- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi predilettoo
Bu tamamen mutluluğu nasıl tanımladığınla ilgili birşey aslında. Ama bir adamın /kadının referanslarinin doğru olduğu bile biraz araştırma ve yaşanmışlık gerektiriyor bence. İnsanlar hayırlı iş adı altında çok da tanımadıkları birisini bile başkasına uygun görüp tanıştırmaya calisabiliyorlar.Bende çevremde şahit olduğum kadarıyla görücü usulü daha mutlu olunuyor diye böyle istedim.kendi mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar galiba canım bende anlamıyorum
Evet hepimiz mutsuzuz hele ben 7 sene sevgilikten sonra evledim öyle mutsuzum ki derdim hep bundanBende çevremde şahit olduğum kadarıyla görücü usulü daha mutlu olunuyor diye böyle istedim.kendi mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar galiba canım bende anlamıyorum
ya sız daha damadı benımsememıssınız..Merhaba kk nün tecrübeli kadınları
2 ay telefonda görüşme sonucu nişanlandım,damat adayı mesleği gereği uzakta.o gelmeden herşey çok güzeldi ailesi çok iyiydi kendi de öyle.geldi 3 gün içinde nişan yapıldı hala şaka gibi geliyor bana kabullenemedim.
Gelelim dert kısmına;ilk olayımız isteme günü patladı geldiler isteme oldu bitti tatlı yok neymiş kayınbaba adayı unutmuş tabi damat gitti aldı hemen
2.olayımız nişanda oldu,alışverişte alınan bilezikler gelmemiş benim ailem kendileri için aldıklarını takarken kb adayı geldi düğünde takacaz dedi,annemde nişan alışverişinde almasaydınız o zaman dedi neyse gittiler getirip annemin eline tutuşturdular rezillik çıkmasın diye annem taktı onu da.
3.olay mobilya alışverişinde.yatak odası bakılacak dendi çıktık kv kb damat annem ben.mağaza sorumlusu salon takımı da bakalım dedi kb adayı elini sallayarak onu onlar alacak dedi ki da hiç bir konu konuşulmamıştı.neyse bi şey almadan çıktık evlere gittik.akşamına konuşuldu adam hemen inkar ben yapmadım özür dilerim bilmem ne..
Tanımadan nişan olduk 15 günlüğüne gelmiş bir damat ama ne bi yemeğe çıkalım diyor nE bi kahve içelim..Gelmeden önce hergün gezme planları vardı damat şahsının ama şuan tık yok
Sürekli kıracak bi şey yapıyorlar söylediğimde inkar edip özür diliyorlar...be olur bu işin sonu??
Baban senin "mutlu yuvanı" görmek ister, önüne gelen ilk adamla evlenip, "aşksız sevgisiz huzursuz yuvanı" görmek değil.Herkes ne bu acele demiş
Evlilik delisi de değilim para delisi de!Babam kanser hastası ve nefes alamadığı günler yaşadık o dönemde tek isteğim senin yuvanı görmek dediği için bu acele!Buurun açıklama bunlada dalga geçer ama o bilmeden konuşan insanlar
Bende biliyorum zamana yaymayı ama hayat bazen üstüne çok oynuyor insanın!
Sonrasında kuzenim aracı oldu ve tanıştık onunda isteği görücü usulüydü
Ama bunlara rağmen nişanı hemen isteyen ben değildim karşı taraftı.para muhabbetini de ben yapmıyorum evet görücü usulü olmasa daha farklı olurdu ama herşey örf adetlere göre yapılırken aşk sevgi kim bekleyebilir benden?
Merhaba kk nün tecrübeli kadınları
2 ay telefonda görüşme sonucu nişanlandım,damat adayı mesleği gereği uzakta.o gelmeden herşey çok güzeldi ailesi çok iyiydi kendi de öyle.geldi 3 gün içinde nişan yapıldı hala şaka gibi geliyor bana kabullenemedim.
Gelelim dert kısmına;ilk olayımız isteme günü patladı geldiler isteme oldu bitti tatlı yok neymiş kayınbaba adayı unutmuş tabi damat gitti aldı hemen
2.olayımız nişanda oldu,alışverişte alınan bilezikler gelmemiş benim ailem kendileri için aldıklarını takarken kb adayı geldi düğünde takacaz dedi,annemde nişan alışverişinde almasaydınız o zaman dedi neyse gittiler getirip annemin eline tutuşturdular rezillik çıkmasın diye annem taktı onu da.
