Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

cnm merhaba nezamandir giremiyorum nasilsin gorusmeyeli cinsiyeti netlesti mi? ben 31. haftada erken dogum riskiyle yuzlestim bir de. bacaklarimda siddetli agriyla gittim bizim rahim agzina dayamis kafayi baskiya baslamis, hemen rapor aldim ogun bugundur annemlere tasindik yatiyorum hala kafa asagida herseyi apar topar hazirladik dogum cantam vs. hazir kapida duruyor. isimden planimdan erken izne ayrildim. bakalim bizim aceleci minnos nezaman gelecek :)

Canlarimmmm ben döndüm kanada ya uzun gibi görünen çok çabuk geçen bir ziyaret oldu doyamadim walla hatta ağlayarak dondum
Hep aklimdaydiniz ancak kosusturmadan yogunluktan yazamadım bir türlü 15 saat uçuşlar birlikte toplamda 22 saat yol geldim ayaklarım bacaklarım sis ayrıntıları yazicam size anlatacağım çok şey var ama öncelikle döndüm diyeyim ve fazla meraktan birakmayayim dedim nasıl yorgunum anlatamam...

Bizim arabamız geldi bugün, yatağımız da yolda. Dediğin gibi bunlar o kadar yormadı. İnsan alacağı şeyin uzun süre kullanışlı ve lüzumsuz olmamasına çabalıyor. Öyle olunca da kararsız kalıyoruz. Ben şunu da düşündüm. Şimdi bebek doğduktan sonra kontrollere falan gideceğiz ya annemlere bebek için ayda falan, işte o zaman napıcaz? Çocuğun park yatağını götürüyordu ablamlar onu kurup yatırıyordu. Acaba öyle mi yapsam yoksa annemlere götürmek için beşik mi alsam diyorum. O zaman yine bir de anakucagı yada ana dizi lazım. Offf. Bu kez de ev 1 sene için kullanacağım eşyadan geçilmeyecek.Dün tekrar araştırdım anadizinde karar kıldım kenarları da yuksek değil ama napayım dedim sona başka bi forumda tiny love kullanıcılarının memnuniyetini okudum ona döndüm sonra da başım döndü bilgisayarı kapattım.

İyi yapmışsınız canım, doktorlar sebamedi öneriyorlar zaten. Ablama da önermişlerdi o da sebamed aldı. Ama bebeğine pek yaramadı işin açıkçası. Sonra onu kullanmayı bıraktı Mustela diye bir marka aldı. Bebekten bebeğe değişiyor bu işler. Sizin oğluşa yarar inşallah :)

Buarada dün başım döndü dedim ya. Gerçekten döndü yani dönmekle böyle kafanın sersem ibi olması arasında bişey oldu. Tanımlayamıyorum. Tansiyonumu ölçtüm 11e 7 çıktı. Benim hep 8 e 4 tü. Sonra çok kötü oldum ben. Uzandım. Baya korktuk eşimle. Ara ara yine ölçtik 10 11arasında gitti geldi tansiyonum. Bu sabah kalktğımda da öyleydi. Ölçtüm ara ara bi düşüp bi yukseliyordu. 8 9 10 11 arasında. O da beni mahvetti. Ellerimi ayaklarımı kontrol ettik şişlik de eşlik ederse gebelik zehirlemesi oluyormuş büyük ihtimal. Alalhtan olmadı. Ama işe de gitmedim. Anca kalktım yataktan. Doktoru aradım. Bir eczanede yada sağlık ocağında tekrar ölçtürüp bana mutlaka bildirin ona göre yönlendiricem sizi dedi. Eşimin gelmesini bekliyorum.

Geçmiş olsun canım umarım tekrar ölçtürdüğünüzde normal çıkar. Allah saklasın korusun aklına kötü şeyler getirme sakın. İşe gitmemen iyi olmuş dinlenmişsindir. Bende bugün sersem gibiyim ya havadan mıdır nedir gözlerim kapanıyor resmen.
Ayyy arabanıza kavuşmanıza çok sevindim paşa güzel güzel kurulup içine gezsin artık:)
Canım ben bu ara bakmıyorum ana dizine çünkü bir ara cidden kafayı kıracak kadar çok baktım ve yorum okudum. Biraz arayı soğutayım dedim:)
Bizde aynı sizin gibi olacağız kontrole gittiğimizde annemlerde kalıcaz. Sağolsun oğlumun anneannesi ve dedesi park yatak götürüp getirmekten kurtardı bizi onlar kendi evlerine oğlum için yatak alıcaklar. Annem diyor paşam geldiğinde rahat yatsın:)
Aslında dediğin gibi kafamın karışmasının o kadar çok nedeni var ki. Ana dizini taş çatlasın 6-7 bilemedin en fazla 8 aylık olana kadar kullanıcam. Bu yüzden fazla pahalı olmayan ama korunaklı birşeyler bakıyorum ama nedense ikisinin bir arada olduğu modele denk gelemedim bir türlü.:)
Bizim beyede sebamed iyi gelmezse artık onun yerine ben kullanırım canım:) Dediğin doğru çocuktan çocuğa değişiyor bu olay bez gibi aynı. Bazısı primadan memnun bazısı molfixten. Artık deneyip görücez. O mustelayı ben kullanıyorum çatlak kremini çok memnunum. Zaten sebamed yaramazsa bende kesinlikle mustela alıcam.

