Görücü usulü nişan

Görücü usulu bu değil ki?
Bunlar telefondan damat gelin sipariş vermişler.
En azından insan nişanlanmadan 2 3 kez bir araya gelir. Bu 2 3 buluşmada da kimse bir şey kaybetmez.
Yoksa böyle nişanda para para diyip dururlar...

Ben hicbir sekilde damadi yada ailesini savunmadim ki bence kimse damadin davranisi hakkinda da bir yorumda bulunmuyor direk gorucu usulumu kaldi hangi devirde yasiyoruz kiza para icin evleniyorsun vb seyler konusuluyor. Sizce bu dogru mu?
Ben sadece sizin için demiyorum zaten konu sahibi kendisi de "insanlar mutsuzluklarını benden çıkarıyor" gibi şeyler yazmış. Sanki burda gül gibi geçinilen, karşılaşılınca kanı ısınılan bir eş adayı ve ailesi varmış da, kk adamlara çamur atıyor gibi savunmalar yapılmış genel olarak tavır tuhaf geldi gözüme sizinkisi de dahil Ayrıca evet bu devirde görücü usulu evlilik gayet ilkel.. Ha olmaz mı olur ; çok evlenmek istiyodur, yaşı geçiyodur vs.dir (bana kalırsa o da saçma ama yine de bi nebze kabul edilebilir). Ama böyle bi evlilik yapmak için eskiden bile sorarlarmış kızım/oğlum gönlün var mı? Isındın mı? Anlaştın mı? Konu sahibi eş adayından "damat" diye bahsediyo ve hiçbir duygusu olmadığını söylüyor ama ne hikmetse nişan hala yapılıyor, ve konu altınlara, eşyalara, baklavalara maddi şeylere gelebiliyor?? Sizce de tuhaf gözükmüyor mu? Ha siz görücü evlenmişsinizdir, mutlusunuzdur ama bilin ki bu çok ciddi bi istisnai durumdur. O sebeple daha baştan kokuşmuş bi evlilik girişimini de mutlu olacaklar gibi değerlendirmeniz ve konu sahibini gaza getirmeniz hiç doğru değil.

Para konusulmasi tabi ki dogru degil asil konunun disinda yorumlara hayret ettim. Soyle bir algida aratiliyor sanki gorucu usulu evlenenler hemen bosaniyorlar ve cok mutsuz oluyorlar cok sacma yani

Para konusulmasi tabi ki dogru degil asil konunun disinda yorumlara hayret ettim. Soyle bir algida aratiliyor sanki gorucu usulu evlenenler hemen bosaniyorlar ve cok mutsuz oluyorlar cok sacma yani

Boşanma tamamen kısmet işi. Ama görücü üsulu nedir? Benim atıyorum bir kuzenim vardır. senin de komşunun kızı. Biz bunların huyunu, yaşını vs birbirine uygun buluruz, sonra tanıştırırız, gerekirse aileler görür önce vs

Düşünsenize adamın yüzümü ilk defa nişanda görüyorsunuz, fotoğraf hariç. Sizce bu kadın bu adamla nasıl aynı yatağa girsin? Eli terli mi, ter kokar mı, pis bir herif mi, cimri mi, kıl yumağı mı, geğirerek veya ağzını şapırdatarak mı yemek yer, aynı filmlerden mi hoşlanırlar, aynı müzik mi, adam asosyal mi sosyal mi?

Bunların hiç biri bilinmeden evlenilmemeli..
O yüzden bu görücü değil, telefonla sipariş olmuş.

Konu sahibi de açık açık yazmış, bir şey hissedecek vaktim olmadı diye. En ufak olumlu duygu hissetmediğin adamın karşısında nasıl soyunacaksın?

Ya aslinda o yazilanlarin altinda kalan mesaj şu , öyle haldur huldur nişanlanmasaydin da adami tanisaydin. Sevgi yok , tanişma yarim yamak, yaşanan sorunlar maddi . Ne diyelim bilemedik ki ????
Görücü usulune karşi degilim lakin böyle de olsa birbirlerini tanimalari için zaman vermelilerdi çok aceleye gelmiş .

Cok merak ettim sizin gozunuz de gorucu usulu nasil yapiliyor hic tanismadan aileler riza almadan mi kendi kafalarina gore mi veriyorlar 2.si evde kalmis isi gucu olmayan ailesinde sikintili olan kurtulmak icin evlenen kizlar gorucu usulu mu evleniyor Ben para konusulmus iyi olmus mu dedim acaba? Yada kiza git hemen evlen ne olucak sanki gibi cumle mi kurdum? Kimseyi gaza getirmedim (insallah hep mutlu olursunuz gibi bir cumle kurdu bana) bende insallah sende cok mutlu olursun dedim

benide nisanliniza sürekli damat adayi damat sahisi demeniz irite etti. Siz evlilik degilde sanki is anlasmasi yapiyorsunuz.

Siz önce biraz keşke okuduklarınızı anlamaya sonra değerlendirmeye çalışsanız :) Bence görücü usulu yukarıda anlattığım gibi oluyor; Yani önce aileler beğeniyor ya da bi ortak tanıdık vs. tanıştırıyor, sonra kişilere soruluyor beğendin mi? hoşlandın mı?Anlaştın mı? Bu konudaki arkadaşlar birbirlerine ısınma fırsatı olmadan nişan yapmaya kalkıyorlar bilmem farkında mısınız? Ben bir hemcinsim kadın için de ASLA ve ASLA "evde kalmış" diye bir iğrenç bir tabir kullanmam. Hem böyle çirkin sıfatlar kullanıp, hem de -görücü usulü evlenmiş ama çok mutlu, çok bilgin, çok çağa uygun davranan insan taklidi yapmam.

