Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

ara ara kontrol et evet o bölgeyi benim gibi olma :)
Cidden miiiiiii? Bak onu yazmayı unutmuşum... Ben gene nasıl uykulara doyamıyorum bu ara. Okuldan geliyorum sızıp kalıyorum. Salı günü boş günümdü. Uyu uyan derken 15 saat falan uyumuşumdur o gün. Hemen hemen hergün çok uyuduğum halde uykuya doyamamış bir şekilde kalkıyorum. Uyumak ne güzel şeymişşşş

Anaaaa aynı olmasaydık şaşardım zaten:) Valla canım uykunun tadını çıkaralım şurda uykusuz gün ve gecelere ne kaldı:)
Ayyyyy çok ağrım var ya. Uyuştu resmen ağrıdan her yerim. Nasıl yorgunum bide gözümden uyku akıyor.
Birde bu ara birşey anlatırken falan nefes nefese kalıyorum Nazlıcım sende de oluyor mu? 27. hafta itibariyle 3. ve son trimestere girmiş bulunmaktayım. Bu haftadan itibaren nefes problemi başlıyormuş. Bende biraz erken başladı. Bazen nefes alamayıp tıkanıp kalıcam diye korkuyorum.

Nazlıcım tırnak makasını hangi marka aldın? Ben chicconun almayı düşünüyordum hem makas hem tarak ama biraz araştırdım bazı anneler bebedorun ürünlerinden de memnun. İki marka arasında da baya fiyat farkı varda. Yani bu kadar para verip chicco almaya değer mi acaba?

Benim bacaklarım ve ayaklarım çok ağrıyor.. Belimi saymıyorum bile. İnan azıcık mufakta bi yemek yapayım azıcık bi çamasır falan toplayıp katlayayım mahvoluyorum ağrı ve yorgunluktan. Az önce yemek yedik ben odaya geçtim eşim topluyor herzamanki gibi mutfağı. Bugün o da rahatsız biraz hadi sen dinlen ben yapayım dedim ama yok dermanım yok ya. O nefes nefese kalma olayı bende 1 2 hafta önce başladı. Sanki son ayımdaymışım gibi böyle baya nefessiz kalıyorum. Demek ki erken başlamış bizde bu belirti. Benim de yarın 27+0 olacak inşallah.

Kızlar hadi siz 27.haftadasiniz nefes darlığı var benim daha şimdiden başladı catlicak gibi oluyorum bazen göbeğim çok geriliyor, uyku ve yorgunluk bende de başladı tekrardan, misafir vardi ölüyorum yorgunluktan.

Canım benimkiler bebedor marka. Uygun fiyatlı baya. Chicco düşünmedim gereksiz pahalı geldi

Ah canım benim ya senin erken başlamış. Bende aynıyım birşey konuşurken falan nefes nefese kalıyorum diyorum şimdi katılıcam.
Aman o misafir olayını sorma mümkün mertebe şu aralar misafir durumunu minimuma indirmeye çalıştım. Çünkü hareketlerim iyice yavaşladı ve ağırlaşmaya başladığımı hissediyorum. Misafir geldikten sonra inan 2 gün kendime gelemiyorum ya.

Kızlar dün akşam acillik oluyordum. Dün öğlen başlayan adet sancısı,kasık ağrısı ve bel ağrısı akşam saatlerinde iyice arttı. Doktorumu aradım hemen ilk sorduğu kanaman var mı oldu. Dedim yok ama ağrılarım var. Kasılman var mı dedi. Kasılmam yok dedim. Doktorumun dediği aynen şu kasılma ya da kanama eklenirse hemen hastaneye git bu haftalardan itibaren erken doğum riski olabilir dedi. Çok şükür bugün ağrım hafifledi. Diyeceğim şu ki bu tarz ağrılarınız olup şiddetlenirse aman bişey olmaz demeyin doktorunuzu arayın.

Canım benim dikkat et kendine ilk cümlenin okudum sonunu getiremedim aman bak çok tehlikeli bu tür sancılar.Herseyi işi gücü bırak uzan sürekli. Ani hareket yapma. Birara idrar yolu enfeksiyonu olmuştu sanırım ondan kaynaklı da olabilir. Ayaklarını usutmemeye çalış, bol su iç. Aklına hep güzel şeyler getir. Birsey olmayacak Allah'in izniyle içini ferah tut tamam mı canım. Ara ara.bilgilendir aklım sende.

