Görücü usulü nişan

Herkes ne bu acele demiş
Evlilik delisi de değilim para delisi de!Babam kanser hastası ve nefes alamadığı günler yaşadık o dönemde tek isteğim senin yuvanı görmek dediği için bu acele!Buurun açıklama bunlada dalga geçer ama o bilmeden konuşan insanlar
Bende biliyorum zamana yaymayı ama hayat bazen üstüne çok oynuyor insanın!
Sonrasında kuzenim aracı oldu ve tanıştık onunda isteği görücü usulüydü
Ama bunlara rağmen nişanı hemen isteyen ben değildim karşı taraftı.para muhabbetini de ben yapmıyorum evet görücü usulü olmasa daha farklı olurdu ama herşey örf adetlere göre yapılırken aşk sevgi kim bekleyebilir benden?

Görücü usulü olunca hersey geleneksel hersey tak tak yerine oturacak Die bir kaide yok bunu aklınızdan cıkarın. Bir de ne bu acele anlamıyorum cidden arada ask da yok iki taraf da alttan almak istemez ama böle olunca saglıklı bir evlilik de zor. Basta yasanılan seyler ısıtılıp ısıtılıp sonra tekrar konusuluyor.Bir sürü konu var bununla ilgili.

5 yıl görüşüp evlenen de kumar oynamıyor mu evlenmeden gören var mı gerçek yüzü
Canim burada ki bircok arkadas sevgili olmadan mutlu olunmaz kafasindalar. Benim sahit oldugum bircok evlilikte gorucu usulu evlenenler cokta mutlular su insanlar nasil bu kadar kesin ve acimasizca yorum yapiyorlar anlamiyorum

Telefonda konustugu tanimadigi etmedigi biriyle nasil evlenir insan:KK57: Adama hicbir isinmisliginiz yok damat yazmissiniz bahsederken:KK51:

oldu bitti tatlı yok neymiş kayınbaba adayı unutmuş tabi damat gitti aldı hemen

Daha sonra da bilezik ve diger maddi konulari yazmissiniz, sizin evlilikte paradan baska hicbir beklentiniz yok sanirsam

Herkes ne bu acele demiş
Evlilik delisi de değilim para delisi de!Babam kanser hastası ve nefes alamadığı günler yaşadık o dönemde tek isteğim senin yuvanı görmek dediği için bu acele!Buurun açıklama bunlada dalga geçer ama o bilmeden konuşan insanlar
Bende biliyorum zamana yaymayı ama hayat bazen üstüne çok oynuyor insanın!
Sonrasında kuzenim aracı oldu ve tanıştık onunda isteği görücü usulüydü
Ama bunlara rağmen nişanı hemen isteyen ben değildim karşı taraftı.para muhabbetini de ben yapmıyorum evet görücü usulü olmasa daha farklı olurdu ama herşey örf adetlere göre yapılırken aşk sevgi kim bekleyebilir benden?
Canim butun evlilikler de sorun cikiyor ki hayat kosulularini goz onunde bulundurmak lazim ben nisanlini savunmuyorum ama yargisiz infaz yapmakta dogru degil. Bende gorucu usulu evlendim sabah tanistim aksam sozlendim ve hic konusmadan 20 gun sonra nisanlandim 9 ay nisanli kaldim sadece telefonla konustuk hic gorusmedik sorun da cikti 1 yildir evliyim ve cok sukur Rabbime iyi ki esimle evlendim diyorum. Ayni hayati paylasmadan emin ol kimseyi taniyamazsin

Örneğin tatlı olmasa ne olurdu

Yani unuttum demiş Adam ötesi yok

Onu da bir dahakine yeriz ağzımızın tadı kaçmasın yeter diyeceğinize ille de tatlı deyip damadı göndermek çok garip geldi bana

Nişanda değil düğünde takacağız diyene de insan bozulur neden aldınız o Zaman da denir de annen eline verilendi neden taktı

Adabı ike takın takmıyorsanız da kalsın diyebilmeliydi

Yatak odasını neden onlar alıyor yani görücü usulü herşey adete uysun deyince bu yatak odası vs kıza düşmüyor mu

Canim burada ki bircok arkadas sevgili olmadan mutlu olunmaz kafasindalar. Benim sahit oldugum bircok evlilikte gorucu usulu evlenenler cokta mutlular su insanlar nasil bu kadar kesin ve acimasizca yorum yapiyorlar anlamiyorum
Bende çevremde şahit olduğum kadarıyla görücü usulü daha mutlu olunuyor diye böyle istedim.kendi mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar galiba canım bende anlamıyorum

