- Konu Sahibi nazlisandal
-
- #1.201
Canım benim biz de annmelerdannelerden ayr döndük. Ayrılması cok zor geldi hatta ağladım baya. Orda cok iyi vakit gecirdik, annemlerin terası var bizim oğlana hamak kurdular ablamın kızı ile sallandılar uyudular biz de bol bol muhabbet ettik. Tabi her güzel şey gibi bir sonu oldu ve dün döndük. Pazartesi bebeğin 2 ay kontrolü olacak inşalah. Bakalım gelişimi nasılmış. Bu arada bizimki daha da hareketlendi aman aman bir saniye eli kolu durmuyor. Bu kadar mı kıpırdar bi bebek. Ablam şok oldu ibizm kız hiç kıpırdamazdı yatardı öyle diyor.
Buarada 2 arkadasımın bebegi susuz kalmış doktorlar suya başlatmış biri 2 biri 3 aylık. Ben de gidişte soracağım.
Senin nasıl geçiyor annenlerde tatil? Yoksa döndün mü sende?
Bir de şöyle 2 günlüğüne bi tatile gitsek diyorum okullar acılmadan bi yere abartmış mı olurum denize? burda deniz var ama burdakinden bıktım zaten tatil gibi de olmuyor. Brde diyorum 2 3 saatte bir emen bi cocukla nasıl tatil yapabilirm ki otelde. Parama yazık olur gibi.
Öf iyi hadi kayınvalidenlerin sinirini annnlerde atmışsındır. Aaa biz de bugün saglık ocagına gittik. Agzında pamukçuk cıktı bizimkinin o yüzden. Soüapansiyon verdi. Perşembeymiş bizimkinin kontrolü normalde ama gelmişken 2sini yapayım dedi aşıların. 2 aşıyı oldu. Verem aşısı perşembe geliyormuş o sebepten onun için persembe bekliyoruz dedi. 950 gram almış yine bizimki. Hiç bozmuyor düzenini. Azcık daha az kıpırdas daha cok alcak da nerdeee. boyu da 57 cm olmuş. Sizinkinin boyu kilosu kaç olmuş canım?Canim bizde dün döndük anca yazıyorum. Banada zor geldi annemlerden ayrılmak.Kayınvaldemlerde yeteri kadar sinir olduğum için. Bugün aşı günümüzdü oğlum çok ağladı 3 tane birden aşı olunca garibim. Kilosu boyuda iyi çıktı.
Bizde buraya gelmeden doktor kontrolúne gittik. Su verelim mi dedik simdilik gerek yok dedi doktor. Oğluşum tam o esnada doktorun eline doğru çişini yapti doktor bezde pembebilik yok eger olsaydi suya başlayın diyecektim dedi.
İnan canım bizimkide çok kıpırdak maşallah. Kolu bacağı hiç durmuyor.
Kendimi çok yorgun hissediyorum ya. İnan bende o kadar çok tatile gitmek istiyorum ki ama ne mümkün. 2 hafta sonra tekrar eşimin memleketine gidicez arkadaslarinin düğünü var.Sonra bizim akrabanın düğünü var baya yoğun gecicek. Eğer imkaniniz varsa herşey dahil sisteme gidebilirsiniz.çok zorlanacaginizi sanmiyorum
Öf iyi hadi kayınvalidenlerin sinirini annnlerde atmışsındır. Aaa biz de bugün saglık ocagına gittik. Agzında pamukçuk cıktı bizimkinin o yüzden. Soüapansiyon verdi. Perşembeymiş bizimkinin kontrolü normalde ama gelmişken 2sini yapayım dedi aşıların. 2 aşıyı oldu. Verem aşısı perşembe geliyormuş o sebepten onun için persembe bekliyoruz dedi. 950 gram almış yine bizimki. Hiç bozmuyor düzenini. Azcık daha az kıpırdas daha cok alcak da nerdeee. boyu da 57 cm olmuş. Sizinkinin boyu kilosu kaç olmuş canım?
