Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Kızlar süt sağma makinesi almayı düşünüyor musunuz? Hastanede genelde sezeryanla doğum yapanların ilk başta sütü gelmediği için isteniyormuş. Ben karar veremedim ya alsam mı almasam mı diye. Siz ne yapıcaksınız? Eğer alırsanızda hangi markayı almayı düşünüyorsunuz?

Evet canım ben düşünüyorum. LAnsinoh marka elektrikli pompa. Ablamınkinin ayınsı. Ama hastaneye onu götürür müyüm bilmiyorum. o halimle bir de onla uğrasabilecegimi sanmıyorum. Zaten süt gelmezse aç kalmasın sarılık olmasın diye mama alıp veriyormuşsun biberonla. Sonra sütün geldiğinde 2 3 gün sonra emzirmeye başlayabiliyormuşsun

Çoğunluk zaten ya medela ya da lansinoh diyor. Ben manuel alayım diyordum ama elektrikliyle arasında çok fark var mıdır acaba? Benim etrafımda kimse kullanmadı da ondan bilmiyorum. Yani hastaneye götürmeye gerek yok diyorsun. Canım biberon konusunda benimde kafam iyice karıştı ama avente daha yakın duruyorum. İnternette o kadar çok yorum okudum ki çoğunluk avent diyor. Anacım onunda iki çeşidi var biri yenidoğan seti (ki fiyatı baya uyguna geliyor) bir diğeride anne memesine yakın olan bu tombul cam şişe biberon. Yani avent alırsam bu ikisinden hangisini alsam acaba. Ne zormuş arkadaş biberon almak bile ya.
Canım bu arada ana dizinde bir model buldum ancak bu ürünle ilgili yorum bulamadım. İsmi yonca anadizi kod 601 diye geçiyor. Dediğim gibi yorum bulamadım ve kafamda soru işareti olarak kaldı. Sende bir bak istersen.

Lansinoh ve Avent bu iki markayı çok duydum bende canım sanırım bu markaların ürünlerini tercih ederim bende.

Arkadaşlar hafif ateşim cikiyor ve başimda agrilar oluyor.uyuyup duruyorum :/ 1.5aylik. Normal mi ya. Bende de hiç tat almama durumu var. Evin icinde aval aval dönüp duruyorum. Kusmalarim yok ama agziminda tadi yok :/

Arkadaşlar hafif ateşim cikiyor ve başimda agrilar oluyor.uyuyup duruyorum :/ 1.5aylik. Normal mi ya. Bende de hiç tat almama durumu var. Evin icinde aval aval dönüp duruyorum. Kusmalarim yok ama agziminda tadi yok :/

Canım kusmanın olmamasına şükret. O dediğin birçok şey ilk 3 ayda oluyor. Ama 3. aydan sonra yavaş yavaş geçiyor. Bu defada başka şeyler çıkıyor. Şuanda yaşadıkların normal yani.

Ben hiç manuel düşünmedim canım. Tabi o sana bağlı, birinde kendin çekeceksin sütü diğerinde pompa kendi çekecek. Sıkıntılı bir insan olduğum için elektrikli düşünüyormu ben birde süt cekerken ablamda bizzat gördüm çok rahattı. Deidğin gibi avent daha cok yorum almış ve tercih edilmiş. Ben de avente döndüm. Ama cam şişe düşünmedim yenidoğan setini düşünüyorum.
Ana dizinin dediğin modeline baktım şimdi güzel görünüyor. Ama hemen almamaya karar verdim. Yeni doğduğu o ilk ay zaten yavrum ya kucakta, memede ya uykuda olacak. O zamanlar hiç kullanılmayacak 2 3 ay sonra duruma göre alayım diyorum. Bebeğimiz bir de çok hareketli olursa sıkılır durmaz onun içinde belki diye düşündüm. Bebeğe ve duruma göre karar vericem yani

Canım işte ben bilmediğimden sordum. Birde senin görme imkanın olmuş dediğim gibi benim etrafımda kullanan hiç olmadığı için kararsız kaldım.
Yenidoğan seti zaten daha mantıklı. Bende ondan alıcam artık dr browns'tan vazgeçtim.
Ana dizi konusunu bende sonraya bıraktım. Çünkü işin içinden çıkamadım. Ona odaklanırken diğer şeyler kalıyor.
Mart sonuna doğru doktor için gittiğimde gecelik,pijama ,emzirme sütyeni falan bakıcam kısmetse onlarda çıksın aradan. İnternettende hastane için kullan at külotlar varmış onlardan alıcam. Nisan ortası gibide artık Allahım nasip ederse çantamızı hazırlarım.

BEn de mart sonu yada nisan gibi pijama gecelik emzirme sütyeni atleti, iç çamaşırı falan almayı düşünüyorum. Çanta için nisan ortası erken değil mi? Ben Mayıs ortası gibi düşünmüştüm. Tabi bakalım durumlar nasıl bir görmemiz doktordan duymamız lazım, Allah korusun erken doğum riskimiz var mı yok mu. İNşallah zamanında doğar yavrularımız.
Buarada bugün acayip kasılmalar başladı bende. İçerde yumruk gib oluyor oğlum ve taş gibi sert oluyor o bölge ve ağrıyor. Zaten karnın alt tarafı coğunlukla ağrılı artık. Bugün bir de şiddetli bel ağrısı yaşıyorum. Siz de durumlar nasıl? Ağrılar ne alemde?

