Görücü usulü nişan

Hiçbir şey hissetmediğiniz, nasıl güldüğünü bilmediğiniz, el ele tutuşunca ne hissettiğinizi dahi hayal edemediğiniz bir adamla neden evlendiğinizi gerçekten merak ediyorum.

Ayrıldııım üstümden bi yük kalktı resmen ailemde aynısını söyledi meğer benim için susuyorlarmış
Karşıma çıkan tam bi psikopatmış meğer kızlar allah kurtardı.bu daha önce evlenmiş 15 gün dayanabilmiş kız,yapmadığı eziyet kalmamış.sonrada kız sevgilisine kaçtı düye laf uydurmuş bir de...
bu şahıs paraya tapan ama allahı ağzından düşürmeyen (göstermelik) biri.10 bin maaş alırken 15 binlik mobilyaya söylenen,gelinliği 1.500 e halletmeyi düşünen,babamın parasına gözünü diken,akşam 10 da ziyarete gelip acıktım diyen ve hasta babamın o saatte ekmek almaya gittiğini göre göre rahatını bozmadan oturan(yerin dibine soktuğum halde bende gittim tabi babamla da),akla hayale gelmeyecek küfürler eden(dün bana mezarını gavur ...dedi),nişanlısını yemeğe çıkarıp Alman üsülü hesap ödeten,ve daha şimdiden beni kölesi yapmaya çalışması..
Dünyada nasıl manyaklar var Allah bizi onlardan korusun gerçek yüzlerini tez zamanda göstersin de kimse böyleleriyle evlenmesin hayatını karatmasın
Şaşırdık mı?? Tabiki hayır.. Hadi geçmiş olsun.. bi daha da tanımadığın adamla evlenmeye kalkmazsın inşallah :dua:

5 yıl 10 yıl muhabbetini zaten buradaki kişilerin yorumuyla yaptım. Ben 10 yıldır evliyim halen daha tanıyamadım diye. Boşansnların çoğuda 2 yıllık 3 yıllık değil 10 15 yıllık evlilikler. Cümlenin sonunda resmi nikah yapma hemen dedim.yani Tanı! Benim ablamda görcü usulü evlendi oda çok mutlu. Arkadaşlarımdan severek alanlarda var onlarda çok mutlu. Evlilik bazısına ikram bazısına imtihandır. O yüzden de oluruns bırak dedim.olmamış ayrılmışlar hakkından hayırlısı böyle imiş.

Görücü usulü olunca mutlu olunmaz demedi zaten kimse. "2 ayda nişanlanılmaz, tanımadığın adamla evlenme" dedik.
Benim annemle babam 30 küsur sene önce bile 2 sene görüşüp tanımışlar birbirlerini, emin olduktan sonra evlenmişler. Çok da mutlular.
Şimdiki görücü usulü evlilikler "amaan 4 ay içinde tanışıp düğün yapalım, zaten görücü usulü böyle olur" şeklinde çok yanlış bir mantıkla yapılıyor.

"10 senelik evliyim hala tanıyamadım" diyenler "bak biz 10 senede hala birbirimizde yeni şeyler keşfediyoruz, 2 ayda ateşe atma kendini" demek istediler. "Amaan biz 10 senede tanıyamadık, sen 2 ay çok bile uğraşmışın hemen git evlen" anlamında değildi.
Burada "erkekler evlenince çok değişiyor" diyenlerin sevgiliyken, nişanlıyken açtıkları konulara bakın. Çoğu, adam "ben manyağın tekiyim" diye bas bas bağırdığı halde bile bile yapılıp pişman olunan evlilikler.

Gözünü açıp, objektif bir şekilde bakan kişi az çok tanır karşıdaki insanı. Çok büyük sürprizlerle karşılaşmaz.
Görücü usulü de bir tanışma şekli sonuçta. Önemli olan "evlenmeye" değil "tanışmaya" çalışmak olmalı.