Canım yaaa baktık o tür otellere ama cok pahalı. Malesef bu senelik askıya aldık... 3 700 diyor 3 gece 4 gün. Cok fazla. Zaten masraf oldu baya buaralar
Oy kıyamam siz bi daha mı gideceksiniz Allah yardımcınız olsun sıcaklarda zor iş inan ki. Evinde bile duramıyor insan.
Buarada yukarda çok sinirliyim diye yazım vardı. Hallettik sorunu. Özür diledi eşim. Onun da kafasında bazı sorunlar varmış benim de olunca birbirimze patlamaktan bıktık artık.
Biz artık hemen hemen her gece dışarı cıkıyoruz biraz iyi geliyor sıcaklarda.
Canım benim biz de annmelerden dün gece döndük. Ayrılması cok zor geldi hatta ağladım baya. Orda cok iyi vakit gecirdik, annemlerin terası var bizim oğlana hamak kurdular ablamın kızı ile sallandılar uyudular biz de bol bol muhabbet ettik. Tabi her güzel şey gibi bir sonu oldu ve dün döndük. Pazartesi bebeğin 2 ay kontrolü olacak inşalah. Bakalım gelişimi nasılmış. Bu arada bizimki daha da hareketlendi aman aman bir saniye eli kolu durmuyor. Bu kadar mı kıpırdar bi bebek. Ablam şok oldu ibizm kız hiç kıpırdamazdı yatardı öyle diyor.
Buarada 2 arkadasımın bebegi susuz kalmış doktorlar suya başlatmış biri 2 biri 3 aylık. Ben de gidişte soracağım.
Senin nasıl geçiyor annenlerde tatil? Yoksa döndün mü sende?
Bir de şöyle 2 günlüğüne bi tatile gitsek diyorum okullar acılmadan bi yere abartmış mı olurum denize? burda deniz var ama burdakinden bıktım zaten tatil gibi de olmuyor. Brde diyorum 2 3 saatte bir emen bi cocukla nasıl tatil yapabilirm ki otelde. Parama yazık olur gibi.
Canim bir asi birde dis cikarma bebekli annelerin korkulu ruyasidir Allah yardimcin olsun.bende baya bunalmis durumdayim Turkiye ye gitmek icin gun sayiyorum. Yumurcak birgun iyi birgun huysuz ama çok alistirdi kendine. Hayatimiz baya bir degisti tek uzuntum esimle eski aktivitelerimizi yapamiyoruz yanimda ama çok ozluyorum zamanimin tamamini bebek aliyor.yeni evli sayilirim bu yonden biraz sikintiliyim. Tabi uykusuzlugu saymazsak:) kizlarrr çok uykum var.bebisim baya gazli zaman zaman çok ugrasiyoruz gaz sancisini gecirmek icin.bu arada kirkimizin cikmasina 5 gun kaldi zaman geciyor aslinda ama yalnizlik çok bunaltti beni . Burda turkler var yabancilarda var gelip gidiyorlar saolsunlar ancak ben ailemi çok ozledim birbir gun sayiyorum.dikislerimin acisi geçti gibi ancak korse kullanmak istiyorum ama korse taktigimda tekrar acimaya basliyor Sizin gobekler ne durumda korse kullaniyormusunuz. Bu arada forumun formati degismis sanirim ins yazdiklarim gorunur uzun yazdigimda hep bi sikinti cikio. Ozledim sizi kizlar kendinize dikkat edin olur muKızlaaaaaaaarrrrrr nerdesiniz? Bizimkini uyutabildimde anca girdim. Resmen çocuk aşıdan sonra değişti ya. Uyku düzeni değişti , huysuzlaştı bir tuhaf oldu ya. Eşimle ne aşıymış be dedik. Sizler nasılsınız? Yavrucaklar nasıl?
