Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Kizlarrr o kadar ayrıntı varki alınacak yapılacak yurt disindayim ve yazdan itibaren nereye tasinacagimiz belli olacak, malum belirli bir valiz hakkimiz oluyor o sebeple herseye fazla dalamıyorum en acil ve olmazsa olmazlara bakıyorum şimdilik . Bu arada bende minyonum bunda da benziyoruz birbirimize:) gobus buyuyor artık gece sağdan sola donememeye başladım rahat yatamayinca büyük hamile yastıklarından aldım çok rahat ettim sizinde gece uyumada sıkıntı oluyorsa tavsiye ederim. Bebek için isim düşünmeye başlasak iyi olacak bu arada:) ben bundan yıllar önce ilk çocuğumun erkek olacağını ve isminin Yusuf olduğunu görmüştüm, ciddi ciddi düşünüyorum hem fiziksel hem ahlak olarak güzel olmasi niyetiyle bu ismi düşünüyorum, bir peygamber ismi sonuçta hem yüzü hem ruhu güzel olur inşaallah yavrularımiz.Ha birde eşim iki isim istiyor ilki Muhammed olucak ins.bu ismi söyledikce de s.a.v diyesim geliyor:)
Bu arada 2'li 3lu testlere hiç takilmayin kızlar çok ciddi birsey olsa belli ederdi kendisini ayrıntılı usg lerde.Allah korusun cokca dua edelim ins hem bebeğimiz hemde biz sag salim kavusalim birbirimize.
Birde hiç düşündünüz mu doğumu nasıl istiyorsunuz bu konuyu da masaya yatıralim birara:)

Ahhh kızlar. 4uncu ayım bitmek üzere fakat psikolojim çok bozuk sinirli hiç bi şi yapmak istemeyen biri oldum

Bak lavanta da olabilir. Havluyu da cok önce görmüştüm sadece bir kişide. O zamanlar ben liseye gidiyordum o yüzden yarım yamalak hatırlıyorum. Neyseki zamanımız var hala :)

Ayyyyy ne güzel ya :) Yazmıyordun gene uzun süredir iyi oldu yazını görmek :) Bak rüya konusunda bile aynıyız. Ben hamile olmadan önce rüyamda oğlumun olduğunu ve adını Ahmet koyduğumu görmüştüm. Demek ki ismiyle geliyor diyor herkes. 2 isim düşünüyoruz. Biri Ahmet diğeri Yekta. Ahmet Yekta olacak inşallah. Tabi sonradan fikrimiz değişmezse. Yusuf ismi de çok çok güzel hatta eşim Yusufu çok istiyordu ama Ahmet ve Yusuf arasında kalınca Rüya isimin seçtik. Muhammed ne kadar güzel dediğin gibi peygamberimizin ismi. İsimler çocuklara yansıyor kesinlikle bu yüzden cok önemli. Ahmet de zaten peygamberimizin diğer adı

Maasallah ismini sizde çok güzel secmissiniz canım adlariylariyla büyüsünler inş. Ahmet ismi verilen çocuklarda her yönlü güzel oluyor, dediğin gibi ismin sahibi dünya guzeli:)
dün misafirlikteydim çok yemedigim halde dönünce bir şişlik bir gaz sancısı gece boyu kıvrandım artık usuttum mu birsey mi dokundu bilmiyorum resmen patlayacak gibi oldum . Su hamilelik öyle birşey ki ne kimse gelse ne biz gitsek sonrasında mutlaka bir yerim ağrıyor.
Doğum konusunda da ben epidural normal düşünüyorum çünkü burda yalnız olucam kimse gelmeyecek eşim olucak yanımda sadece ameliyatli dikisli zor olur, kısa sürede kendime gelemem,zaten burada kolay kolay sezeryana yaklaşmiyor doktorlar .Insallah en hayırlı şekilde kolay bir doğumla kavuşuruz yavrularimiza:)

Son düzenleme:
Ahhh kızlar. 4uncu ayım bitmek üzere fakat psikolojim çok bozuk sinirli hiç bi şi yapmak istemeyen biri oldum

Insan hamileyken her duyguyu yaşıyor, kimi zaman mutlu kimi zaman hüzünlü, sebepsiz ağlamalar derken geçip gidiyor 9 ay.o minik mucizeyi kucağına alinca herseyi unutacaksin.Tadini çıkar yaşadığın her anin emin ol buna sahip olmak için ugrasan çok insan var . Allahım yar ve yardımcın olsun.

