Hayalindenki evliliği yaşayan gerçekten var mı?

Evlilik hıımm düşünüyorumda hayalimdeki evlilik gibi düşünceler ütopik geliyor bana.Elbetteki evliligi tüm bekarlar acayip güzel sanıyor ama işin ucu öyle değil.Bir kere maddi ve manevi zor bir kurum.Çocukda olunca hayatında ilk defa kesinlikle vaz gecemeyecegin bir sorumluluk altına giriyorsun ve sadece en başta senin sorumlulugun bu.Ama hiç bir zaman keşke evlenmeseydim demedim çünkü bekarliginda matah bir tarafi yok ama kolay bir hayat bekar olmak böyle üstünde sorumluluklar yok.Ama ben mutluyum evlendigime ve cocuk sahibi olduguma ama zaten evlilik şöyle böyle hayallerim şu bu gibi düşüncelerimde yoktu.

Evet. Aslinda dogru hep öyleymiş babam söylüyor,o yıllardan beri olan birsey diyor. Öküz u kugu sanmakta millet olarak herhalde iyi niyetimizden. Turk milletinin burcu akrep. Bilirsin belki. (29 ekim den dolayi) duygusal bir milletiz ama kaba..

Yazık gercekten bu girdaptan kac kisi cikabiliyor acaba. Benim esimle aramda bir problem yok mesela. Kavgalarimizin sebeplerine bakiyorum da hep akraba o bunu dedi su bunu yapti komsu dayi teyze bilmemne vs. Nefret ediyorum. Ben evde hem köpek besliyorum,hem ayı. Öküz de degil ayı.

Bırak evliliği Kim hayal ettiği hayatı yaşayabiliyor ki.. Ben hiç,, evlenmiş boşanmış, bi çocuğu olan biriyle evlenirim diye hayal etmemiştim. Bunla ilgili çok hayal de kurmazdım zaten. Mutlu olalım, huzurlu olsun evim, evine ailesine bağlı olan biri olsun dedim. Nihayetinde öyle biriyle de evliyim. Evlenmiş, bi çocuğu var, hiç düşünmemiştim böyle biri ile evleneceğimi ama adam %95 istediğim gibi maşallah. Allah bozmasın mutluyuz, huzurluyuz. Mesela Eşim asla tartışmayı sevmez. Zor oldu ama alıştım ona. Tartışmıyoruz hiç. İstemediğimiz şeyleri birbirimize söylüyoruz o kadar. Tartışma havasında değil. Kırıcı bi şekilde değil. Hatta evlenmeden önce ben illaki tartışırdım. Kavga ettiğimiz de oldu. Çok şükür evlendiğimiz den beri hiç kavga etmedik. Tartışmadık bile.
Çiftlerin birbirini iyi tanıması lazım bence. Yoksa hep kafada kurup kurup kesin bunu demiştir, şöyle yapmak istemiştir diyip bozuyoruz her şeyi.

Tesekkur ederim. Valla bazilari hic tartismadigini iddaa ediyor bilemicem ne kadar dogru, biz onlardan degiliz. Ama genel olarak mutluyuz bana göre.
Hiç inanasım gelmiyor öyle diyenlereHem zaten tartıştıktan sonra sarılmanın yeri ayrı.

Öyle canım. Genellikle bağımlıyız ve özgüveni düşük insanlarız. Hep onaylanma bekliyoruz. Dışlanma/ kabul görmeyecek olma fikri çıldırtıyor. Yoksa zaten sevdiğin arzuladığın kişi. Birebir sorun yaşama ihtimali azdır. Bireysel sorunlar tolare edilebilirken 3. Kişi kaynaklı sorunlar tolare edilemiyor. Komplekslerimizden arinirsak asarız ama bu çok zor.

Biz mutluyuz ya

Yılda bir kere anca kavga ederiz.

Eşim benden daha anlayışlıdır olgundur. Benden 10 yaş büyük.

Genelde idare eden taraf o olur. Ama görüyorum ki beni uzmemeye çalışıyor, anlayış gösteriyor gavur değilim ben de huysuzluğu bırakıyorum.

Aile konusunda ise hep yatılı okuduğu için ailesine düşkün biri degildir. Arada 12 saat mesafe var yılda 2 kere görüşürüz. Onda da hrp benim tarafimi tutar sagolsun.

