- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
-
- Konu Sahibi predilettoo
Ben ilk defa duyuyorum demedim. Asla kullanmam dedim. Diğer yazdıklarınıza cevap verme gereği duymuyorum. benim yazdıklarım gayet net. Sizinkiler de öyle.ulkemizde ki seyleri ilk defa duydum gibi cumleler de kurmadim
Yani bu çok derin bi mevzu tabi nişan, toplum, görücü usulu evlilik falan, hatta evliliğin her şekli başlı başına derin mevzu :) Burada zaten bunu hiç tartışmıyorum da, anlayamadığım nokta konu sahibi eş adayının ailesinin ve eş adayının kendisinin tuhaf davranışlarını anlatmış şikayetlenmiş, hani sevdiği birisi olsa dersin ki ailesini karıştırmayın, yok bunlar gelir geçer, mühim olan sizin mutluluğunuz falan filan.. Onu da diyemiyoruzki kardeşim, yani ne önereyim şimdi ben bu kıza, en ufak duygu beslemediği biriyle "evlen evlen evlenince geçer mi" diyeyim. Tanımadan evlenme dedik o da suç oldu ben anlayamıyorum bu insanları gerçekten.Neresinden tutsan elinde kalır işte. Birde ben nişan evresi tanıma evresi kısmına katılmakla beraber nişanlanmamında toplumda çok ciddi sonuçları olduğunu düşünüyorum. Bende 1 kez nişan attım, sevgilinden ayrılmak gibi olmuyor yani. Herkes biliyor, baskı oluyor üstünde. Güzel güzel görüşmek, tanıdıktan sonra evlenmeye kalkışmak varken anlamıyorum bu bakış açısını... yani nenem zamanında değiliz ki gerdekte görelim kocalarımızı...
Birsey hissetmediginiz adam ile nasil seviseceksiniz?İnatla evlenme isteğim falan yok.bi şey hissedecek süreci yaşamadım ki
Konu bu degil nişanlisina karsi duygusu yok adamin da konu sahibine duygusu yok . Sorunlar adamin arabada gezdirmesi dahil maddi hep. Ilişkilerinde manevi bi bag yok . Tanisalardi belki nişanlanmazlardi bile . Bence ayrilmazlar da .Nisan atilamaz diye bir kaide yok ki gorucu usulunde tani sev sonra evlen olmuyor ki nisanliyken tanimaya calis o olmadi herkesin yoku acik olsun
Ya Hu!Insanlarin hayatina yorum yapmaya bayiliyorlar hemen elestiri sen eminim kendi kararini verebilecek durumdasin kendini dinle
Canım kusura bakma genç bi kız sevmediği sevilmediği bi evlilik yaparken biz iki kilo baklavaya takılamadık. Ona da sen yorum yapıver.Ben hicbir sekilde damadi yada ailesini savunmadim ki bence kimse damadin davranisi hakkinda da bir yorumda bulunmuyor direk gorucu usulumu kaldi hangi devirde yasiyoruz kiza para icin evleniyorsun vb seyler konusuluyor. Sizce bu dogru mu?
Kiz damat ve ailesi hakkinda yorum istedi kimse o konuya deginmeden direk gorucu usulu soyle hangi devirde yasiyorlar kacinci yuzyil falanlara girdi bu sekilde elestiri dogru degil kusura bakmasin kimse Avrupa da yasamiyor bizim gelenegimiz de hep bu vardi ilk defa duyulmus gibi cumleleri hayretler icinde okuyorum
Kiz damat ve ailesi hakkinda yorum istedi kimse o konuya deginmeden direk gorucu usulu soyle hangi devirde yasiyorlar kacinci yuzyil falanlara girdi bu sekilde elestiri dogru degil kusura bakmasin kimse Avrupa da yasamiyor bizim gelenegimiz de hep bu vardi ilk defa duyulmus gibi cumleleri hayretler icinde okuyorum
Görücü usulü evlilik bu değildir hanımefendi, onda aileler yada bir tanıdık vasıtasıyla tanışılır, görüşülür, beraber vakit geçirilir, karşılıklı bir muhabbet ve anlaşma olur sonrasında evlenme kararı verilir.Kiz damat ve ailesi hakkinda yorum istedi kimse o konuya deginmeden direk gorucu usulu soyle hangi devirde yasiyorlar kacinci yuzyil falanlara girdi bu sekilde elestiri dogru degil kusura bakmasin kimse Avrupa da yasamiyor bizim gelenegimiz de hep bu vardi ilk defa duyulmus gibi cumleleri hayretler icinde okuyorum
Bunlara insanlar sevdikleri için katlanıyor. Siz ne için katlanıyorsunuz?