Aminnn adlarıyla yaşasınlar inşallah... Ay evet yaa o kadar ağırım ki ben de, azcık çarsıya bile cıksak eve gelince kendime gelemiyorum. Cuma bana misafir gelecek, yarın da biz gideceğiz ama gel de bana sor. Mümkünse ne gelseler ne gitsem diyroum ama olmuyor mecbur bazıları. İnsanlar da biraz anlayışsız diye düşünüyorum şahsen ben ya.
Yurtdışı zaten bu konuda en doğrusu canım bu konularda biliyorsun sağlık bizim ülkede malesef yurtdışı kadar iyi değil. Normal doğum tabi en iyisi ama onda da dikiş olması, dikişlerin geç iyileşmesi ( açıkta olduğu için) vs sorunları var. Tabi bu doktoruna ve artık şansa da bağlı. Allah hepimize en hayırlı şekilde evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin

Kızlaaarrrr ay ne güzel muhabbet etmişsiniz. Oğullarınızın isimleride çok güzel adlarıyla yaşasınlar,şansları açık olsun inşallah. Biz hala karar veremedik ismine Bende hamile kaldıktan sonra rüyamda oğlum olacağını ve adını Ömer koymamızı söylemişti bir dede. Şimdi bizde muhtemelen iki isim koyacağız.
Ben doğum konusunda normal istiyorum ama herşey doktoruma ve oğluma bağlı.
Bu arada sizlere olan banada oluyor. Biri bize gelsin ya da biz gidelim mutlaka bir tarafım ağrıyor ben bunu artık nazara bağlıyorum. Eve gelince bir güzel okuyorum ve üstümde nazar boncuğu taşıyorum kızlar sizinde aklınızda bulunsun.
Bu hafta bizede misafir gelicek ay nasıl gözümde büyüyor anlatamam. İyice ağırlaşmaya başladım en ufak bir iş yapayım nefes nefese kalıyorum ve oturma ihtiyacı hissediyorum.

Bak lavanta da olabilir. Havluyu da cok önce görmüştüm sadece bir kişide. O zamanlar ben liseye gidiyordum o yüzden yarım yamalak hatırlıyorum. Neyseki zamanımız var hala :)

Evet canım zamanımız var daha. Ben merkeze gidince biraz araştırma yapmak istiyorum. Aman millet herşeyini tamamlamaya başlamış valla daha benim baya eksiiğim var ya.

Evet canım zamanımız var daha. Ben merkeze gidince biraz araştırma yapmak istiyorum. Aman millet herşeyini tamamlamaya başlamış valla daha benim baya eksiiğim var ya.
Benim de çok eksiğim var daha canım. Tamamlarız inşallah kendini kasma.Herşeyini de tamamlamak istemedim ben bilerek çok erken zaten ne bileyim batıl biliyorum ama.
bir de ben bu aralar salopet elbiselere taktım. Çok istiyorum. Butikbebe de indirime girmişti. Sipariş ettik iban hatası vermiş ve iptal etmişler siparişimi ve bugün kampanya bitmiş cok sinir oldum ama nasıl sinir anlatamam. Çünkü cok özeniyorum.
Hamilelikten sonra da kullanılabiliyormuş ayarlıymış elbise. Şimdi bakyırum istedimi tarzlar 149 159 diye gidiyor eğer sitelerde dolaşırken indirimli görürseniz nolur bana haber edin arkadaslarım

Canım o batıl bende de var ve bu yüzden bende herşeyi tamamlamak istemiyorum. Ama bu ağrıdan sonra bana bi korku girdi. Bizim velet ya erkenden gelirse diye kurup duruyorum kafamda.:18: Haftaya kontrolüm var bakalım doktorum ne diyecek çok merak ediyorum. Bu gidişimizde belki bizi nst'ye bağlayabilirlermiş artık etrafımdaki birçok kişi böyle söylüyor.
Aaaa üzüldüm ya iptal etmelerine. Tamam canım denk gelirsem haber veririm sana. Bende elbise almak istiyorum artık bahar geldi rahat rahat giyerim. Kışın korkmuştum üşütürüm falan diye almamıştım benimde içimde kalmıştı. Salopetlerde çok güzel hatta bulursam bende alırım.

