• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba evliliğim bitti

Eşiniz size ne gıbı sıkıntılar yaşattı

"Sürekli bana hakaret eden beni aşağılayan kısıtlayan bir kocaya sahibim. Paranoyak şekilde kıskanç benden başkasını gözü görmüyor" Eşiniz için yazmışsınız.
Sizi korkutmak istemem ama her gün medyada kadın şiddeti var.Bu eşle ayrılmaya kalktığınızda size zarar verir mi.
Tüm bunları düşünerek kendiniz için yol haritası çizmeniz lazım.
Geliriniz aileniz yok arkanızda bu anlaşılıyor.Ayrıldınız alacağınız nafaka sizi geçindirir mi.Çocuklar çok küçük değil.Çalışma konusunda ne düşünüyorsunuz.Çalışma imkanınız varsa bir işe başlayın.Çalışmaya başlayınca belki eşle beraber yaşamaya katlanabilir para biriktirirdiniz.Baktınız olmuyor boşanma konusunu ciddi önüne koyardınız.
Evet herşeyin farkında bilinçli bir kadınım.. ama öyle bir çıkmazın içindeyim ki.. ayrılmayı asla kabul etmiyor ki ayrılsam da peşimi bırakmaz maalesef. Evlenmeden önce çalışan kendi hayatımı kurmuş biriydim özgüvenim vardı. Ama beni asosyallestirdi. Kiskancligindn çalıştırmaz ki.

Ya bu erkeklerin sırf arkasında ailesi yok diye ezmeye calısmalarından gına geldi. Daha cok koruyup sizin arkanızda dağ olması gerekirken. Benden 9 yas büyüksünüz sizden kücügüm ama durumunuza üzüldüm. Maddi imkanlar yüzünden ve ailesi arkasında olmadıgı onun yanında sıgınamadıgı icin böyle heba olan nice kadınlar var. Ailenizle küs müsünüz? Annenizle konussanız belki size kıyamazlar. En azından cocuklarınız kücük onlarla ilgilenirler sizde calısırsınız
Babam ben 2 yasindayken vefat etmiş. Annem desen bencil bir kadın sadece hayatta kendini düşünür sorunları bilmesine rağmen sadece onun evine siginmiyayim diye aramaz sormaz bile. Arkanda aile olmayınca sahipsiz olunca böyle de bir adama denk gelince sonuç bu oluyor maalesef.

Bunu kocanız mı söylüyor yoksa sizin düşünceniz mi? 20 yaşınızda da sevgi sanmışsınız şimdi de aynı. Her kahrını çekmek çektirmek sevgi değil. Çalışmanızı kabul etmeyince de mi uyanmadınız? Amaç bu zaten, paranız geliriniz olmazsa gidemezsiniz ayrılamazsınız. Ailesi bana yıllarca şunu bunu yaptı demeyin, kocanız müsade ettiği için yapmışlar.

Elimiz ayağımız tuttuğu sürece hiç bir zaman geç değildir. Bu adamdan güzellikle ayrılamayacağınzı düşünüyorsanız belki bir iki cinnet geçirseniz korkar bunla mı uğraşıcam der. Yani yanlış bir şey yazmak istemiyorum çocukların velayeti tehlikeye girer mi girmez mi diye. Maddi durumunuz avukata danışmaya müsait mi? Ya ben artık korkuyorum bu psikopatlardan. Umarım bir çıkış yolu bulursunuz:(
Ben genç ve güzel bir kadınım açıkçası bunu övünmek için söylemiyorum ama kimse çocukları bile benim sanmaz öyle diyeyim. Bu yüzden ben ondan ayrılırsam başkasi ile olursam diye korkuyor. Bunun sevgi olmadığını biliyorum.. çok ayrılmak istedim ne eşya ne ev ne para hicbirsey istemedim ondan ama buna rağmen seni birakmam ben seni seviyorum senden başkası ile olamam sen benimsin çocukluk sevdamsın gibi şeyler söylüyor hatta ağlıyor. Defalarca anlattım niyetim başka biri ile olmak değil dedim mutlu değilim yapamıyorum dedim çocukları görmek istediğinde gör sana sorun asla cikarmam dedim. Sadece Nafakanı ödersin dedim. belki başkasını seversin mutlu olursun her gün kavga gürültü olmaz dedim dinlemiyr asla. Evde hir gür de çıkarsam da çıktı gitti sakinlesince ben tekrar geldi. Defalarca uzaklaştırma aldım. Polislerin yanında bile eve zorla girmeye çalıştı. Sitede rezillik çıkarıyor ailemi arıyor anlatiyr kendi ailesini arıyor beni kötülüyor sadece onu sevmemi onu birakmamami istiyr. Resmen bana bağımlı yaşıyor Çocuklarım bunları görmesin zarar görmesin diye hep affettim. Bu adaletsiz ülkede inanın bende korkuyorum.