Canim butun evlilikler de sorun cikiyor ki hayat kosulularini goz onunde bulundurmak lazim ben nisanlini savunmuyorum ama yargisiz infaz yapmakta dogru degil. Bende gorucu usulu evlendim sabah tanistim aksam sozlendim ve hic konusmadan 20 gun sonra nisanlandim 9 ay nisanli kaldim sadece telefonla konustuk hic gorusmedik sorun da cikti 1 yildir evliyim ve cok sukur Rabbime iyi ki esimle evlendim diyorum. Ayni hayati paylasmadan emin ol kimseyi taniyamazsin
Allah mutluluğunuzu daim etsin.evrt herkes çok garip karşılamış ama hepsi yıllarca görüştüğü halde tanıyamadım demiş..en basit örneği siz de tanıyacak fırsat bulamamışsınız ama tanıyanlardan daha mutlusunuz

kendi mutsuzluklarını başkalarından çıkarıyorlar galiba canım bende anlamıyorum

ben bu yorumunuzu anlamadım

konu size ait görücü usulü nişan başlığı da

adamı görmedim tanımadım bir yemek yemedik kahve içmedik diyen de sizsiniz

yorum yapanlar da hali ile tanımak lazım tüm hayatını geçireceğin insanı minvalinde şeyler yazmış

hatta yıllarca sevgili olduk yine de tanımadığımız yönleri var aman dikkat et tanı demişler özetle

buradan insanların mutsuz olduğunu ve başkalarından çıkardıklarını nasıl anladınız

ya da size nasıl yorumlar yazmalıydı ki insanlar

tavsiye belli ya bu durumu takma ya da bunlara katlanamıyorsan nişanı at

zira bir üçüncü ihtimal yok ki adam da ailesi de değişmez sen tanıdıkça daha da bunalabilirsin

bir de damat ile konuştun mu neden nişanda bilezik takmaktan vazgeçmişler

sanki bir olumsuzluk hissetmişler, nişan atılırsa bilezikler sizde kalır diye düşünüp takmamaya karar almışlar gibi

yani nişan alışverişinde bir tatsızlık oldu mu

bir abla tavsiyesi bu deveyi güdeceksen tek muhatabın nişanlın olsun anneni de annesini de karıştırtma

öbür türlü herkes ben baskın olacağım diye makul olan tekliflere de karşı çıkar tatsızlık büyür

Görücü usulü, gömücü usulü bilmem. Telefondayken herşey iyiydi diyorsun, davulun sesi uzaktayken hoş gelirmiş (ben yakındaykende sevmem o ayrı mesele) yüzyüze gelince insani ilişkiler boyutunda daha olayın başında aile olarak anlaşamamışsınız. Belliki kültür, gelenk, görenek farkı var. Sizin beklentilerinizi karşılayamıyorlar
Nişanda böyle olduysa Evlilik kısmına geçildiğinde düşünmek istemiyorum.
Ailece oturup durumu gözden geçirin. Babanın isteğini de anlayabiliyorum, kızının mürüvvetini görmek istiyor ama ileride mutsuz bir evlilik yapmandansa bu işi sonlandırmanız daha makul olur.

Tatliyi unutmasi önemsemiyor gibi görünmüş size , altin olayinda da eger söz verip caydiklari icin rahatsiz olduysaniz normal , rezillik cikarma kismi ise hoş degil . Eşyalarda konuşulmamişsa kimin ne alacagi mobilyacida pat diye söylenmesi de yanliş

Siz bunlari bir kenara birakin mobilyalara sarilip uyumayacaksiniz , bileziklerle konusup anlasmayacaksiniz, tatli yiyince de sozleriniz tatli olmayacak . Bu adamin karakteri ne huyu suyu ne bununla ilgilenin. Geziyorsunuz ama arabada , fazla gezmek de istemiyor.
Başka ?????

Benim tespitim birini en çok alışveriş esnasında tanıyorsun
Benim bahanem ve dedemde birbirlerini görmeden evlenmişler
Olur mu? oluyor iste

Neler yaşadığımı bilmeden bu yorumu yapma hakkınız yok

Ne yaşadiniz işte telefonla görüşmeyle evlenecek kadar?
Zaten ne yaşarsaniz yaşayın yaptığınız evlenmek için evlenmek oluyor bunu değiştirmez hicbisey.
Ben de eşimle yıllarca flört etmedim bikac ayda evlendik ama devamlı görüşüyorduk+ birlikte seyahate vs cikiyorduk. Bunları yapma imkanım olmasa evlenmezdim hemen.

Ay lütfen evlenmeyin sakın.
Çok pişman olursunuz, belli.

Bu şekilde görücü usulü mü kaldı?
Görücü usulüne karşı değilim ama günümüzde olan şekline.
Hani birileri vesile oluyor, kız erkek dilediğince birbirini tanıyor,duygu mantık varsa evleniyorlar filan.
Ama bi tanımak lazım.
Siz hem tanımadan nişanlanmışsınız hem de olacak gibi değilsiniz.
Dönün kararınızdan.
Bir hemcinsiniz olarak üzüldüm açıkcası bu şekilde evleneceğinize.

Benim tespitim birini en çok alışveriş esnasında tanıyorsun
Benim bahanem ve dedemde birbirlerini görmeden evlenmişler
Olur mu? oluyor iste
Sizin yorumlarinizi begeniyorum ama bu defa katilmayacagim . O alısveris bir stresle başlıyor , kız tarafı aman her seyi aldiralim unutmayalim , erkek tarafi da aman iki derlerse bir alalim hep gardı hazırda bekliyorlar . Yapmayanlarda var tabi ama ya yaparlarsa diye baştan dolup gidiyorlar.

Ha tanimak mi bence degil çünki o anlik sinirle insan olmadik seyler söyleyebiliyor . Sonradan düşününce pisman olabiliyor .Ben bohca altin falan istemedim ne takildiysa o. Nişan alisverisi ise nisanda giydiklerimle sınırlı kaldi. Dügün alisverisini ise nişanlimla ikimiz yapacagiz gelinlik hariç. En dogali bu bence.

X