- Konu Sahibi nazlisandal
-
Canımm çok teşekkür ederim ayni güzel duygular dilekler senin için de geçerli:)
Evet geçen sefer site bakıma alındıktan sonra oluştu bu sorun, kabul etmedi sifremi yada ben yanlış girdim . Neyse ki kavuştuk tekrardan:)
Basım geçti de bu aralar agiz yaralarindan çekiyorum, aft çıkıo sürekli o kadar da vitamin almama ragmen çok yakıyor canımı, hiç tadım yok yani
Biraz baktım netten sizin dönemlerde yalancı doğum sancıları olabiliyormus. Cok yormayin kendinizi canım birde ayakları uzatın otururken, ins geçer uzun sürmez daha zamanı var hiç bozma moralini bir de şey sorcam Senemcim göbekte sertlik var mı? Benim göbeğim taş gibi, niye bu kadar sert acaba
Ölye yapayım dedim artık merkeze gittiğimizde de mağazalara baktım beğenmedim hiçbirini aklımda kalmasın alayım dedim. Yaaa.. Biberonu belirledim ama almadım işte daha sipariş etmesi kalmıştı. Ama bu kadar kişi alıp kullandıysa heralde yenidoğanlar için o başlıklar uyugundur bence rahat ol sıkma canını. Zaten sonra büyüdükçe o biberonun başlığını değiştireceğimiz için sorun değildir.Sadece ilk aylar içindir o başlık. Ablam yeni başlık alıyordu biberonuna cünkü hep. Birinde almaya vakti yoktu delivermiş şırıngayla hatta :)
Bu aradaaaaaaa cumartesi günü doktora gittik. Şükür ki bebeğimi gördümm ve elini ağzına götürdü emmek için o anı gördükkkk doktor da aa çok güzel oldu yakaladık dedi. Maşallah :) Boyu kilosu vs çok şükür güzelmiş iyiymiş. Bir sorun görünmüyor dedi. nst ye bağlamadı. Şikayetin var mı diye sordu ben sıraladım bel agırsı kasık ağrısı bacak ağrısı vs diye. Normal hepsi. Klasik hamile şikayetleri deyip güldü.
Ama biz o gün geçen ay aldığımız yarı profesyonel foto makinemizi de götürmüştük eşim o ultrason görüntülerini çekecekti. Doktorumuzun makinesi cünkü cok kaliteli görüntüsü cok net oluyor. Aldık makineyi. arabada şarj ederken birden pat diye ses geldi ve şarjdan çektim. Makine acılmadı. Daha doktora gitmemiştik. Ben bastım yaygarayı tabi. Çarsıda hööööö diye ağlaya ağlaya doktora gittim gözlerim bile şişti. Cok sinir oldum. Bir kaç kere girdik ytkili servisine gönderin dediler. O kadar oğlumuzu cekmek için koyduk yanımıza diye öyle sinirlendim ki. Sonra orda oglumu görünce biraz yatıştım. Eşim de telefonundan çekti artık. O elini ağzına götürüşü hatıra olcak inlallah video olarak cok iyi oldu :) Makineyi de yetkili servise göndereceğiz İstanbula yada İzmire.
Doktorla doğum öncesi iznini konuştuk. Bizimki özel muayenehane olduğu için, 32. haftan dolunca devlet hastanesine git dedi eğer sıkıntı cıkarırlarsa beni ararsın dedi.Bu durumda 25 Nisan son calışma günüm olmalı.
Annem oğluma ciciler almış onları görünce de çok mutlu oldum :) Sonra çarsıda istediğim gibi pijama bulamadım. Kısa kollular 1 aya cıkar dediler. Ben kısa kollu üst istiyorum çünkü. Serum falan takılacagı için daha rahat olur diye.
Bakalım artık izne girince inşallah daha rahat bakarım.
Bu arada bazı günler kendimi cok iyi hissediyorum bazen yerimden kıpırdayacak halim olmuyor.Sizde de öyle mi? Üstüne bir de unutkanlık eklendi. Annem şunu demiştim sana diyor hatırlamıyorum bunu göstermiştim önceden diyor yooo diyorum. İnternetten baktım normalmiş. Geçici bellek sorunları hormonların etkisi ile olabiliyormuş. Ve bazen de çok huysuz oluyorum.
Şimdilik benden bu kadar
Ne güzel canım ya maşallah oğluşuna. Herşeyin iyi gitmesine sevindim darısı bizim başımıza artk:)
Zaten hep bu tarz güzel şeylerde bir aksilik çıkmazsa olmaz ya. Neyseki eşin çekmiş hemde en güzel pozunu artık ona bakarsınız canım üzme kendini boşuna.
Gerek görmediyse nst'ye bağlamamıştır canım. Benim bu ağrılarım senden daha fazla olduğu için belki beni bağlar diye düşünüyorum ama bakalım artık.
