Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Annisler oncelikle bebislerinizi Allah bagislasin bende hamileligimin ilk zamanlarinda yazmistim buraya bulanti ve kusmalardan bulanima girdim diye tam 15 hafta surmustu o hallerim sonra bulantilar gecti yanmalar basladi oyle boyle derken dogum yaklasti insallah bende sizler gibi saglikla oglusumu alirim kucagima sizlere sorum ben sezeryana karar verdim acaba doktor doguma sata gore mi yoksa usg olcumlerine gore mi karar veriyo benim olcumlerde oglus biraz onde gidiyo normal dogum tarihi 22 agustos sezeryanda bu tarih ne kadar one cekilir bilginiz var mi doktorum bunlari 37.hafta konusucaz dedi ama tahmin edersiniz ki insan oldukca heyecanlaniyo:)

Canım bu çocuklar niye böyle oldu ya? Bizimki düzeleceğine daha beter oluyor. Bugün yemek yapıcam ama ne mümkün kucağımdan inmiyor. Az önce uyudu diye sevinirken sesi geldi şimdi ama ağlamıyor şuanda ondan almıyorum kucağıma artık yazabildiğim kadar yazıcam canım. Eşimde camiye gitti cumaya.
Ayyyyyyyyyyyyyyy o düşüncesiz arkadaştan bir tanede bizde var. Annemlerin gittiği akşam geldiler sözde 1 saat oturucaklardı en son yatıya kalır mısınız diyecektim artık o raddeye getirdiler. Nefret ediyorum böyle tiplerden ya. Bende eşime söylendim ama tabi adamın yapacağı birşey yok ve inan bizimkilerinde bahanesi oğlanı özledik olmuştu. Valla millet ikinci tura başladı gelmeye ya. Hiç ara vermek yok. Demiyorlarki insanları azıcık bırakalım çocuğa alışsınlar. Kendileride aynı yollardan geçti ama yok arkadaş yooookkk.
Nazlım birşey sorucam senin oğlan göz teması kurmaya başladı mı acaba?
Keşke benim eşimde dese yol uzak bu bayram gitmeyelim çocuk perişan olucak sıcakta diye ama ne mümkün. Oooyyyy ooyyy içim daralıyor. Bu çocuk böyle yaptıkça işlerde arapsaçına dönüyor. Düzen namına birşey kalmadı evde ya. Aman gerçi oğlumun sağlığı yerinde olsun herşey olur biterde. İşte insan sanırım alıştığı hayatını arıyor. Daha uyum sağlayamadık birbirimize.
Bizimki vıyaklamaya başladı teyzesi.

Ben de bilmiyorum canım ya neden böyle oldular... İnternette 3. aydan itibaren yalnız kalmak istemezler yalnızlığı prostesto ederler yazıyordu bizimki kaç gündür yapıyor o işi. Yalnız kaldı başlıyor bağırmaya illa iri onunla duracak kucagına alacak konuşacak. Bizimki konuştuğumuzda bakıyor gözteması kuruyor artık canım ve gülüyor maşallah baya. Gülmesi sıklaştı. Benim de aklıma takılan şu. Bazen mesela 4 saat falan uyuyor uyandırsam emzirmek için 5 dk zor emiyor uykusu çok ağır bizimkinin. Doktorumuz da emişti uykusu çok agır bunun diye. O da neler neler yapmıştı açamamıştı. Uyandırıp beslemeye calışsam tam emmiyor uyandırmasam uzun süre aç kalıyor.. Ama kendi uyanırsa cok güzel emiyor maşallah. Yada biberon veriyorum arada onu da cok güzel içiyor eğer kendi acıkarak uyanırsa. Siz napıyorsunuz? Besleme aralıkların nasıl? Bir dahaki kontrolde bunu sorayım doktora kafama takıldı.
Yaaaa bu gece ben baya uyudum aslında eşim ilgilendi mızmızlıgıyla tüm gece. Ama ben yine kafamı kaldıramıyorum ya cok uykum var. Hala var... Yatmak istemiyorum farkettim ki ne kadar yatsam o kadar istiyorum...
Benim eşim de Cumaya gitti Allah kabul etsin herkesinkini. Ben tembih ettim hemen gel diye. Sanki adam cuma cıkışı diskoya gidiyor. Amna işte o gidince evden hep bi huysuzluğu tutuyor bu kez tek baıma cıldırıyorum...
Misafirler aynen 2. tura başladılar canım. Napıcaz bilmem. Dün Allah biliyor ya eşime dedim kusura bakmasınlar çay demlemicem. Dondurma meyve falan ile geçiştircem. Cünkü çay faslı cok uzun sürüyor gitmek bilmiyolar. Aynen de öyle yaptım. Dondurma ikram ettim ardından meyve ile gönderdim.. Napayım ya gözümüzden uyku akıyor onlar muhabbette keyifte...
Biz sanırım bugün iftarı dısarda yapıcaz bu gidişle bi gram bişey hazırlayamadım...