Konunun ilk açıldığı zamandan buyana çok zaman geçmiş bebişler bkocaman olmuştur şimdi hepsi geçmiştir ben ise 9. Haftama yeni girdim ve bunalımdayım. 24 saat süren mide bulantısı kokular tiksinti sinir hayattan nefret ediyor isyan ediyorum. Benim bulantım çok ciddi sağlığımı tehdit ediyor doktor gebeliği sonlandırman gerekebilir diyor. Hiç geçmicek sanki molu bişey söleyin gecicek diyin 3 haftadır canımdan bezdim

Benim kontrolüm de cumartesi günü inşallah. Buarada dün o kadar yoğun bi bel ağrısı yaşadım ki anlatamam ağladım.. Hamileliğim boyunca yaşadığım en şddetli bel agırsı idi. Şükür bugün normal agrı haline geldi.
Ama yarım saattir yine ağlıyorum ay bu hormonlar mahvetti beni. O elbiseye taktım şimdi gerçekten taktım. Çok almak istiyorum ama pahalı geliyor. Ama almsam içimde kalıcak of of offf. Hamilelikte en özendiğim şey kot tulumdu. Zaten hamilelik sonrasında da giyilebiliyormuş bu kadar içinde kalmasına değmez dedi eşim de. Bilmiyorum galiba onu alcam gibi. Çünkü burda gezdim yok o tarz. abuk sabuk salopetler var

Sen benden daha önce görücen oğluşunu ne güzel. Canım o bel ağrısını hiç sorma ben 2 haftadır yoğun şekilde yaşıyorum. Bacağıma vuruyor artık ağrısı resmen uyuşuyor belim ağrıdan. Gidince yine söyleyeceğim doktoruma ve yine birşey vermeyecek biliyorum. Yattığım ve oturduğum yerden destek almadan kesinlikle kalkamıyorum.
Aman o ağlama bende de arttı son zamanlarda ağlanılmayacak şarkılarda bile ağlar hale geldim o derece yani
Canım içinde kalacağına al gitsin o zaman o salopeti. Başka birşeyden kısarsınız. Sonuçta bir daha hamile kalıp kalmayacağımız ne malum.
Bizimde biberon setimiz geldi ama bana delikleri çok küçük geldi ya nasıl içinden çekicek sıvıyı. 2 numarasıda aynı çok küçük delikleri.

Canım ilk 3 ay malesef bu sorunlar yaşanıyor. Bende senin gibiydim hiç geçmeyecek gibi geliyordu ama çok şükür 14-15. haftadan sonra kesilmeye başladı. Ben o dönem mide bulantısı ve iştahsızlıktan 2 kilo vermiştim. Hatta öyle birşey ki eşime diyordum beni tuvalette bırak ben burdan çıkamayacağım. Yemek desen kesinlikle yapamadım mutfağın kapısından dahi içeri giremedim o derece yani. Bulaşık görmek istemiyordum midem kalkıyordu hemen. Eşimle yeri geldi ayrı odalarda yemek yedik kokudan ötürü mutfağa giremedi. Gerçekten çok zor geçmişti o dönemler. Ama içindeki mucizeni düşün inan onlara değiyor bu çektiklerimiz. Şu dönemi bi atlat tadına varmaya başlayacaksın hamileliğin birde hareketlerini hissetmeye başladınmı senden mutlusu olmayacak inan bana. Biraz daha sabret.

Kızlar kaç gündür siteye girmeye çalışıyorum daha doğrusu siteye giriyorum sifremi kabul etmiyor, sifreyi sifirlatip yeni şifre istedim mail adresinde gorunmedı sizede yazamıyorum kendi profilime giremedigim için tam başka hesap açayım derken yeni şifre verildi ve gelebildim şükür:)
Bel ağrısı falan yazmışsınız aman dikkat kızlar daha erken değil mi çok mu hareket ediyorsunuz yada neden olurmuş doktor birsey söylüyor mu neye dikkat edilmesi gerektiği konusunda? Fırsat buldukça uzanıp dinlenin. Benim de dün doğum gunumdu, eşim de dışarı çıkarmak istedi çıkmaz olaydım burda hala kar kış kıyamet araba ve gittiğimiz mekanlar sıcak olsa da inerken binerken usuttum sanırım bir basagrisi tuttu 2 ağrı kesiciyle bile geçmedi baya bir süre . Migren her zaman fırsat kolluyor birsey olsa da başlasam diye.

Canım oğlunla eşinle ve tüm sevdiklerinle birlikte olacağın nice güzel yıllar dilerim. Yeni yaşın kutlu olsun Esracım.
Bende zaten merak etmeye başlamıştım seni niye bu kız girmiyor diye. Siteyi bakıma almışlardı geçen gün sanırım ondan giremedin sende.
Umarım başının ağrısı geçmiştir canım. Benim belim berbat durumda buraya bahar geldi ama ağız tadıyla dışarı çıkıp dolaşamıyorum ki hemen belim başlıyor ağrımaya. Doktora sormuştum normal demişti birşeyde vermedi. Ama bu gittiğimde tekrar sorucam çünkü iyice artmaya başladı ağrısı. Tabi karnımın altıda ara ara ağrıyor. Bu ara ağrılardan gidiyorum bakalım hayırlısı. Sende kendine dikkat et madem daha oralarda kış aman üşütme sakın.