Canim bir asi birde display 36450588, member: 429442"]Kızlaaaaaaaarrrrrr nerdesiniz? Bizimkini uyutabildimde anca girdim. Resmen çocuk aşıdan sonra değişti ya. Uyku düzeni değişti , huysuzlaştı bir tuhaf oldu ya. Eşimle ne aşıymış be dedik. Sizler nasılsınız? Yavrucaklar nasıl?
Canim bir asi birde display 36450588, member: 429442"]Kızlaaaaaaaarrrrrr nerdesiniz? Bizimkini uyutabildimde anca girdim. Resmen çocuk aşıdan sonra değişti ya. Uyku düzeni değişti , huysuzlaştı bir tuhaf oldu ya. Eşimle ne aşıymış be dedik. Sizler nasılsınız? Yavrucaklar nasıl?
Nazlıııı nerdesin çok merak etmeye basladim
Şuanda hüngür hüngür ağlıyorum... Kaç gündür yatılı misafir ağırladım ve gecirdim ertesi akşam arkadaslar geldi bebek görmeye. Onun ertesi akşamı yine misafir. Derkennnnn bir haber, merkezden gene misafirim var yarın ve yatılı. Yahgu insan bebekli birine yatıya gelmeye utanmaz mı? Bebeğim o kadar huysuz ki anlatamam gerçi sizlerinkiler de öyleymiş okudum.. Bütün gün mızmız agladı durdu ve ben 3 yemek 1 corba anca yapabildim yarınki yatılılara. Tatlımı bile 1 saat önce bitirdim ama sinir harbinden çıldıurmadan ölüyorum. Eşime binbeşyz kez bağırdım işler sıkışınca ki adam nasıl yardım ediyor saolsun. Veeeee çamaşır atmşıtım bebeginkileri. Eşime ser çamaşırları balkona dedim. Ve geldi dedi ki popa tıkalı yazıyor..... Hadi onun kılavuzuunu bul, tahliye et legen legen derken evmi harman oldusinirlerim de boşaldı o sularla birlikte.... Çamaşır makinesi tuz biber oldu artık basladım aglamaya hala da aglıyorum. İstemiyorum artık kimseyi istemiyorum gelmesinler bebek falan görmeye. Bu nedir ya? Yatılı gelmek nedir? Yarına yastık çarsaf işini bıraktım, terliyim ama yıkanamıcam cok yorgunum yarın bebegi yıkıcam inşallah kendim yıkanıcam havlu carsaf vs işi var. camasırlar katlanıcak ve Nazlı sinirden gebericek...
Bebeğim zaten çok huysuz süekli ilgi bekliyor bir işi kaç saatte yapıyorum. Eşimle özel bi hayatım kalmadı, yanımda ama cok uzakta snki adamla birbirimizle ilgilenimyoruz bile. Film izlmeyi dün aklımdan gecirdim ne lüksmüş meger beraber film izlemek... Birbirine sarılıp şu işi bu işi bitircem derdi olmadan oyalanmak... Cok doluyum kızlar
KIzlar merhaba. Uzun bir aradan ssonra yazıyorum açıkcası cok özlemişim burayı ve sizleri...
misafirlerim nihayet gitti ama benim de pil bitti... Ben böyle birşey görmedim. Yerlerinden kıpırdamadıkları gibi bir de evi dağıtıp gayet rahat davranmaları yok mu beni sinir harbine soktu. Şahsen böyle tanımazdım onları. Benim akrabalarım. Eğer eşimin olsaysı bilmiyorum ama herlade 3 4 kat daha fazla söylenirdim adamın başıın etini yerdim.Annemin kuzeninin çocukları gelenler. ASlında cok yakın da değil hani yatılı gelecek kadar.
