- 28 Kasım 2010
- 41.532
- 137.418
-
- Konu Sahibi banabenigeriver
:)) ilk cocuk gidiyo genelde 2,3 gibi basliyoda:) insallah sizinki bi omur sursun tatlim:)Yedi yıllık tontrikocum
Cicim aylarında değilim bi kızım var altı yaşında çocuk krizini de gördüm,iyi diyebilirim artık sanırım
Valla mutluyum ya
Hep öyleydi bakma canım. Annem babama bir sayar ki of. Bütün sülalesini yad eder. Ne kavgalar kufurlesmeler. Toplum hep aynıydı. Hiç kibar bir millet olmadık bence. Sadece insanlar eskiyi hep iyi hatırlamak eğilimindedir. Severek evlenen kısmı ise şu yanlış anlama bir öküze aşık olunuyor ama lobido ve aşkın göze indirdiği perde ile öküz kuğu sanılıyor. Hareketleri farklı şekilde yorumlanıyor. Aynı eve girince gözdeki perde de kalkıyor tabi. Öküz meğer aynı imiş de genç kızımız fark etmemiş. Dış etkenin etkili olmasi çok normal. Çünkü biz hayatı o dış etkenler için yaşıyoruz. Elalem ne der. Elti ne der komşu ne düşünür akrabalar ne yorumlar diye diye hayatı kendimize zindan ediyor o zindandan çıkamadan ölüp gidiyoruz.
Hiç inanasım gelmiyor öyle diyenlereTesekkur ederim. Valla bazilari hic tartismadigini iddaa ediyor bilemicem ne kadar dogru, biz onlardan degiliz. Ama genel olarak mutluyuz bana göre.
Öyle canım. Genellikle bağımlıyız ve özgüveni düşük insanlarız. Hep onaylanma bekliyoruz. Dışlanma/ kabul görmeyecek olma fikri çıldırtıyor. Yoksa zaten sevdiğin arzuladığın kişi. Birebir sorun yaşama ihtimali azdır. Bireysel sorunlar tolare edilebilirken 3. Kişi kaynaklı sorunlar tolare edilemiyor. Komplekslerimizden arinirsak asarız ama bu çok zor.Evet. Aslinda dogru hep öyleymiş babam söylüyor,o yıllardan beri olan birsey diyor. Öküz u kugu sanmakta millet olarak herhalde iyi niyetimizden. Turk milletinin burcu akrep. Bilirsin belki. (29 ekim den dolayi) duygusal bir milletiz ama kaba..
Yazık gercekten bu girdaptan kac kisi cikabiliyor acaba. Benim esimle aramda bir problem yok mesela. Kavgalarimizin sebeplerine bakiyorum da hep akraba o bunu dedi su bunu yapti komsu dayi teyze bilmemne vs. Nefret ediyorum. Ben evde hem köpek besliyorum,hem ayı. Öküz de degil ayı.
Hayalimdeki evliliği yaşamadım ama çok mutluyum . Yani bazen insan hayalindekini yaşamıyor , ama yaşadığı şeyden de mutlu olabiliyor . Yani biraz karışık anlattım belki ama . Özet olarak çok şükür mutluyum demek yeterli
Sorunmu dersin bilmiyorum ama misal esim bana ya hayatım topla şurayı ne bu dağınık ya dedigi zaman ben hic alınmıyorum. Ya da sigara kokunu cekmek zorundamiyim diyor bazen. Gidiyorum mutfakta iciyorum. Bunlar harici hic sorun yasamadim 1 senedir. Hatta normalde kendime hic karıştırmam kimseyi.. tayt giymistim bu ne ya cikar bunu kilodun belli oluyor dedi ilk etapta direndim uf ne sacmaliyorsun sen falan sonra eh tamam dedim pantolon giydim. Esim ben yemek yapmadigimda bana neden yemek yapmadin? Diye 1 kez bile sormadi mesela. Ama atiyorum kaynanam duzensiz yasiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi cekip ceviren de kadindir dedigi icin suanda kaynanamla görüşmüyorum. Iste tam olarak senin dedigine çıkıyor bu durumÖyle canım. Genellikle bağımlıyız ve özgüveni düşük insanlarız. Hep onaylanma bekliyoruz. Dışlanma/ kabul görmeyecek olma fikri çıldırtıyor. Yoksa zaten sevdiğin arzuladığın kişi. Birebir sorun yaşama ihtimali azdır. Bireysel sorunlar tolare edilebilirken 3. Kişi kaynaklı sorunlar tolare edilemiyor. Komplekslerimizden arinirsak asarız ama bu çok zor.