Ayrıldııım üstümden bi yük kalktı resmen ailemde aynısını söyledi meğer benim için susuyorlarmış
Karşıma çıkan tam bi psikopatmış meğer kızlar allah kurtardı.bu daha önce evlenmiş 15 gün dayanabilmiş kız,yapmadığı eziyet kalmamış.sonrada kız sevgilisine kaçtı düye laf uydurmuş bir de...
bu şahıs paraya tapan ama allahı ağzından düşürmeyen (göstermelik) biri.10 bin maaş alırken 15 binlik mobilyaya söylenen,gelinliği 1.500 e halletmeyi düşünen,babamın parasına gözünü diken,akşam 10 da ziyarete gelip acıktım diyen ve hasta babamın o saatte ekmek almaya gittiğini göre göre rahatını bozmadan oturan(yerin dibine soktuğum halde bende gittim tabi babamla da),akla hayale gelmeyecek küfürler eden(dün bana mezarını gavur ...dedi),nişanlısını yemeğe çıkarıp Alman üsülü hesap ödeten,ve daha şimdiden beni kölesi yapmaya çalışması..
Dünyada nasıl manyaklar var Allah bizi onlardan korusun gerçek yüzlerini tez zamanda göstersin de kimse böyleleriyle evlenmesin hayatını karatmasın
Görücüden kasıt budur işte.
Siz adamla tanışırken aileler de birbirini soruşturur. İyi mi kötü mü, ruh hastası mı normal mi, bunlar araştırılır.

Gözünüz aydın. Verilmiş sadakanız varmış

Herkes tanımadan niye nişanlandın falan demiş de nişan zaten tanıma dönemidir. Bence bunda bir şey yok ama şu dönemde iyice tanıyın bakın bakalım eşya alışverişi düğün tarihi falan biraz ağırdan alın. Ama sana içereceği bir kahveyi zarardan sayan adamla gerçekten çok zor.

Ayrılmanıza sevindim bence bu sizin için çok daha hayırlı olacak. Bundan sonra karşınıza çok daha iyileri çıkar umarım.

Hasetten değil sizi düşündüğümüz için yorum yapıyoruz aslında. Evlenseydiniz emin olun daha ilk haftadan pişman olacaktınız. Zaten adamın ilk evliliği de bunu gösteriyor.

Ayrılmanızı nasıl karşıladı peki?
Ortada bi şey yokken ayrılmışım ailesinede öyle söylemiş bende oğlunuzu önce tımarhaneye yatırıp tedavi ettirin ondan sonra evlendirmeye kalkın dedim :halay:

Adamın psikopat olduğunu öğrenmesen gece gece babanın ekmek almaya yollaması, alman usulü hesap ödetmesi,şimdiden seni kölesi yapmaya çalışması sorun değildi yani... Çünkü görücü evlilikler herşeye rağmen süperdir...
Önemli olmasa burda bahsetmezdim değil mi?herşeye muhalefet olmaya çalışmak yerine okuduğunuzu anlayın önce.onların hepsi birer sebepti o yüzden anlattım

Çok yanlış anlaşılmış burda..evlilik delisi de değilim namus kumkuması da.evet nişanı aceleye getirdiler ses çıkarmadım ama evlilik nikah için zaten beklenecekti 5.6 ay içinde evlenmicektim yani.tabikide tanıyacaktım hiç pişman değilim iyikide nişan aceleye gelmiş sevgili olarak başlasa belki de hiç göremicektim bu yüzünü.
Herşeyde bi hayır varmış.nişanlandım diye evlenmedim zorlanmadım hiç bi şeye gerçek yüzünü çabuk görmüş oldum zaman kaybetmedim
Allah hiç kimseyi böyleleriyle karşılaştırmasın

HEY maşallah bu ne cesarettir 6 yıllık sevgilimle evlenirken bi durup düşünme ihtiyacı hissetmiştim. Bu rahatlık nerden geliyor?

X