Geldiler ben birbir zahmetle yemek hazırladım güzelce.yedik. birisi diyor işte biz böyle ne bulsak yeriz yemek aramayız. Ne bulsak yeriz mi?????????????? Daha ne bulmayı düşünüyorlardı bilmiyorum. Çorba + 3 yemek + tatlı. Öyle bir söyledi ki hani pek bişey yapmamışım da ne bulsalar yerlermiş. Yemekten sonra sigara içmeye haldır haldır balkonuma cıktılar sonra oraya sandalye istediler. Bziz o balkonu kullanmıyoruz cünkü yatak odasında. Baska balkonumuz da yok mutfak balkonum kapalı balkon. Çıktıkları balkonun bir adım ötesinde bebeğin yatağı var. Püf püf sigara kokusu geliyor ve o kadar sıkışık ki orası sandalye cıkarmak balkona tam bir eziyet. Balkon kullanmadıgımızdan ve fazlalık olmasın evde diye plastik sandalyem yok benim. Mutfak masasının güzelim deri sandalyelerini haldır haldır bin zahmetle balkona cıkar geri götür derken o bile sinir olmama yetti. Sigaradan sonra herkes bi baktım uyukluyor. biri aldı eline kanepenin yastıgını odada ben biraz uyucam dedi. Tabi cocuga onlar bakıyo ya uykuusuz kaldılar!!!! Brinin kızı var üniversiteye gidiyor kız elinde bi telefon geldi mesajlastı gidene kadar aynı. Sevgilisyle mesajdan basını kaldırıp mutfaga yardıma bir kere bile gelmedi. SAdece o değil hiçbiri hiçbir zaman gelmedi... Eşim yemeklerden sonra mutfagı topladı bulasıkları yıkıyor. Düşünebiliyor musunuz... 4 kadın oturuyor adam orda bulsık yıkıyor. aaa ne güzel bizim eşlerimiz yapmaz diyip diyip pişkin pişkin oturdular. Akşam tabi gezmeye cıkardık sahile. Dondurma waffle tatlı cabası gene de eve geldik amaan yorulduk keşke gezmeseydik dediler... gezdirmesen memun olmazlar gezdirsen de olmadılar... Gece yatılacak artık. Hepsnin yerini hazırladım. Biri gelmiş bu yastıklar alçak başka yastık daha var ikisini üst üste koyayım dedi.. düşünsenize 6 yastık var misafir için baska yoktu çünkü 6 kişiden fazla yatılı gelenim olmaz benim hatta oakdar bile birarada gelen olmaz 2 3 kişidir yatanım. Gittim kendi yastıgımın kılıfını degistirip verdim....
Sabah diyor ki onlarla da rahat edemedim yumuşak oldu ben sert yastıga alışkınım. Ben hepsini ittirip kanepenin yastıklarında yattım diyor!!! DEfol git o zaman diyesim geldi. Ya O kadar keyfine rahatına düşkünsen gelme arkadasım ya!!! Bu anlattıklarım 1 gün. Diğer günler de bu anlattığımın aynısını düşünün. Hatta fazlası. Çünkü buzdolabına girdi mi bi yemek hoş olmazmış hergün yemek derdi bulasık.. Birde bebeğim çok huysuzdu o zamanlar.. Artık yorgunlukltan ayaklarımın üzerine basamıyordum gece. Ağladım hep ya. Gitsinler artık diye. Ben ömrümde bu kadar düşüncesizlik görmedim...Hatta artık gidecekleri gün eşime dedim artık pilim bitti dışarda yiyelim. Dışarı götürdük ymeğe. Tüm bunların yanında insan bi çayı da ben ısmarlayayım der bir akşam bir dondurma da benden olsun der. Bir tanesi de demedi ya.
Gidecekleri zaman böyle nasıl zor hazırlanıyorlar nasıl böyle kalın dememi bekliyorlar demedim valla. Kalın desen inanki kalacaklar. Ben 4 gözle bekledim ya. Heee buarada bütün odalarım son derece dağınıktı heryere eşyalarını serdiler. Hele ütü masamın üstü pazar yeri gibiydi...
Gittiler ben bir basladım ağlamaya sinirden hem ağladım hem carsaf yastık nevresim leri çkarıdm yıkadım. Bir yığın iş beni bekliyordu çünkü.