Canımm çok teşekkür ederim ayni güzel duygular dilekler senin için de geçerli:)
Evet geçen sefer site bakıma alındıktan sonra oluştu bu sorun, kabul etmedi sifremi yada ben yanlış girdim . Neyse ki kavuştuk tekrardan:)
Basım geçti de bu aralar agiz yaralarindan çekiyorum, aft çıkıo sürekli o kadar da vitamin almama ragmen çok yakıyor canımı, hiç tadım yok yani
Biraz baktım netten sizin dönemlerde yalancı doğum sancıları olabiliyormus. Cok yormayin kendinizi canım birde ayakları uzatın otururken, ins geçer uzun sürmez daha zamanı var hiç bozma moralini bir de şey sorcam Senemcim göbekte sertlik var mı? Benim göbeğim taş gibi, niye bu kadar sert acaba

Ölye yapayım dedim artık merkeze gittiğimizde de mağazalara baktım beğenmedim hiçbirini aklımda kalmasın alayım dedim. Yaaa.. Biberonu belirledim ama almadım işte daha sipariş etmesi kalmıştı. Ama bu kadar kişi alıp kullandıysa heralde yenidoğanlar için o başlıklar uyugundur bence rahat ol sıkma canını. Zaten sonra büyüdükçe o biberonun başlığını değiştireceğimiz için sorun değildir.Sadece ilk aylar içindir o başlık. Ablam yeni başlık alıyordu biberonuna cünkü hep. Birinde almaya vakti yoktu delivermiş şırıngayla hatta :)

Bu aradaaaaaaa cumartesi günü doktora gittik. Şükür ki bebeğimi gördümm ve elini ağzına götürdü emmek için o anı gördükkkk doktor da aa çok güzel oldu yakaladık dedi. Maşallah :) Boyu kilosu vs çok şükür güzelmiş iyiymiş. Bir sorun görünmüyor dedi. nst ye bağlamadı. Şikayetin var mı diye sordu ben sıraladım bel agırsı kasık ağrısı bacak ağrısı vs diye. Normal hepsi. Klasik hamile şikayetleri deyip güldü.

Ama biz o gün geçen ay aldığımız yarı profesyonel foto makinemizi de götürmüştük eşim o ultrason görüntülerini çekecekti. Doktorumuzun makinesi cünkü cok kaliteli görüntüsü cok net oluyor. Aldık makineyi. arabada şarj ederken birden pat diye ses geldi ve şarjdan çektim. Makine acılmadı. Daha doktora gitmemiştik. Ben bastım yaygarayı tabi. Çarsıda hööööö diye ağlaya ağlaya doktora gittim gözlerim bile şişti. Cok sinir oldum. Bir kaç kere girdik ytkili servisine gönderin dediler. O kadar oğlumuzu cekmek için koyduk yanımıza diye öyle sinirlendim ki. Sonra orda oglumu görünce biraz yatıştım. Eşim de telefonundan çekti artık. O elini ağzına götürüşü hatıra olcak inlallah video olarak cok iyi oldu :) Makineyi de yetkili servise göndereceğiz İstanbula yada İzmire.

Doktorla doğum öncesi iznini konuştuk. Bizimki özel muayenehane olduğu için, 32. haftan dolunca devlet hastanesine git dedi eğer sıkıntı cıkarırlarsa beni ararsın dedi.Bu durumda 25 Nisan son calışma günüm olmalı.

Annem oğluma ciciler almış onları görünce de çok mutlu oldum :) Sonra çarsıda istediğim gibi pijama bulamadım. Kısa kollular 1 aya cıkar dediler. Ben kısa kollu üst istiyorum çünkü. Serum falan takılacagı için daha rahat olur diye.

Bakalım artık izne girince inşallah daha rahat bakarım.

Bu arada bazı günler kendimi cok iyi hissediyorum bazen yerimden kıpırdayacak halim olmuyor.Sizde de öyle mi? Üstüne bir de unutkanlık eklendi. Annem şunu demiştim sana diyor hatırlamıyorum bunu göstermiştim önceden diyor yooo diyorum. İnternetten baktım normalmiş. Geçici bellek sorunları hormonların etkisi ile olabiliyormuş. Ve bazen de çok huysuz oluyorum.

Şimdilik benden bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…