Sizinle aynı durumdayım tek farkı eşimin sevgisini ilgisini asla hissetmiyorum yokum gibi evde sadece uyumak duş almak yemek yemek için vakit geçiriyor.
iki çocukla ev ödev yemek okadar yorgunluktan ağlıyorum bazen 1 hafta duş alamıyorum 2 yaşındaki bebeğim banyo kapısında ağlıyor diye off off bende, Nereden nasıl başlayacağım bilmiyorum mutlu olmco

Çok zor biliyorum yaşamayan bilmez.. benimki aşırı ilgili de ne oldu? Göya beni çok seviyor bana hediye alır altın alır cicekler.. maddi sıkıntım yok ama hayatım inanılmaz kısıtlı ve zor. Dışarıdan beni görseniz kadın ne kadar rahat yaşıyor diye ozenirdiniz belkide. eşi ilgili çok seviyor derdiniz. Çünkü herkes böyle görüp düşünüyor ve bana söylüyor. kimseye derdimi anlatamıyorum. ben psikopat bana bağımlı bir insan ile beraberim. yeterki onun yüzüne güleyim istediklerini yapayım benden iyisi yok benden başkasını gözü görmüyor adamın keşke başkasına aşık olsa beni unutsa silse diyorum.

Sizi sürekli kısıtlayan, göze sizden başka bir şey görmeyen, resmen size takık ama yine de kötü davranan bir erkekten nasıl kurtulacaksınız? Çocukları alıp gizlice gitmeyi kendinize yakıştıramamışsınız da aslında asıl problem öyle bir şey yapsanız peşinize düşmeyecek mi? Hırslanıp öfkelenip kinlenmeyecek mi?

Çocuklarınız kaç yaşında? Dönebilceğiniz bi aileniz var mı? Çalışın diyecem ama bu kadar kıskanç bi adam çalıştırmaz. Size hiç zarar verdi mi şiddet uyguladı mı? Ayrılsanız ne tepki verir kestirebiliyo musunuz

Eşiniz size ne gıbı sıkıntılar yaşattı
Evlendigimizdn beri ailesi ve benim aramda maalesef köprü olamadı. Aslında hamileliğimde başladı herşey. Kızım olucak diye bana yapmadıkları demedikleri kalmadı o da ailesi ile bir oldu daha sonra yine hamile kaldım sen erkek doguramazsn diye asagiladilar ki oğlum oldu. Mesela arkadaşlarına çok önem verdi onlar için hep başını belaya soktu ve bunun bedelini hepimize odetti. Evde en ufak birşeyde kavga çıkarır 5 dk sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıp bizi suçlu çıkarır. Akşama tekrar kavga çıkarır tekrar normale doner. Dengesizlikleri bizimde dengemizi bozdu. Tam bir narsist asla hatasını kabul etmez. Mesela rüyasında beni başka bir erkekle görmüş bunun için bile kavga çıkarır ve bunu yapmışım gibi davranır. Dinlediğim müzikte bile anlam çıkarır kim için dinliysn der o kadar yani. Burada söyleyemeyecegim o kadar çok şey var ki..

Allah yardımcın olsun bir çıkış yolu göstersin inşallah. Peki ayrılırsan bu adam seni bırakacak mı ondan da emin misin? Sonra dan uğraşmaz inşallah
Amin inşallah 🙏 maalesef ayrılık konusunu konuşunca bile deliye dönüyor 2 ay fln oldu bu konu açıldı bitirmek istediğimi söyledim kavga ettik sonra yatağıma geçtim bana seslendi bı gittim mutfakta kollarını kesmiş yerler kan içindeydi.. çok korktum ailesini aradım durumu anlattım fotoğraflarını attım ama çare olmadılar. Ayrilamiyorum bırakmıyor bana veya çocuklarıma zarar verir diye elim kolum bağlı bekliyorum. Bu zamana kadar ufak tefek beni hirplamasi hariç bize bisey yapmadı ama bu yapmick anlamına gelmiyor. Ona iyi davranmazsam isteklerini yapmazsam günümü zehir eder. Yani demem o ki ayrilirsam başıma ne geleceğini bilmiyorum..