Canim bizimkininde uykusu 4 saati buluyorsa bende zorla uyandirip emziriyorum.Gözleri kapali bir şekilde emiyor ve 5 dk falan anca sürüyor. Kendi uyandiginda da durum pek değişmiyor belki 1-2dk fazla emiyordur diğerinden. Genelde 2-3 saatte bir kalkiyor canim geceleri 4 saat uyuduğu nadir beyefendinin. Gündüzleri sizde durum nedir peki?Bizimki bu ara uyumama rekoru kiriyor.Bu yüzden de sürekli emmek istiyor.
Bizde dun disari ciktik artik eşime ben söylemeden kendi cikariyor disari. Hoş cikinca iyi gelse hep disarda kalayim ama yok sürekli içim daraliyor.

Kizlar bu sayfada birbiriniz disinda kimse ile tecrubelerinizi paylasmiyor musunuz yoksa sorumu okumadiniz mi sadece sezeryanlarinizi sata gore belirlenen dogum tarihinden ne kadar once oldunuz bunu merak etmistim

Kizlar bu sayfada birbiriniz disinda kimse ile tecrubelerinizi paylasmiyor musunuz yoksa sorumu okumadiniz mi sadece sezeryanlarinizi sata gore belirlenen dogum tarihinden ne kadar once oldunuz bunu merak etmistim

Kusura bakma arkadasım bebekler öyle vakit alıyor ki birine cevap verip digerine sonra vereyim demiştim unutmuşum. Sata göre belirleniyor doğum önden gitmesi gelişmesinin bişeyi değiştirmiyor. Benimki de 1 hafta önden gidiyordu son zamanlarda. Ama sata da belli olmuyor ki benimkinin tarihe göre normal dogum tarihi 13 Hazirandı doktor sezeryan olduğu için 1 hafta önce alınır dedi 6 hazirana gün verdi. Ama benim suyum gelince 2 Haziranda acil sezeryana alındım. Öyle belli olmuyor yani bu işler. Hayırlı doğumlar

Gündüz uykumuz yok firarda. Bugün uyusun diye o kadar çabaladık ama sadece 20 dk uyumuş yaa... Duşa giricem giremedim hala sabahtan beri saat olmuş 4buçuk... Geceleri uyuyordu 3 4 saat ama dün hiç uyumadı yani saat başı kalktık artık sinirlendim iyice. saat başı kalkıyor doğru düzgün emmiyor falan. Bu çocukların uykuya ihtiyacı var nette 14 16 saat yazıyor 2. ay için. Bizimki hayatta o kadar uyumuyor ki. Nasıl uyku gıdasını alacak bunlar da gelişecek bilmiyorum... Uyku da gelişimi çok etkiliyor sonuçta..Buarada kilonuz nasıldı sizin? Bizim aylık kontrole gittiğmizde 4 olmuştu. Ama sanki şimd az alıyor gibi hissediyorum da
Bak gelişmenize sevindim dışarı çıkmanıza. Dediğin gibi dışarısı da paklamıyor bazen... Bugün biz de gidip eşime gömlek almayı planladık hanidir alıncak ama ben hep salladım. Bayram için benim kıyafete uygun bi gömlek almak için ama valla hiç canım istemiyor benim günlerdir dışarı cıkmak. cok miskinim. Böyle uyumak uzanmak evde miskin miskin kalmak istiyorum şimdi. Bu ara bebeğin bayramlığı hazır. :) Çok tatlı bir tulum almıştık, çorabı ayakkabısı şapkası hepsi takım

Cevabin icin tesekkurler arkadasim demek ki bende 9 agustos itibari ile heran beklemeliyim sizlere de bebislerle kolayliklar diliyorum Allah hepimizin evladina saglik ve uzun omurler versin

Aynen canim bizimkide bugün toplasan 1 saat uyudu.Neden boyle oluyor anlayamıyorum.Dediğin gibi bu dönemlerde uyumalari gerekiyor gelişimleri icin ama uyumuyoooorr. Bende sabahtan beri yemek yapabildim anca onuda kaç saatte. Bizimde bayramligimiz hazir ama ayakkabi bulamadik oğlana canim siz nerden aldiniz?Ayakları çok küçük ya olmuyor hicbirsey.
Benimde ayakkabi almam lazim amaaaann onun içinde merkeze gitmek lazim. Yola ciktigimizda bakariz artik. Ayyy ne tatli esinle uyumlu giyiniyorsunuz.
Canim bizim kontrolde 4.200 cikmisti tam 1 kg almis oğlan.
Bu arada saglik ocagindan aradilar 2.ay asisi için 4 ağustosta gidicez kismetse. Sana birşey sorucam tatlim rota virusu asisi yaptiricak misiniz oğlana? Biz esimle kararsız kaldik.

