- 28 Ekim 2016
- 3.382
- 3.425
-
- Konu Sahibi banabenigeriver
+1 öncelikle kendiyle barışık, kendinden tatmin olmalı insan. Zaten sonra her şeye güzel bi yönden bakabiliyo. Erkekler de pozitif güler yüzlü hatuna bayıldıkları için ilgi hep üzerimizde oluyoSize bişey diyim insanlara bakın genel olarak hayatta ortalama mutlu bi insan işte de mutlu oluyor evde de kocasıyla da.Çok klişe gibi gelebilir ama mutluluk gerçekten içimizde. Pozitif insanlar sorunları büyütmeyip daha uzlaşmacı kişiler oluyolar ve bu hayatın her alanında zincirleme etki yaratıyor.Evinde çok mutlu olup işinde çok mutsuz bi insan göremezsiniz bence.Mutluluk bi yaşam biçimi daha doğrusu pozitiflik.Negatif insan her şey süper gitse de bişeyle tatmin olmuyor her zaman kendisine bi sorun buluyor.
Of karnıma ağrı girdiHayalimdeki adamla evliyim ama hayalimdeki evliliği yaşayamıyorum mesai saatlerinden dolayı.
Yayında ve yapımda emeği geçen herkesin Allah belasını versin.
Ben!Yoksa evlilik herkes için bir imtihan mı?
Bence beklentiler fazla olunca ınsan hayal kırıklıgına ugruyor. Illakı terslıkler olacak ıllakı maddı sıkıntı olacak ıllakı tartısma anlasmamazlık kaynana dırdırı vrsaıre olacak bunlar doganın kanunu onemlı olan sabretmek, gogus germek. He bunun yanında tabı hassas noktalar vardır kadından yana aldatılma yalan soylenme bu kısıden kıseye degısır tabı bunlar olursa bıtecekse bıter. Ben mesela 2. Evlılıgımı yaptım cok sukur hayalımdekı evlılık cok beklentim yoktu tabı Sadece huzurum olsun esım sadık olsun yeter dedım. Kaynana kaynata gorumcd eltı bunların hepsı kapımın dısında kapımı orttugum an esımle ben basbasayım onemlı olan kafa uyusması koruyup kollaması sahıplenmesı. Bazı ınsanlar gıbı zengın olsun yakızıklı olsun vıllası arabası olsun her gun gezelim tozalım kamp yabalım yurt dısı tur yapalım demedım hayat toz pembe değil cunku acı gercekler vardır bunları kabullenip gercekcı goz ıle bakmak gerek o zaman bazı seyler daha da kolaylaşıyor emın olun daha yazamadıgım o kadsr tak tık varkı kendımce ben kolayı boyle buldum tavsıye ederım.
Eşimle görücü usulü evlendim ve sevmesem asla yaşadığım şeylere susmazdım.Yani o seviyor ben sevmiyorum gibi bir durum yok öncesinde ne o beni görmüştü ne ben onu zaten beni sevmemesi için bir sebepte yokBin kere dünyaya gelsem bin kere eşimle evlenirdim... Şükürler olsun bunu dedirtene... O da hep keşke seni daha önce tanısaydım der.. Halbuki evlendiğimizde 26 yaşındaydık.. 5 yıllık evliyiz... :) Tartışmıyor muyuz? Elbette.. Ama bağırış çağırış değil.. Saygısızlık olmadan insanca... Tereliye hanım sen sıttin sene mutlu olamazsın.... Neden? Çünkü eşini sevmeden evlendin.. O seni seviyor diye.. Acıdım evlendim demiştin bir konunda... Kaldı ki deve kini var sende.. Kayınvalidenlere taktığın için mutsuzsun... Sen de bir daha dünyaya gelsem yine eşimi seçerdim diyebilir miisn? Diyemezsin... O yüzden sen imtihanın ta kendisisin... Adamın da kendinin de başını yakmışsın... Kusura bakma ama malesef durum bu....Herkes hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştiremiyo olabilir.. Benim de bir çok hayalim vardı... Ama olmadı.. Bu benim eşimi sevmememe ve onunla mutsuz olmama sebep asla olamaz... Çünkü eşimi seviyorum.. Seviyorsa insan böyle küçük şeyleri takmamayı biliyor... Mutluluk benim için eşimin, çocuğumun ve benim sağlıklı oluşumuz... Huzurla yediğimiz yemek.. Oynadığımız oyunlar... İzlediğimiz filmler... Beraber içtiğimiz çay... Oğlumuzun sesi... Bilemiyorum tereliye... Sen eşini sevemedin... İmtihan olarak görüyorsun evliliği... Ama imtihan evliliğin değil.. Sensin...
İyice ölçüp tartmadan, "bu kişidir aradığım" demeden, çocuğa kediye garsona davranışını gözlemeden, kitaplığından en sevdiği kitabı sorup alıp okumadan, yataktaki uyumunuzu bilmeden, birlikte kaliteli sohbet edeceğin biri mi önemsemeden, stresli anlarda delirir /parlar mi, sakinliğini korur mu ölçmeden,tartmadan...
Sırf evlilik yaşındasın diye karşına çıkan 'niyeti ciddi' insanlarla evlenirsen elbet evlilik sınav olabilir
Ama tersi şekilde, emin adımlarla ilerlersen mutsuz olacağını düşünmüyorum