Okuyunca çok korktum Esranın dediği gibi ilk cümleyi... Ay Allah korusun. Bu haftalar hep erken doğum riski üzerine uyarı yapıyor uzmanlar. Ben bugün kendimi iyi hissettiğim için okuldan gelince temizlik yapayım dedim sonra düşündüm Allah korusun bişey olursa bu kez ah vah ederim diye yapmadım. Haftasonu eşim yapıyor ona bıraktım. Çok dikkat etmeliyiz. Peki canım nedenmiş o ağrılar bişey dedi mi doktorun? Biz de bilgilenmiş oluruz.Çok geçamiş olsun, hafiflemesine gerçekten sevindim ve içim rahatladı.

Bu arada ben bugün burda özelde bir başka doktora daha gittim. Sırf boyunu kilosunu öğrenmek için. Haftaya kendi doktorumuza kontrolümüz var hadi dedik bir doktora daha gidelim ölçümler nasıl tutarlı mı diye. Şükür iyi çıktı. 1019 gram ve 37 cm dedi. Ancak biraz şüphelendirdi. 2 li 3lü testi sordu. 2lisi yapıldı 3lü teste doktorum gerek duymadı dedim. Asıl onun yapılması lazımdı işte olur mu gerek görülmemiş o nasıl iş falan dedi. Sinir oldum.

Canım doktorum enfeksiyon olabileceğini söyledi ama idrarımı yaparken ağrı ya da yanma yok dediğimde muhtemelen doğum sancısıdır ufaklık sizi yokluyor dedi. Bu ara çok iş yapma mümkün mertebe uzanıp dinlenmeye çalışın dedi. Eğer ağrı hafifleyeceğine dahada artarsa hiç beklemeden hastaneye gelin dedi. Dün zaten evdeydim bütün gün yattım. H.sonuda birşey yapmayı düşünmüyorum yatıp dinlenicem. Şükür bu sabaha iyi uyandım ağrım yok denecek kadar az. Bizim ufaklık kendini hatırlattı:) Aman Nazlıcım bu tarz bi ağrın olursa bundan sonra sende kendine bak ağrın azalacağına daha da artarsa ya doktorunu ara ya da hastaneye git. Bundan sonra olurmuş artık bu tarz ağrılar.
Maşallah oğluşuna Allahım 1000'li gr.'larıda görmeye başladık şükürler olsun. İçin rahatlamıştır artık canım.Ayy bizim doktorda gerek yok demişti 3'lü teste ama ya Bak şimdi kötü oldum. O zaman doktoruma ısrarla sormuştuk biz eşimle yapıcakmısınız diye 3'lü testi bizimki gerek yok 2'li test iyi çıktı demişti ama ya. Hatta para tuzağı hastaneye ve devlete para kazandırmayalım falan diyede espri yapmıştı.

Canım valla bende ilk enfeksiyondandır geçer dedim gün içinde ama bel ağrısıda eklenince dedim başka birşey bu. Hemen doktoru aradım o da yetmedi bizim hastanenin ebesini de aradım. Doktorum idrar yaparken yanma ağrı var mı dedi yok dedim. Bu akşam bekleyin eğer ağrınız azalacağına daha da artarsa hemen hastaneye gelin dedi. Bu haftalardan itibaren artık erken doğum bekleriz sizin ufaklık kendini göstermiş falan dedi. Yani seninde aklında bulunsun bu 3 ağrı aynı anda olursa geçer diye bekleme doktoruna telefon et. Doktorum bana bol bol dinlen uzan ve ağır iş yapma dedi. Bende dünden beri yatıyorum şükür bugün ağrım yok denecek kadar azaldı. Bizim ufaklık korkuttu valla.

Doğru demişsin canım. Dinlenmek en iyisi galiba bu aralar. Aklımızda bulunsun iyi oldu bunu paylaştığın. Teşekkür ederiz canım. Salı günü tam kan sayımı, idrar testi ve şeker yüklemesi için hastaneye gideceğim inşallah. Sen idrar testi yaptıracak mısın kontrol öncesi?