Canim kusura bakma ufakliklardan dolayı taksit taksit yaziyoruz. Valla canim kendi tecrubeme dayanarak söyleyeyim ne SATA gore ne de usg sonucuna gore belirleniyor tamamen bebisle alakali. Benim herşeyim normal gidiyordu 37. haftada doktor çatı muayenesi yapti ve normal doğum dedi. 38.haftada tekrar kontrole gittiğimizde doktor acil alicam dedi ve sezeryan oldum.Yani haftasi haftasini tütmüyor. Bence 37. haftadan itibaren tetikte ol. Hayirli doğumlar olsun.Allah saglikli bir şekilde kucaginiza almanizi nasip etsin.

Canim benim ya baya zor olmuş dogumun.Allahtan sonrasinda esin yardimci olmus. Umarim daha iyisindir.
İnan psikolojik anlamda çökmüş durumdayim. Birde bizim ufaklik neredeyse gündüzleri artik hic uyuşmuyor. Allahtan esim evde de onun sayesinde is yapiyorum tek kalsam yemek bile yapamayacagim neredeyse. Ama bugünlerde gecicek yine eskisi gibi olucaz biliyorum az daha sabir. Ayrıca tr'ye gelmenize çok sevindim. Bu zor süreçten sonra eminim sana çok iyi gelecektir canim benim.

Merhaba canım. Eşim ilk hamile olduğumuöğrendiği gün bi tane uyku oyuncağı almış.Playskool. Ninni calıyor birde yüzü ışıklı. Gece yüzü lamba gibi oluyor ninni çalarken. Dün onu çıkardık yatagna koyduk. Karanlıkta bebeğin suratından korktu biraz önce gözlerini belertip nasıl bakıyordu cok güldük. Sonra onunla uyudu 2 kere. Bilmem tesadüf bilmem işe yaradı. Gerçi emzik de veriyoruz biz uyurken gece. Dün gömlek aldık inan çok gezmeden hemen bulduk şükür. Biz çıkmaya başladıgımız xzamandan beri aynı renk giyiniriz hep. İlk önceleri eşime tuhaf geliyordu ama o da çok alıştı. Dün alışverişe giderken ible bana soruyor hangi renk tişört giyinceksin ona göre ben de çıkarayım diye.
Biz nerden aldık biliyormusun bebek kıyafetini, kipadan. Eğer orda kipa varsa görebilirsin modelini de. Salopet tarzı bişey askıları var çıtçıtlı üstten :) Ayıcıklı kulakları var ayının salopette serbest sekilde. Ona uygun yani aynı modelden ayakkabı şapka ve çorap da var orda. Kıyafetler dermatolojik test de edilmiş. Eskiden tereddüt ederdim kipadan almazdım ama baktım coğu arakdas zıbınlarını falan ordan alıyor arastırdım. O kadar cocuk mağazası gezdik bunu kadar beğendiğim çıkmadı. İnşallah orda da kipa vardır. Bir de buarada kanzda indirim var, şortlu tişörtlü takımlar falan 12 ile 15tl arası. Biz 15 gün önce şortlu tişört almıştık. Bazen dısarı cıkarırken onları giydiriyorum çok hoş oluyor küçük adam gibi.
Bizimki de 950 gram almış. 3050 idi ya 4000 olmuştu. Bakalım şimdi ne olacak. Buarada ablamda gördüm dijital çengel baskül. Onlardan alcaz. En azından adamakıllı ölçebiliriz 15 tl civari.
Bizim doktor kontrolü 7 ağustos,sağlık ocağı da bayram sonra demişti. Rota virüsü ablam cok arastırmıstı cok arada kalmıştı hatta annem şu aşıların geleceği belli değil bazı doktorlar önermiyor kızım yaptırma demişti yaptırmıştı. Ben de yaptıracağım inşallah canım. Ne olur ne olmaz