YEni yeni kendime geliyorum veayaklarım hala ağrıyor hergün masaj yaptırıyorum eşime.
Buarada bir sorun da şu. Bizimki aşırı hareketliydi şimdi daha da hareketli. O kadar çok kıpırdıyor ki. Görenler aaa bu çok zayıf demiyorlar mı tüm sinirim ayağa kalkıyor. emdiği sütün enerjisini harcıyor zaten mübarek. Bende emzridikten sonra bile üsüne biberonla sağdığım sütü falan veriyorum 2 gündür kilo alsın diye. ama cocuk kusuyor o zaman istemiyor. ilk ay 950 gr 2 ay 900 gr almış. milletin çocukları 1500 gram almış ya nasıl alabiliyorlar. offDolayısıyla bizimki zayıf görünüyor. Eşimle aldığımız o el ile cekilen dilitaj el tarısıyla ölçtük. şuan 5100 gr. Ablamın bebeği o zamanlar 6500 gr dı. ama o cok hareketsizdi koyduğumuz yerde elini bile kıpırdatmazdı. her bebek ayrıdır önemli olan sağlıklı olması tabiki ama insan da istiyor.
Unutmadan şunu da yazayım, tiny love maymun adası oyun halısı aldık. Bugün geldi. Uyumadığğı zamanlar gündüz oyalansın dedik. Hakkaen çok şaşırdık cok ilgisini cekti oyuncakları. Baya zevkli vakit gecirdi sesler falan cıkarıyor vuruyor oyuncaklara. Ben tiny love güneşli gün beğenmiştim ama eşim rastırmış bu maymun adası ödüllüymüş dedi. Ve e bebekte indirime girmiş 199tlden 119 a düşmüş hemen aldık. ÇOk da memnun kaldık. Tavssiye ederim. Uyumadığı zaman gündüzleri özellikle çok işe yarayacak gibi inşallah. Oyalnıyor içinde mızmızlanmıyor
SenemimmmAllah sana kolaylıklar versin zor zor zooorrr.. Bıktık inan zaten herseyden bir de yeniden eşinin memleketi Allah sinirsizce gidip dönmeni nasip etsin gelince yaz emiiii???
Esracımmmm sende durumlar nasıl?????
Ağlıyorummmmmmmm şuanda ağlıyorumKızlaaaaaaaarrrr artık endişe etmeye başladım. Nerelerdesiniz? Çok özledim sizi. Lütfen artık fırsat bulup gelin ya.
Ağlıyorummmmmmmm şuanda ağlıyorumO kadar zaman geçti ki konuşmayalı o kadar özledim ki sizi...
Öncelikle bi 15 20 gündür net sıkıntısı çektik. Sonra ise forum sıkıntısı. kounumuzu bulamadım bildirim gelmedi bişey yok konuyu aratıyorum yok dellendim iyice. En sonunda üyelerden seni arattım senem öyle ulastım diger yazdıın konuları buldummmm. Sonra burayı. Offf.
Nerden başalsam. Oğlum iyi şimdilik şükür. 5.600 şimdilik. 3 ay 12 günlk. Ve de çoooooooooooooooooooooook hareketli kıpırdak bişey. Nu kadar kilo alması bile o harekte göre mucize. Düz kouyoruz yatakta tam ters yani baş ile ayakları ters yerde buluyoruzzz.
Sünnet yaptırcaz inşallah yaklasık 1 aydır kafayı yedim sünnetle. Klips yöntemi ve dikişli arasına co kaldık. O kadar cok dr dikişliyi önerdi ki sonunda onda karar kıldık. Ama malesef ozelde cocuk cerrahı yokDevletten randevu aldık pzt bi görüsecez inşallah. Cocuklar dönmeye baslamadan yaptırsanıxz iyi olur diyor herkes. Bizimki zaten saga sola cok rahat dönüyor. Tam dönmesi kaldı bi tek. Cok aceleci. Ve cok güzel gülüyor :)
Buarada ben seminer döneminde okula basladım 9 12 calıstım. Annem geldi bebege baktı ve artık raporlu sonrada 2 ay ücretsiz iznew cıkıp kendim bakacagım inşallah. Aralıkta da baslamayı düşünüyorum. Günleriniz nasıl geciyor ve sizler neler yaptınız?????