Ya size vermeye kalkar mı boşanma olayı resmi hale getirilmeye çalışıldığında?
Ya da siz sonrasında nasıl bir plan yapıyorsunuz? Verilecek nafaka sizi tatmin etmeyecektir.
Ailenizle iletişiminiz hiç mi yok?
Kendine zarar veren biri zaten.. bana da çocuklara da zarar verebilir mi bilemiyrm.. bırakın resmi hale getirmeyi konusu bile açılınca çılgına dönüyor konuyu kapatmak zorunda kalıyorum odama gidip yatıyorum. Beni bıraksa nafaka para hicbirsey umrumda değil çalışır kazanırım Allah büyük ama bırakmıyor ki..

Herkese merhaba. İlkkez buraya girip derdimi anlatmaya ihtiyaç duydum belki bana fikir olarak yardımınız olur. 15 yıllık evliyim 35 yaşında iki çocuk sahibiyim. Eşimle severek evlendik aileler istemedi kendimizce nikah kıydık ne düğün ne takı gözüm birşeyi görmedi.. kimse de taşın altına elini koymadı zaten. Onemsemedim küçüktüm yuvam olsun yeter dedim Ama olmadı ailesi bana çok çektirdi ne yapsam olmadı.. ve çocuklarım buyuyesiye kadar saberettim ama artık hayatımın belkide yarısına geldim çok mutsuzum. Evliliğimi bitirmek istiyorum ama alışkanlıklar ve yeniden düzen nasıl kurarım bilemiyorm. Tüm yaşananlar bana yapılan haksızlıklar hep aklımda ve ben bunların üstüne oturup mutsuz yaşayıp bu hayata mutsuz devam etmek istemedigime karar verdim. Aslında bunu çoktandır yapmak istiyorum çok ayrılık esigine geldm ama eşim hep beni ikna etti duzelticm dedi ama hicbirsey duzelmedi. İçimde sevgide kalmadı saygida. O beni çok seviyor aslında çünkü gerçekten benim gibi onun her kahrını çeken bir salak daha bulamaz Sürekli bana hakaret eden beni asagilayan kısıtlayan bir kocaya sahibim. Paranoyak şekilde kıskanç benden başkasını gözü görmüyor. Kaç kere konuştum mutlu değilim ayrılalım dedim kabul etmiyor. Habersizce çocukları alıp terkedip gitmeyi de kendime yakıştıramıyorum. Sadece evliligimiz bitmesin diye ailesinin olduğu şehirden başka bir yere bile taşındık ama olmuyor. Bana yasatilanlardan sonra onu tekrar sevemiyorum polyannacilik oynamaktan insanlara mutluyuz imajı vermekten yoruldum. Ben artık gerçekten mutlu olmak istiyorum.Hayatımda başkası olsunda istemiyrm tek isteğim çocuklarımla huzurla yaşamak. Ama nerden baslicm nasıl yapicm bilmiyorum..

Kayinvalide problemlerini her ne kadar yaptıklarını unutamasamda şuan farklı bir sehirdeyim aştım. Ama anladım ki yaşattiklari benim yıllardır emek verdiğim evliliğimi bitirmiş. Arkamda bir ailem yok ve bunu bildikleri için hep beni ezdiler. Yıllardır sadece kendime güvenim olmasın diye çalışmama izin vermedi.. çocuklarım büyüdü biri 8 diğeri 10 yaşında. Kafam çok karışık. Sadece Allah'ıma bu mübarek ayda bana bir çıkış yolu göstersin diye dua ediyorum.

İnşallah 🙏 sadece üzerime araba var. Bir başlangıç için yeterli olacaktır mutlaka. Ama sorun para değil. Çalışır kazanırım gencim saglikliyim. Ama ya beni birakmazsa diye adım atamıyorum.

Evet herşeyin farkında bilinçli bir kadınım.. ama öyle bir çıkmazın içindeyim ki.. ayrılmayı asla kabul etmiyor ki ayrılsam da peşimi bırakmaz maalesef. Evlenmeden önce çalışan kendi hayatımı kurmuş biriydim özgüvenim vardı. Ama beni asosyallestirdi. Kiskancligindn çalıştırmaz ki.
35 yaşında, 15 yıldır evli ve çalışmayan bir kadınsınız. 20 yaşında evlenmişsiniz zaten. Evlenmeden önce ne kadar süre çalıştınız; o sürede kendi hayatınızı kurmaktan kastınız nedir ?

