olan arkadaslari uzecek bir kelime bile bulamiyorum . Lutfen bulduysaniz siz bana gostere bilirmisiniz? Tam anlaminda ne istediyinizu ne beklediyinizi anlayamadim. Konu ikinci bu qrup acmaksa ve ya oraya arkadaslari davet etmekse sizi bu uzduyse peki neden ilk qrupda hamilelikle ilgili yazilanlara hepiniz bi agizdan patavatsiz dusencesizsiniz yorumlari yapiyosunuz? Kafayimi yediniz kardesim? Diger qrup acmak kotu hamileleri oraya cagirmak ve bu sureci mutlu bisekilde orda paylasmak dusuncesizlik bide bi suru negativ alan arkadaslarimizin oldugu ilk qrupta da kese gordum diye mesaj atarak linc yememiz normal ?Hamile kadina yapılan psikolojik şiddet mi ya boyle bir algı mi yaratmaya calisiyorsunuz hamile olmak da baskasini uzmek anlamina gelmiyor bunun farkinda olun
İkiz bebeklerin kilo eksikliği annenin yediğini iki ye bölüşmeleri. Ama çift yumurta da bebekler birbirini etkilemiyormuşS shemsim canım biraz önce bir yazı okudum. Sen dün dedin ya biri küçük. Çift yumurta ikizinde bebeklerin gelişimi birbirini etkilemezmiş. Ayrı ayrı iki bebek olarak başlarmışlar. Bende acaba iki tane ondan mı tek bebeklere göre küçük oluyorlar diye düşünmüştüm bu durum tek yumurta ikizleri için geçerliymiş. Onlar birbirlerinin gelişimini yavaşlatabilirmiş.
Yani ayri kesedelerse bi sorun olmaz yani ?S shemsim canım biraz önce bir yazı okudum. Sen dün dedin ya biri küçük. Çift yumurta ikizinde bebeklerin gelişimi birbirini etkilemezmiş. Ayrı ayrı iki bebek olarak başlarmışlar. Bende acaba iki tane ondan mı tek bebeklere göre küçük oluyorlar diye düşünmüştüm bu durum tek yumurta ikizleri için geçerliymiş. Onlar birbirlerinin gelişimini yavaşlatabilirmiş.
Sana uzun uzun yazmak istedim bence sen uzakta yasa aslinda senin gerçekten demek istedigin tabirinle ötede ...Kendi kendinize ne yaşıyorsanız uzakta yaşayın ilgilenmiyorum düşüncelerinizle. Ciddiye almıyorum yani anlatabildim mi?? Bu topik başlıklı başka bir topik daha var. 2020 de anne olacak tüp bebek anneleri diye. Neden bu kadar hazımsız oluyor insanlar ben bunu anlamıyorum. Yaşınız ve algılama seviyeniz ne bilmiyorum ama benim canım o grupta hamile kalan arkadaşlarla hamilelik sürecini paylaşmak, birlikte bu süreci yaşamak istedi. BUNDAN SİZE NE???? orda pozitif gören herkese de topik açık. Başlığını okuyunca bence algılamış olman lazım. İlk mesaja da yazmışım EKİM KASIM AYINDA TRANSFER OLUP POZİTİF SONUÇ ALAN TATLI ANNE ADAYLARI neyin kafasını yaşıyorsunuz. Pozitif görmemiz mi sizi rahatsız etti yoksa bundan sonraki süreçte birbirimizle fikir alışverişin de bulunmamız???? İmreniyoruz dedi dünkü bayan bence hazmedemiyorsunuz. Bu da kötü bir kalbe sahip olduğunuzu gösteriyor. Şunun empatisini yapmak çok mu zor. Arkadaş topiği açtı hepimiz aynı süreçleri yaşıyoruz ve aynı dönemde pozitif değeri gördük. Ne yapmamızı istediniz burdan yazdıklarımızı ordan mı devam etseydik. Ne zaman kalbi duyacaksın bebeğin kesesi göründü mü hangi tahlili istediler. Ne istiyorsunuz ya cidden ben sen orda üzülürken altına gelip ya kızlar cinsiyetini öğrendik çok mutluyum havalara uçtum mu deseydim. Bi gidin Allah aşkına işiniz gücünüz yok saldıracak yer arıyorsunuz. Kaldı ki ben o topiğe halen geliyorum. Bir kişi yaşadığımı yaşamış mı yardımcı olabilir miyim diye tek tek mesajları okuyorum. HERKES KENDİ KALBİNİN EKMEĞİNİ YER. BEN NİYETİMİ BİLİYORUM. İÇİM RAHAT RABBİM DE BİLİYOR. ONUN İÇİN BENLİK SORUN YOK. Ayrıntılı son açıklamamdır canınız nasıl istiyorsa öyle düşünün. İyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?