Şuan çok sinirliyim... İnsanlardan ve saçma yorumlarından bıktım. İlla bebeğin fotosunu gönder internetten diye başmıın etini yiyen bi tanıdığımızın kızına resimlerini gönderdim zar zor fırsat bulup işlerden. Yorum şu. Ay bu zayıf ama yaaa. Ve bu yorumu yapan bi halt bilmeyen daha bekar olan üniversite ögrencisi bir kız. Allah Allahhh. Cinlerimiz nasıl tepemde anlatamam. Yahu ben aptalım bişey bilmiyorum bebeğin gelişimini takip edemiyorum sen bildin e mi. Doktor güzel gayet iyi diyor şuna bak sen. ZAyıfmış. Size foto gönderende kabahat diyecektim eşim bırak Allahaskına şu densizleri dedi. Hiç yorum bile yapmadım cıktım kapattım. Ya bi insan düşünür. Karşındaki anne ya anne! Emziren bakan doktora götüren o. Senin gibi zavallı bi üniversite öğrencisinin ulu zekasından daha iyidir heralde bebek bakım zekası. Çatlayacağım sinirden. ZAten bişey olsa da patlasam diye bakıyorum. Al işte tam oldu.

Gerçekten işe yarıyorsa o ışıklı oyuncak bizde alalım bari ya. Yoksa hiçbir iş yapamıyorum canım inan .Çocuk bütün gün uyumuyor ya. Gözünden uyku akıyor yavrumun ama yok inat ediyor uyumayacağım diye.
Merkezde kipa var canım bende duymuştum orada satılan çock kıyafetleri hatta büyükler için olanlar bile çok kaliteliymiş diye ama senin hesap kipa olduğu için üstünde durmamıştım. Sanırım markası F&F olması lazım yanlışta söylüyor olabilirim. Madem sen araştırdın kaliteli diyorsun yola çıktığımız zaman bende oradan bakayım. Belki sizin modelede denk gelirim Canım bizim burada kanz var mı bilmiyorum ya. Joker falan var ama sanırım görmüş gibiydim ya eğer denk gelirsem orayada bakarım sağol.
Maşallah paşaya o da çok güzel kilo almış. Bizim evde de var dijital baskül biz arada kucağımıza alıpta tartıyoruz :)
Hııımmm siz yaptıracaksınız o zaman biz bir daha konuşalım eşimle ya. Bende ne olur ne olmaz diye yaptırmak istiyorum o aşıyı ama eşim biraz tereddütte kalıyor ya.
Bende kafayı sıyırıcam artık ya. Yine misafir yine misafir. Ama bu defa senin yaptığın şekilde ağırlayacağım. Hiç çay muhabbetine girmeyeceğim zaten yanına birşey yapacak durumda değilim.

Aynen canim bende sinir oluyorum boyle tiplere. Çok bilmiş ya kendisi madem çocuk konusunda bu kadar deneyimli yapiverseymis bir tane uyuz ya. Valla sen laf söylemeden iyi dayanmissin keşke agzinin payini vereydin.
Bakalim ben ne yapicam. Bizimde basimizda var boyle bir tip. Eşimin kardeşi benden 4 yas küçük ve bekar. Ama disardan tavirlarina bakan sanirsin agbisiyle ben onun kucuguyuz. Feci şekilde çok bilmiş ama bir halt bildigi yok o ayri bir konu.Her seferinde agbisinden de benden de laf duyar ama vazgeçmez bu huyundan. En son dogum da geldiklerinde bebek bakimiyla ilgili saçma bir akil vermeye kalkti agbiside bir bagirdi bana gerek kalmadi. Simdi gittiğimizde ayni sacmaliklari yapicak üstüne atlayip sacini yolmazsam iyidir zatensevmiyorum. Eşime diyorum sakin beni muhatap etme. Önceden çoğu seyine gülüp geçtim ama mevzu artik oğlum olunca kimseyi tanimam.Allahta benim yardimcim olsun valla kaç gündür bu yüzden çok gerginim. Amaaaannn gidicem yine kayinvalde ayri bir dert kardeşi başka. Allahim sen sabir ver. İnan bazen su bayramların gelmesini hic ama hic istemiyorum ya.