Araba sizin üzerinize olsa dahi aksine bir anlaşma yoksa evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır; ailenizden gelen miras vb ile almadıysanız.

Evliliğinizin ilk 4 senesinde çocuğunuz yokken, farklı bir hayat için neden bir adım atmadınız ?

35 yaşında, 15 yıldır evli ve çalışmayan bir kadınsınız. 20 yaşında evlenmişsiniz zaten. Evlenmeden önce ne kadar süre çalıştınız; o sürede kendi hayatınızı kurmaktan kastınız nedir ?

Araba sizin üzerinize olsa dahi aksine bir anlaşma yoksa evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır; ailenizden gelen miras vb ile almadıysanız.

Evliliğinizin ilk 4 senesinde çocuğunuz yokken, farklı bir hayat için neden bir adım atmadınız ?
Ben ailevi sebeplerden dolayı maalesef 16 yaşında evden ayrılmak zorunda kaldım. İki kız arkadaşım ile kirayi paylaşıp aynı evde 4 yıl yaşadım. Restaurantlarda bulaşık yıkayarak hayata tutundum. Aile yuva olmak istedim sevdim ya da sevgi sandım ve evlendim. herşey çocuk olduktan sonra daha da arttı aslında büyüdükçe evliliğimin normal olmadığını farkettim ama iş işten geçmişti..

Bir yakınım 2 kız çocuğu ile boşandı .
Önce eşyalı bi ev tuttu .
Sonra da kendi işini yaptı . ( terzi )

Evde hem çocuklarına baktı hem elbise , pantolon dikti .

Şimdi kendi evi var.

Allah kulunu darda bırakmıyor .

Bismillah deyip başlayın .
Allah'ım hem bana hemde tüm benim gibi çaresiz kadınlara yardım etsin inşallah 🙏 evlilik doğru insanı bulamadığımız zaman çok zormuş. Aile olmayı hiç böyle hayal etmemiştim. Ne mutlu ki bir hemcinsim kendi ayaklarının üzerinde durmuş. Ama benim sorunum sadece maddiyat değil manyak ruh hastası bir adamla evli olmak ve beni bırakmaması.. Allah'ım büyüktür bana bir kapı açacaktır inanıyorum. Allah'ıma sığınıyorum biliyorum ki bizi bizden daha çok düşünür. Şu mübarek günlerde bana dua edin. Beni kendi isteği ile bıraksın ve çocuklarımla mutlu huzurlu yuva kurayım 🙏

Sizi sürekli kısıtlayan, göze sizden başka bir şey görmeyen, resmen size takık ama yine de kötü davranan bir erkekten nasıl kurtulacaksınız? Çocukları alıp gizlice gitmeyi kendinize yakıştıramamışsınız da aslında asıl problem öyle bir şey yapsanız peşinize düşmeyecek mi? Hırslanıp öfkelenip kinlenmeyecek mi?
Defalarca anlattım güzellikle bitsin bu iş dedim belki tekrar evlenirsn sende mutlu ol bende çocuklarımla huzurla yasiyayjm dedim. Evlenmek kadar ayrılmakta normal dedim. Yıllarca herseyine katlandim ama daha fazla yapamıyorum. evden kaçıp gitmek istemiyorum dedim. Konuşulması gereken ne varsa söyledim ama ikna edemedim. Çocukları bile gözü görmüyor önce sen diyor sen olmasan onlar olmazdı diyor öyle bir ruh hastası.. çekip gidersem daha kötü sonuçlar doğurur farkındayım dediğiniz gibi kinlenecek bana.. bir anda ben yokum çocuklar yok deliye döner belki cinnet gecirir bilemiyorum ki.. bu ülkede adalet yok. Allah'ıma sığınıyorum bizi yaradan yarabbim elbet bir kapı açacak 🙏

Kıskançlığından çalıştırmayan erkek pek normal değil işte.Size zarar verebilir.Ondan dikkatli olun dedim.Evde çocuklarla ilgilenip onu yok saysanız.Zaten iki çocukla çok yoğunsunuz.Sizi kadın aktivitelerine kurslara da göndermez mi.Kafa dağıtmanız için diyoruz.Size çok üzüldüm nasıl yardım edilir bu eşle bilemedim ki.

Back
X