- Konu Sahibi nazlisandal
- #1.221
Canımmmm öncelikle seni kırmışım çok özür dilerim...Gerçekten üzüldüm. Ve yeniden kavuştuğum için de çok mutluyum. CAnım SEnemim, niye bu kadar kilosu az geliyor ki size? Bak bizimki de 5 600. İlk ay 950 2. ay 900 3. ay ise 700 almış. Gittikçe azdı alımı. Ve hemşire normal azalması dedi. Bakma sen az denilmesine. ben 700 gram deyince hemşire üzüldüm, ve yemin ediyorum hemşire ne dedi biliyo musun bu ay zaten 500 600 700 civarı alıyor genelde cocuklar ve gayet normal dedi. Bundan sonra zaten yavaslayacak dedi. Bir de şu aç kalmasına da takma.
Bak bizimkini anlatayım. Bizim oğlan sinirlenince emmez, keyfi olmayınca emmez, arada bir geliyolar ona 3 4 gün emmez. meme secer birini istemez bzen vs. Ben de bunları yaşıyorum ama bi şekilde az da olsa emiyor değil mi? Önemli olan bu. Aç geziyor diyorsun ya 5 6 saat, benimki dün 9 saat emmeden uyudu. Uyandırdıgım zaman sinirleniyor ve hiç emmiyor. İlla kendisi kalkacak. Benimkinin zaten her gece emmeSİ 6 7 saat garanti oluyor. Uyandırmadıgım için. Doktor da uyandırma demişti. Ama ablam 6 aylık olana kadar her gece 3 saatte bir kaldırıyordu kızını. Diyeceğim o ki bebekten bebeğe değişiyor herşey.
Oğlunun kilosu benimki gibi, kilo alımı da öyle, emme saati de. Benimkine doktorum normal dedi seninki niye anormal olsun bu durumda?? Bence içini ferah tut Senemim. Çok samimi diyorum.
Sütü sağdıkca çoğalıyor. Sağma makinesi ile sağmayı bırakma derim. Birde sünnet olup da acısından emmeyen duymadım bizim arkadasların çoğu yaptırdı onu da söyleyeyim dedim. Bakalım biz de yarın gideceğiz inşallah cerraha.
Canım benim az önceki mesajımda da dediğim gibi, bundan sonra hergün burada olacagım hergün bakacağım inşallah, sende yokla, birbirimize cok ihtiyacımız var. Seni görmeden çok sevdim Allaha emanet ol arkadasım benim
Olsun canım benim valla artk aklıma kötü şeyler gelmeye başlamıştı girmeyince. Yaaa şimdi sen böyle söyledin iyice kafam karıştı benim.
Bizim oğlan 1 eylül günü sağlık ocağında tartıldı 5500 geldi. Ayın 5'inde doktora gittik kilosu yine aynıydı. Ayın 12'sinde yine gittik ve kilosu yine aynıydı sence bu normal mi peki? Doktor normal olmadığını söyledi ve mamaya başlattı. Zaten mamayı ağlayarak verdim hiç aklımda yoktu oğluma mama vereceğim. Hoş o da sevmedi mamayı 1-2 defa biberonla zorla içti bir defada kaşıkla verdim. Bende diyorum bu çocuk aç olsa sürekli ağlar şükür öyle ağlamasıda yok. Ama işte 5 dk emmesi canımı sıkıyor canım ya. Senin ki kaç dk emiyor peki Nazlıcım? Seninkininde durumu benimkiyle aynıymış. Peki hep böyle miydi sonradan mı böyle oldu? Benim oğlan ne zaman 3. ayını doldurdu çocuğa bir hal oldu. Önceden çok güzel emiyordu şimdi yok ya.
Birde bizim gıcık doktor neden normal değil dedi bak ona taktım şimdide ya. Seninkiyle aynı gidiyor benimki. Zaten etraftanda diyorlar çok zayıf bu defa zayıf gördük diye iyice moralim bozulyor ya. Bugün eşim okuldan geldikten sonra sağlık ocağına gidicez tarttırmaya bakalım kilo almışmı diye.
Canım benim birşey sorucam ben acemiyim bu sağma işinde sen kaç satte bir sağıyorsun? Birde sağdığım sütüde bizim velet biberondan içmiyor kesinlikle bende ziyan olacağına saklayayım diyorum( hoş stresten sütüm çok azaldı saklayacak birşeyde kalmadı gibi ama) bazısı diyor derin dondurucuda 6 ay durabilir bazısı da diyor 3 ay kafam karıştı sence hangisi doğru? Sütüm iyice kalmazsa yedek dursun istiyorum.
Birde bu dönem içinde ben regl oldum 10 gün sürdü artık kan kaybından gidicektim. Sen oldun mu? Onunda sütün azaltacağını söylüyorlar. Kadın doğumcum bana doğumdan sonra 7-8 ay olmazsın demişti ama çok erken oldum ya.
Sünnet konusunda da eşim emmeyeceğini düşünüyordu söyleyeyim bari içi rahat etsin. Bizde ekim gibi düşünüyoruz yaptırmayı. Sen öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim.
Birde lütfen arada bir yaz olur mu? Çünkü inan bende seni görmeden çok sevdim.