Gerçekten merak ediyorum..

bazi kiyaslamalar disinda ana fikir kendinize deger verin. hayatinizi birilwrine enrtwgre etmeyin ve aslinda cok deger gormek icin cok vermek geremiyor. ne kadar mutlu olursak dertsiz olursak okadsr guclu ve deger verilen insan oluruz bu da benim fikrim. konu sahibine katiliyorum okadar hakliki.

sende feministlik sezdim. yazdikarinin cogu dogru. ama bazi seyler varki cevre aile vs sekillendiriyirm ama kendi hayatimizda basklarina olan sirumluluklarimizida yapip ne kadar kendimiz olarak varolabulirsek ve kimseyi degistirmeye kalkmassak ikadar iyi. seni tebrik ediyorum edindigin bilgilerden dolayi. aferin sana. fakat bazi seyler icin daha fazla tecrube lagzim. hic unutma hayatta catisma olmadan iliskiler olmaz. obemli olan kendimiz olmali ve karsinin sadece bize etken eden davranislarini notr lemeliyiz. kimseyi degistirmeden kendimiz olarak varolmaliyiz. ce icimizdeki cocugu hic kaybetmeden yasamaliyiz. suanki devlet sistemine para sistemine bi cok ulke pilitikasi bagli ve bunada iliskiler bagli. biraz karisik anlattim fakat. bize ezberletilmisxhayatlari yasamaya zorlaniyoruz. bu cumle aciklayici olur sanirim hersey disaridan gorundugu gibi kolay olmaya bilir. ve uygulanamayabilir. ama ana fikrini begendim. harikasin

Erkeklerin bakış açısını, tıpkı içlerinden biri gibi özetleyen mükemmel bir yazı.. Mutlaka saklayacağım..
Kadınların iç dünyasını dışarıdan izleyen bir insan olarak da gayet yerinde tespitler yapıldığı söylenebilir. Ancak empatiden yoksun, sanki hiç kadın olmamış kadar iç dünyadan uzak.
Toplumsal tabu ve bu memleketin kadınlar üzerinde ki baskıcı etkisi hiç yok yazıda.. Şöyle kuvvetli olun, böyle merkeze almayın, böyle bir alternatif yol keşfedin... Çok güzel.. Keşke toplumun bilincini yansıtsa birden, sihirli bir değnek gibi tüm bu düşünceler insanlara değip...
Bir kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır güzel kardeşim..
daha çocukluktan itibaren, tıpkı o biblo gibi muhafaza edilmiş "aile yapısı" bozulmasın diye saçma evcilik oyunları ve bebeklerle kadın, anaç olmaya, adanmaya yönlendirilir. Hele bir çizgisinden şaşıp farklı bir şeyler denesin, önce kadınlar ve sonra toplum mutlaka onun kendini kötü hissetmesi için elinden geleni yapar... Güçlü bir şekilde ayakta durmaya çalışır ama Cüneyt Arkın'ın bir filminde inatla ölmediği sahne gibi, ölse de ölemez, yaşar...
Daha uzun da yazabilirim ama empati ve evli kadınların çevrelendiği dikenli tellerden habersiz misin bunu bilmek gerekir.. Evet sorun var, binlerce... Bu ülkenin özellikle evli kadınlarının binlerce sorunları var... Çünkü ortada sahipsiz bırakılmaması için biriktirilmiş tüm sorumlulukları üzerine almak zorunda... Mecbur... Toplum düzeni için bazen.. Bazen yalnızca küçük evladı için.. Bazen sadece ailesi için.. Bazen kolaya kaçan ve hayatının merkezine başka şeyleri de müdahil ederek "biz" olma bilincinden uzaklaşmış, sahiplendiği "erkeği" için...
Yanılıyorsun arkadaşım.. Kadın hayatının merkezine başka şeyleri alıp bazı şeyleri daha az takarsa, senin yaşamayı öğrendiğin dünya neye dönüşür, lütfen bir düşün...