İnsan evlenince mutluluğu kalıplara sigdirmamayi öğreniyor bence

Mesela evlenmeden önce romantik sürprizler, hediyeler çiçek böcek vs mutluluk için olmalı diye düşünürdüm

Ama şimdi evde bana yardımcı olması, her konudaki sonsuz anlayışı, beni nazlaması, her an bana destek olması gibi durumlar daha fazla mutluluk sebebi

Çünkü bunları yapan bir eşle huzurlu oluyorsun, huzur olunca da mutluluk geliyor zaten

Her an mutlu olmak imkansiz.
Başlarda birbirine alışana kadar anlaşmazlık çok oluyor.
En güzel zamanlarımız eşimin saçma sapan davranışları, kavgaları yüzünden gitti. Şimdi 6 senelik evliyiz. Bebeğimiz var. O hatalarını gördü, ben hatalarımı gördüm
Herşey yolunda genel olarak. Yine tartışma vs oluyor zaten.
Ama bana sorarsan ben kendimi 6 değilde 60 yıllık evli gibi yorgun hissediyorum. Giden benden gitti anlayacağın.
Şiddet, aldatma harici ben aramızdaki sürtüşmeyi hallederim, sabrederim diyorsan senin bileceğin iş.
Ama öyle her saniye aşk meşk yok. Zaten sıkarda insanı.
Bigün dalgalı bi gün güneşli

Sorunmu dersin bilmiyorum ama misal esim bana ya hayatım topla şurayı ne bu dağınık ya dedigi zaman ben hic alınmıyorum. Ya da sigara kokunu cekmek zorundamiyim diyor bazen. Gidiyorum mutfakta iciyorum. Bunlar harici hic sorun yasamadim 1 senedir. Hatta normalde kendime hic karıştırmam kimseyi.. tayt giymistim bu ne ya cikar bunu kilodun belli oluyor dedi ilk etapta direndim uf ne sacmaliyorsun sen falan sonra eh tamam dedim pantolon giydim. Esim ben yemek yapmadigimda bana neden yemek yapmadin? Diye 1 kez bile sormadi mesela. Ama atiyorum kaynanam duzensiz yasiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi cekip ceviren de kadindir dedigi icin suanda kaynanamla görüşmüyorum. Iste tam olarak senin dedigine çıkıyor bu durum

Aynen olay tam olarak da bu. Eşin deyince sorun olmaz. Beraber yaşıyorsunuz ve beklenti içine girebilir. Ama kv sizin ev yaşantınız hakkında yorum yapamaz. Ayrıca niye yemek yapmadın diye sormasın zaten.

Aynen arkadaşım .. çok doğru söyledin
Evlenmeden önce şöyle böyle olsun diye düşündüğüm bazı şeylerden çok daha önemli şeyler olduğunu farkettim evlilikte ...
Ve çok şükür bunlar var eşimde . Ha tartışıyoruz , kavga da ediyoruz ama nerde durmamız gerektiğini biliyoruz açıkçası. Mesela evlenmeden önce benim için kriter bile olmayan (aklıma hiç gelmemiş şeyler) evlendiğimde ‘Allah’ım çok şükür’ dediğim çok şey var . Mesela eşim ASLA küsmez . Ne olursa olsun . Bazen ben küserim ama max. 1 saat sürer . Ne olursa olsun gelir ‘hadi gel öpüşelim sonra yine küs’ der bana ... gel de küs (!) yani bence sadece hayallere sığdırmamak gerek . Mesela 1 saat önce tartıştık , ama şimdi beraber ceviz yiyoz
Allah herkesin gönlüne göre versin .

Son düzenleme:
Çok şükür mutlu bir evliliğim var Allah kaderimi güzel yazmış. Fedakar iyi kalplidir eşim.Beni kırmaz kavgalarımız olmaz ki ben huysuz mizmizimdir.Evlenirken büyük hayallerim yoktu. Bence beklentiyle alakalı ben para pul mal mülk yakışıklılık beklemedim.iyi insan merhametli içkisi kumarı olmasın kafi dedim.Yine şükür dünyanın en iyi kalpli erkeğiyle evliyim.Sessizdir çok savunamaz ilk zamanlar ailesine ezdirdigi oldu ama kimseye karşı kırıcı olamaz şimdi daha savunmalı bu konuda.Ama dediğim gibi beklentiyle alakalı mesela benim için süpriz bana aldığı mücevher değil,gezmeye gittiğimde arkadaşlarıyla buluşacağını söyleyip eve geldiğimde tüm evi temizlemiş olmasıdır.Bu arada şuan elleriyle bir yandan meyve yediriyor bi yandan fıstık veriyor agzima gel de sevme.Cok seviyorum.Allah herkese iyi insanlarla karşılaştırsin

