- Konu Sahibi nazlisandal
-
- #1.181
Sümeyra sanırım adın, tekrar merhaba sümeyracım. Benim doğumum spinal sezeryandı ve doktorum buranın en iyi doktoruydu önce Allaha sonr ona güvendim ve sorunsuz gecit şükür. Sadece ilk gece yanma oldu çok içimde yani rahimn yerinde. Ameliyat cok güzeldi rahattım ve panik biriyimdir normalde. Bebeğim 5 k içinde cıktı ben de 25 dk sonra cıktım. Canlı canlı bebegimi gördüm çok güzeldi. Ama normal dogum için bişey diyemem o sancılar nasıldır? Çok sorunlu sezeryan olan duydum ama bence doktora baglı bu. Doktorunu iyi sec derim. Benim bi arkadas da spinal sezeryan oldu mesela o 1 ay kendine zor geldi ilk 15 gün zor oturup kalkmış ben maşallah ertesi gün kendim yatıp kalktım tuvaletime gittim. 1 hafta sonunda tamamen rahat yürüdüm oturdum kalktım. Ama o cok kötü oldu. Ne bel ne baş ağrım oldu. Hee doğum sonrası ruh hali karmakarısık oluyor bak o ayrı...
Buda eşittir doğumun her hali zor oluyor:) o yüzden korkunun ne ecele nede doğuma faydasi var
Bana açıkçası sorsalar bu şekilde doğuma doğum demem. Hamileliğimin son ayı cok daha zordu sürekli ağrılar kramplar mide yanmaları uykusuzluk cünkü yatamıyorsun dogru düzgün o karınla. Her türlü zorluğu hamilelikte gördüm. Doğumumda ise 1 gece o deli yanma ve ağrı digerlerinin yanında az bence. BEn çok rahat doğum geçirdim diyebilirim.
Tekrardan merhaba canım. Ayyy temizlik yapmaya kalktık da dünden beri beynim döndü resmen hatta cidden başım dönüyor. Cok yoruldum ya. Cocukla herşey ne kadar zormuş. Şu görümceler zaten bilmeseler ölürler heralde. En sinir olduğum sey benden daha tecrübesiz birinin bana akıl vermeye kalkması. Eşin iyiki terslemiş de yüz bulamamış. Bayramda da yine tersler kalır öyle. Annemin bir lafı vardır. 3 Aylar girdi mi benim stres başlar kaygılar başlar derdi. Çünkü kandildir bayramdır büyüklerle muhatap olmak zorunda kalır sinir harbi yaşardı. Şimdi anlıyorum onu hakkaten öyle. Nasıl bayramsa stresten başka bişey değil. Biz de kendi anneme gideceğiz inşallah. Ama inan bana canım benim, ben onu bile düşünyorum çünkü çocukla cok zor oluyor ya. bi yığın eşya götür yok kusarsa yok altına yaparsa sıcak olursa rüzgar olursa derken. Götürdüklerinin de yarısı işe yaramaz gelince eve yıka yerleştir. Yorgunluktan başka bişey değil inan.
Yukarda dijital baskül derken çengel el kantarı gibi canım bizim sipariş ettiğimiz diğerinden bizde de var. Eşimle cıkıp birde bebegi alıp tartılıyoruz. Bu el kantarları 10 grama kadar hassasmış.
Bugün numaramı başka bi operatöre taşımak için basvurmaya cıktık eşimle. Daha uygun bi tarife buldum aveadan. Gitmişken yanında pamidor var bebek mğazası bilirsin. Ona da uğradık bi sürü çorap aldım birde bi tane yıldız seklinde şapkaaldım cok hoşuma gitti diye. Eve geldik eşim bizi yukarı bıraktı çöpleri dökmeye aşağı indi. Ben de cocuga şapkayı giydirdim çok tatlı geldi bana, eşime de göstermek için koridordan koştum kapıya dış kapı acıktı öyle kasrsılayalım bakalım dedim. Ayak sesi duyunca koştıum tabi eşim sandım. Bi baktım yan komşuymuş ben kalakaldım yüzümse sacma bi gülümseme vardı . Direkt şunu dedi hayırdır bebek mi hasta? Yuh arakdas ya... Aklına bu mu geldi. Niye güleyim bebek hastaysa. Yoo dedim. 2. cümlesi. Bak aklıma gelmişken diyeyim başkasının yanında emzirme sakın sütün kesilir!!! Yahu dedim bir hayırlı laf cıksın ağzından ama cidden dedim çünkü patlattı. İNsanlar cok sinir.