3.olay mobilya alışverişinde.yatak odası bakılacak dendi çıktık kv kb damat annem ben.mağaza sorumlusu salon takımı da bakalım dedi kb adayı elini sallayarak onu onlar alacak dedi ki da hiç bir konu konuşulmamıştı.neyse bi şey almadan çıktık evlere gittik.akşamına konuşuldu adam hemen inkar ben yapmadım özür dilerim bilmem ne..
Tanımadan nişan olduk 15 günlüğüne gelmiş bir damat ama ne bi yemeğe çıkalım diyor nE bi kahve içelim..Gelmeden önce hergün gezme planları vardı damat şahsının ama şuan tık yok
Sürekli kıracak bi şey yapıyorlar söylediğimde inkar edip özür diliyorlar...be olur bu işin sonu??
Haklı tarafların var lakinSizin yorumlarinizi begeniyorum ama bu defa katilmayacagim . O alısveris bir stresle başlıyor , kız tarafı aman her seyi aldiralim unutmayalim , erkek tarafi da aman iki derlerse bir alalim hep gardı hazırda bekliyorlar . Yapmayanlarda var tabi ama ya yaparlarsa diye baştan dolup gidiyorlar.
Ha tanimak mi bence degil çünki o anlik sinirle insan olmadik seyler söyleyebiliyor . Sonradan düşününce pisman olabiliyor .Ben bohca altin falan istemedim ne takildiysa o. Nişan alisverisi ise nisanda giydiklerimle sınırlı kaldi. Dügün alisverisini ise nişanlimla ikimiz yapacagiz gelinlik hariç. En dogali bu bence.
Insanlarin hayatina yorum yapmaya bayiliyorlar hemen elestiri sen eminim kendi kararini verebilecek durumdasin kendini dinleBende çevremde şahit olduğum kadarıyla görücü usulü daha mutlu olunuyor diye böyle istedim.kendi mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar galiba canım bende anlamıyorum
Canim Rabbim insallah senide cok cok mutlu eder evlilik zaten kismet isi kimse kotu bir evlilik istemez ki sanki sen para icin yada birseyden kurtulmak icin yapiyorsun gibi konusuluyor hic aldirmaAllah mutluluğunuzu daim etsin.evrt herkes çok garip karşılamış ama hepsi yıllarca görüştüğü halde tanıyamadım demiş..en basit örneği siz de tanıyacak fırsat bulamamışsınız ama tanıyanlardan daha mutlusunuz
Ya pardon ben bişey mi kaçırdım? arkadaş konuyu açarken sanki bayaa ciddi problemler anlatmıştı? Tanıyamadığından falan yakınmıştı? Şimdi noldu da "damat", "badem gözlü" oldu ki???Canim Rabbim insallah senide cok cok mutlu eder evlilik zaten kismet isi kimse kotu bir evlilik istemez ki sanki sen para icin yada birseyden kurtulmak icin yapiyorsun gibi konusuluyor hic aldirma
Başlarda kücük sorunlar yaşadik biz de aslinda , nişanlim orta yolu bulup benim isteklerimi ön plana aldigindan sorun yaşasak da üstesinden geliyoruz . Nişanlim bana karşi cömert , ailesi ise degilHaklı tarafların var lakin
Birinin hassas mi comertmi düşünceli mi kendine ait bir düşüncesi yada fikrinin olup olmadığını beraber yaptığın iş sayesinde daha iyi kavrarsın diye düşünüyorum
Ki o dönem stresin en yoğun olduğu dönemdir
O an yapacakların senin karşındakine kişiliğin hakkında en iyi ip ucudur
Evlilik sadece güzel durumların yaşandığı bir kurum değil
Unutmayın evlilikte stresle başa çıkmak çok önemlidir
Bana kalırsa bu dönemdeyseniz karşınızdakini iyi gözlemleyin
Ailelerde büyük ip uçları verirler bu dönemde
Allah öncelikle babacığına tez vakitte şifa versin...benim babamda kanser hastası yaşadıklarını,hissettiklerini bir nebze anlarım ama babam istiyor, sağlığında görsün diye tanımadığın biri ile yangından mal kaçırırmışçasına evlenmeni anlayamam. Ben eşimle görüşürken babam yeni ameliyat olmuştu, koltuk altına sıçramıştı hastalık...o durumda bile babam yuvamı görsün diye aceleye getirmedim, babamda böyle birşeyi düşünebilecek durumda değildi sanırım. Olaylara çok yanlış açıdan bakıyorsun...Allah korusun baban başından kayıp gitse bu evlilikte yaşadığın mutsuzlukla, ezildiğinle kalırsın.. acilen bakış açını değiştir derim...hakkında hayırlısı olsun inşallah...Herkes ne bu acele demiş
Evlilik delisi de değilim para delisi de!Babam kanser hastası ve nefes alamadığı günler yaşadık o dönemde tek isteğim senin yuvanı görmek dediği için bu acele!Buurun açıklama bunlada dalga geçer ama o bilmeden konuşan insanlar
Bende biliyorum zamana yaymayı ama hayat bazen üstüne çok oynuyor insanın!