Peki her flort mutlu evlilikle mi sonlaniyor? Sevgililik donemi tanima alisma eger dogru kisiyse evlenilme donemi olan bir surec dimi? Peki sevgililikte su mobilyayi alalim surada oturalim dugun boyle olsun diye birsey konusulmuyor aileler isin icin de yoklar bunlar ancak nisanlilikta konusulan konular. Nisanlilik donemi de iki kisinin bir birini tanima donemidir eger anlasilmiyorsa zaten bitmeli. Nisanliyken de tanima oluyor sevgi oluyor gercekten o nikah kiyildigi an arada ki utanma perdesi kalkiyor ve soyunabiliyorsun

Nisan atilamaz diye bir kaide yok ki gorucu usulunde tani sev sonra evlen olmuyor ki nisanliyken tanimaya calis o olmadi herkesin yoku acik olsun

Bosuna konusuyorsun, daha önce o üye, bunu yazdi. Konu sahibi iyi kötü 2 ay telefonda konusmus, bu üye sabah görüyor, aksam söz takiyor. Saka gibi.

Görücü usulü evlilikte, evlenecek olan kişiler birbirini tanımaz. Anne, baba (veya iki tarafı tanıyan biri aracı), evlilik çağına geldiği evladı için uygun gördüğü bir aile ile görüşmelere başlar ve taraflar anlaşınca istemeye gidilir.
YA BU KADAR BASİT
bu gürültü ne diye kızlar:)))

Bizde de görücü usulü böyle oluyor yani... birileri tavsiye edip tanışsın diyorlar sonra kızla oğlan görüşüyor. Birbirlerinden hoşlanırlarsa görüşmeye devam ediyorlar. Yani birbirinin yüzünü görmeden nişan yapan görmedim bu zamana kadar. İki üç görüşmede nişanlananda duymadım. En son kuzenimle yakın bir arkadaşımı tanıştırdım, ailelere demiştik uyarlar diye,görüştüler, 2 sene falan sürdü evlenmeleri... bazı üyeler ben haklıyım demek için yazdıklarına dikkat etmiyor diye düşünüyorum. Doğru şekilde ilerlemiyor bu ilişki, kim ne derse desin... haklısınız diyorum.

Bi de bunlar nişan yapmakla da kalmıyor (hani bazılarına göre nişan tanıma evresiya), eşyalara kadar almaya gitmişler yatak odası yok salon, iyki düğünü de aradan çıkarmamışlar Valla ne diyim artık bilemedim.

5 yıl görüşüp evlenen de kumar oynamıyor mu evlenmeden gören var mı gerçek yüzü
Görücü usülü bu mu? Görücü usulünde birileri aracılığıyla 'tanışır' öyle evlilik yoluna girersin. Hiç değilse önce bir şeyler hissedersin.
Ayrıca ben eşimi tanıdım 2 yılda öyle nişanlandım. Valla adam hiç değişmedi. Kötü huyu da iyi huyu da aynı duruyor.

Soylediklerinizin anlamini once bir siz ogrenin bence yasi gecmis evlenmek istiyorum kelime karsiligini arastirin. Ben bilgiliyim cok modern bir insanim demedim aksine sizin gibi ulkemizde ki seyleri ilk defa duydum gibi cumleler de kurmadim.Cok merak ediyorsaniz gercekten cok mutluyum bin defa daha olsa esimle evlenmek isterim ve taklit yapma ihtiyacim yok

Neresinden tutsan elinde kalır işte. Birde ben nişan evresi tanıma evresi kısmına katılmakla beraber nişanlanmamında toplumda çok ciddi sonuçları olduğunu düşünüyorum. Bende 1 kez nişan attım, sevgilinden ayrılmak gibi olmuyor yani. Herkes biliyor, baskı oluyor üstünde. Güzel güzel görüşmek, tanıdıktan sonra evlenmeye kalkışmak varken anlamıyorum bu bakış açısını... yani nenem zamanında değiliz ki gerdekte görelim kocalarımızı...

Ben babamı ağır bir hastalığa kaybettim. Düğünümü görmedi. Mesele evlenmek değildir. Mesele evlenip mutlu olmaktır. Bir anne olarak bende cocuklarimin yuva kurmasını görmek isterim. Ama daha çok o yuvada mutlu olmalarını. Babam bizim evliliğe acele etmemizi hiç istemedi. "Önce okuyun, kendinize bakacak hale gelin, sonra kısmetinizle evlenirsiniz" derdi hep. Sizi senelerce hasta bir babanin kızı olarak gerçekten anlıyorum. Ama siz babanizi mutlu ederim derken kendinizi feda etmeyin. Biz çocuklarımızı bunu için yetiştirmiyoruz. Yani "ben bu adamla evlenirim, evlilik sürdürebilirim" diyorsanız kimseye söz düşmez. Ama maddi şeylere bu kadar takılmayın. Daha çok eş adayınız la zaman geçirmeye fırsat bulun. Unutulan baklavalara gelince: bizim nikah sekerlerimiz unutuldu. Kimse fark etmedi günün sonunda kadar. İnsanlık hali olabilir. Heleki karşı taraf daha hiç düğün yapmadiysa

Hayatınızın bundan sonraki kısmına yön verecek en önemli seçimi alalade bir şekilde yapmak son derece mantıksız.
Hiç tanımadığınız bi adamla evlenmek korkutucu gelmiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…