Benimde salı günü kontrolüm var ben de o zaman bakıcam artık pijama falan.Umarım bizim buraya gelmiştir kısa kollu.
Eşime söyledim biberonun deliklerini o da bu kadar insan kullanıp memnun kaldıysa adamlar öyle yapmıştır kafana takma dedi. Doğru söylüyorsun aylar ilerledikçe değiştiririm artık başlıklarını.
O unutkanlığı hiç sorma ya. Eşim bazen diyor sana söylemiştim şöyleydi böyleydi ay yok kesinlikle hatırlamıyorum. Hatta kendimden korkmaya başlamıştım çünkü bu aralar iyice olmaya başladı demek o da hamileliktenmiş iyi bari. Yoksa erkenden bunadığımı falan düşünmeye başlamıştım:)
Bu arada oğluşunun cicileri hayırlı olsun Allahım sağlıkla giydirmeni nasip etsin.
Benimde bu aralar alerjim başladı ne yapacağımı bilmiyorum ya. Dışarı çıkınca başlıyorum kaşınmaya ,gözlerim akıyor, kaşındıkça kabarıyorum. İlaçta kullanamıyorum doktorum kesinle kullanmayacaksın demişti. Valla ne yapıcam bilmiyorum ya çok canım sıkılıyor ilaçsızda geçmiyor resmen yoluyorum heryerimi.
Bak görüyor musun unutkanlık başlamış sende de bunda da aynıyızzz ve ben zaten ürtiker hastasıydım normalde. Kaşıntıdan cok korkuyordum korktuğum kadar olmamıştı ama şu son 10 gündür çok kaşınıyorum ben de mevsime bağladım bu durumu. İlaç kesinlikle önermiyorlar evet malesef. Buarada doktor 30 haftadan sonra ben pek önermiyorum cinselliği bazı doktorlar son aya kadar serbest bırakabilir ben tavsiye etmiyorum sizin seçiminiz dedi.
Öyle canım valla onda da aynıyız:) Hadi ya seninde mevsimdendir kesin. Yaşadığın yeri bilmiyorum ama biz resmen doğanın içinde yaşadığımız için beni çok zorluyor şu dönem. Ben ilk gittiğim zaman sormuştum alerjim var şu ilaçları kullanıyorum diye doktor kesinlikle kullanmayacaksınız demişti. Daha şimdiden böyleysem ben bu mevsimi nasıl atlatıcam bilmiyorum. Eşimle dolaşmaya çıktık burnumdan geldi resmen heryerim kıpkırmızı kaşınmaktan bir hal oldum. Duşa giricem umarım faydası olur.
Canım ben o konuyu en son gittiğimde sorucaktım doktora ama aklıma gelmedi. Eşimle biz 6.5 aylık olduktan beridir birşey yaşamıyoruz. Daha doğrusu eşim çekiniyor artık karnın baya büyüdü birşey olur falan diye. Bende riske atmak istemiyorum artık ne olur ne olmaz diye zaten ağrılarımda olunca şimdilik o konuyu askıya aldık artık:)
Senemcim o kaşınma mevzusunu çoğu hamile bayanda duydum hem mevsimsel bir alerji olabiliyor hemde deri normalden fazla kuruduğu için kızarip kasinabiliyor. Malesef her ilacı da kullanamıyoruz, ben bu ağız yarasına bir ilaç alamıyorum . Bu hamile bayanların da yasamadığı bir şey kalmiyor şu 9 ayda:) geçen baktım dokunduğum herseyi carpiyorum ama nasıl bir elektirik canımı yakıyor resmen yok artık bu da mı hamilelikten derken hamile bayanlardan birinin yazısını gördüm herseyi carpiyorum napicam ben bendeki bu elektriği yazmış:)
Diğer mevzuda da sanırım bir süreden sonra eslerden uzak durmak lazım burda Toronto'da bir doktor bir yakınima 7ayla birlikte yasaklamisti doğumu erkene alıyor diye o da beni uyardı 7.aydan itibaren uzak durun diye
psikoloji mevzusunda da normalde cok hassas bir yapım varken hamilelikte daha bir cit kırıldım oldum sanki biran dünyanın en mutlusu benim bazen de herseyin altında kalmışım gibi hissediyorum . Bir ayarda gidemiyorum yani.