Sonrasında kuzenim aracı oldu ve tanıştık onunda isteği görücü usulüydü
Ama bunlara rağmen nişanı hemen isteyen ben değildim karşı taraftı.para muhabbetini de ben yapmıyorum evet görücü usulü olmasa daha farklı olurdu ama herşey örf adetlere göre yapılırken aşk sevgi kim bekleyebilir benden?
Bu kadar çok maddi konuların öne çıkması bence çok yanlış bir şey ya karşı taraf paraya çok önem veriyor ya da anlayamadığım farklı şeyler var bence bu işin bir oluru yok çünkü daha şimdiden bu şekilde senin paran benim param konusu Çıktıysa iki tarafında anlaşacağını düşünmüyorumMerhaba kk nün tecrübeli kadınları
Mutluluklar dilerim :)))Başlarda kücük sorunlar yaşadik biz de aslinda , nişanlim orta yolu bulup benim isteklerimi ön plana aldigindan sorun yaşasak da üstesinden geliyoruz . Nişanlim bana karşi cömert , ailesi ise degil
10 yıllık flört ve 1 yıllık nişan süresinden sonra evlendim. Evlendikten sonra da aaa bu adamın da şöyle bi huyu varmış demedim hiç. Tamam bu kadar uzun flört yapın demiyorum zaten bizimki zorunluluktan oldu ama bi 2 ay sadece telefonla konuşarak evlenmek var bi de birlikte en azından bir kaç yıl geçirip evlenmek var. Sizce aynı şey mi? Ayrıca açıkcası sorunlu olan evlilikler (flört dönemi olduysa) öncesinde görüyor ama ya değiştiririm diye düşünüyor ya da sorunu kabullenmiyor.5 yıl görüşüp evlenen de kumar oynamıyor mu evlenmeden gören var mı gerçek yüzü
Ben hicbir sekilde damadi yada ailesini savunmadim ki bence kimse damadin davranisi hakkinda da bir yorumda bulunmuyor direk gorucu usulumu kaldi hangi devirde yasiyoruz kiza para icin evleniyorsun vb seyler konusuluyor. Sizce bu dogru mu?Ya pardon ben bişey mi kaçırdım? arkadaş konuyu açarken sanki bayaa ciddi problemler anlatmıştı? Tanıyamadığından falan yakınmıştı? Şimdi noldu da "damat", "badem gözlü" oldu ki???
Insanlarin hayatina yorum yapmaya bayiliyorlar hemen elestiri sen eminim kendi kararini verebilecek durumdasin kendini dinle
Kiz damat ve ailesi hakkinda yorum istedi kimse o konuya deginmeden direk gorucu usulu soyle hangi devirde yasiyorlar kacinci yuzyil falanlara girdi bu sekilde elestiri dogru degil kusura bakmasin kimse Avrupa da yasamiyor bizim gelenegimiz de hep bu vardi ilk defa duyulmus gibi cumleleri hayretler icinde okuyorumMadem eleştiri istemiyor
Madem kendi kararını verebilecek durumda
Niyr konu açtı ki?
Oturduğu yerden verseydi kararını..