Tekrardan merhaba canım. Ayyy temizlik yapmaya kalktık da dünden beri beynim döndü resmen hatta cidden başım dönüyor. Cok yoruldum ya. Cocukla herşey ne kadar zormuş. Şu görümceler zaten bilmeseler ölürler heralde. En sinir olduğum sey benden daha tecrübesiz birinin bana akıl vermeye kalkması. Eşin iyiki terslemiş de yüz bulamamış. Bayramda da yine tersler kalır öyle. Annemin bir lafı vardır. 3 Aylar girdi mi benim stres başlar kaygılar başlar derdi. Çünkü kandildir bayramdır büyüklerle muhatap olmak zorunda kalır sinir harbi yaşardı. Şimdi anlıyorum onu hakkaten öyle. Nasıl bayramsa stresten başka bişey değil. Biz de kendi anneme gideceğiz inşallah. Ama inan bana canım benim, ben onu bile düşünyorum çünkü çocukla cok zor oluyor ya. bi yığın eşya götür yok kusarsa yok altına yaparsa sıcak olursa rüzgar olursa derken. Götürdüklerinin de yarısı işe yaramaz gelince eve yıka yerleştir. Yorgunluktan başka bişey değil inan.
Yukarda dijital baskül derken çengel el kantarı gibi canım bizim sipariş ettiğimiz diğerinden bizde de var. Eşimle cıkıp birde bebegi alıp tartılıyoruz. Bu el kantarları 10 grama kadar hassasmış.
Bugün numaramı başka bi operatöre taşımak için basvurmaya cıktık eşimle. Daha uygun bi tarife buldum aveadan. Gitmişken yanında pamidor var bebek mğazası bilirsin. Ona da uğradık bi sürü çorap aldım birde bi tane yıldız seklinde şapkaaldım cok hoşuma gitti diye. Eve geldik eşim bizi yukarı bıraktı çöpleri dökmeye aşağı indi. Ben de cocuga şapkayı giydirdim çok tatlı geldi bana, eşime de göstermek için koridordan koştum kapıya dış kapı acıktı öyle kasrsılayalım bakalım dedim. Ayak sesi duyunca koştıum tabi eşim sandım. Bi baktım yan komşuymuş ben kalakaldım yüzümse sacma bi gülümseme vardı . Direkt şunu dedi hayırdır bebek mi hasta? Yuh arakdas ya... Aklına bu mu geldi. Niye güleyim bebek hastaysa. Yoo dedim. 2. cümlesi. Bak aklıma gelmişken diyeyim başkasının yanında emzirme sakın sütün kesilir!!! Yahu dedim bir hayırlı laf cıksın ağzından ama cidden dedim çünkü patlattı. İNsanlar cok sinir.

Canim benim sen beni anlatmissin.... Tabi bende hepsi var bi bakiyosun buluyorum bi bakiyosun agliyorum herşeyden herkezden buniyorum bende 5. Aylik hamileyim patlicak gibi oluyorum hic bi şeyden zevk almiyorum arada tam gogsumun üstüne bi darlik bunalıma patlama giriyo hamileliktenmi neden bilmiyorum herşeyi bi arada yasiyorum.. Allah YARDIMCImIZ olsun .. Ben bunlari atlatmak için çok caba gösterdim sinirlendigim zaman papatya cayi iciyorum. Biraz iyi geliyor başka şeylerle uğraş kendinibeynini fazla ddinleme .

Ben atlattım darısı başına canım ben doğum yaptım bile bebeğim 1.5 aylık. Ama inan bana lohusalıktaki bunalım bambaskaymış hamileliktekini kat kat geciyor, o yüzden o günlerinin kıymetini bil derim ben...

Bilmeye calisiyorum ama korku var heyecan var üzüntü var mutluluk var özlem var bunların hepsini ayni anda yasamak çok zor:s mesela benim doğum korkum çok fazla AÇA sizin dogumunuz nazil gecti herkesinddediği gibimi yoksa abartilacak bisey degilmi yasadiklarini dinlemek isterim benimle paylasirsan emin ol çok sevaba gidersin:):ss

Sümeyra sanırım adın, tekrar merhaba sümeyracım. Benim doğumum spinal sezeryandı ve doktorum buranın en iyi doktoruydu önce Allaha sonr ona güvendim ve sorunsuz gecit şükür. Sadece ilk gece yanma oldu çok içimde yani rahimn yerinde. Ameliyat cok güzeldi rahattım ve panik biriyimdir normalde. Bebeğim 5 k içinde cıktı ben de 25 dk sonra cıktım. Canlı canlı bebegimi gördüm çok güzeldi. Ama normal dogum için bişey diyemem o sancılar nasıldır? Çok sorunlu sezeryan olan duydum ama bence doktora baglı bu. Doktorunu iyi sec derim. Benim bi arkadas da spinal sezeryan oldu mesela o 1 ay kendine zor geldi ilk 15 gün zor oturup kalkmış ben maşallah ertesi gün kendim yatıp kalktım tuvaletime gittim. 1 hafta sonunda tamamen rahat yürüdüm oturdum kalktım. Ama o cok kötü oldu. Ne bel ne baş ağrım oldu. Hee doğum sonrası ruh hali karmakarısık oluyor bak o ayrı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…