- 23 Haziran 2013
- 315
- 356
-
- Konu Sahibi banabenigeriver
görücü usulüyle mı evlendiniz ..yada şöyle diyeyim severek mı evlendinizTüm mesajları okudum üşenmeden...
Herkes evliliği kendince yorumlamış, arada çok hoşuma giden yorumlar da oldu.
Bana göre evlilik bir imtihan (kendi evliliğim için diyorum genel anlamda değil). Çünkü doğru kişiyle yapılan evlilik insana dünyada cennet hayatı yaşatırken, yanlış kişiyle yapılan evlilik tam tersini yaşatabiliyor.
Eşim kötü bir insan değil, şiddet, hakaret, aldatma veya bizim toplumumuzda bir evliliği bitirmek için kalıplaşmış ne varsa muhtemelen bizim evliliğimizde yok. Ama mutlu muyum? Çoğunlukla hayır.
Bir insanla ömür geçirebilmek için sadece iyi insan olması yetmiyor ne yazık ki. Eşimle çok zıt karakterleriz (o bunu kabul etmese de). Çoğu zaman boğulduğumu hissediyorum. Ve burada birçok kişinin yazdığı beni en çok etkileyen şey "bir daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirim" cümlesi oldu. Düşündüm de ben 7 yıllık evliliğimde bunu hiç düşünmedim veya dile getirmedim. Bundan sonra da fikrim değişir mi bilemiyorum.
görücü usulüyle mı evlendiniz ..yada şöyle diyeyim severek mı evlendiniz
peki bir ışık falan almadınız mı ..yada heyecan falan olmadimi hiç ..evlilikte falanGörücü usulü evlendik.
peki bir ışık falan almadınız mı ..yada heyecan falan olmadimi hiç ..evlilikte falan
ya işte evlilikte beklentiler önemlidir ..bazıları bu saydıklarınızı önemser bazıları da hiç dert etmez..ben de size katılıyorum ..ve evlilikte biraz aşk sevgi şefkat olmalı diye düşünüyorum.Çevremdeki arkadaşlarımın, tanıdıklarımın çoğu görücü usulü evleniyor. Hatta benden birkaç ay önce evlenen bir arkadaşım baya aşık olmuştu eşine.
Bilmiyorum ben mi soğuk biriyim eşim mi kendini sevdiremedi ama nişanlılık, evliliğin cicim ayları da dahil eşime hiç öyle büyük bir aşk, sevgi veya heyecan duyamadım. Nişanlılık döneminde ayrılmayı düşündüğüm zamanlarda oldu 1-2 kere ama bir şekilde devam ettik.
Dediğim gibi eşim iyi bir insandır, hamileliğimde, bebeğimiz küçükken bana çok yardımcı olmuştur, aileme bir saygısızlığı olmamıştır ama sosyal ilişkileri zayıftır, pek konuşmaz, aşırı evcimendir, gezmeyi falan pek sevmez. Bazen diyorum özellikle bu karakterde (yani bana bu kadar zıt) birini arasam bulamazmışım herhalde.
sonuçta hayatını paylaşıyorsun aynı yastığa baş koyuyorsun sevgi şartÇevremdeki arkadaşlarımın, tanıdıklarımın çoğu görücü usulü evleniyor. Hatta benden birkaç ay önce evlenen bir arkadaşım baya aşık olmuştu eşine.
Bilmiyorum ben mi soğuk biriyim eşim mi kendini sevdiremedi ama nişanlılık, evliliğin cicim ayları da dahil eşime hiç öyle büyük bir aşk, sevgi veya heyecan duyamadım. Nişanlılık döneminde ayrılmayı düşündüğüm zamanlarda oldu 1-2 kere ama bir şekilde devam ettik.
Dediğim gibi eşim iyi bir insandır, hamileliğimde, bebeğimiz küçükken bana çok yardımcı olmuştur, aileme bir saygısızlığı olmamıştır ama sosyal ilişkileri zayıftır, pek konuşmaz, aşırı evcimendir, gezmeyi falan pek sevmez. Bazen diyorum özellikle bu karakterde (yani bana bu kadar zıt) birini arasam bulamazmışım herhalde.
Eşler birbirinin ebeveyni gibi hareket etmesin bence.Hayalimi yaşıyorum çok şükür. Imkan varsa bi dediğimi iki etmez. Yemez yedirir annem gibi kocam
Evlilik bence tamamen olması gerektigi icin olan bisey sevgi aşk guzel seyler ama ınsan yaslandıkca ne gerek vardı ble dyor ama bazende iyiki olmus diyor habire degisiyor ruh halim valla benm bu aralar nerden bakdıgına baglı acıkcası canımmYoksa evlilik herkes için bir imtihan mı?
Hayat arkadaşıda düşünceli olmalı. Benim orda bahsettiğim de annem gibi fedakarlık yapması siz konuya çok yanlış yerden bakmışsınız. Babam gibi koruyor desem yine ebeveynliğe mi çekecektiniz merak ettim doğrusuEşler birbirinin ebeveyni gibi hareket etmesin bence.
İlk bakışta sempatik gibi görünüyor ama değil.
Eşler adı üstünde eş ve hayat arkadaşı olmalı birbirine.
Evet tam olarak söylemek istediğim bu.Hayat arkadaşıda düşünceli olmalı. Benim orda bahsettiğim de annem gibi fedakarlık yapması siz konuya çok yanlış yerden bakmışsınız. Babam gibi koruyor desem yine ebeveynliğe mi çekecektiniz merak ettim doğrusu
Size heyecan lazım aşık olmanız için :) eşiniz ilginizi kaybetmiş çünkü o evcimen haliyle kendine hiç yatırım yapmıyor belli kiÇevremdeki arkadaşlarımın, tanıdıklarımın çoğu görücü usulü evleniyor. Hatta benden birkaç ay önce evlenen bir arkadaşım baya aşık olmuştu eşine.
Popüler üyelik mesaj sayılarınızla alakalı bir durum yalnız :)Hahahaha bu yüzden mü popüler üye oldum:))
İyice ölçüp tartmadan, "bu kişidir aradığım" demeden, çocuğa kediye garsona davranışını gözlemeden, kitaplığından en sevdiği kitabı sorup alıp okumadan, yataktaki uyumunuzu bilmeden, birlikte kaliteli sohbet edeceğin biri mi önemsemeden, stresli anlarda delirir /parlar mi, sakinliğini korur mu ölçmeden,tartmadan...
Sırf evlilik yaşındasın diye karşına çıkan 'niyeti ciddi' insanlarla evlenirsen elbet evlilik sınav olabilir
Ama tersi şekilde, emin adımlarla ilerlersen mutsuz olacağını düşünmüyorum
Yazılan cevaplar içinde en doğru olanı. Harfi harfine katılıyorum.Bence göğsüne yattığınızda huzurla uykuya dalabiliyorsanız o adam doğru adamdır. Karakterler uymayabilir ama geçinmeye gönlü olan her insan bunu aşar. Karşımızdaki insan bizimle aynı olsa bence çok sıkıcı olurdu. Evliliği belli kalıplarla tanımlayıp hayal kurmadım geneli geçeri olmayan birşey çünkü bu. Beklentiler ne aile hayatında ne iş hayatında uymuyor ki evlilik gibi bir kurumda mükemmel olsun. Bir işin teoriği ile pratiği arasında çok fark var.