Ne olur bağı koparmayalım lütfenBen hergün bakacagım foruma hergün. Sizler de bakın olur mu?
O kadar zor günler geçirdim ki. Hala da geçiriyorum. Arada girip baktım belki yazarsınız diye ama yazmayınca dedim artık hiç gelmeyecekler herşey doğuruncaya kadarmış. Hamileyken can yoldaşı olduk birbirimize ama asıl anlıyorum ki şimdi ihtiyacım var sizlere. Sizlere kırılmıştım ulaşacağım başka şeyde yok tek bağ burası. Ama sonunda geldin sevindim hemde çoook.
Biz kaç zamandır doktorlardayız. Beni haziran annelerinde aratmışsın yazdıklarımı belki okumuşsundur. Sizlerden ses seda çıkmayınca oraya yazayım dedim. Oğlum 1 ay içinde sadece 500 gr almış ve 2.5 haftadır emmeyi reddediyor. Zorla memeyi veriyorum 2 dk emiyor bırakıyor. Resmen 5-6 saat aç geziyor. Çok acıktığı zamanda 6-7 dk birşey emiyor yine bırakıyor. Aç olduğu için o kadar stres oldum ki. Farklı doktorlara götürdük kimisi kilosu normal emmesi lazım dedi kimisi mamaya başlayın dedi ama neden emmediklerini bulamadılar. En son özel doktora götürdük pipisinde halk arasında bitik denilen şey çıktı. Pipisinin ucu baya kapalıymış. Doktor idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi tahlil istedi onu yaptırdık ama birşey çıkmadı şükür. Emme arasını 3 saate çıkarın ve her iki göğsünüzden emzirmeye çalışın dedi doktor öyle yaptık. 1 hafta boyunca güzel emdi 10-15 dk'lara çıkardı süreyi 1 hafta sonunda tekrar gittik doktora oğlumu tarttı bu kadar emmeye rağmen çocuk 1 gr bile almamış hala 5500. O an doktor dedi hemen mamaya başlıyoruz 20 gr bile alsaydı mamayı vermeyecektim. Tabi benim iyice moralim bozuldu. Çocuk neden kilo almıyor kafayı yiyicem. Bu hafta mama ve memeyi vericez ama oğlum benim göğsüme o kadar alışmış ki hangi biberonu verdiysek almadı 6 saat aç kaldığı oluyor. Kaşıkla vermeyi denedik almıyor mamayı zaten hiç sevmedi. Bu arada eşimin aklına göğüs pompası almak geldi. Onu aldık tabi benim stresten olan sütüm düşmüş 40 cc'lere. O kadar kötüyüm ki Nazlı. Çocuğum sadece beni emiyor ve bende süt iyice azalmış durumda. Nasıl arttırıcam ne yapıcam şaşırdım artık. Önümüzde ki cumartesi tekrar doktor kontrolü var kilo durumuna bakılıcak ve pipisini açıcak sanırım doktor bizde diyoruz eşimle onu yaptırmayıp sünnett mi yaptırsak ama bu defa canının acısından ya iyice emmeyi bırakırsa zaten biberon aldığıda yok. Oooooofffff ooofffff. Allahım insanı evladıyla sınamasın valla çok zormuş annelik. Bu arada işi bıraktım artık evdeyim. İyi ki mesaj yazdın gerçekten çok kırılmıştım unuttuğuna. Esra zaten ayda yılda bir yazıyordu ama sen sürekli yazardın. Birde tam ihtiyacım olduğunda yok olman beni çok üzdüHatta eşim bile arada soruyordu senin kızlar yazmadı mı hala diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?