hepimiz dogamiz geregi erkekler sevigisimi ilgisini korumak icin uAklasmaya. kadinlarda ayni sevgi ve ilgiyi duymak icindalgalanmaya ihtiyac duyar.. bunlar grnelde bu aylik sureclwrde gerceklesir.ama dedigin digru denge okmasi icin o anlarda kadin yada erkek farilu ugraslar bulmali. sen farkinda olmadan cok fazla seye deginmissin ama bunlari bu kadar kisa anlatmak mumkun degil. cok karisik olabilir herkes icin

İnan biz bile senin kadar kafamıza takmadık
her gün burada anlattığımız dertlerimizi..
Kah güldük kah ağladık..
Bu platformu kötülüyorsun,
ama içinde olmaya devam ediyosun..
Bir kaç satır okuyabildim,
çok uzun ve sıkıcıydı
kusura bakmazsın.
Öptüm bye.

Demek istediginiz sey ailevi sorunlariniz veya dertleriniz varsa üstüne düsmeyin baska ilginizi cekicek seylerle isinizle ugrasinmi oluyor?

Siz elektrikciymissiniz, yapamadiginiz veya zorlandiginiz bi durum oldugunda öylece herseyi birakiyormusunuz? Veya üstüne gidip arastirip bu sorunu nasil halledebilirimmi diyorsunuz? Büyük ihtimal mesleginize verdiginiz degerden dolayi cözüm ariyorsunuzdur.

Insanlarda ailelerine önem veriyor dertleserek hafifliyor veya cözüm ariyor, meslegindeki sorunlara günlerce kafa yoran insanin aile iliskilerine kafa yormamasi ne kadar normal olur?

Bir futbol takimi benim ailemden dahami fazla sevgi hakediyor?
Siz insanlarin icat ettigi seylere baglanmayi tercih etmissiniz sanirim burdaki cogu insanda Allah'in yarattiklarina. Anlasamiyacagimiz nokta bu.

Gece gece guluyum mu aglayimmi bilemedim konu sahinini hangi kafadanki anlamadim valla okumadim zaten uyumuyorumda kizim rahatsiz oyle oturuyorum

Erkekler hakkında söylediği her şeye katılıyorum ben de inşaatçıyım. Sorun şu ki bir kadından erkek gibi davranmasını, düşünmesini bekleyemeyiz yahut erkeklerin gittiği yol bizim için doğru olan da değildir. Burada ki sorunların hiçbirisi de 1 sayfalik yazıyla çözülmez ama konu sahibi düşüncesini belirtmiş saygı duymak lazım.

Ay ben yeni gördüm bu konuyu. Konu sahibisi çok haklı.

Ben bisiklete biniyorum, deli gibi kitap okuyorum, çok acayip hobilerim var ve kaynana görümce derdim yok. Şimdiye kadar ben bunu düşünemedim ama şu an cidden konu sahibinin haklı olabileceğini düşünüyorum. Alın işte gözünüzün önündeki örnek benim. Biraz feyz alın da hobi neyin edinin sıradan kadınlar sizi...

Bu arada arabalara da hastayım. Arabalar hakkında konuşabilecekler özelden yazsın...

Bugün taksiye, trene binerek uzaklasabildiginiz dertlere sahipken yarın al dedi git dedi türevi k.valide laflarinin içinde boğulmuş bulabilirsiniz kendinizi. Çünkü hayat Simone'nin feminen tavrı kadar cool değil, bana gore yeterince gariptir. Ve birçoğumuz "oğlanlarinki" kadar detaysiz, düz mantığa sahip olamadığımiz için mevcut dertleri bilincli ya da bilincsizce sürekli dusunuruz, dertler bitmez sadece değişirler ve biz hep bu döngünün içinde buluruz kendimizi.

Ben size yer yer hak vermekle birlikte; ne kadar da sinirleri alınmış orman perisi bi insan dedim. Ama ben ve birçok hemcinsimin yazdıklarınızi uygulamaya dökebilecegini sanmiyorum

Waoow arabalar ilgi alanim bir konu acalim derim

Peki o zaman neden amerakada yaşayan " kendisi için" yaşayan, herhangi bir sorumluluğu, bir ailesi, bir bebeği olmadan yaşayan, canı istediği arabasına atlayıp 120 km hıza çıkan, bağlı/ bağımlı ilişki kurmayan kadınların % 70 i psikolojik sorunlar ve yalnız ölme korkusu çekiyor????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…