Ayyy ben de dedim anne size gelirken ikide bir yatagı mı getircez napcaz diye e biz alıcaz ki dedi. :) Ben bunu akıl edemedim :) Ana dizi veya ana kucağı hakkındaki son görüşüm : Şimdilik birşey almamak. İhtiyac hissedersem alıcam . Çünkü bugün okulda da konuştuk bir cogunun bebeği sıkılmış durmamış ana kucagında ve dizinde. Sakın bebeğini içinde denemeden alma ve de gerek yok bunu göreceksin dediler. Bakalım eğer ihtiyac hissedersem alırım. Yoksa hem yer hem para kaybı.

Ben senin yazını yeni gördümmmmm hoşgeldin yaa tahmin de etsek yine de merak ettik seniii. Herşeyin yolunda olmasına cok sevindim, bizi merakta koyma anlat bakalım dinlendikten sonra neler yaptınız :)
Helal olsun sana ya, ben şurda 2 3 saat dolasınca ayaklarım mahvoluyor. Senin yaptığın yolculuğun saati şaka gibi :)

İyi hadi sizde yatak derdinden kurtulmuşsunuz. Valla canım bizim etrafımızdaki herkes bu ana dizini kullandı hatta gezmeye giderken bile yanlarında götürdüler çocukları rahat etsin diye. Şimdilik bende askıya aldım o meseleyi daha zaman var nasıl olsa. Çünkü üstüne düştükçe daha karmaşık bir hal almaya başladı. Bakarsın bende almam.
Sen nasıl oldun canım? Merak ettim baya seni. Tansiyonun normale döndü mü?

Saolasın daha iyiyim canım. Tansiyonum normale döndü şükür ama bizi baya korkuttu. Buarada birkaç gündür benzer haberler okudum paranoyak oldum. bebeği 800gram denen bir kadın çeşitleri sorunlarından dolayı bir de baska doktora gidiyor orda bebeğin 450 gram oldugu cıkıyor ortaya! geşilimi geriymiş meğer. Haberlerde okudum. Sonra böyle vakalar varmı diye arastırdım varmış birkaç tane daha okuyunca kanım dondu. Eşime dedim gelince tamam doktorumuz cok güvenilir ve saygın biri güveniyoruz ama ya bize de böyle agırlıgını falan yuvarlayarak abartarak söylüyorsa gelişim geriliği ile ugrasmamak için dedim. O da zannetmiyorum ama istersen sadece aynı hafta başka bi doktora daha gideriz sırf ultrason için dedi. Bakalım ölçümler tutacak mı diye dedi. Ay Allah korusun. giderek mi paranoyak oluyorum nedir. Eskiden rahat yapıda bir insandım ben. Hamilelikte cok vıdı vıdı bişey oldum.

Hoşbulduk canım çok güzel ama 3 haftada olsa bana kısa gelen bir ziyaret oldu sağlığım yerinde şükür ins senin tansiyon da duzelmistir, boşver is hayatını çok takma ben öğretmenlik hayatımda özelde de kamuda da çalıştım hepsinin de kendi içinde sıkıntıları var hiç birşey senin ve minnosun saglıgından önemli değil.
Dinlendikce yazicam size ucak fobimi daha atamadım üzerimden hala havadayim sanki, dile kolay 15 saat havada gecti:/

İyi olmana sevindim canım. Amanııııııınnnn daha neler duyacağım ya. Aman içini ferah tut aklına kötü birşey getirme sakın. Eğer oğlunun tekmeleri gün geçtikçe dahada kuvvetleniyorsa bilki kilosu artıyordur. Eeeee boşuna demiyorlar annelik=vesvese diye. Bizde şimdiden başladık işte. Benimde bazen böyle kötü düşünceler geliyor aklıma sonra diyorum çabuk kafandan at herşey çok güzel olucak diye. Ama tabiki içini rahatlatmak istiyorsanda eşinin dediği gibi başka bir doktora gidersiniz.
Zaman yaklaştıkça içim böyle bir tuhaf oluyor sürekli nasıl olucak acaba diye düşünüp duruyorum. Şimdiye kadar güzel geldik umarım bundan sonrasıda güzel geçer ve hepimize Allahım hayırlı doğumlar nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…