Valla canım çantaya girecek herşey tam olursa benim nisan ortası gibi hazırlamak istiyorum ne olur ne olmaz diye. Çünkü daha sonradan telaş yapıp unutabilirim diye düşünüyorum. Aman dediğin gibi zamanında gelsinlerde belki bu gittiğimizde doktorlar birşey söyler doğumla ilgili.
Canım o kasılma olayını ben hala çözemediğim için bu konuda yorum yapamıyorum malesef. Ama benim oğlanda bazen top gibi oluyor karnımın bir bölgesinde çocuk sanki orda toplanıp kalıyor ve semsert oluyor orası geriliyor. Karnımın altındaki ağrı gün aşırı oluyor ona arada kasık ağrısı eşlik ediyor. Belim ve sırtım zaten her zaman ağrıyor. Bende ki ağrı durumuda böyle işte.
Biz artık bu ay biberon setini alıcaz sanırım içinde bir tane emzik olacağı için başka emzik almayacağım şimdilik. Merkeze gittiğimde de tarak seti ve tırnak makası setini halledeyim diyorum.
Bu arada uyku setini aldınız mı Nazlı?

Biz de biberon işini halledelim diyoruz artık. Bende başka emzik almayacağım şimdilik gerek yok. Tarak seti de almayacağım. Enazından şimdilik. Allah korusun konak olursa sacında o zaman taramak için genelde kullanıyorlarmış. Onun dışında zaten saçı doğru düzgün olmayacağı için gerek yok gibi geldi bana. Tırnak makasını aldım. Termometre ile birlikte satılıyordu ikisi birarada aldım.
Uyku seti de almaycağız. Yaz bebeği olacağı için inşallah, en fazla tek katlı polar battaniye veya penye battaniye örtünecek. Yatak için de lastikli çarsaf diktireceğim, lastikli carsaflar cok kullanışlı olduğundan. Bebek desenli bir carsaf kuması secip diktirmeyi düşünüyorum.

Bu arada ben neyi keşfettim. Büyük bir cahillik yaptığımı. Ben 4 aylıkken falan külot almıştım kendime ama hamile külotu değil. Normal kulalndıklarımın daha büyük bedeniydi. Hala onları kullanıyordum. Dün farkettim ki o lastiğin geçiti yer kıpkırmızı ve o da o karnımın altında ağrıya sebep oluyor. Hemen hamile iç çamasırı aldırdım eşime ve giydim dün. O kadar rahatladım ki anlatamam. Ağrım % 80 azaldı. Meğer sıkıyormuş orayı. Nasıl bunu düşünemedim diye şaşıyorum dünden beri kendime. Ve evde eski pijamalarımdan giyiyordum. Aldığım hamile eşofman altını giymeye başladım evde de. O da cok rahatlattı.

Canım lastikli çarşafı bende düşünüyorum. Uyku setinide kış için alıcam yazın zaten kullanılmaz. Bir markanın uyku seti indirime girmişte ondan alıcam onuda. Sonuçta kış için gerekli olucak.
Kız bende külotları hep öyle giyiyordum büyük beden. Hamile külodu almadım diyince baktım kırmızılık varmı diye bende yok. Ama acaba benimde ondan mı oluyor acaba ya. Ben hamile pijaması almadım dediğin gibi hamile eşofmanlarım var sürekli evde onlarla dolaşıyorum ve yatıyorum. Hamile pijaması alayım dedim ama baya pahalı gerek yok diye düşündüm idare ediyorum şimdilik. Yatarken özellikle çok rahat oluyor.

Kışın da polar battaniyeyle yattı bizim bebek hiç uyku seti almadılar tabi ama onların evi cok sıcak oluyor. Eve de bağlı. Belki bizde gerekebilir. Gerçi kışın uyku tulumu alıp içine soktu ablam cok rahat etti. Üstünü acma derdi olmadı.
Ben öyle markasız cok pahalı olmayan hamile külotlarından al dedim acilen eşime, o da almış. 5 tl ye. Çok rahat ettim. Benim bildigin baya kırmızı lastik izi cıkmıştı tenime. Şimdi cok iyiyim. Bugün için karnımın altı ağrımıyor şükür. Aynı dediğin gibi hamile pijaması almayayım dedim gereksiz masraf gibi geldi. Esofman altlarını da niyeyse evde giymeyi akıl edememişim. Yatarken de bundan sonra bu eşofman altlarıyla yatıcam. Keşke sorsaymışım sana falan. Aklıma getirmiş olurdun :)

Keşke sorsaymışsın canım ya boşuna eziyet çekmişsin. Bende arada kontrol edeyimde bari iz falan çıkarsa hemen alırım hamile külotu.
Canım bizim evin etrafı açık birde tepede kalıyor ondan serin oluyor ben mecburen alıcam yani uyku seti. Kış gelsin kısmetse eğer bizim velette üstünü açarsa bende o tulumdan alıcam.
Ay bugün kasıklarım ağrıyor benim ya karnımın altıyla birde belim. Umarım kötü birşey yoktur.
Bu ara uyku halim geri geldi resmen bıraksalar sürekli uyuyacağım. Üstümde bir yorgunluk yemek bile yapmak zor geliyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…