Aynen olay tam olarak da bu. Eşin deyince sorun olmaz. Beraber yaşıyorsunuz ve beklenti içine girebilir. Ama kv sizin ev yaşantınız hakkında yorum yapamaz. Ayrıca niye yemek yapmadın diye sormasın zaten.Sorunmu dersin bilmiyorum ama misal esim bana ya hayatım topla şurayı ne bu dağınık ya dedigi zaman ben hic alınmıyorum. Ya da sigara kokunu cekmek zorundamiyim diyor bazen. Gidiyorum mutfakta iciyorum. Bunlar harici hic sorun yasamadim 1 senedir. Hatta normalde kendime hic karıştırmam kimseyi.. tayt giymistim bu ne ya cikar bunu kilodun belli oluyor dedi ilk etapta direndim uf ne sacmaliyorsun sen falan sonra eh tamam dedim pantolon giydim. Esim ben yemek yapmadigimda bana neden yemek yapmadin? Diye 1 kez bile sormadi mesela. Ama atiyorum kaynanam duzensiz yasiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi cekip ceviren de kadindir dedigi icin suanda kaynanamla görüşmüyorum. Iste tam olarak senin dedigine çıkıyor bu durum
Aynen arkadaşım .. çok doğru söyledinİnsan evlenince mutluluğu kalıplara sigdirmamayi öğreniyor bence
Mesela evlenmeden önce romantik sürprizler, hediyeler çiçek böcek vs mutluluk için olmalı diye düşünürdüm
Ama şimdi evde bana yardımcı olması, her konudaki sonsuz anlayışı, beni nazlaması, her an bana destek olması gibi durumlar daha fazla mutluluk sebebi
Çünkü bunları yapan bir eşle huzurlu oluyorsun, huzur olunca da mutluluk geliyor zaten
2 yıllık evliyim. Ruh halime göre değişebilir sorduğun soru.. :) Sonuçta aynı evin içinde olunca kardeşinle bile tartışıyosun. İllaki tartışmalar atışmalar oluyo. Ama genel anlamda eşimi düşündüğümde hata yapsa bile farkedip telafi eden, beni kırmamaya gayret eden, sevgisini esirgemeyen bi adamdır. O da insan tabi ara ara saçmalar. Aynı şekilde bende öyle :) Hayalimdeki evlilikmi diye düşündümde sorunu görünce çocuğumuz olunca tamda öyle olcak sanırım.Yoksa evlilik herkes için bir imtihan mı?
KimSonradan çıkıyorlar ortaya bakiyorsun yatılı okullarda büyümüş 14 yasinda evden ayrılmış. Simdi dayisi,ananesi herseyi kiymetli olmus. Onceden bayram nedir bilmeyen adam evlenince bayramlasmaya memlekete gitmek icin evdeki kapıyı kırıyor. Obur tarafta hesaplascaz
Aynen arkadaşım .. çok doğru söyledin
Evlenmeden önce şöyle böyle olsun diye düşündüğüm bazı şeylerden çok daha önemli şeyler olduğunu farkettim evlilikte ...
Ve çok şükür bunlar var eşimde . Ha tartışıyoruz , kavga da ediyoruz ama nerde durmamız gerektiğini biliyoruz açıkçası. Mesela evlenmeden önce benim için kriter bile olmayan (aklıma hiç gelmemiş birşey ) evlendiğimde ‘Allah’ım çok şükür’ dediğim birşey çok şey oldu . Mesela eşim ASLA küsmez . Ne olursa olsun . Bazen ben küserim ama max. 1 saat sürer . Ne olursa olsun gelir ‘hadi gel öpüşelim sonra yine küs’ der bana ... gel de küs (!)yani bence sadece hayallere sığdırmamak gerek . Mesela 1 saat önce tartıştık , ama şimdi beraber ceviz yiyoz
Allah herkesin gönlüne göre versin .
Kesinlikle evlenmeden önce hayal etmeyip kriter olarak aklımıza bile gelmeyen şeyler evlenince bize huzuru bulduruyor
Burada önemli olan doğru noktalara odaklanmak ve dediğim gibi mutluluğu kalıplara sığdırmamak
Hic mi kavga etmiyoruz hiç mi beni deli etmiyor
Tabi ki oluyor kavga da küslük de
Hatta birbirimizi yediğimiz çok şiddetli kavgalarımız da oluyor ama sonrasında eşimin gelip sakince konuşması, kendini ifade edip içini dökmesi ve bana seni anlıyorum hak da veriyorum deyip sarılması noktayı koyuyor
Hep söylüyorum eşim hayattaki en büyük şansım
Annemin bana dualarının karşılığı