Hayalindenki evliliği yaşayan gerçekten var mı?

Çok şükür ki var mutlu evlilik :) ben.. ama ilk 1 yıl staj yılı gibi farklı kültürle büyümüş yetişmiş belki bambaşka bir dünyası olan bir adamla ortak noktada buluşmaya çalışıyorsun .. ama saygıyi kaybetmemek en büyük kriter kimse kimsenin edepsizligini nazini tribini sonuna dek çekmez zorunda da değildir.. kızlar olay evlenince olay prenses olmakta değil hanimefendi olabilmekte..tatlı dil güler yüz ve sıfır gurur mütevazılik ve çok sukur ki büyük mutluluk

Neyim zormuş benim...Sanırım sizde yaşadıklarımı abartıp konular açtığımı düşünüyorsunuz.Ben veya ailem kötü insanlar olsak eşim kına günü bizim içim hesap sorup reddedilmeyi göze almazdı.
Neden evliliğinin kötü olduğunu ve imtihan olduğunu düşünen birine tanımadan bilmeden zorsun vs gibi ithamlarda bulunuluyorki aynı evde mi yaşadın, eşini mi tanırsın, ağlarken yanındamıydın! Kadının kadından başı düşmanı yok mu sözüne inanasım geldi

Neden evliliğinin kötü olduğunu ve imtihan olduğunu düşünen birine tanımadan bilmeden zorsun vs gibi ithamlarda bulunuluyorki aynı evde mi yaşadın, eşini mi tanırsın, ağlarken yanındamıydın! Kadının kadından başı düşmanı yok mu sözüne inanasım geldi
Aaah canım benim aynen öyleee daha neler görürsün konularda bu ne kiii....

Bu evliliği yaşamak için daha önce iki nişanı hiç düşünmeden attım. Eşim üçüncü kişi yani. Arada başkaları da oldu evlenmek niyetiyle görüşen. Denedim, gözlemledim ve benim için en uygun kişinin eşim olduğuna karar verip o yola çıktım.

İlk nişanımda 20 yaşıma yeni girmiştim ve ailesi sorunlu diye bıraktım. Çok seviyordum ama hiç düşünmedim bırakırken.

İkincide hem ailesi hem kendisi sorunluydu. Çok dedikoducu bir aileydi. Elti vardı ki çok içten pazarlıklıydı. Kv olacak kişi çok gösteriş meraklısıydı. Nişanlandığım kişi çok tutarsız ve parasını harcayıp borca giren birisiymiş. Bunları nişandan sonra anladım. Bıraktım.

Etrafımda kimse bırakma demedi. Aksine desteklediler beni. Ailem en başta. Ben hayret ediyorum sizleri mutsuz gördüğü halde bırakma diye direten aileleri okudukça. Arkadaşlarım, akrabalarım herkes bana destek oldu. Mesela nişanı ben atınca o kişi delirdi. Beni, abilerimi arayarak özel durumlarımı anlatıp rezil etmiş. Ufak tefek yalanlarım elbet vardı. Onları anlatmış. Anneme benim bakire olmadığımı anlatmış. Kimse bana kızmadı. Aksine biran önce kurtulalım şundan dediler. Annem ona kızmış hatta. “Benim kızım olmasını geç genç bir kız sana sırlarını vermiş güvenip sende böyle anlatarak kendini küçük düşürüyorsun” demiş. Annem bana dönüp bunları anlatmadı bile. Ben çok sonra olaya şahit olan bir arkadaşımdan duydum. Benim annem babam da öyle okumuş etmiş insanlar değil yani. Köyden gelmiş insanlar. Ama bana ve kararlarıma hep saygı duydular.

Eşimle beş yıldan sonra evlendik. Çok gezdim onunla. Onlarca şehir gördük elele. Her yönden birbirimizi tanıdık. Ailesi ile tanıştım gidip evlerinde yatılı misafir oldum. Ki ailesi yaklaşık 1000 km uzakta. Herşeyleri ile dört dörtlük insanlar. Şimdi ise hayal ettiğim o saygı ve sevgiyi yaşıyorum. Çok saygılı kayınpederim ve kayınvalidem var. Ablam gibi beni koruyup kollayan iki görümcem var. Bu biraz da bizim elimizde. Aklımıza estiğinde bütçemizi ayarlayıp hala gezeriz. Gece yarısı kalkar gezmeye gideriz. Saat vs bizi bağlamaz hiç. Ne çok bağlıyız birbirimize ne çok uzak. Seçtiğim hayatı yaşıyorum. İleride ne olur bilemem ama şimdilik çok mutluyum.
Annenizi ayakta alkışladım 👏👏👏

X