- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
- Konu Sahibi Amazing family
Psikoloji çocuğa özel bir kavram değildir.
İnsan psikolojisi benim için her yaşta önemlidir.
Bir bütün olarak herkes birbirini önemsemelidir.
Anlamak istersek eğer bu konudaki annenin psikolojisini de anlarız.
60 yıl önceki neslin yetişmesine bakarak pek çok yanlışı hoş görebiliriz de.
Aşırı olan her şey yanlıştır.
Doğru iletişimin yolu Clarkkent in de dediği gibi her şeye he demekten de geçmiyor, aşırı baskıdan da.
Orta yolu bulabilmek önemli. Bunu da herkes beceremez zaten.
Bir de keşke dediğiniz gibi bencillik sadece 2 yaşa ait bir özellik olarak kalsa.
Maalesef günümüz çocuklarında bencillik çok ileri yaşlara taşıyor kendini.
İşin ilginç yanı ise sözde artık daha bilinçliyiz...
Bir yerde ciddi yanlışlar var göremiyoruz.
Söyle birseyde var. Yeni nesil anneler kendini bilinçli sanip, bilinçli degiller. Bu isi paraya çeviren pedagoglari dinleyip, yarim yamalak bilgi alip, ona göre çoçuk yetistirmek istiyorlar. Bir çoçuk 3 yasina kadar anne baba odasinda yatmali diyen sözde pedagoglar ve bunu dinleyen milyonlarca insan var. Ki hiç öyle bir durum yok.
Buda geçmis nesiller çoçuklarini yanlis büyüttüler diye, simdiki annelerde diger ucuna gidiyor isin. 'helicopter parenting' olayin dibine vuruyorlar. Cocugu travma olacak diye hayir diyemeyen kadinlar var. Yada sesini yükseltmeyen, ceza vermeyen,..
Ortasi kesinlikle bulunmali. Bu sendromlar, travmalar kesinlikle var. Belirli yas esiklerine, gelisimlerine göre egitim stilini degistirmen gerek. Ancak isin ucunu kaçirtmamak gerek. Saplantili olmamak gerek. Ve bu ne yazik ki çok zor birsey. Klavuz diye birseyimiz yok anne baba olarak. Bende bazen önümü göremiyorum, acaba dogrumu yapiyorum, yanlismi yapiyorum bilmiyorum her zaman. Ancak asla cocuguma siddet uygulamam, babasi birsey derken ben farkli birsey demem.