Senemcim o kaşınma mevzusunu çoğu hamile bayanda duydum hem mevsimsel bir alerji olabiliyor hemde deri normalden fazla kuruduğu için kızarip kasinabiliyor. Malesef her ilacı da kullanamıyoruz, ben bu ağız yarasına bir ilaç alamıyorum . Bu hamile bayanların da yasamadığı bir şey kalmiyor şu 9 ayda:) geçen baktım dokunduğum herseyi carpiyorum ama nasıl bir elektirik canımı yakıyor resmen yok artık bu da mı hamilelikten derken hamile bayanlardan birinin yazısını gördüm herseyi carpiyorum napicam ben bendeki bu elektriği yazmış:)
Diğer mevzuda da sanırım bir süreden sonra eslerden uzak durmak lazım burda Toronto'da bir doktor bir yakınima 7ayla birlikte yasaklamisti doğumu erkene alıyor diye o da beni uyardı 7.aydan itibaren uzak durun diye
psikoloji mevzusunda da normalde cok hassas bir yapım varken hamilelikte daha bir cit kırıldım oldum sanki biran dünyanın en mutlusu benim bazen de herseyin altında kalmışım gibi hissediyorum . Bir ayarda gidemiyorum yani.
Öyle canım valla onda da aynıyız:) Hadi ya seninde mevsimdendir kesin. Yaşadığın yeri bilmiyorum ama biz resmen doğanın içinde yaşadığımız için beni çok zorluyor şu dönem. Ben ilk gittiğim zaman sormuştum alerjim var şu ilaçları kullanıyorum diye doktor kesinlikle kullanmayacaksınız demişti. Daha şimdiden böyleysem ben bu mevsimi nasıl atlatıcam bilmiyorum. Eşimle dolaşmaya çıktık burnumdan geldi resmen heryerim kıpkırmızı kaşınmaktan bir hal oldum. Duşa giricem umarım faydası olur.
Canım ben o konuyu en son gittiğimde sorucaktım doktora ama aklıma gelmedi. Eşimle biz 6.5 aylık olduktan beridir birşey yaşamıyoruz. Daha doğrusu eşim çekiniyor artık karnın baya büyüdü birşey olur falan diye. Bende riske atmak istemiyorum artık ne olur ne olmaz diye zaten ağrılarımda olunca şimdilik o konuyu askıya aldık artık:)
Canım benim alerjim mevsimsel malesef ve çocukluğumdan beri çekiyorum. En ağır ilacı kullanıyorum artık diğer alerji ilaçları fayda etmiyor bana. Alerji için gittiğim doktorum bile diyordu bu ilaçtan daha ötesi şimdilik yok bu da sana iyi gelmemeye başlarsa ne yaparız bilemem diye. Düşün yani halimi ve ben şuanda o ilacı alamıyorum durumum gerçekten kötü inan dışarı çıkmaya korkuyorum bu aralar. Yaza kadar bana rahat yok malesef insanlar ilkbaharın gelmesini isterler bense tam tersi kıştan yaza geçmek istiyorum. Her taraf polen çünkü
Ayy daha neler duyacağım Yarrabim. Bak o bende eksik kalmış Esracım. Ama elektrik çarpması durumunuda yaşarsam korkmayayım o zaman :) Yahu bu hamilelik resmen insanın anatomisini bozuyormuş. Ahhh veletler ahhh herşey sizin için valla:)
Canım işte o mevzuyu ben doktora sormayı unutunca eşimle nette araştırdık. Senin dediklerin yazıyordu eşimde tedirgin oldu ondan biz artık bıraktık. Eşimle doğuma kadar kardeş olmaya karar verdik:) Şimdiye kadar şükür birşey olmadan bu aya kadar geldim artık bundan sonra da birşey çıksın istemiyorum. Ne yapalım oğlum için bunada katlanıcaz.
Ay o psikolojiyi hiç sorma. İnan en ağlanılmayacak şarkıda bile ağlar hale geldim şarkı bitince de deliler gibi gülüyorum düşün yani psikolojimi:) Eşim bile şaşırıp kalıyor artık. Hatta ben sana en iyisi bulaşmayayım fazla diyor senin gidişatın pek iyi değil diyor:) Bazen bunalım takılıyorum bazen çok neşeliyim inan ayarım kaçtı ya. Umarım doğumdan sonra fabrika ayarlarına geri döneriz:)
Esracım dediğin gibi noluyor ya herseyi de yaşıyormuş bu hamileler değil mi? Aft için sirkeli su ile gargara önermişti eskiden benim doktorum bir dene istersen. Belki sana da faydası olur aklıma gelmişken yazayım dedim. Duygu durumu çalkalanması berbat bişey zaten. Manyak gibi hissediyorum kendimi. bi öyle bir böyle :)
Haklısın Nazlicim 9 ay bitene kadar herşeyi tecrübe etmiş olucaz da en son su elektrik olayı çok komigime gidiyor resmen carpiyorum heryeri hatta eşimi de carpiyorum:))
Ahh afti hiç sorma canımdan bezmis durumdayım o kdr a uzun sürdü ki ah bir geçse, deneyeyim canım sirkeli suyu ama farkeder mi elma üzüm hangisi daha faydalı olur acaba inanirmisin duyduğum herşeyi deniyorum herseyden medet umar oldum ilaç kullanamayinca.
