KIzlar merhaba. Uzun bir aradan ssonra yazıyorum açıkcası cok özlemişim burayı ve sizleri...
misafirlerim nihayet gitti ama benim de pil bitti... Ben böyle birşey görmedim. Yerlerinden kıpırdamadıkları gibi bir de evi dağıtıp gayet rahat davranmaları yok mu beni sinir harbine soktu. Şahsen böyle tanımazdım onları. Benim akrabalarım. Eğer eşimin olsaysı bilmiyorum ama herlade 3 4 kat daha fazla söylenirdim adamın başıın etini yerdim.Annemin kuzeninin çocukları gelenler. ASlında cok yakın da değil hani yatılı gelecek kadar.
Geldiler ben birbir zahmetle yemek hazırladım güzelce.yedik. birisi diyor işte biz böyle ne bulsak yeriz yemek aramayız. Ne bulsak yeriz mi?????????????? Daha ne bulmayı düşünüyorlardı bilmiyorum. Çorba + 3 yemek + tatlı. Öyle bir söyledi ki hani pek bişey yapmamışım da ne bulsalar yerlermiş. Yemekten sonra sigara içmeye haldır haldır balkonuma cıktılar sonra oraya sandalye istediler. Bziz o balkonu kullanmıyoruz cünkü yatak odasında. Baska balkonumuz da yok mutfak balkonum kapalı balkon. Çıktıkları balkonun bir adım ötesinde bebeğin yatağı var. Püf püf sigara kokusu geliyor ve o kadar sıkışık ki orası sandalye cıkarmak balkona tam bir eziyet. Balkon kullanmadıgımızdan ve fazlalık olmasın evde diye plastik sandalyem yok benim. Mutfak masasının güzelim deri sandalyelerini haldır haldır bin zahmetle balkona cıkar geri götür derken o bile sinir olmama yetti. Sigaradan sonra herkes bi baktım uyukluyor. biri aldı eline kanepenin yastıgını odada ben biraz uyucam dedi. Tabi cocuga onlar bakıyo ya uykuusuz kaldılar!!!! Brinin kızı var üniversiteye gidiyor kız elinde bi telefon geldi mesajlastı gidene kadar aynı. Sevgilisyle mesajdan basını kaldırıp mutfaga yardıma bir kere bile gelmedi. SAdece o değil hiçbiri hiçbir zaman gelmedi... Eşim yemeklerden sonra mutfagı topladı bulasıkları yıkıyor. Düşünebiliyor musunuz... 4 kadın oturuyor adam orda bulsık yıkıyor. aaa ne güzel bizim eşlerimiz yapmaz diyip diyip pişkin pişkin oturdular. Akşam tabi gezmeye cıkardık sahile. Dondurma waffle tatlı cabası gene de eve geldik amaan yorulduk keşke gezmeseydik dediler... gezdirmesen memun olmazlar gezdirsen de olmadılar... Gece yatılacak artık. Hepsnin yerini hazırladım. Biri gelmiş bu yastıklar alçak başka yastık daha var ikisini üst üste koyayım dedi.. düşünsenize 6 yastık var misafir için baska yoktu çünkü 6 kişiden fazla yatılı gelenim olmaz benim hatta oakdar bile birarada gelen olmaz 2 3 kişidir yatanım. Gittim kendi yastıgımın kılıfını degistirip verdim....
Sabah diyor ki onlarla da rahat edemedim yumuşak oldu ben sert yastıga alışkınım. Ben hepsini ittirip kanepenin yastıklarında yattım diyor!!! DEfol git o zaman diyesim geldi. Ya O kadar keyfine rahatına düşkünsen gelme arkadasım ya!!! Bu anlattıklarım 1 gün. Diğer günler de bu anlattığımın aynısını düşünün. Hatta fazlası. Çünkü buzdolabına girdi mi bi yemek hoş olmazmış hergün yemek derdi bulasık.. Birde bebeğim çok huysuzdu o zamanlar.. Artık yorgunlukltan ayaklarımın üzerine basamıyordum gece. Ağladım hep ya. Gitsinler artık diye. Ben ömrümde bu kadar düşüncesizlik görmedim...Hatta artık gidecekleri gün eşime dedim artık pilim bitti dışarda yiyelim. Dışarı götürdük ymeğe. Tüm bunların yanında insan bi çayı da ben ısmarlayayım der bir akşam bir dondurma da benden olsun der. Bir tanesi de demedi ya.
Gidecekleri zaman böyle nasıl zor hazırlanıyorlar nasıl böyle kalın dememi bekliyorlar demedim valla. Kalın desen inanki kalacaklar. Ben 4 gözle bekledim ya. Heee buarada bütün odalarım son derece dağınıktı heryere eşyalarını serdiler. Hele ütü masamın üstü pazar yeri gibiydi...
Gittiler ben bir basladım ağlamaya sinirden hem ağladım hem carsaf yastık nevresim leri çkarıdm yıkadım. Bir yığın iş beni bekliyordu çünkü.
YEni yeni kendime geliyorum veayaklarım hala ağrıyor hergün masaj yaptırıyorum eşime.
Buarada bir sorun da şu. Bizimki aşırı hareketliydi şimdi daha da hareketli. O kadar çok kıpırdıyor ki. Görenler aaa bu çok zayıf demiyorlar mı tüm sinirim ayağa kalkıyor. emdiği sütün enerjisini harcıyor zaten mübarek. Bende emzridikten sonra bile üsüne biberonla sağdığım sütü falan veriyorum 2 gündür kilo alsın diye. ama cocuk kusuyor o zaman istemiyor. ilk ay 950 gr 2 ay 900 gr almış. milletin çocukları 1500 gram almış ya nasıl alabiliyorlar. off

Dolayısıyla bizimki zayıf görünüyor. Eşimle aldığımız o el ile cekilen dilitaj el tarısıyla ölçtük. şuan 5100 gr. Ablamın bebeği o zamanlar 6500 gr dı. ama o cok hareketsizdi koyduğumuz yerde elini bile kıpırdatmazdı. her bebek ayrıdır önemli olan sağlıklı olması tabiki ama insan da istiyor.
Unutmadan şunu da yazayım, tiny love maymun adası oyun halısı aldık. Bugün geldi. Uyumadığğı zamanlar gündüz oyalansın dedik. Hakkaen çok şaşırdık cok ilgisini cekti oyuncakları. Baya zevkli vakit gecirdi sesler falan cıkarıyor vuruyor oyuncaklara. Ben tiny love güneşli gün beğenmiştim ama eşim rastırmış bu maymun adası ödüllüymüş dedi. Ve e bebekte indirime girmiş 199tlden 119 a düşmüş hemen aldık. ÇOk da memnun kaldık. Tavssiye ederim. Uyumadığı zaman gündüzleri özellikle çok işe yarayacak gibi inşallah. Oyalnıyor içinde mızmızlanmıyor
SenemimmmAllah sana kolaylıklar versin zor zor zooorrr.. Bıktık inan zaten herseyden bir de yeniden eşinin memleketi Allah sinirsizce gidip dönmeni nasip etsin gelince yaz emiiii???
Esracımmmm sende durumlar nasıl?????