İnan canim bayram demek gerçekten stres demek ve dediğin gibi tonla eşya toplayıp birçoğunu giyemeden geri getirmek ayni zamanda. Oglanin cantasini bugün hazirladim ama bizimki daha duruyor amaaannn.
Valla akil verenler ve çok bilmisler o kadar fazla ki onlardan da biktim usandim artik. Senin komsunda resmen felaket tellaliymis Yuh yani. İyi yapmissin laf söylemekle.
Bende aveadayim ama operator değiştirmek istiyorum internetim çok düşük odedigim miktar çok fazla ama öyle cezbeden bir tarifede yok avea dişinda. Bizde o paketlerden faydalanan diyoruz aman o da ayri bir dert benim için. Bu arada canim birşey sorucam oğlan pusetin icinde çok terliyor penye battaniye koyuyoruz içine ama fayda etmiyor. Simdi yolda uzun baya terleyecek yine siz bir çare buldunuz mu acaba?
Tartı güzelmiş eşime söyledim o da bakicak. Çok yorgunum ve uykusuzum Nazlim ya. Dun bende temizlik yaptim ama çocuk olunca cidden çok zorlandim.
biz vodafonedaydık 50 tlgeliyordu faturamız. ikimizin oluyor 100 tl. eşsiz tarifeye gectik aveada. 1000 dk 1000 sms 2 GB internet 24.5 tl. Genelde geçiş ypanlara cok avantaj oluyor biz de bi sene bunda kalırız bakarız sonra baska operatörde geçmek isteyenlere avantaj varsa ona geceriz diyoruz.
Bizimki de cok terliyordu canım. Biz de penye battaniye koyuyorduk yine terliyordu. Annemden en son gelirken şile bezi çarşaf getirdik çok hafif ve yumuşak ile bezi. Onu katlayıp koyuyorz artık terlemiyor. Eğer şile bezinden bluzun gömleiğn falan varsa onu katlayıp koyabilirsin carsaf bulmak zordur çünkü eskiden kalma carsaf anneminki. Ama bluz vs bulabilirsin.
Yaaa bak tartıyı biz netten sipariş verdik ama ablamla bugün konuştum biz A101 den aldık 9 tl ye dedi. Onlarınki daha uygunmuş söyleyeyim dedim.
Ben de bugün çok yorgunum sorma hiç halim yok artık Senemim ya. Bugün benimki yine hiç durmadı cok yordu beni..
Heeeeee şunu da söyleyeyim. Bugün sevgili arkadaslarımdan biri telefon etti yarın bize geleceklermiş iftardan sonra. Düşün bugünden rezervasyon yaptırdı hanımefendi Yani hazırlanmak önüne bişeyler koymak şart oldu ama cok kızdım ya. Bekle de artık ramazan sonra gel demi. İnan eşim oruç tutuyor iftardan sonra mutfağı topla odaya gel derken saat oluyor 9buçuk 10. Ben o saaten sonra bi de cocukla ugrasıyorum br de misafir agırlayacagım 10dan sonra. Ne kadar sacma ya. Sinir oldum gerçekten. Bu kadar zaman beklemiş bir hafta daha duramamış. Bekle de bayram sonra gel demi iftar sonrasına sıkışana kadar.
Nazlıcım sana söylemiştim ya kaç zamandır bizim oğlan gündüzleri kesinlike uyumuyor yatağa koyduktan 10 dk sonra uyanıyor diye. İşte dünden beri eşimle oğlanı boğulma önleyici yastığa yüzüstü yatırıyoruz uyuduğu zaman ve şükürler olsun ki bu pozisyonda çok güzel uyuyor.Çok sık kontrol ediyoruz burnunu kapatsın diye. Belki tesadüf ama inan dünden beri çok rahat işimi yapıyorum. O da uyuduğu için daha bir enerjik. Sanada söyleyeyim dedim belki denersiniz. Çünkü sende bundan dert yanıyordun. Yarın yola çıkıyoruz ondan bavul hazırlığı son sürat devam ediyor. Çok yorgunum canım ya birde yaşam enerjim gittikçe düşüyor. Bu arada oğlana yedek bayramlık bakıcam kipadan belki sizinkine denk gelirim. Çok sıcak olduğu için çabuk terliyor mecbur yedek almam lazım. Bizde durumlar böyle işte. Bakalım zaten sinirlerim laçka oraya gidince iyice berbat olucam umarım sayelerinde sütüm kaçmaz en çok bundan korkuyorum.