Bin kere dünyaya gelsem bin kere eşimle evlenirdim... Şükürler olsun bunu dedirtene... O da hep keşke seni daha önce tanısaydım der.. Halbuki evlendiğimizde 26 yaşındaydık.. 5 yıllık evliyiz... :) Tartışmıyor muyuz? Elbette.. Ama bağırış çağırış değil.. Saygısızlık olmadan insanca... Tereliye hanım sen sıttin sene mutlu olamazsın.... Neden? Çünkü eşini sevmeden evlendin.. O seni seviyor diye.. Acıdım evlendim demiştin bir konunda... Kaldı ki deve kini var sende.. Kayınvalidenlere taktığın için mutsuzsun... Sen de bir daha dünyaya gelsem yine eşimi seçerdim diyebilir miisn? Diyemezsin... O yüzden sen imtihanın ta kendisisin... Adamın da kendinin de başını yakmışsın... Kusura bakma ama malesef durum bu....Herkes hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştiremiyo olabilir.. Benim de bir çok hayalim vardı... Ama olmadı.. Bu benim eşimi sevmememe ve onunla mutsuz olmama sebep asla olamaz... Çünkü eşimi seviyorum.. Seviyorsa insan böyle küçük şeyleri takmamayı biliyor... Mutluluk benim için eşimin, çocuğumun ve benim sağlıklı oluşumuz... Huzurla yediğimiz yemek.. Oynadığımız oyunlar... İzlediğimiz filmler... Beraber içtiğimiz çay... Oğlumuzun sesi... Bilemiyorum tereliye... Sen eşini sevemedin... İmtihan olarak görüyorsun evliliği... Ama imtihan evliliğin değil.. Sensin...

Yoksa evlilik herkes için bir imtihan mı?
2 yıllık evliyim. Ruh halime göre değişebilir sorduğun soru.. :) Sonuçta aynı evin içinde olunca kardeşinle bile tartışıyosun. İllaki tartışmalar atışmalar oluyo. Ama genel anlamda eşimi düşündüğümde hata yapsa bile farkedip telafi eden, beni kırmamaya gayret eden, sevgisini esirgemeyen bi adamdır. O da insan tabi ara ara saçmalar. Aynı şekilde bende öyle :) Hayalimdeki evlilikmi diye düşündümde sorunu görünce çocuğumuz olunca tamda öyle olcak sanırım.

Kim
Eşiniz mi o kapı kıran

Bence beklentiler fazla olunca ınsan hayal kırıklıgına ugruyor. Illakı terslıkler olacak ıllakı maddı sıkıntı olacak ıllakı tartısma anlasmamazlık kaynana dırdırı vrsaıre olacak bunlar doganın kanunu onemlı olan sabretmek, gogus germek. He bunun yanında tabı hassas noktalar vardır kadından yana aldatılma yalan soylenme bu kısıden kıseye degısır tabı bunlar olursa bıtecekse bıter. Ben mesela 2. Evlılıgımı yaptım cok sukur hayalımdekı evlılık cok beklentim yoktu tabı Sadece huzurum olsun esım sadık olsun yeter dedım. Kaynana kaynata gorumcd eltı bunların hepsı kapımın dısında kapımı orttugum an esımle ben basbasayım onemlı olan kafa uyusması koruyup kollaması sahıplenmesı. Bazı ınsanlar gıbı zengın olsun yakızıklı olsun vıllası arabası olsun her gun gezelim tozalım kamp yabalım yurt dısı tur yapalım demedım hayat toz pembe değil cunku acı gercekler vardır bunları kabullenip gercekcı goz ıle bakmak gerek o zaman bazı seyler daha da kolaylaşıyor emın olun daha yazamadıgım o kadsr tak tık varkı kendımce ben kolayı boyle buldum tavsıye ederım.

Kesinlikle evlenmeden önce hayal etmeyip kriter olarak aklımıza bile gelmeyen şeyler evlenince bize huzuru bulduruyor

Burada önemli olan doğru noktalara odaklanmak ve dediğim gibi mutluluğu kalıplara sığdırmamak

Hic mi kavga etmiyoruz hiç mi beni deli etmiyor
Tabi ki oluyor kavga da küslük de
Hatta birbirimizi yediğimiz çok şiddetli kavgalarımız da oluyor ama sonrasında eşimin gelip sakince konuşması, kendini ifade edip içini dökmesi ve bana seni anlıyorum hak da veriyorum deyip sarılması noktayı koyuyor

Hep söylüyorum eşim hayattaki en büyük şansım
Annemin bana dualarının karşılığı

Bebeğin ve eşinle çok çok çok mutlu olmanı dilerim canım Allah bir avazda kurtarsın ikimizi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…