1 kg ı geçmesi cok değişik bir duygu ya güzel bir his :) Aynen ya bizim doktor da 2 li test sonucu güzel buna göre 3lüye gerek yok demişti. Bu doktor o kadar üstünde durdu ki 3lü testin. yok işte 2li de görünmeyen çoğu kusur 3lü testte ortaya çıkıyor falan dedi. Ben de astım tabi suratı. İnşallah sorunumuz yoktur hiçbirimizin. Gerek olsaydı kendi doktorlarımız derdi diye içimi rahatlatıyorum

Evet canım aklınızda bulunsun. Bu aralar artık ağır işler yapmamakta fayda var. Canım bizim burda idrar testi yapılıyor ama Allaha emanet şekilde yapılıyor. Muhtemelen doktor kontrolüne gittiğimde bizim doktor kendisi ister gibime geliyor. Benim şeker yüklemesi durumu hala muallakta. En son gittiğimde şeker yüklemesi yapıcak mısınız diye sormuştum o da siz evde yapıyorsunuz gerek yok kontrolde tut kendini demişti. Bu gittiğimde bir daha deneyeceğim şansımı.
Valla son gittiğin doktorun 3'lü testle ilgili söyledikleri benimde kafamı bulandırdı ama bende aynı senin gibi doktoruma güveniyorum gerek görseydi yapardı diye düşünüyorum. İnşallah hiçbirimizin yavrusunda bir sorun çıkmaz. Ayyy bizim sıpada acaba 1 kg'yu geçmiş midir diye sorup duruyorum kendime gerçekten insan tuhaf oluyordur :) Artık kocaman erkek oluyorlar:)
Canım ya sen emzirme yastığı almayı düşünüyor musun? İşe yarıyor mudur acaba?

Kocaman erkek oluyorlar cok hoşuma gitti :)
Ben düşünmüyorum canım. Çünkü çok kabarık oldukları için onu alta koyunca cocuk tepene cıkıyor eğer kısa isen. Ablamda gördüm hiç kullanamadı ve birine bile verdi ben de kullanmam deyince. Ben kısa boyluyum o yüzden benim işime yaramaz ama sen uzun isen olabilir

Öyle canım erkek oluyorlar artık tam manasıyla yavrularım benim:) Ayyyy kısayım malesef Benimde işime yaramaz o zaman boşuna para vermeme gerek yok.
Biberon setinin siparişini verdik netten daha gelmedi bekliyorum bakalım nasıl çıkıcak.
Bebek şekeri falan yaptırıcak mısın canım? Hastaneye ve eve gelenlere birşeyler vermeyi düşünüyor musun? Ben düşünüyorum ama ne vereceğimi bulamadım daha.

Etraftaki bebek sahipleri aman haaa dikkat edin biz şunu lüzumsuz almışız bunu almasak da olurmuş dedikçe dikkat etmem gerektiğini daha iyi anlıyorum yoksa boş masraf cok cıkacak gibi duruyor :)Ben de magnetlerden yaptırayım diye düşünmüştüm ama tam beğendiğim bişey bulamadım netten. Birde az sayıda da olsa ilk hastane için falan kurabiye de mi yaptırsam diyorum. Bebek kurabiyeleri de cok güzel oluyor ama tam karar veremedim.

Aynen canım ya bizimde arkadaşlar uyarıyor sürekli şunu almayın bunu almayın hiç işimize yaramadı kullanmadık falan diye. Zaten biliyorsun bu sektör almış başını gidiyor aklına gelmeyecek şeyler var çoğuda para tuzağı.
Bende magnet bakıyorum netten ama dediğin gibiiçime sinen birşey olmadı. Birde ne zaman doğacağıda belli olmadığı için üstüne tarihte yazdıramayacağım. Öyle olur mu acaba tarihsiz falan? Birde lavanta keseleri falan varmışacaba öyle birşey mi yaptırsam diyorum. Hastanaye çok gelen olmaz diye düşünüyorum ondan çikolata ya da lokum falan götürürüm gelenlere ikram etmek için. Birde yıllar öncesinde teyzemin bir arkadaşı doğum yapmıştı hastaneye gittiğimizde kızının ismi yazan havlulardan vermişti o zaman baya hoşuma gitmişti. Acaba diyorum bu tarz birşey mi yaptırsam. Hoş daha çocuğumun ismide belli değil bu gidişle doğumdan sonra koyucaz galiba:)
İşin özü şöyle güzel birşeyler yaptırmak istiyorum ama bu kararsızlık beni mahvediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…