Mesajim yarim kaldi kuzum uyanmisti. Düseli 12saati gecti. Sükur birseyi yok insallah çıkmazda. Allahim kimseyi evladiyla sinamasin. Allahtan koltuk çok yüksek degildi ve battaniyesiyle birlikte düştüğü icin yastik gorevi gormus bir nevi ve yer laminant parke halı var. Gercekten ucuz atlattik bir yeri kirilabilirdi ya da baska birsey olabilirdi dusunmek bile istemiyorum. Dün geceden beri kendimde degilim.Kuzuma her baktigimda aglamak geliyor.
Canımmmmm okurken gözlerim doldu... Biz aynı zamanda aynı şeyleri yaşamak zorunda mıyız?? Kendiminkini anlatmadan saa kocaman bir geçmiş olsun diliyorum ve duana amin diyorum... Allah evlatlarımızla sınamasın cok zorrrrr... Allahtan birseycik olmamış yavrucuğa. Aklım gitti ya ilk okuyunca. Bundan sonra park yatagı katlayıp götürün bence Senemim...
Biz de dün akşam cok kötüydük... Görüyor musun ikimiz de cok benzer sey yaşamışız hem de aynı gün. Ben süt sağmaya gitmiştim bizimkini reflü yatağına yatırmıştık. Eşimi de çağırdım yanıma bazı kitleler var hala bastırsın da süt aksın diye benim ellerim bastırmaktan acıyordu artık. Sonra odaya geldik ne görelim???? Bizimki kendini ayaklarıyla ittire ittire reflü yatağının eğimi yuksek yerinden başını ve omuzlarını çıkarmış boynu sarkık biçimde. O kadar korktuk ki boynuna bişey oldu diye anlatamam cok kötü görünüyordu cünkü... Ya hep ayaklarıyla kenidin aşağı iterdi aşağı giderdi yuksekten alçağa yanio tehlikeli değil de alçaktan yuksege nasıl gidebilmiş hala anlamış değiliz. Yani o kadar zor ki aslında öyle gitmek... Aklıma öyle çıkabileceği gelmemişti hiç. O manzarayı düşünmek istemiyorum hala içim ürperiyor. Çocuk doktorundan randevu alcaktık ablamı aradım önce saat de gece 2 bir de. o da herzamankinden farklı ağlamıyorsa bence bişey olmamıştır evham yapma dedi. Gece burnumuzdan geldi korkudan şükür sanırım bişeyi yok. Ama ömrümden ömür gitti yani...
Ruh halim bunalım. 2. ayım dolmak üzere. Hiçbirşeyden memnun değilim kendimin bu halini beğenmiyorum.Ben böyle değildim. hayattan cok zevk alan, gezmeyi yaşamayı herseyi seven hayat dolu biriydim...
Hiçbişey yapmak istemiyorum, herşeyden sıkılıyorum... Eşim gezmeye hava almaya cıkalım diyor istemiyorum filmden sıkılıyorum oyundan vs vs herseyden. Dua okuyorum bol bol. İçim çok çok sıkılıyor. Sanki boğazımı sıkıyorlar hiç bişeyden zevk alamıyorum...
Hamilelikten kaynaklandığını bilsem de geçmeyecek gibi gelmesi kötü oluyor. Evin içinde sürekli mutsuz içi daralan sıkılan biri olarak dolanıyorum. Üstelik bulantı illetiyle ve yiyememe ile uğraşıyorum.
Daha önce hiç bu kadar kötü bir can sıkıntısı yaşamamıştım. Bu durumu yaşayanlar sizler neler yaparak atlatmaya çalışıyorsunuz?
Ah canım benim ya okurken fena oldum.Çok geçmiş olsun.Allahim evlatlarimizi tüm kötülüklerden korusun saklasin.Bizim oğlanlar fazla afacan olacaklar galiba.
Bizde annemlere geldik artik. Bu arada bayraminiz kutlu olsun. Dolaşırken artik çok Yoruldum. Benim oğlan uyandi yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?