Kızlaaaar salopet elbisem geldi çok çok güzeeel üstümde de çok iyi durdu ancak askılarından birinin düğmesi yoktuİğne ile tutturmuşlar. Şu internetten abartısız söylüyorum ne aldıysam ha 2.ye gönderdik de geldi ya yanlış çıktı ya eksik... Bunu da geri gönderdik inşallah özürsüzünü gönderecekler... Niye böyle oluyor anlamadım. Millet nerdeyse evini internetten alacak, ben ne alırsam böyle oluyor... Taa eşimle sevgiliyken bana bi kolye almış netten bu iş o zaman başladı. Sectiginden farklı kolye gelmiş. O çok şaşırmıştı. Yıllardır netten alışveriş yapıyorum ilk kez başıma böyle bişey geldi diye. Bende o gün bugündür ne alırsam aynı :/ Yarın elbisemi giymek için sabırsızlanıyordum kısmet değilmiş. Bakalım inşallah sorunsuzca düzgününü gönderirler
hamileligimin ilk donemleri cok zor gecti asiri mide bulantilari yasadim hicbisey yiyemiyordum 7 24 midem bulaniyordu hele belirli saatler vardi o saat geldimi mide bulantim tavan yapiyodu yedigim tek sey domates ve salatalikti onlarida zorla ve yataktan kalkamicak kadar kotuydum kaktigim an asiri bas donmesi halsizlik yasiyordum gunlerce gecmicekmi bu gunler diye agladigimi bilirim piskolojik etkilerini saymiyorum bile :) ama gercekten ikinci trimestra bir girdim aman allahim yok boyle rahatlik iyilestim dotum dirildi:)
surekli disarlara ciktim bebisime hazirlik yaptim 2.trimester coooook rahat cok guzel gercekten o zamanin tadini cikarin istahiniz acilacakbol bol yiyeceksiniz hamilelik cok guzel tadini cikarin hepinize hayirli dogumlar dilerim:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
hamileligimin ilk donemleri cok zor gecti asiri mide bulantilari yasadim hicbisey yiyemiyordum 7 24 midem bulaniyordu hele belirli saatler vardi o saat geldimi mide bulantim tavan yapiyodu yedigim tek sey domates ve salatalikti onlarida zorla ve yataktan kalkamicak kadar kotuydum kaktigim an asiri bas donmesi halsizlik yasiyordum gunlerce gecmicekmi bu gunler diye agladigimi bilirim piskolojik etkilerini saymiyorum bile :) ama gercekten ikinci trimestra bir girdim aman allahim yok boyle rahatlik iyilestim dotum dirildi:)
surekli disarlara ciktim bebisime hazirlik yaptim 2.trimester coooook rahat cok guzel gercekten o zamanin tadini cikarin istahiniz acilacakbol bol yiyeceksiniz hamilelik cok guzel tadini cikarin hepinize hayirli dogumlar dilerim:)
Canımm güle güle giy diyeceğim ama bir şanssızlık yasamissinama birşey diyeyim mi, hep olur bu insan neyi çok isterse, neyi dört gözle beklerse onda mutlaka bir şey çıkıyor, ben çok tecrübe ettim bunu. Aman cana gelen mala gelsin diyerek teselli bulalım.Rabbim bebişlerimize sag salim sorunsuz kavuşmayı nasip etsin inş bu arada elbise de sorunsuz bir sekilde gelse hiç fena olmaz yani Rabbimiz hamileler üzülmesin dimi:))
Hakkaten öyle ya :) Bakalım kısmet gelsin de giyeyim hayırlı günlerde inşallah. Hamilelerde görüyordum çok özeniyordum hep, ben de böyle tulum elbise alacağım demiştim daha hamile değilken. :) Bİr de güzel yanı çok fazla yanlarda önde ve içte arkada düğmesi var, ayarlama yapmak için. Doğum sonrası da kullanılsın diye.
Buarada inanın en kendime beslenmeme önem verdiğim dönem bu dönemdir heralde. Ay yok balık et yiyeyim düzenli olarak süt iceyim derken kendime şaşıyorum.Fedakarlık başladı demi ana rahmindeyken. Onun için yiyip içiyoruz.İnşallah düzgün besleyebiliyorumdur evladımı diye düşünüyorum bazen.
Ama mide yanmave ağza mide sıvısı gelmesi arttı iyice. Bir de yatakta sağdan sola dönme yok mu...Ters dönen kaplumbağa gibi yalpalayarak dönüyorum
sizin adiniza sevindim kizlar darisi ilk donemi atlatamayan arkadaslara ozaman :)hepinize kolay dogumlar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?